forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Blueberry kao slika na zidu
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

vlada035
Junior Member

Serbia
451 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 12/05/2009 : 22:46:36  Show Profile Show Extended Profile  Send vlada035 a Private Message  Reply with Quote
Na stazi Siouxa
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 12/05/2009 : 23:24:45  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Evo još malo Giraudovih majstorija:

Fort Navajo
Grmljavina na zapadu
Usamljeni Orao
Izgubljeni konjanik
Čovjek sa srebrnom zvijezdom
Zlatna planina

Zlatna planina jebe kevu
Što je ne stavi...

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Edited by - mladjo on 13/05/2009 10:03:28
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2172 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 12/05/2009 : 23:41:01  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
Dust...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21132 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 13/05/2009 : 00:28:44  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Mister B. i Dust

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/05/2009 : 00:59:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Hi hi hi...

Fort Navajo je nacrtao Jije a ne Giraud

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4749 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 13/05/2009 : 08:56:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Moram reci...Na stazi Sijuksa

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 13/05/2009 : 09:36:33  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Hi hi hi...

Fort Navajo je nacrtao Jije a ne Giraud

Mrzim kad nisam u pravu, još više mrzim kad me ispravljaju, a naročito mrzim kad to čine javno

Vidiš, nisam to znao, makar ta naslovnica, barem meni, i izgleda drukčije (da ne kažem lošije) od ostalih

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Caldera
New Member

Croatia
251 Posts

Member since 12/09/2007

Posted - 13/05/2009 : 09:49:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caldera's Homepage  Send Caldera an AOL message  Send Caldera an ICQ Message  Send Caldera a Yahoo! Message  Send Caldera a Private Message  Reply with Quote
Ili dust ili posljednja karta...

----Mjesto za oglas----
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/05/2009 : 09:53:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Da se iskupiš, onda editiraj pa napiši Giraud umisto Moebius... Lipše a i točnije zvuči. U jednom dijelu ovog opusa Moebius nije ni postojao a kad se "pojavio" radio je stilom "and now something..."
PS
Za tvoj info, da drugi put opet ne naletiš, Jije je čak nacrtao dio prvog albuma kad je Gir zapa u depresiju a asistirao malo i kasnije tako da nije bilo njega, nebi bilo ni Blueberryja.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 13/05/2009 : 10:01:00  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Mali savjet za one koji počinju skupljati Blueberryeve Bookgloobe albume:albumi su podijeljeni u dvije sage i, iako ih je moguće čitati i odvojeno, najbolje je ići kronološkim redom.

Saga sa Konfederacijskim zlatom:

Chihuahua Pearl
Čovjek vrijedan 500 000$
Balada za lijes
Odmetnik
Angel Face
Slomljeni nos
Dugi marš
Fantomsko pleme(još neobjavljen u albumskoj verziji, ima ga u boji u Comic Stripu i u nekoliko hiljada Stripoteka:))
Posljednja karta(još neobjavljen, ima ga u boji u Comic Stripu)
Na kraju puta (isto kao Posljednja karta)

Arizona love (ne pripada direktno seriji, ali se može ugurati:)Neobjavljen kod nas u boji)

Mister Blueberry ili Tombstone serijal:
Mister Blueberry
Sjene nad Tombstoneom
Apaš Geronimo
OK corall
Dust

Tu je još i serijal "Blueberryjeva mladost" iz koje su objavljena dva albuma, te serijal "Marshall Blueberry", iz kojeg još ništa u Bookglobeu nije objavljeno.(Inače, dvije priče se mogu naći u Comic Stripu-Po nalogu Washingtona i MIsija Sherman-a postoji i piratski album sa sve tri epizode, ali, po mom skromnom sudu, taj pirat ne valja ništa.)

Inače, što god netko tvrdio, Comic Strip je bio jebeno dobra ideja. Izlazio je svaka dva tjedna, imao je izvrsne stripove, kolor je bio vrlo dobar, imao je dodatne tekstove, a nije ni bio skup.
Šteta...

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/05/2009 : 10:05:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Khm... ne baš tako.

Hi hi hi...

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 13/05/2009 : 10:41:36  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Khm... ne baš tako.

Hi hi hi...

