forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Alan Ford "Ultimate" Topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 596

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 20/03/2009 : 08:48:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DOMI

joj nemoj dva put reć, samo nam treba da rokne opet pauzu od 6 mjeseci bez extra

Verovatno mi se zato i cini da je sad ubrzao
A voleo bi da krene bar na 3 nedelje
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 20/03/2009 : 12:19:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Quark je specijal povodom strip festivala ili sajma stripa u Milanu, nista posebno... Citao sam, inace, Nikad ispricanu pricu, broj 473 (italijanska numeracija), Broj 1 je oziveo, Bob takodje, nista mi nije jasno... Mada sa obzirom da prica Minueti tu pricu, onda se verovatno radnja desava pre Prorocanstva... Ipak... U epizodi 466, Dnevnik Lulu Bel, Broj 1 prodaje ovaj dnevnik na aukciji... Odakle se on pojavio? Kakav je to glup scenario smislio Bunker? :/...

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 20/03/2009 : 12:58:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bob Rok

Quark je specijal povodom strip festivala ili sajma stripa u Milanu, nista posebno... Citao sam, inace, Nikad ispricanu pricu, broj 473 (italijanska numeracija), Broj 1 je oziveo, Bob takodje, nista mi nije jasno... Mada sa obzirom da prica Minueti tu pricu, onda se verovatno radnja desava pre Prorocanstva... Ipak... U epizodi 466, Dnevnik Lulu Bel, Broj 1 prodaje ovaj dnevnik na aukciji... Odakle se on pojavio? Kakav je to glup scenario smislio Bunker? :/...

Quarka imam,ovo ne znam sta je i dal' je izaslo ikako - regularno,pirat...
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 20/03/2009 : 13:34:48  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Nije ovo kod nas izašlo, bar nisam ja čuo.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 20/03/2009 : 13:36:30  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:
Originally posted by srdjandj

Znam, imam sve te specijale, velike i male i sve Borgise i sve moguće Alan Fordove.

Znaci sazreo si za jedno mesto stacionarnog tipa u blizini Nisa
Ajde daj onda informaciju sta je onaj specijalac povodom 30 godina AF - nesto tipa Quark i dal' je ikako objavljen kod nas?

Takvo mesto ima ovde u Vršcu, ako ne, onda je tu blizu Kovin, a tamo imam druga culfisa, može da mi sredi!

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 20/03/2009 : 14:32:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Takvo mesto ima ovde u Vršcu, ako ne, onda je tu blizu Kovin, a tamo imam druga culfisa, može da mi sredi!

Da,al' kod nas je lezao i princ Djordje Karadjordjevic tako da ti je ovo VIP ludara
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 20/03/2009 : 14:33:35  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
quote:
joj nemoj dva put reć, samo nam treba da rokne opet pauzu od 6 mjeseci bez extra

Neće,neće...
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 20/03/2009 : 14:34:12  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mpavin

To "ubrzanje" se svako malo nekome pričinja. Neka epidemija, izgleda.

Koristio bih sad ono Renkyjevo "hi,hi,hi..."

al neću
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 20/03/2009 : 14:37:11  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Da,al' kod nas je lezao i princ Djordje Karadjordjevic tako da ti je ovo VIP ludara

Ok, obzirom da mi je majka "od Lebane", može, živela južna pruga!!!

Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 21/03/2009 : 23:25:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Mozda bi Istrani to znali... Ali... Kako se cini... Na sajtu Max Bunkera, ima jedna (ne)zanimljiva naslovnica, broj 1000, oktobra 2083?!... Da li to znAci da je, Max cinik, Max prolupotis?... Braco Istrani, prevedite ove Talijane, i kazite mi da li sam dobro skontao ovo... Broj 1000 se prodaje u buducnosti kao i pet stotica?... Jedva cekam 10000-ti broj!

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5271 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 22/03/2009 : 15:02:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mozda bi Istrani to znali... Ali... Kako se cini... Na sajtu Max Bunkera, ima jedna (ne)zanimljiva naslovnica, broj 1000, oktobra 2083?!... Da li to znAci da je, Max cinik, Max prolupotis?... Braco Istrani, prevedite ove Talijane, i kazite mi da li sam dobro skontao ovo... Broj 1000 se prodaje u buducnosti kao i pet stotica?... Jedva cekam 10000-ti broj!

onda uplati misu za dr Đikića i dr Radmana... možda otkriju eliksir života pa počnu i oni čitat AF

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 22/03/2009 : 15:28:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

onda uplati misu za dr Đikića i dr Radmana... možda otkriju eliksir života pa počnu i oni čitat AF

Sta ce nam? Alan Ford ide ispred buducnosti... Postao je nesto kao Nostradamusovo prorocanstvo, ko zna, retki koji ga citaju, mozda otkriju novine u njemu... Nadam se da je u nekom od jubilaraca, Alan igrao sportsku prognozu, bar neke vajda ...

Go to Top of Page

Lex
New Member

Serbia
195 Posts

Member since 12/09/2004

Posted - 22/03/2009 : 19:29:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Lex a Private Message  Reply with Quote
quote:

Haha... Broj 1000 se prodaje od idutje srede. Simpatichan je taj Bunker.

