forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Zagor topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 490

King Warrior
stripovi.com suradnik

22373 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 12/04/2009 : 21:48:40  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote

http://en.wikipedia.org/wiki/Vampire

http://de.wikipedia.org/wiki/Vampir

Edited by - King Warrior on 12/04/2009 21:49:31
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22373 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 13/04/2009 : 10:26:27  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Cija je ovo stranica?

http://www.zlatnaserija.com/
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 13/04/2009 : 13:01:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Pitanje za Zagorovce-popisare:

Pala mi pod ruku epizoda Tajanstveni jahac, Zagor extra 146. Skroz zabavna epizodica, pa me zanima na koliko se josh brojeva protezhe?
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22373 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 13/04/2009 : 13:07:15  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai

Pala mi pod ruku epizoda Tajanstveni jahac, Zagor extra 146. Skroz zabavna epizodica, pa me zanima na koliko se josh brojeva protezhe?

146,147,148.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 13/04/2009 : 14:19:33  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Sta je ovo(crtez od gore),nisam video dosad?

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 13/04/2009 : 15:20:59  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

hm, nadam se da me neces sad pogresno shvatiti, ali ovo je jako lep primer
kako je vikipedija "s konca i s konopca" sastavljeno stivo. U sustini povrsan
pristup , da rec vampir vodi poreklo iz srpskog , ali tu je dospela iz staroslovenskog
jezika , slozices se da sam upravu. Vujaklija , Britanika ili Larusova enciklopedija
je nesto na sta se mozemo osloniti , vikipedija ... hm ? ...
ali , kad smo vec kod toga mislim da je prica jako interesantna i podelicu je sa vama:

Poceo bih od Kraljevica Marka (jedan od brace Dejanovic, istorijska licnost) ciju su
teritoriju okupirali turci i koji se borio kao vazal na strani turske prilikom napada
na Bugarsku , tu je i poginuo u bitci protiv Vojvode Mirce, ali turci pokorise i
Bugarsku ( hm, da napomenem , Musa kesedzija nikada nije postojao ... :) ). Turci
nadiru dalje i stizu do Transilvanije ciji je vladar bio Vlad Cepeš (rumunski
nacionalni heroj, istorijska licnost). Po svojoj oprobanoj taktici turci prvo sistematski upadaju i pljackaju
siluju , pale po teritoriji koju zele da osvoje i tako jednom prilikom u Transilvaniji
opljackaju , siluju i ubiju nevestu Vlada Cepesa. To u njemu probudi toliki gnev da ih
goni, ubija i kolje gde god stigne (turci nikada nisu ni osvojili Transilvaniju). Iz tih
razloga Vlad Cepes ostaje u rumunskom narodu zapamcen kao DRAKUL (krvolok). E sad, posle
mnogo vremena Englez Brajan Stoker, putujuci po Rumuniji nadje se u Transilvaniji i dvorcu
Vlada Cepesa i to ga inspirise da napise roman "Drakula" koji bude kasnije inspiracija za
mnogo filmove , a bogami i po neki strip. U sustini B. Stoker je jednu istorijsku licnost
uzeo i u svom romanu ga predstavio kao vampira koji je prodao dusu djavolu
(cudoviste iz staroslovenske mitologije) i nazvao ga drakulom. Nadam se da shvatate zasto sam
pomenuo i kraljevica marka i musu kesedziju :) ...

Inace , sva ta cudovista : drekavci , vestice , vampiri, torlovi ... vode poreklo iz staroslovenske
mitologije koja se cesto poklapa sa keltskom mitologijom ...

Da ja ne bih vise davio , nadam se da se ne ljutis , a ovo sam napisao jer ce nekome mozda biti
interesantno , a ne da bi se pravio pametan i nadam se da ce neko isto uradili sledeci put kada tema
bude interesantna.

pozdrav od Svetozara iz ZR
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 13/04/2009 : 15:23:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
quote:

Cija je ovo stranica?

