forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi Zagor u Italiji...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 780

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 05/04/2009 : 21:32:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by andjelt

kakve sad toooo veze ima ko je posrednik ...

Ma nikakve, smešno od mene što sam to uopšte spomenuo.

Zaboravi na mene i samo ti guraj sa idejama.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 05/04/2009 : 21:37:21  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

quote:

kakve sad toooo veze ima ko je posrednik ...

Ma nikakve, smešno od mene što sam to uopšte spomenuo.

Zaboravi na mene i samo ti guraj sa idejama.

... sta da ti kazem ... neka kralju u redu je ...
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 05/04/2009 : 21:44:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Covek ti lepo kaze o cemu se radi... ali si ti vec isplanirao da nema nikakvih prepreka tvojoj zamisli, pa nema svrhe ulaziti u polemiku sa tobom.
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 05/04/2009 : 21:54:39  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Colt

Covek ti lepo kaze o cemu se radi... ali si ti vec isplanirao da nema nikakvih prepreka tvojoj zamisli, pa nema svrhe ulaziti u polemiku sa tobom.

e na nista me napraviste ... eto vazi , u pravu ste ...
Go to Top of Page

fumettisti
Senior Member

Croatia
2265 Posts

Member since 13/07/2002

Posted - 05/04/2009 : 22:06:56  Show Profile Show Extended Profile  Send fumettisti an ICQ Message  Send fumettisti a Private Message  Reply with Quote
Kad bih bar imao pojma o cemu je prepirka ali nema veze.Onako povrsno pregledah pojedine stranice pa mi je cudno kod nekih komentara to sto bi netko sakupljao sva Zagorova izdanja sa ovih podrucja ali nebi npr.talijansko izdanje(bilo koje).Necu sebe isticati,neki su ovdje u zadnjih par godina premasili moj nacin sakupljanja stripova jer sam ja zbog hrpi sranja zivotne prirode morao dobro kalkulirati:stripovi ili zivot,tako da sam se nekih zbirki rijesio da bih nekome omogucio lijecenje.U osnovi htjedoh reci da tamo negdje sredinom sedamdesetih nisam niti znao da ja Zagor talijanski strip a o jeziku nisam imao pojma sve do prvog susreta sa originalima kada sam pobenavio i od tada do danas ostao zbunjen.
Go to Top of Page

Solid Snake
Senior Member

Djibouti
2360 Posts

Member since 30/12/2003

Posted - 05/04/2009 : 22:31:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Solid Snake a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by profesor-inz

Da li ste pročitali sve što je izdato od Zagora na ovim prostorima ,pitanje je za ultrasa,kandraksa,krešu i ostale ...ali iskreno...

Pa procitao sam vecinu Zagorovih avantura.Ne znam sad tacnu brojku mozda negde oko 55-60 %.Citam i skupljam samo one najdobre epizode.Inace ja bi htio znai sto vise jezika pa da mogu stripove citati u originalu.Boneli-taljanski,Marvel/DC-engleski,Bande desinee-francuski,Manga-japanski...
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 06/04/2009 : 09:47:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
quote:

A uvoze ih izdavacke kuce koji inace rade i prevedena izdanja?

Ne,u Austriji uvoze ih direktno strip-shopovi!
Tako da nema logike po kojoj bi VC izdavao italijanske stripoveAli bi bilo lepo

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Solid Snake
Senior Member

Djibouti
2360 Posts

Member since 30/12/2003

Posted - 06/04/2009 : 14:13:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Solid Snake a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Solid Snake

Uhhh ljudi ne znam koliko je to izvodljivo.Ima nas koji smo zainteresovani iz svih drzava ex-Ju.Secam se da je zadnja akcija kada se grupno narucivalo taljanskig origjica bila ona kad je Verni debitovao u onu epizodu o povratku Mortimera(Paukova Mreza),pre 6 godina.Secam se da je to tada organizovao clan D.J. iz Ameriku.To je bilo vrlo dobro.
Ja imam drugova makedonaca koje zive u Udineze,Italija i nije im problem reci da mi nabave koji taljanski Zagor jer svakako idu svako ljeto dole ovamo kod nas.Do sad im nisam rekao jer nisam imao potrebu,a taljanski mi nije problem.isao sam na kurs pre nekoliko godina i solidno sam ga naucio.
Ovaj taljanski Maxi L'ira do Tonka nabavio sam ga preko taljanskog Zagor foruma spiritoconlascure.it.Menjao sam makedonske za taljanske Zagore.
Inako u pravi je neko kad je rekao da ce to kad tad izaci kod nas.pa evo mi smo vec na broj 501.Za koji tjedan izlazi i broj 502.Ne znam koliko ce izdrzati nas izdavac VARM Comics(nadam se dosta dugo,bar jedno 10 g.),al ce Zagor izaci kad tad.

