forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog u izdanju Veselog četvrtka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 72

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 13/04/2009 : 17:34:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Auuu, pa tek sad vidim da su od sledecih pet epizoda,tri od Masiera. Kuku majko. Josh i Casertana protracishe na njega...
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 13/04/2009 : 17:46:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

quote:
Originally posted by Inferno

Može li nam netko izdvojiti interesantne i poluinteresantne priče sa ove liste epizoda koje će izdavati VČ?

, L'ospite sgradito, L'ultimo arcano - odlične, čak i više od toga.

Vittime designate, Gli eredi di crepusculo - interesantni neuspesi.

Hvala na odgovoru. "Preko praga" nam ide za 2-3 mjeseca...
Možeš li nam još reći sljedeće:
1) Kakav je Sclavi nakon 200?
a) Ucronia?
b) #250? O kojem se puno pričalo...

2) Znači,"Xabaras!/Il nome del padre", ne spada u sam vrh?

3) Kakav je po tebi kvalitet DD-a iza 200 u usporedbi s periodom 100-200?
Ima li s vremena na vrijeme dobrih stvari? I misliš li da su 200+ retaji nešto bolji od (umobolnih) retaja 100-200?
Općenito, diže li se išta kvalitet DD-a (nezavisno od usporedbi na relaciji Sclavi-Barbato) i jesu li autori (imenom i prezimenom) u stanju da ga održe? To pitam, jer mi je VČ DD dosta interesantniji od Ludensa proteklih godina.

4) Jedno dopunsko pitanje. Koje je tvoje mišljenje o "Čarobnoj fruli?

Odgovori bar nešto.
Čisto da dobijemo neki uvid.
Bolje i ovo nego spamanje, zar ne?

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.

Edited by - Inferno on 13/04/2009 17:48:28
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 13/04/2009 : 18:10:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:

1) Kakav je Sclavi nakon 200?

Pa, pričalo se o te 4 njegove priče ovde, poprilično. Najbolji je kad se drži ustaljenih šablona kao u Martiju - ali onda ne valja što se drži ustaljenih šablona. ;)

quote:

a) Ucronia?

Opet - interesantan eksperiment. Ako ti se sviđaju "out there" priče kao Peto godišnje doba, dopašće ti se i ona.

quote:

b) #250? O kojem se puno pričalo...

Još jedan Sclavijev kraj Dilana. Previše metastripovski za nekoga ko nije pisao dugo, dugo. Ili, drugim rečima, očekivao sam mnogo više.

quote:

2) Znači,"Xabaras!/Il nome del padre", ne spada u sam vrh?

Ne spadaju, iako sam dao moje mišljenje samo o pričama do Ukronije.

quote:

3) Kakav je po tebi kvalitet DD-a iza 200 u usporedbi s periodom 100-200?

100-200 nam je podarilo Nojev let, Dok vas smrt ne rastavi, Neko nas zove odzgo, etc, nema usporedbe. Ali od 150 do 200 imaš tri ipo dobre priče, a od 200 do 250 mnogo više.

quote:

Ima li s vremena na vrijeme dobrih stvari? I misliš li da su 200+ retaji nešto bolji od (umobolnih) retaja 100-200?

Um, šta je retaj?

quote:

Općenito, diže li se išta kvalitet DD-a (nezavisno od usporedbi na relaciji Sclavi-Barbato) i jesu li autori (imenom i prezimenom) u stanju da ga održe? To pitam, jer mi je VČ DD dosta interesantniji od Ludensa proteklih godina.

Pa, ima nove krvi, u smislu Ene, Di Gregorija i Marzana (tu dvojicu stalno mešam, jedan je za nijansu bolji od drugog) i Massiera. 150-200 je Sklavi koji se istrošio i onda i nestao, pa Ruju, pa Faraci, i Barbatica koja još uvek nije bila naučila da vodi priču. Bolje je posle.

quote:

4) Jedno dopunsko pitanje. Koje je tvoje mišljenje o "Čarobnoj fruli?

Čitljivo, ali ništa posebno. Dopada mi se tvist sa tim da je i onaj klinac što je mučio malu barbaticu takođe sanjar, i to je to. "Magla" mi je recimo kudikamo bolja.

quote:

Odgovori bar nešto.
Čisto da dobijemo neki uvid.
Bolje i ovo nego spamanje, zar ne?