I još jednom- čija je ovo stranica?

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 13/04/2009 : 15:25:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rick

quote:

Cija je ovo stranica?

I još jednom- čija je ovo stranica?

Stvarno je zanimljiva!

I jos jednom-cija je ovo stranica

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27663 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/04/2009 : 15:28:32  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
pa piše ti na nekom mjestu na njoj.potraži!

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10062 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 13/04/2009 : 15:34:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote

Ovo su radili kao sto i pise - Nolita i Feri

Najverovatnije za neki magazin

Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 13/04/2009 : 15:38:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Neki Luka Papesha!

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22373 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 13/04/2009 : 16:51:39  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by andjelt

quote:

pristup , da rec vampir vodi poreklo iz srpskog , ali tu je dospela iz staroslovenskog
jezika , slozices se da sam upravu. Vujaklija , Britanika ili Larusova enciklopedija
ali , kad smo vec kod toga mislim da je prica jako interesantna i podelicu je sa vama:

Poceo bih od Kraljevica Marka (jedan od brace Dejanovic, istorijska licnost) ciju su
teritoriju okupirali turci i koji se borio kao vazal na strani turske prilikom napada
na Bugarsku , tu je i poginuo u bitci protiv Vojvode Mirce, ali turci pokorise i
Bugarsku ( hm, da napomenem , Musa kesedzija nikada nije postojao ... :) ). Turci
nacionalni heroj, istorijska licnost). Po svojoj oprobanoj taktici turci prvo sistematski upadaju i pljackaju
siluju , pale po teritoriji koju zele da osvoje i tako jednom prilikom u Transilvaniji
opljackaju , siluju i ubiju nevestu Vlada Cepesa. To u njemu probudi toliki gnev da ih
goni, ubija i kolje gde god stigne (turci nikada nisu ni osvojili Transilvaniju). Iz tih
razloga Vlad Cepes ostaje u rumunskom narodu zapamcen kao DRAKUL (krvolok). E sad, posle
mnogo vremena Englez Brajan Stoker, putujuci po Rumuniji nadje se u Transilvaniji i dvorcu
Vlada Cepesa i to ga inspirise da napise roman "Drakula" koji bude kasnije inspiracija za
mnogo filmove , a bogami i po neki strip. U sustini B. Stoker je jednu istorijsku licnost
(cudoviste iz staroslovenske mitologije) i nazvao ga drakulom. Nadam se da shvatate zasto sam

Inace , sva ta cudovista : drekavci , vestice , vampiri, torlovi ... vode poreklo iz staroslovenske

Da ja ne bih vise davio , nadam se da se ne ljutis , a ovo sam napisao jer ce nekome mozda biti
interesantno , a ne da bi se pravio pametan i nadam se da ce neko isto uradili sledeci put kada tema
bude interesantna.

Cepes mu je bio nadimak koji je dobio od rumuna nakon sto je nabio turke na kolce
Draculea kako se je zvao znaci zmajev sin,drac je na rumunskom djavo ali kazu da to nema veze sa time zasto se on tako zvao vec da ime potice sa latinskog
Bram Stoker je uzeo njega kao lik za svoje djelo jer su izmedju ostalih 1000 prica o njemu kruzile i te da je pio ljudsku krv,sjetivsi se legende o vampirima Stoker je tako dosao na ideju da napise svoje djelo,sto meni zvuci totalno logicno.
vampiri i ostala cudovista postoje u svim kulturama i to od kada je svijeta,na svakom jeziku razlicito nazvanom
svugdje se govori o tome da je vampir srpska izvorna rijec,cak bilo u jednoj reportazi o vampirima prije nekog vremena na njemackom jeziku gdje su spominjali i ovdje pomenutoh Petra Blagojevića,te se ja ,kao i vecina ljudi u svijetu bez obzira iz koje zemlje osljanjamo na te izvore koji su nam stavljeni pod nos i koji su najrasprostarnjeniji,a to da se pojave uvijek neki koji tvrde suprotno nije nista novo,sto opet ne znaci da nisu ili da jesu u pravu.Ima dosta podataka iz raznih izvora,a to koje ce covjek da se drzi je prepusteno svakom da odluci za sebe,posto niko od nas nije bio svjedok ovih dogadjaja i sa sigurnoscu ne mozemo nista da tvrdimo
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7896 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 13/04/2009 : 17:01:10  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by goksi

