Author |
Topic |
vlada035
Junior Member
Serbia
451 Posts
Member since 26/10/2008 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 12/05/2009 : 23:24:45
|
Evo još malo Giraudovih majstorija:
Fort Navajo Grmljavina na zapadu Usamljeni Orao Izgubljeni konjanik Čovjek sa srebrnom zvijezdom Zlatna planina
Zlatna planina jebe kevu Što je ne stavi... |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
Edited by - mladjo on 13/05/2009 10:03:28 |
|
|
hrvoje23
Senior Member
Croatia
2172 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 13/05/2009 : 00:59:14
|
Hi hi hi...
Fort Navajo je nacrtao Jije a ne Giraud |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4749 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 13/05/2009 : 09:36:33
|
quote: Originally posted by Renky
Hi hi hi...
Fort Navajo je nacrtao Jije a ne Giraud
Mrzim kad nisam u pravu, još više mrzim kad me ispravljaju, a naročito mrzim kad to čine javno
Vidiš, nisam to znao, makar ta naslovnica, barem meni, i izgleda drukčije (da ne kažem lošije) od ostalih |
|
|
|
Caldera
New Member
Croatia
251 Posts
Member since 12/09/2007 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Posted - 13/05/2009 : 09:53:16
|
Da se iskupiš, onda editiraj pa napiši Giraud umisto Moebius... Lipše a i točnije zvuči. U jednom dijelu ovog opusa Moebius nije ni postojao a kad se "pojavio" radio je stilom "and now something..." PS Za tvoj info, da drugi put opet ne naletiš, Jije je čak nacrtao dio prvog albuma kad je Gir zapa u depresiju a asistirao malo i kasnije tako da nije bilo njega, nebi bilo ni Blueberryja. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 13/05/2009 : 10:01:00
|
Mali savjet za one koji počinju skupljati Blueberryeve Bookgloobe albume:albumi su podijeljeni u dvije sage i, iako ih je moguće čitati i odvojeno, najbolje je ići kronološkim redom.
Saga sa Konfederacijskim zlatom:
Chihuahua Pearl Čovjek vrijedan 500 000$ Balada za lijes Odmetnik Angel Face Slomljeni nos Dugi marš Fantomsko pleme(još neobjavljen u albumskoj verziji, ima ga u boji u Comic Stripu i u nekoliko hiljada Stripoteka:)) Posljednja karta(još neobjavljen, ima ga u boji u Comic Stripu) Na kraju puta (isto kao Posljednja karta)
Arizona love (ne pripada direktno seriji, ali se može ugurati:)Neobjavljen kod nas u boji)
Mister Blueberry ili Tombstone serijal: Mister Blueberry Sjene nad Tombstoneom Apaš Geronimo OK corall Dust
Tu je još i serijal "Blueberryjeva mladost" iz koje su objavljena dva albuma, te serijal "Marshall Blueberry", iz kojeg još ništa u Bookglobeu nije objavljeno.(Inače, dvije priče se mogu naći u Comic Stripu-Po nalogu Washingtona i MIsija Sherman-a postoji i piratski album sa sve tri epizode, ali, po mom skromnom sudu, taj pirat ne valja ništa.)
Inače, što god netko tvrdio, Comic Strip je bio jebeno dobra ideja. Izlazio je svaka dva tjedna, imao je izvrsne stripove, kolor je bio vrlo dobar, imao je dodatne tekstove, a nije ni bio skup. Šteta... |
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Posted - 13/05/2009 : 10:05:15
|
Khm... ne baš tako.
Hi hi hi... |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 13/05/2009 : 10:41:36
|
Khm... ne baš tako.
Hi hi hi...