Naravno. ;)

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 13/04/2009 : 19:38:56  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ducko

Pozdrav svima!
Nov sam ovde i oglasavam se na topiku junaka kojeg najvise gotivim.
Dilan je najveci!!!

Dilan je najbliži...gašenju....
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 13/04/2009 : 19:39:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Da, skroz smo zaboravili na to. A nije stigao ni do broja 300.
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 13/04/2009 : 19:41:49  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Colt

Da, skroz smo zaboravili na to. A nije stigao ni do broja 300.

A i teško će...
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 13/04/2009 : 19:52:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
To sam i ja procitao. Izgleda da DD toliko pada popularnost da je samo pitanje dana kada ce poceti da se gasi.
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 13/04/2009 : 20:07:09  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Colt

To sam i ja procitao. Izgleda da DD toliko pada popularnost da je samo pitanje dana kada ce poceti da se gasi.

Važno je da se broj Zagora u Italiji uvećava,od ove godine to su uradili kroz maxi kao šestomesečno izdanje.
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 13/04/2009 : 20:09:22  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
Profesore, cifre o prodaji junaka u Italiji nisu onakve kakvim ih ti zamišljaš.
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 13/04/2009 : 20:13:05  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by goksi

Profesore, cifre o prodaji junaka u Italiji nisu onakve kakvim ih ti zamišljaš.

Poznato mi je,ali pričam ti o kvalitetu...Dilan je stvarno pao nisko...
Go to Top of Page

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 13/04/2009 : 20:34:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message  Reply with Quote
quote:
[Masierova epizoda "Naslikani košmar" mi i nije tako loša. Tipični horor elementi. Smrt je sujetna jer cijeni kad se ovjekovjeći njezin mukotrpni rad... i ta shema.

U svakom slučaju, priča mi je bolja od Rujovih.

I meni je ova epizoda sasvim ok. Definitivno u gornjem domu VC izdanja, mozda 6-7 po kvalitetu. Smrt je glavni akter price, interesantna paralela izmedju smrti i umjetnosti, "sujetna smrt". Potpuno zanimljive ideje. Istina je da bi bez ovih osnovnih ideja ostatak price bio katastrofa, ali dobro, bitno je vidjeti nesto interesantno i originalno pa makar samo na par strana...
Druga Masierova prica (Nesanica) poprilicno losa. Kao da je ovo samo uvod u neki nastavak, u kome ce rupetine u scenariju biti objasnjene. A kad vidim socijalno angazovane komentare o zlim kaptalistima i djeci u Africi, povraca mi se od kliseiziranosti, tako da je ovo jos jedan minus za Masiera.
Bas me zanima kako ce se pokazati u sledecim epizodama, posto izgleda postaje mnogo aktivniji u DYD stafu. Mada, ako je vjerovati uvodnom tekstu u Nesanici, Masiero je jos jedan ljubitelj fudbala (Sclavija) koji misli da ce mu sati gledanja fudbala na TV-u (citanja Sclavijevih radova) omoguciti da postane novi Messi (Sclavi)...
Go to Top of Page

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 13/04/2009 : 20:47:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message  Reply with Quote
quote:
[100-200 nam je podarilo Nojev let, Dok vas smrt ne rastavi, Neko nas zove odzgo, etc, nema usporedbe. Ali od 150 do 200 imaš tri ipo dobre priče, a od 200 do 250 mnogo više.

Sto se tice epizoda od 150-200, Otkucaji vremena i Rekvijem za cudoviste su po meni odlicne. Div, Savrseni svijet i Uspomene iz podzemlja jako dobre. Eto, ja nabrojah pet, a nisam citao epizode izmedju 187 do 200. :)
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 13/04/2009 : 21:28:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Opelo za čudovište mi je ona "ipo". ;) Za ostale se ne slažem, naročito za papazjaniju Savršeni svet, ali dobro, svako po volji i ukusu.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 13/04/2009 : 21:52:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message  Reply with Quote
quote:

Opelo za čudovište mi je ona "ipo". ;) Za ostale se ne slažem, naročito za papazjaniju Savršeni svet, ali dobro, svako po volji i ukusu.

