forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog u izdanju Veselog četvrtka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 72

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 29/03/2009 : 00:17:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote

Za april u Italiji najavljen Super Book 47

Copertina: Claudio Villa

Sulla rotta di Moby Dick
Soggetto e sceneggiatura: Tito Faraci
Disegni: Bruno Brindisi

Dagli abissi del tempo
Soggetto e sceneggiatura: Tito Faraci
Disegni: Bruno Brindisi

Drago mi je da je "Na talasima secanja" ipak ispunila moja ocekivanja i da je prica vrlo dobra.
Zasto je onako popljuvana na recenziji i dalje mi nije jasno.
Potrudimo se zajedno da joj podignemo rejting novim ocenama

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 29/03/2009 : 00:35:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Pročita Necropolis. Prva liga!

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

sinister
Average Member

Bosnia and Herzegovina
699 Posts

Member since 10/04/2004

Posted - 30/03/2009 : 12:40:20  Show Profile Show Extended Profile  Send sinister a Private Message  Reply with Quote
Pročitao sinoć Mudrost Mrtvih i svidjela mi se. Freghieri mi je dobar dok mi je dobra i priča koju čitam. Inače, nisam baš neki ljubitelj njegovog rada.

Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 30/03/2009 : 13:58:47  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Meni se bas svidja Freghieri, nekako Dylan lici na Elvisa Presleya kad ga on crta :D (iz mladjih, je li, dana).

Necropolis i Veliki San meni najjace VC epizode btw.

Freghieri i meni najbolji ko d Dylana.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 30/03/2009 : 14:01:33  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Sta kazete na Snove,novi SB,prvi put ga citam i odusevljen sam,Sclavi je majstorcina.Pohvale i za Lea Charma za odlican uvodni tekst o Sclaviju.

Go to Top of Page

aleksa crnobrnja
New Member

276 Posts

Member since 19/02/2009

Posted - 01/04/2009 : 19:22:47  Show Profile Show Extended Profile  Send aleksa crnobrnja a Private Message  Reply with Quote
Na talasima sečanja - slabašna, troma "krimi" pričica with an usual twist. Čak me niti kolor nije dirnuo, zapravo sasvim suprotno, nekako mi je ubio čaroliju i atmosferu koju Freighierijev crno-bijeli crtež često ima.

Edited by - aleksa crnobrnja on 01/04/2009 19:23:30
Go to Top of Page

plavi
Junior Member

425 Posts

Member since 10/05/2002

Posted - 02/04/2009 : 12:53:05  Show Profile Show Extended Profile  Send plavi a Private Message  Reply with Quote
evo i nekih vesti o DYD filmu...

Shock Till You Drop reports that Taye Diggs will play a vampire leader in the upcoming Dead of Night movie opposite Brandon Routh.

The movie, based on the Dylan Dog Italian supernatural comic-book series by Tiziano Sclavi, also stars Sam Huntington. It is currently shooting in the New Orleans area.

Diggs may be familiar to sci-fi fans for his roles in Equilibrium and House on Haunted Hill.

By SCI FI Wire Staff
1:33 PM ON 03/24/09

Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 02/04/2009 : 13:15:31  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by plavi

Shock Till You Drop reports that Taye Diggs will play a vampire leader in the upcoming Dead of Night movie opposite Brandon Routh.

The movie, based on the Dylan Dog Italian supernatural comic-book series by Tiziano Sclavi, also stars Sam Huntington. It is currently shooting in the New Orleans area.

Diggs may be familiar to sci-fi fans for his roles in Equilibrium and House on Haunted Hill.

By SCI FI Wire Staff

Ma jok, trebali su staviti Veslija Snajpsa ... Zamislite da Tarantino rezira film...pa jos u saradnji sa Lincom.

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 02/04/2009 : 14:03:13  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by plavi

By SCI FI Wire Staff

Ovo je pre za Dampira.Ma Ameri,uvek nesto promase.

Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 02/04/2009 : 22:59:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Nedavno sam uzeo brojeve: 1,2,3,4,5,7,9,11,12,13. Dosad sam pročitao njih 7. Priče koje sam prve pročitao su me učinile malo skeptičnim, ali onda su na red došle nešto bolje epizode. Tako da mogu reći kako je kvalitet na razini, ništa super - vrhunski, ali svakako dovoljno dobro da nastavim s kupnjom ove VČ edicije. Zapravo, ima par priča koje su oko 90% (s time da još nemam "Veliki san"). Što se tiče Rujua, vidljiv je mali pomak, ali sudeći po ubc-u i par nadolazećih epizoda, izgleda da je i dalje kreten. Daj bože da me razuvjeri. Sad trebamo čekati Barabatin "Preko praga" i koliko sam vidio poslije ćemo (prema broju 250)d obiti i par vrlo kvalitetnih priča od spomenute scenaristice + Medda (iako će uvijek biti otpadaka). Ja mislim da je @Djole negdje rekao da se DD popravlja u Italiji, a ako je VČ samo uvertira, onda sam optimističan. Svaki napredak je bolji od nekih "nizova" epizoda proteklih godina. Bilo bi dobro da se rekne riječ, dvije o onome što nas čeka u VĆ-u i o talijanskim Dylanima, hm.

Evo moj mali skromni overview:

1. Čarobna frula - Iako su dijalozi sjajni, imam osjećaj da smo na kraju dobili jedno (malo) ništa od svega toga. Čak mi je zasmetala Barbatina bajkovitos na koju sam dosad bio imun. Nije mi ni jasno što se htjelo reći s onim da i ološi mogu biti sanjari (?). Picatto je sjajan, iako mi je puno draža suradnja njega i Barbatove u gig4 "Duga noć". Za sada, ocjena:69% Moguća je promjena mišljenja. Solidno, u svakom slučaju.

3. Nekropolis - E ovo je zaista odlično. Odlično osmišljena i koncipirana priča s poentom koja je u skladu s mojim razmišljanjima. Ovom serijalu zaista trebaju neke nove ideje, tako da mi nimalo ne smeta Barbatino distanciranje od Sclavija koji je u svoje vrijeme rekao sve što je imao. Ovdje je vidljivo da je Bradata Paola napravila i jedan iskorak u vlastitom stilu koji od "Čarobnog frulaša" (konačno odrastanje) pa na ovamo, više nije pretjerano infantilan i bajkovit. Freghieri je car, lol. Ocjena:92%

4. Ubica veštica - Ovo je Rujuva priča na koju nemam većih zamjerki osim što je odlučeno da se radnja odvija u Francuskoj što nije bilo od važnosti za strip u cjelini. Mogli su komtno ostati u Engleskoj. A i ta naslovnica. Vidi se da Stano ne čita Rujuve priče, jer u protivnom ne bi nacrtao Eiffelov toranj zbog radi toga što se radnja ne odvija u Parizu, niti bi nacrtao staru babu na metli pošto je u stripu riječ o vješticama u modernom smislu. Ali da je naslovna strana lijepa, lijepa je. Priča u konačnici nije ispala čisto detektivska, što je dobro. Dijalozi i Gruchovi vicevi su dobri, a rasplet je okay... Nema snagu velikih priča, ali je svakako dobro ispričana. Lagano štivo. Od koga je, dobro je. Ocjena: 64%

5. Manila - Moram priznati da sam nakon DD "Noćni lov" više očekivao od ove priče. Djeluje prazna. Nisam siguran koliko je uspješno izvedeno uvođenje onog vampira i njegove životne priče, ali ajde... Sve je to poslužilo da se nadogradi odnos između Dylana i Manile; čovjeka i vampirice. Roi je ovdje predivan. Ocjena: 70%

11. Nelojalna konkurencija - Ova priča je dno. Osim što je Ruju uspio upropastiti potencijalno zanimljivu temu, on je na kraju odlutao tko zna u kojem smjeru i ubacio u priču jedan od najbesmislenijih slučajeva koje je Dylan ikad imao (nestali dvorac i prokleti Škoti (!?!?!?!?)), a da stvar bude gore, slučaj na kraju uopće nije razjašnjen, niti je konkurencija bila konkurencija. Nismo ništa dobili od te konkurencije jer je tema otišla drugim smjerom od onog kojeg smo očekivali. Kako me naljutila ova priča. Do 90. stranice, sve divno i krasno, a onda shvatiš da si pročitao glupost stoljeća. Barem su vicevi dobri. Cassertano je ovdje odličan. Ocjena:32%

12 Đavolov dodir - Kao što je rečeno u uvodniku, Barbatova se često bavi vrlo složenim temama. Pa tako i ovdje nudi nešto novo s interesantnim zaključcima na kraju. I ne ostaje sve na ideji, Barbatova zna i odraditi zadovoljavajući rasplet, a to je ono što je dugo vremena falilo serijalu. Žena zna šta oće. Pa tko voli, nek izvoli. Meni se dosta svidjelo i zato ocjena komotno može ići do nekih 80%.