Kick You Down Like Gravity!
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7988 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 23/03/2009 : 09:22:25  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
a.f -otelo-notra dama ...itd.specijali ili redovna serija ,u sta se ubrajaju(ima ih u r.seriji ,u specijalima).
i jos ovo-p.broja 1 su izvucene iz redovne serije ili ne.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7988 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 24/03/2009 : 15:19:50  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cronos six

a.f -otelo-notra dama ...itd.specijali ili redovna serija ,u sta se ubrajaju(ima ih u r.seriji ,u specijalima).

ima li ko odgovor?
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 24/03/2009 : 16:07:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:

ima li ko odgovor?

Jeste to su ti specijali, s tim sto su pojedine specijale sad poceli da guraju i u redovnu seriju. PB1 su ti vadjene iz redovne serije. I jedno i drugo je tako radjeno i u Italiji.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 24/03/2009 : 16:08:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ima li ko odgovor?

Pa sto se prvog pitanja tice prvo su izlazili kao specijali(imas dve edicije - prva 23 broja a druga 12),a onda ubacivani i u regularnu seriju.
A PBJ jesu price iz redovne serije.
U oba slucaja nije Bernardovo izmotavanje,vec Bunkerovo a SA izdaje kako treba.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 24/03/2009 : 16:09:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kit Carson

quote:

ima li ko odgovor?

Jeste to su ti specijali, s tim sto su pojedine specijale sad poceli da guraju i u redovnu seriju. PB1 su ti vadjene iz redovne serije. I jedno i drugo je tako radjeno i u Italiji.

Ovaj put si bio brzi al' moj odgovor je lepse srocen
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7988 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 24/03/2009 : 19:37:40  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

ima li ko odgovor?

Pa sto se prvog pitanja tice prvo su izlazili kao specijali(imas dve edicije - prva 23 broja a druga 12),a onda ubacivani i u regularnu seriju.
A PBJ jesu price iz redovne serije.
U oba slucaja nije Bernardovo izmotavanje,vec Bunkerovo a SA izdaje kako treba.

odlicno.u startu odbacujem p.broja 1 ,specijale bi mozda uzimao ako ih strip agent ponovi.borgisovi mi nisu nesto ,te manji-veci format.
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5271 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 25/03/2009 : 13:07:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bvagner3

Sada reprintaju specijale unutar redovne serije,izdaju 1000 broj(tko je ovdje lud),vidi se da su i oni u krizi ili jednostavno više nemaju inspiracije,a i prodaja im je više nego drastično pala,na životu ih još drže samo okorjeli fanovi(u spomen na nekadašnjeg Alan Forda),mogu biti sretni ako budu izlazili još neko kratko vrijeme nakon petstotog broja,šteta ali eto svemu jednom dođe kraj,(osim ako se možda ne dogodi čudo),i ja sam jedan od onih fanova i kupujem ga (i kupovat ću ga),bez obzira na sve ,ali sam stvarno tužan kada vidim kuda ovaj legendarni strip ide i u što se pretvorio,ni sjena onoga nekad.

ne drže ih na životu okorjeli fanovi već prvih 150 priča, kad god ih
objave u novom reprintu (Klasik, Super Klasik, Super-Serija, TROBROJ), ide ko ludo, kupuju novi čitatelji... hrpu klinaca sam u zadnje 4 god. vidio u parkovima sa žutim Klasik-knjižicama što me oduševilo...a to, što prodaja prvih 150 brojeva financira štancanje novih koje se tek crtaju i/ili objavljuju u ITA (i kod nas), stvar je profita izdavača/vlasnika, uostalom, na čemu se zasniva tržišna privreda? jedni teže profitu, a kupce nitko ne tjera da kupe novi broj ako im nije dobar..

osobno, ja sam za zaustavljanje mašinerije AF već prije br.500 i za nove reprinte, npr. veći formati, veće table, obojani, dupli albumi, bilo što... sve čak do br.200 je prihvatljivo... pa tko hoće...

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 25/03/2009 : 15:33:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
jeli netko čitao ovaj 450?
jer vidim na Max Bunker Pressu naslovnicu 470

dakle sa Brojem Jedan. Pa sam pomislio da su uskrsli u 450?

.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41206 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 25/03/2009 : 17:37:06  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Oduvek sam voleo te njihove snezne epizode..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 25/03/2009 : 17:56:02  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rock.Bob Rock

jeli netko čitao ovaj 450?
jer vidim na Max Bunker Pressu naslovnicu 470

dakle sa Brojem Jedan. Pa sam pomislio da su uskrsli u 450?

Uskrsli su oni i prije 450.
Osim Numera Una.
A s obzirom kako ga love na ovoj naslovnici sa novcem u vreći
možebiti da je il Srčana il Gumiflex ovo.
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 25/03/2009 : 17:59:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
Što je i Bob Rock uskrsnuo?
u broju 24 (extra) ga nije bilo

.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 27/03/2009 : 01:46:53  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rock.Bob Rock

Što je i Bob Rock uskrsnuo?
u broju 24 (extra) ga nije bilo

Pa već u #18 "Bandana rock band" smo mogli vidjet Boba s njegovom braćom...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page
Page: of 596 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.81 seconds. Snitz Forums 2000