Ja se izvinjavam ako je bilo, pretpostavljam da jeste milion puta ali nisam mogao da izdržim. Samo za profu našeg

nisam mogao da nađem onu iz crš 2007 kad zagor pred kamerom paradira.
gdje je mogu naći i ima li sličnih stvari
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 13/04/2009 : 17:20:14  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
Ma Petar Blagojević je prvi vampir a svi ostali kopije...najzad smo i mi u nečemu prvi.
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 13/04/2009 : 18:20:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
Meni je rekla doktorica veterine da postoji (vrlo rijetka) bolest koja dovodi do toga da koža gubi boju, postaje jako bljeda, sunce jako smeta oboljelima, oči su im crvene, zakrvavljene, čak im i očnjaci rastu (ne jako, ali su malo izraženi), a odgovara im i paše im piti krv. Moram je još pitati kako se zove ta bolest.

Pito sam je jel se mogu pretvarati u šišmiše, ali kaže da to još nije zabilježeno :-)

No sikiriki
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22373 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 13/04/2009 : 19:24:29  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Archy

Meni je rekla doktorica veterine da postoji (vrlo rijetka) bolest koja dovodi do toga da koža gubi boju, postaje jako bljeda, sunce jako smeta oboljelima, oči su im crvene, zakrvavljene, čak im i očnjaci rastu (ne jako, ali su malo izraženi), a odgovara im i paše im piti krv. Moram je još pitati kako se zove ta bolest.

Pito sam je jel se mogu pretvarati u šišmiše, ali kaže da to još nije zabilježeno :-)

Osim stvari sa ocnjacima i krvi,sve je tacno: Polymorphe Lichtdermatose
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 13/04/2009 : 19:27:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Le Samourai

146,147,148.

Zahvaljujem
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 13/04/2009 : 19:29:03  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
Da sada ovu priču o vampirima povežemo sa topikom o Zagoru,zaista mislim da je vampirska tematika oplemenila ovaj serijal i da bez legendarnih priča o Rakosiju serijal ne bi imao kvalitet koji ga čini najboljim.Čini mi se da posle tri odlične priče sa Rakosijem scenaristi uviđaju da je to neiscrpna tema te nam nude nastavak kroz Yleniu ...mislim da je to pun pogodak.
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 13/04/2009 : 20:41:40  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by profesor-inz

Da sada ovu priču o vampirima povežemo sa topikom o Zagoru,zaista mislim da je vampirska tematika oplemenila ovaj serijal i da bez legendarnih priča o Rakosiju serijal ne bi imao kvalitet koji ga čini najboljim.Čini mi se da posle tri odlične priče sa Rakosijem scenaristi uviđaju da je to neiscrpna tema te nam nude nastavak kroz Yleniu ...mislim da je to pun pogodak.

...
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 13/04/2009 : 22:33:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:

Slažem se u potpunosti! Bilo je slabijih priča i sa Helingenom, i sa Kandraksom, sa Rokosijem to nije slučaj, a kao što reče Ylenia još produbljuje i osvežava serijal o vampirima
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 13/04/2009 : 22:42:57  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

bude interesantna.