13. Mudrost mrtvih - E, ovo mi je skoro bolje od "Nekropolisa". Medda jednostavno zna posao. Njegov narativni stil nije za ništa cijenjen među svekolikim čitateljstvom. On ima, ono što Brabatova nema, a to je DD štih kojeg je zacrtao Sclavi. I još k tome, Medda ponudi briljantnu ideju kao što je ova u "Mudrost mrtvih", koja čitatelja ostavlja pod dojmom dugo nakon iščitavanja priče. Tko su u stvari živi mrtvaci? Koliko ustvari "živimo" život i nije li uvijek prekasno kada se sjetimo da smo potratili život na trivijalnosti? Naziv epizode je baš pogođen: Pamet ti dođe tek kad umreš, kad je kasno... Dakle, rasplet i poenta su zaista odlični, ali poenta je i jasna, pa tako ovdje nema lažne patetike. Ova tema može indirektno pogoditi svakoga od nas. Opet Freghieri dobar :)). Medda ne može promašiti. Ocjena:91%

Ako ostale priče budu drek, nema veze, odlučio sam ići dalje s VČ-om, najviše zbog tempa (LU će ovo objaviti za 5 godina i uvijek mogu VČ ediciju proglasiti kao kolekcionarski važeću). A bliži smo i Talijanima. Možda bude interesantnih epizoda i u LU.

Za kraj bih još pohvalio autore ;) uvodnih tekstova. Rade super posao. Predgovori služe kao nekakva predigra, ali i kao pomoć kod određenih nejasnoća.

Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5705 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 02/04/2009 : 23:01:45  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
Procitao Dylana "Dva zivota Drim",prica solidna,moze se reci i zanimljiva,crtez OCAJAN,ko coveku dade da crta
Piccato-najgori si

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

gogyly
New Member

Serbia
147 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 02/04/2009 : 23:56:02  Show Profile Show Extended Profile  Send gogyly a Yahoo! Message  Send gogyly a Private Message  Reply with Quote
Ako neko hoce pratiti pricu oko snimanja DD filma moze posetiti ovaj blog http://deadofnightmovie.wordpress.com/. To je oficijelni produkcijski blog na kojem ce se pratiti desavanja sa snimanja, biti dostupne neke slicice its...so enjoy

-Resio sam slucaj, Batler je ubica!!!
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 10/04/2009 : 15:20:59  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Novi Dylan je super,prava Sclavijevska prica bez Sclavija,posle super book-a,jos jedna odlicna prica o nocnim morama.Bas mi se svideo.Odlican.

Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 10/04/2009 : 18:00:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Pročitao sam:
Kuća duhova - 66%
Prokleta knjiga - 53%
Naslikani košmar - 48%

Ovako. Ruju je svakako kvalitetan pripovjedač (samo to) i konceptualno je trenutno najbliži Sclaviju (DD kao ličnost, uvod, rasplet, obrat...) + sada nekako uspijeva privesti priču kraju (iznimka "Nelojalna konkurencija"). U čemu je problem? Pa u tome što neke njegove VČ epizode nemaju veze s Dylanom Dogom i tematikama koje obrađuje taj strip-serijal. Da se bolje izrazim, teme su okay, ali pripovjedna tehnika, koliko god bila dobra, jedonstavno ne odgovara DD-u. Ovo se odnosi na razvijanje radnje u detektivskom stilu. Recimo, "Prokleta knjiga" bi bio najbolji Dampyr da je ta epizoda izašla tamo. Priča je možda bolja od "Iz tmine", zar ne? ALI MI U DD-u ŽELIMO KOŠMAR, UŽAS I PSIHODELIJU!
Slijedeći problem je u tome što se neke priče ne mogu izdignuti iz ranga običnosti pa su osuđene na zaborav. Kuće s duhovima, proklete knjige i sl., su teme kojima nema mjesta iznad broja 200. Ipak, moramo uzeti u obzir činjenicu da je teško pisati 12 super kvalitetnih priča godišnje i zato moram reći da sam jako zadovoljan VČ epizodama jer su i te "između" pričice korektno odrađene i čitljive. Za "Kuću duhova" mogu reći da je prilično solidna.