Ma samo piši ako sam negdje pogriješio. Nisam ti ja namćor koji ne trpi kritikeNa kraju krajeva, ti si sigurno upućeniji od mene u Bluberryja i Francuze uopće. Ja samo volim pisati o onome što volim...a ako pogriješim, uvijek je dobro da me se ispravi
Inače, gore sam bio namjerno napisao Moebious baš zato da ekipa koja možda ne zna da je riječ o istom čovjeku "zbroji dva i dva". Naravno da taj pseudonim nema veze sa Blueberryjem. Inače, zašto je Giraud bio zapao u depru?Nije valjda zbog Blueberryja?Pa nije baš tako loš |
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Posted - 13/05/2009 : 10:58:04
|
Nemoj zamjerit... nakon gadnih pet dana napokon sam se oporavija dovoljno da piskaram po forumu i malo zezam Da, depresija je bila baš zbog Blueberryja, sindrom prvog albuma. Budući da je Gir asistira Jijeu na Springu bija mu je neka vrsta mentora i pomoga dovršiti album. Utjecaj Jijea je vidljiv kroz cili prvi dio serijala, pet, čak šest epizoda a onda se Giraud "oslobađa". Ma skužija san zašto piše Moebius ali eto... Što se tiče popisa on je kronološki ali se "sagom" smatraju epizode cih-angel, a na nju se radnjom ( ako se dobro sjećam ) nastavljaju "na kraju puta i posljednja karta" pa i "arizona". "Indijanska" saga su ove tri epizode između i nisu baš dio "konfederacijske" sage. Mora bi malo prolistati da se podsjetim, ovo je onako iz glave s obzirom da ja čekam spajanje ovih BG albuma pa da ona sve izguštam. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18896 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 13/05/2009 : 11:38:10
|
Grrrr.juće pogledao film Bluberry,kako su samo mogli tako dobar strip pokvarit tako lošim filmom? Meni absolutno negledljivo,čak sam zaspo, to mi se kod stripova retko dogodi...nije u nekoj velikoj vezi sa topicem ali morao sam reć...inaće Bluberry ima jedne najlepših naslovnica izvan Bonellija...sve su za okvir i stavit na zid. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 13/05/2009 : 12:34:03
|
quote: Originally posted by teller
Grrrr.juće pogledao film Bluberry,kako su samo mogli tako dobar strip pokvarit tako lošim filmom? Meni absolutno negledljivo,čak sam zaspo, to mi se kod stripova retko dogodi...nije u nekoj velikoj vezi sa topicem ali morao sam reć...inaće Bluberry ima jedne najlepših naslovnica izvan Bonellija...sve su za okvir i stavit na zid.
Čuo sam da je film sranje i zato ga još nisam gledal.Ma sve uvek zaseru... |
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 13/05/2009 : 13:00:53
|
@Renky Ma je, nisu direktan nastavak,više kao mali odmor od sage, ali, s obzirom da indirektno imaju veze i da ih je puno teže čitati bez predznjanja o zlatu, a i na par mjesta sam vidio da ih sve sklapaju u "zlatnu" sagu, rekoh, stavit ću ih tu. Ali dobro, bitno je da se čita kronološki, pa je sve jasnije |
|
|
|
The Road Warrior
New Member
Equatorial Guinea
182 Posts
Member since 06/07/2008 |
Posted - 13/05/2009 : 15:57:22
|
Željezni konj. |
Remember where you are - this is Thunderdome, and death is listening, and will take the first man that screams. |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2351 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 13/05/2009 : 16:14:41
|
quote: Originally posted by teller
Grrrr.juće pogledao film Bluberry,kako su samo mogli tako dobar strip pokvarit tako lošim filmom? Meni absolutno negledljivo,čak sam zaspo, to mi se kod stripova retko dogodi...nije u nekoj velikoj vezi sa topicem ali morao sam reć...inaće Bluberry ima jedne najlepših naslovnica izvan Bonellija...sve su za okvir i stavit na zid.
Da...gledao ga odavno,film sem naslova nema skoro nista sa stripom...totalni promasaj... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
sinister
Average Member
Bosnia and Herzegovina
699 Posts
Member since 10/04/2004 |
Posted - 13/05/2009 : 18:53:59
|
Ako se dobro sječam, vezano za film, pisalo je na uvodnoj špici loosely based ili tako nešto, pa to i ne bi trebalo gledati kao vjernu adaptaciju samog stripa. A od naslovnica: DUST! |
Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 14/05/2009 : 03:03:52
|
Utjecaj Jijea je vidljiv kroz cili prvi dio serijala, pet, čak šest epizoda a onda se Giraud "oslobađa".
A u tome je stvar Primjetio sam da je crtež nekako "siroviji" u prvim albumima, ali sam mislio da je riječ o nekakvoj "ranoj" fazi Girauda ili tako nešto. Ne sjećam se sad točno svih ali znam da u prvom albumu crtež drastično zaostaje za onim u npr. "Konfederacijskoj" fazi. Ali mislim da je već u Gvozdenom konju čist ok. |
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Posted - 14/05/2009 : 09:32:23
|
Ni ovo nije Giraudova naslovnica... Vance. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 14/05/2009 : 10:27:41
|
Pa nije nitko ni rekao da je Giraudov i da mora biti njegova.. Cilj mi je okačiti što više prekrasnih Blueberryjevih slika bez obzira na crtača |
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Posted - 14/05/2009 : 12:57:34
|
Ako ti tako kažeš... |
|
|
Topic |
|