Cepes mu je bio nadimak koji je dobio od rumuna nakon sto je nabio turke na kolce
Draculea kako se je zvao znaci zmajev sin,drac je na rumunskom djavo ali kazu da to nema veze sa time zasto se on tako zvao vec da ime potice sa latinskog
Bram Stoker je uzeo njega kao lik za svoje djelo jer su izmedju ostalih 1000 prica o njemu kruzile i te da je pio ljudsku krv,sjetivsi se legende o vampirima Stoker je tako dosao na ideju da napise svoje djelo,sto meni zvuci totalno logicno.
vampiri i ostala cudovista postoje u svim kulturama i to od kada je svijeta,na svakom jeziku razlicito nazvanom
svugdje se govori o tome da je vampir srpska izvorna rijec,cak bilo u jednoj reportazi o vampirima prije nekog vremena na njemackom jeziku gdje su spominjali i ovdje pomenutoh Petra Blagojevića,te se ja ,kao i vecina ljudi u svijetu bez obzira iz koje zemlje osljanjamo na te izvore koji su nam stavljeni pod nos i koji su najrasprostarnjeniji,a to da se pojave uvijek neki koji tvrde suprotno nije nista novo,sto opet ne znaci da nisu ili da jesu u pravu.Ima dosta podataka iz raznih izvora,a to koje ce covjek da se drzi je prepusteno svakom da odluci za sebe,posto niko od nas nije bio svjedok ovih dogadjaja i sa sigurnoscu ne mozemo nista da tvrdimo

:) opet kazem, nadam se da se ne ljutis ... i nadam se da se slazemo u tome da je koren u staroslovenskoj (t.j. srpskoj) , keltskoj i ko zna kojoj jos mitologiji ... a sto se mene tice ovakva razmena informacija je uvek dobrodosla ... ne zameri i primi pozdrave od Svetozara iz ZR
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 13/04/2009 : 23:43:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
@Andjelt
To sto si napisao o Vladu Cepesu je tacno. Mislim, tacno. Tako bar vodici pricaju. Ja sam bio i u dvorcu Drakule (Vlada Cepesa) i na mestu gde je sahranjen (neko ostrvo bese, isli smo brodicem) i vodici su pricali istu tu pricu. I ne samo to, nego su pricali i da je cinio i mnogo gora zverstva Turcima da im nikada vise ne padne na pamet da dodju na njegovu zemlju.
Doneo sam i flasu vina koje se zove Drakula, a vino crveno kao KRV.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41188 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/04/2009 : 00:38:36  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Cepes je zastrasivao Turke zverstvima.. Jedno vreme sam bio zaludjen tim (Dok sam citao Brem Stokera) i sve sto sam mogao da nadjem sam procitao.. Nije mesto za pisanje o tome, ali stvarno biste se zaprepastili zverstvima Vlada... Naravno ako je istina to sto sam ja procitao...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19609 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 14/04/2009 : 07:26:34  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Dio toga može se pročitat i u Hermanovom albumu(Booglobe)Vlad Nabijač, pa ko voli nek izvoli.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22373 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/04/2009 : 18:12:54  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

:) opet kazem, nadam se da se ne ljutis ... i nadam se da se slazemo u tome da je koren u staroslovenskoj (t.j. srpskoj) , keltskoj i ko zna kojoj jos mitologiji ... a sto se mene tice ovakva razmena informacija je uvek dobrodosla ... ne zameri i primi pozdrave od Svetozara iz ZR

Hebote,a zasta da se ljutim.Izmjena informacija je uvijek dobro dosla i odbijanje novog znanja/podataka odbijaju samo zadrti glupaci

quote:

I ja mislim da je Ylenia pravo osvjezenje,prije svega sto pase u modernu sliku neprijatelja pola negativac,pola ...recimo normalna,barem po karakteru.To je prije rijetko bio slucaj ne samo kod Zagora vec i kod ostalih,tako su Kandrax,Rakosi,Hellingen apsolutno zlo.
Go to Top of Page
Page: of 490 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.78 seconds. Snitz Forums 2000