A koje su to, po tebi, tri cijele, ako je Rekvijem za cudoviste "ipo"?
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 13/04/2009 : 21:59:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
A šta znam, Projekat, Noći lova i Večita iluzija, recimo. Možžžžda i Jezero na nebu.

Opelo pati previše od ranih Barbaticinih boljki, kao i Seme ludila.

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 13/04/2009 : 22:11:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
kad vec izmjenjujete nazive jezicno, je li Djole tamo rijec o opijelu (parastosu) ili skladbi/kompoziciji (rekvijemu)? (nisam citao)
pretpostavljam da je i u hrv. onda trebalo opijelo (i narafski neman, jer nessie to jest vise nego cudoviste)

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

kitaric
Average Member

Serbia
975 Posts

Member since 20/11/2004

Posted - 13/04/2009 : 22:43:51  Show Profile Show Extended Profile  Send kitaric a Private Message  Reply with Quote
u vezi nesanice, dobra fora je sa scenom u bolnici iz dzejkobove lestvice (a i naucnik se zove djekob leder)
samo daleko je ova prica od onako mocnog filma

You tell anyone about this and I'll fucking kill you. I'm kidding, I'm kidding, we'll have him home by midnight.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 13/04/2009 : 23:04:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

kad vec izmjenjujete nazive jezicno, je li Djole tamo rijec o opijelu (parastosu) ili skladbi/kompoziciji (rekvijemu)? (nisam citao)
pretpostavljam da je i u hrv. onda trebalo opijelo (i narafski neman, jer nessie to jest vise nego cudoviste)

Više o parastosu. Ono, Nesi je upokojena, kao ideja.

I u pravu si za neman.

Go to Top of Page

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 13/04/2009 : 23:21:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message  Reply with Quote
quote:

A šta znam, Projekat, Noći lova i Večita iluzija, recimo. Možžžžda i Jezero na nebu.

Opelo pati previše od ranih Barbaticinih boljki, kao i Seme ludila.

Jes' vala, ukusi su bas razliciti...
Projekat je dobar, ali nekako hermetican, malo mi je previse dzangrizav Sclavi sa tom mrznjom prema mobitelima (znam da je to simbolika, ali opet), da bih ovu epizodu ocijenio kao odlicnu.
Jezero na nebo, zanimljiva epizodica, ali ni blizu Sclavijevih najboljih dana. Brindisijev crtez mi je ovdje bas legao.
Noci lova? Bah, na momente dobro, ali na kraju samo jos jedan Ruju.
Zanima me ta Vjecita iluzija, nijesam citao... Pa ipak, jos jedan Ruju medju tri najbolje epizode jednog perioda?! Ali dobro, de gustibus, ovo ono... :)
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 13/04/2009 : 23:26:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Pa kad je većinu tog perioda pisao Ruju. ;)

Prosta logika: Diva, Otkucaja vremena i još nekih stvari se - ne sećam, nisu ostavili ama baš nikakav trag, ni dobar ni loš. Savršenog sveta se sećam, kao papazjanije potpuno nespojivih stilova Sclavija i Barbatice. I sve njene epizode iz tog vremena pate od boljki koje je tek posle broja 200 iskorenila (mada i onda ne u potpunosti).

Projekat mi valja kao (još jedna) poslednj priča o Dilanu, Noći lova imaju nekoliko iole interesantnih (iako nategnutih) tvistova, a Večita iluzija je čak jako, jako dobra.

Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 13/04/2009 : 23:36:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Da, Djole, o svemu onome što sam te pitao, pričalo se prije 2-3 godine u topicu "DD beyond". Sad sam ga prevrnuo cijelog i dobio šire informacije. :))) Što se tiče DD 150-200, slažem se, nađe se i tu dobrih stvari, a LU ima tek neke izdati. Posebno raduje da je Barbatova već s "Rekvijemom" savladala neke stvari (iako i tu ima tragova sladunjavosti) i jedva čekam nove njene radove do 200, posebno "Maglu". ...Ako to ikad dočekamo, jer Ludensov tempo je jadan.
"Retaj" ili "iscjedak", "višak", "otpadak", "dio kraja", "retardiran"... U svakom slučaju, ta riječ označava nešto negativno. Tako ja zovem ove "između (Barbatove i Medde)" neambiciozne epizodice poput "Proklete knjige", koje su tu tek da se s nečim popuni godišnja kvota. E, pa, ti "retaji" u VČ-u su čitljivi i ne ostavljaju gorčinu u ustima za razliku od Rujovih umobolnih uradaka koje je objavljivao LU. Eto. :)

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 13/04/2009 : 23:47:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message  Reply with Quote
Jeste, cudna stvar je covjekovo sjecanje. Evo, ti se ne sjecas Otkucaja vremena, koji su za mene Meddin najbolji rad na DD, a ja, kao veliki NN fan, se uopste ne sjecam Ociju neznanca, po izboru posjetilaca UBC sajta, druge najbolje epizode NN-a ikad! :)
Zbog toga stripove ne treba citati kada je covjek umoran, pretrpan poslom, emocionalno rastrojen, pijan, ili pod dejstvom drugih ometajucih faktora koji mu ne daju da se koncentrise na strip i propisno ga zapamti! Doduse, onda bi ljudi vjerovatno citali po 5-10 stripova godisnje, pa ni to ne bi bilo dobro resenje. :) Ne znam, nijesam pametan! ;)
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/04/2009 : 08:23:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djuro

Jeste, cudna stvar je covjekovo sjecanje. Evo, ti se ne sjecas Otkucaja vremena, koji su za mene Meddin najbolji rad na DD, a ja, kao veliki NN fan, se uopste ne sjecam Ociju neznanca, po izboru posjetilaca UBC sajta, druge najbolje epizode NN-a ikad! :)

To je po izboru puiblike, i pride je to glasanje neaktivno već nekoliko godina.

A ne sećam ga se ni ja, iako sam čitao prvo italijansko, pa onda i ludensovo izdanje. ;)

quote:
Originally posted by Djuro

Zbog toga stripove ne treba citati kada je covjek umoran, pretrpan poslom, emocionalno rastrojen, pijan, ili pod dejstvom drugih ometajucih faktora koji mu ne daju da se koncentrise na strip i propisno ga zapamti! Doduse, onda bi ljudi vjerovatno citali po 5-10 stripova godisnje, pa ni to ne bi bilo dobro resenje. :) Ne znam, nijesam pametan! ;)

Mislim da nema veze sa stresom, kod mene, već da mi se priče prosto nisu dojmile.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/04/2009 : 08:25:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:

"Retaj" ili "iscjedak", "višak", "otpadak", "dio kraja", "retardiran"... U svakom slučaju, ta riječ označava nešto negativno. Tako ja zovem ove "između (Barbatove i Medde)" neambiciozne epizodice poput "Proklete knjige", koje su tu tek da se s nečim popuni godišnja kvota. E, pa, ti "retaji" u VČ-u su čitljivi i ne ostavljaju gorčinu u ustima za razliku od Rujovih umobolnih uradaka koje je objavljivao LU. Eto. :)

Cenim da je do prevoda. Krut prevod se lakše sakrije u dobroj priči. VČ ima razigraniji prevod, pa se onda i gluposti lakše čitaju. ;)

Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 14/04/2009 : 09:30:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by elfak nish

Procitao Dylana "Dva zivota Drim",prica solidna,moze se reci i zanimljiva,crtez OCAJAN,ko coveku dade da crta
Piccato-najgori si

Piccato je razvio vlastiti stil s ružnim, ali realnim likovima. Sto puta je bolji od Cossua, M&G teama, Coppole i još dosta njih.

@Djole:
Čitao sam piratskog 250. Moram se složiti da je Sclavi mogao mnogo više. Brindisi je odličan, a zadnja scena kad se Dylan nalazi pred sudom je antologijska. Još jedan njegov kraj, a ponovo je tu i galija. Dosta simbolično. Dobro, ali nije ni do koljena nekim epizodama, poput Dugačkog pozdrava, Priče ni o kome, Dok nas smrt ne rastavi, Johny Freak itd.

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page
Page: of 72 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000