Ma samo piši ako sam negdje pogriješio. Nisam ti ja namćor koji ne trpi kritikeNa kraju krajeva, ti si sigurno upućeniji od mene u Bluberryja i Francuze uopće. Ja samo volim pisati o onome što volim...a ako pogriješim, uvijek je dobro da me se ispravi

Inače, gore sam bio namjerno napisao Moebious baš zato da ekipa koja možda ne zna da je riječ o istom čovjeku "zbroji dva i dva". Naravno da taj pseudonim nema veze sa Blueberryjem.
Inače, zašto je Giraud bio zapao u depru?Nije valjda zbog Blueberryja?Pa nije baš tako loš

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/05/2009 : 10:58:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Nemoj zamjerit... nakon gadnih pet dana napokon sam se oporavija dovoljno da piskaram po forumu i malo zezam
Da, depresija je bila baš zbog Blueberryja, sindrom prvog albuma. Budući da je Gir asistira Jijeu na Springu bija mu je neka vrsta mentora i pomoga dovršiti album. Utjecaj Jijea je vidljiv kroz cili prvi dio serijala, pet, čak šest epizoda a onda se Giraud "oslobađa".
Ma skužija san zašto piše Moebius ali eto...
Što se tiče popisa on je kronološki ali se "sagom" smatraju epizode cih-angel, a na nju se radnjom ( ako se dobro sjećam ) nastavljaju "na kraju puta i posljednja karta" pa i "arizona".
"Indijanska" saga su ove tri epizode između i nisu baš dio "konfederacijske" sage. Mora bi malo prolistati da se podsjetim, ovo je onako iz glave s obzirom da ja čekam spajanje ovih BG albuma pa da ona sve izguštam.

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18896 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 13/05/2009 : 11:38:10  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Grrrr.juće pogledao film Bluberry,kako su samo mogli tako dobar strip pokvarit tako lošim filmom?
Meni absolutno negledljivo,čak sam zaspo, to mi se kod stripova retko dogodi...nije u nekoj velikoj vezi sa topicem ali morao sam reć...inaće Bluberry ima jedne najlepših naslovnica izvan Bonellija...sve su za okvir i stavit na zid.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 13/05/2009 : 12:34:03  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Grrrr.juće pogledao film Bluberry,kako su samo mogli tako dobar strip pokvarit tako lošim filmom?
Meni absolutno negledljivo,čak sam zaspo, to mi se kod stripova retko dogodi...nije u nekoj velikoj vezi sa topicem ali morao sam reć...inaće Bluberry ima jedne najlepših naslovnica izvan Bonellija...sve su za okvir i stavit na zid.

Čuo sam da je film sranje i zato ga još nisam gledal.Ma sve uvek zaseru...

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 13/05/2009 : 13:00:53  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
@Renky
Ma je, nisu direktan nastavak,više kao mali odmor od sage, ali, s obzirom da indirektno imaju veze i da ih je puno teže čitati bez predznjanja o zlatu, a i na par mjesta sam vidio da ih sve sklapaju u "zlatnu" sagu, rekoh, stavit ću ih tu. Ali dobro, bitno je da se čita kronološki, pa je sve jasnije

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

The Road Warrior
New Member

Equatorial Guinea
182 Posts

Member since 06/07/2008

Posted - 13/05/2009 : 15:57:22  Show Profile Show Extended Profile  Send The Road Warrior a Private Message  Reply with Quote
Željezni konj.

Remember where you are - this is Thunderdome, and death is listening, and will take the first man that screams.
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2351 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 13/05/2009 : 16:14:41  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Da...gledao ga odavno,film sem naslova nema skoro nista sa stripom...totalni promasaj...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 13/05/2009 : 18:39:42  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Slomljeni nos
Go to Top of Page

sinister
Average Member

Bosnia and Herzegovina
699 Posts

Member since 10/04/2004

Posted - 13/05/2009 : 18:53:59  Show Profile Show Extended Profile  Send sinister a Private Message  Reply with Quote
Ako se dobro sječam, vezano za film, pisalo je na uvodnoj špici loosely based ili tako nešto, pa to i ne bi trebalo gledati kao vjernu adaptaciju samog stripa.
A od naslovnica: DUST!

Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 14/05/2009 : 03:03:52  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Utjecaj Jijea je vidljiv kroz cili prvi dio serijala, pet, čak šest epizoda a onda se Giraud "oslobađa".

A u tome je stvar
Primjetio sam da je crtež nekako "siroviji" u prvim albumima, ali sam mislio da je riječ o nekakvoj "ranoj" fazi Girauda ili tako nešto. Ne sjećam se sad točno svih ali znam da u prvom albumu crtež drastično zaostaje za onim u npr. "Konfederacijskoj" fazi.
Ali mislim da je već u Gvozdenom konju čist ok.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 14/05/2009 : 03:08:11  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote

COUNT ZERO INTERRUPT

Edited by - mladjo on 14/05/2009 03:22:31
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 14/05/2009 : 09:32:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ni ovo nije Giraudova naslovnica... Vance.

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 14/05/2009 : 10:27:41  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Pa nije nitko ni rekao da je Giraudov i da mora biti njegova..
Cilj mi je okačiti što više prekrasnih Blueberryjevih slika bez obzira na crtača

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 14/05/2009 : 12:57:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ako ti tako kažeš...

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.15 seconds. Snitz Forums 2000