Ma ljudi ovo nije moguce.Tip sa kojeg sam ramenjivao makednske za taljanske Zagore zivi u Raiano na samo 48 kilometara od epicentra ovog danasnjeg strasnog zemljotresa.Evo pisao sam mu poruku nadam se da ce uskoro vratiti i da je sve u redu.Stvarno me ova vest uzasno potresla.
izvinjavam se na off-topiku.

Edited by - Solid Snake on 06/04/2009 14:13:56
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 06/04/2009 : 14:29:01  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kreŠa

quote:

A uvoze ih izdavacke kuce koji inace rade i prevedena izdanja?

Ne,u Austriji uvoze ih direktno strip-shopovi!
Tako da nema logike po kojoj bi VC izdavao italijanske stripoveAli bi bilo lepo

ne pricamo o izdavanju nego o plasiranju na nase trziste ...joj boze , sad mi vec postaje pomalo zao sto sam uopste OVDE spomenuo to ...
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 06/04/2009 : 15:39:46  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kreŠa

quote:

Da li ste pročitali sve što je izdato od Zagora na ovim prostorima ,pitanje je za ultrasa,kandraksa,krešu i ostale ...ali iskreno...

Ne nisam.Procitao sam sve izdate specijalce,almanahe,pola ZS i VC.
Vise od 2/3 toga skenirano
Jesi li ti mozda procitao sve sto je izaslo od Zagora,pocevsi od 1968?
Ili bar polovinu toga?

Jesam sve po italijanskoj hronologiji do ovog broja ljudi sa granice pročitao i posedujem sve epizode,jer je Zagor junak koga najviše volim...
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 06/04/2009 : 16:56:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Znači imaš sve Zagore izašle na području bivše Juge?! Ako sam dobro razumio.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/04/2009 : 17:12:21  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
ja san ga skužija da ima sva izdanja iz ex yu+talijanski original

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 06/04/2009 : 17:48:42  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dcopic

Tako je brate,svi su objavljeni(nešto malo u piratskim).
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 06/04/2009 : 17:50:36  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

ja san ga skužija da ima sva izdanja iz ex yu+talijanski original

Nemam italijanske originale,već sam rekao da pratim italijansku hronologiju izdanjima sa prostora ex-Yugoslavije
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 06/04/2009 : 18:02:24  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

jesam brate , ono sto je izaslo u LMS , ZS i ono sto je posle izaslo u Hrvatskoj kao redovni brojevi sve sam procito , ali ne razumem kakve to veze ima ... sta bi bilo strasno da se u srbiji prodaju italijanski zagori ( i drugi junaci) kao u drugim zemljama ...

Nema nikakve veze,hteo sam da kažem da pojedinci nisu sakupili i pročitali ni pola onoga objavljeno na našim jezicima,a navodno im trebaju italijani,ne želim da uvredim nikoga ali gledanje slika me ne interesuje...jezik ne znam.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5551 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 06/04/2009 : 18:14:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Nema nikakve veze,hteo sam da kažem da pojedinci nisu sakupili i pročitali ni pola onoga objavljeno na našim jezicima,a navodno im trebaju italijani,ne želim da uvredim nikoga ali gledanje slika me ne interesuje...jezik ne znam.

Sve je to u redu,ali ako uzmemo primer da su mnoge priče izlazile u nekoliko različitih izdanja, i istovremeno ih mnogi imaju, sigurno da ništa više pojedinačno ne znače kad je čitanje u pitanju, ali svako izdanje iste priče ima svoju ličnu osobenost, pa verovatno se zato i mnogi odlučuju da ih imaju. Ja sam se već izjasnio da bih voleo da imam orginale i ako imam ili ću imati i naše, upravo iz razloga samog tehničkog kvaliteta, a što se tiče radnje pa to već znamo ili ćemo saznati iz neših izdanja

Edited by - Bruce Springsteen on 06/04/2009 18:19:15
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 06/04/2009 : 18:17:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by dcopic

Tako je brate,svi su objavljeni(nešto malo u piratskim).

Pod sve sam mislio na sva izdanja ikad objavljena u Jugi od 68 do danas. Pretpostavljam da nemaš sve Dnevnikove Zagore?!
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 06/04/2009 : 18:51:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
I sve LMS Zagore,i sve Ludensove Zagore?

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 06/04/2009 : 19:16:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
VC je izdavachka kuca, koja se bavi izdavanjem stripova.