Edited by - Inferno on 10/04/2009 18:00:54
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4748 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 10/04/2009 : 19:05:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Sad sam prociao "Nesanicu",i nekako mi nije bas.Mozda bih joj dao 5/10.
Ali mi si zato ova naslovna za 17. broj "24 casa za ne umreti" bas svidela.
Pitanje:Zar ne bi bilo logicnije "Ne umreti za 24 casa"
Tako pise i u prvim brojrvima na korici

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

ducko
Junior Member

452 Posts

Member since 10/04/2009

Posted - 10/04/2009 : 21:58:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ducko a Private Message  Reply with Quote

Pozdrav svima!
Nov sam ovde i oglasavam se na topiku junaka kojeg najvise gotivim.
Dilan je najveci!!!
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 11/04/2009 : 07:59:26  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ducko

Pozdrav svima!
Dilan je najveci!!!

Pozdrav i dobrodosao!!!

Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 11/04/2009 : 10:18:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Bas je bila dobra Nesanica. Meni nema loseg Dilana.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 11/04/2009 : 10:58:41  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ducko

Pozdrav svima!
Dilan je najveci!!!

Dobrodosao!

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 12/04/2009 : 20:07:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message  Reply with Quote
MOzda bi taj naslov bio logicniji, ali znacenje ne bi bilo isto. Nijanse.

...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...!
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4748 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 12/04/2009 : 20:09:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Mislim da shvatam
U oba slucaja,naslovnica je predobra!

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4650 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 13/04/2009 : 01:45:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
Sta vam je bre, svidja vam se Dilan sa Cossuovim brljotinama?????

U MK stigao Dva zivota Drim, koliko god nepotrebna i isprazna epizoda, samo pominjanje birokratskog pakla i njegovih stanovnika meni je odmah uslov za prolaznu ocenu :)
plus o-dli-cni Pikato, posebno u "paralelnom" delu. O Stanu da ne trosim reci, savrseno!

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 13/04/2009 : 16:13:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Može li nam netko izdvojiti interesantne i poluinteresantne priče sa ove liste epizoda koje će izdavati VČ?

Nevezano...
Masierova epizoda "Naslikani košmar" mi i nije tako loša. Tipični horor elementi. Smrt je sujetna jer cijeni kad se ovjekovjeći njezin mukotrpni rad... i ta shema. Ali opet je scenarij malo zajeban. Ako je Masiero htio reći to što je rekao, čemu onda čitava priča o Joshu, gradonačelniku, osveti, povratku slikara...? To mi je nekako višak. Jedino je moglo poslužiti tome da nas odvuće na drugu stranu, tj. da pomislimo da se onaj slikar-luđak vratio. Može proć. Druga zamjerka opet ide Dylanovoj istrazi u kojoj ga lokalna budala dovede pred gotov čin, tako da prethodnih 80 stranica istraživanja ne služi ničemu, osim prezentaciji onoga o čemu se radi u epizodi.

U svakom slučaju, priča mi je bolja od Rujovih (zato ocjena: 7/10) kod kojega imamo 90% detektivske radnje i 10% obrata na kraju i gdje se stvara utisak da se komotno moglo preskočiti tih 90% nepotrebnih peripetija koje nisu od važnosti za rasplet (koji nas jedini zanima). Može se odmah skočiti s 1. na 90. str.

Edited by - Inferno on 13/04/2009 16:13:42
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 13/04/2009 : 16:27:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Kakva je tuga, jad, bol i chemer od epizode ova Nesanica. Ne secam se da li sam ikada u zhivotu chitao loshiju Dilanovu epizodu. Chista katastrofa. Chak ni Cossu, koga generalno ne mrzim, a ume da ubode ponekad sjajan cretezh, nikada nije bio loshiji.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 13/04/2009 : 17:26:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Inferno

Može li nam netko izdvojiti interesantne i poluinteresantne priče sa ove liste epizoda koje će izdavati VČ?

Oltre quella porta, L'ospite sgradito, L'ultimo arcano - odlične, čak i više od toga.

Vittime designate, Gli eredi di crepusculo - interesantni neuspesi.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page
Page: of 72 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000