Nije export-import, nije distibuterska kuca, nije lanac prodavnica koji svoju robu nabavlja. Ukratko, ne postoji deo delatnosti VC-a koji se bavi uvozom bilo chega iz inostranstva. Isto koliko ce ti lokalna pekara dovesti italijanske Zagore, toliko ce i VC.
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 06/04/2009 : 19:20:07  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
Ljudi ukupno je izaslo petsto i kusur redovnih Zagora (po italijanskoj hronologiji) + specijalci + maxi + almanasi + ciko... neka bude da je sve ukupno 600 izaslo , od toga skoro sve je u ovakvom ili onakvom izdanju izaslo na ovim prostorima ( to i nije neka obimna literatura za citanje (bar za mene sa trideset i kusur godina), tako da nije nista cudno ako je neko procitao sve ). Sto se mene licno tice, imao sam tu privilegiju da citam sve sto je izaslo u LMS i ZS , kasnije sve od SD i ludensa (osim "nasilja u darkvudu" njega nikada nisam imao u izdanju ZS br 13). Ali i da nije tako, na torrent portalima sam mnogo puta video da su ljudi stavljali velike kolekcije zagora u elektronskom formatu tako da je i to bio nacin da se kompletira sve i procita. Nije to toliko vazno, kao kolekcionar voleo bi da imam italijanska izdanja kao kolekcionarske primerke i nisam jedini, verujem . Kada je Ultras pomenuo ideju da se organizujemo (mi koji bi voleli da nabavimo nova italijanska izdanja) palo mi je na pamet da zamolimo za pomoc Veseli cetvrtak , jer je ta izdavacka kuca organizovala klub citalaca , pa mi se cini da se obracam na pravu adresu. Mislim da time ne prave sebi konkurenciju i da ce vecina ljudi kupiti prevedeno izdanje kada dodje kod nas na red, a mi koji budemo kupili ta italijanska izdanja (koja , ako bog da, ce nam pomoci da stignu do nas iz italije ) naravno da cemo kupiti i prevedena izdanja VC jer su nam ona italijanska izdanja potrebna kao kolekcionarski primerci. Mislim da bi neki broj od stotinak primeraka po broju zadovoljio potrebe , ne bi oni na tome nesto mnogo zaradili , ali bi ucinili uslugu nama "clanovima citalackog kluba" i na taj nacin nas animirali da im budemo verni , ti primerci prodavali bi se u "trafikama VC" po vec adekvatnoj ceni i eto to je to ... ne vidim sta je tu tako strasno i cemu cela ova debata ... cak i da ne zelite da ga kupite, zar vam ne bi bilo drago da ih bar vidite ...
mislim da sam sad definitivno bio jasan sta mi je bila namera i necu se vise obracati na tu temu .
pozdrav od Svetozara iz Zrenjanina
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 06/04/2009 : 19:30:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Sve je to lepo, ali bolje pishi recimo uvoznicima strane shtampe ili nekome ko se time bavi, jer VC jednostavno to ne radi. Vishe veze sa ovakvim uvozom Zagora imaju uvoznici italijanskog mermera nego VC.
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 06/04/2009 : 19:30:33  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai

VC je izdavachka kuca, koja se bavi izdavanjem stripova.

Nije export-import, nije distibuterska kuca, nije lanac prodavnica koji svoju robu nabavlja. Ukratko, ne postoji deo delatnosti VC-a koji se bavi uvozom bilo chega iz inostranstva. Isto koliko ce ti lokalna pekara dovesti italijanske Zagore, toliko ce i VC.

joj , veseli cetvrtak ima klub citalaca koji je od nedavno poceo da postoji , ja kao clan tog kluba citalaca obratio sam im se za pomoc jer im je logicno da mi mogu olaksati da dodjem do italijanskih izdanja (pre nego Suca pekar kod koga svako jutro kupujem hleb). Oni kao ozbiljna firma , ako su u stanju to da urade verujem da ce se potruditi i na taj nacin poceti da grade smisao postojanja i poverenje u nesto sto okuplja ljude slicnih interesovanja a zove se klub citalaca ... sto ste toliki defetisti ljudi ...
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 06/04/2009 : 19:32:02  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai

Sve je to lepo, ali bolje pishi recimo uvoznicima strane shtampe ili nekome ko se time bavi, jer VC jednostavno to ne radi. Vishe veze sa ovakvim uvozom Zagora imaju uvoznici italijanskog mermera nego VC.

druze ... sad vidim ... ti si potpuno u pravu

pozdrav
Go to Top of Page

fumettisti
Senior Member

Croatia
2265 Posts

Member since 13/07/2002

Posted - 07/04/2009 : 01:46:04  Show Profile Show Extended Profile  Send fumettisti an ICQ Message  Send fumettisti a Private Message  Reply with Quote
Pa kome bi se isplatio uvoz 10 komada Zagora?!Da se uvozi par stotina,ajde,ali ovako,sipakkk!!
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 07/04/2009 : 07:01:58  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fumettisti

Pa kome bi se isplatio uvoz 10 komada Zagora?!Da se uvozi par stotina,ajde,ali ovako,sipakkk!!

aaaa pa da , ma sad ja tek vidim , nesto sam se ja preracuno, potpuno si u pravu
Go to Top of Page
Page: of 780  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.92 seconds. Snitz Forums 2000