forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 crteži strip fanova
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 61

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 05/06/2009 : 17:26:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Simao
Renky, vidio sam i tvoje odlične radove pa bi i ti mogao nešto staviti ovdje Da ne bude ovdje samo Zagorakis

Hvala, hvala...

Ne smin javno stavit radove, razapeli bi me Zagorakisovi fanovi hi hi hi...

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Simao
Starting Member

Slovenia
76 Posts

Member since 27/03/2009

Posted - 05/06/2009 : 18:41:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Simao's Homepage  Send Simao a Private Message  Reply with Quote
Nek vam bude

Evo priče do kraja:

We march! For honor and glory!
www.simonsanda.com

Edited by - Simao on 05/06/2009 18:43:34
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 05/06/2009 : 18:44:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Nevjerovatna priča.
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4741 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 05/06/2009 : 18:45:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote

Kako je ovo dobro!
Svaka ti cast.
Zadnje tri strane su fenomenalne

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 05/06/2009 : 18:49:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message  Reply with Quote

Odlično, scenarista je stručnjak za kratke priče, crtež kao da čitam strip od SBE, prejaka poruka :aplauz:

I am tormented with an everlasting itch for things remote.
I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts.
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5705 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 05/06/2009 : 18:50:11  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
Odlicno,vec sam pohvalio i crtaca i scenaristu.
Hehe,kako ste se setili za Cika i za vepra,svaka vam cast :-)))))

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 05/06/2009 : 19:31:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Svidja mi se i prica i crtez, inace volim ove kratke price... Nadam se da ces se probit, stvarno je kvalitetno ovo

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 05/06/2009 : 20:07:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Hehehehe vrlo simpaticno Odlicno kadriranje i dobar potez cetkicom. Ima malkice gresaka u anatomiji ali i to ces prevazici...u svakom slucaju cista 10-ka.

Dobar je fazon ono sa orlom koji se pretvara u Zagorov znak

Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 05/06/2009 : 20:09:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Da..i trudi se da crtas lice svakom liku drugacije...nekako su lica svima ista, to jest usta....i kako neko rece, crtaj Zagoru lice muzevnije....inace odlicno za tvoje godine.

Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 05/06/2009 : 20:20:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
Kako odlično. Sav sam se naježio dok sam čitao. Pogotovo ona stranica sa orlom na suncu.

Crtež je čisto bonellijevski. Ali totalno. Crtaš u stilu starih majstora. Ljepo, detaljno, precizno i imaš neki filing za strip.
Po stilu me podsjećaš malo na Andreuccia, on je u Krakenu imao par vinjeta koje su dosta slične tvom stilu. Samo si ti još detaljniji.
Tvoji indijanci malo vuku na Della Monicu, a to je najveći kompliment koji možeš dobti od mene

Baš me zanima, jesi završio kakvu školu ili fax, tipa grafički ili primjenjene umjetnosti?

Jesi na Mafestu upoznao Parlova? On je isto naš dečko koji je završio u SBE. I on odlično crta. Sve mi se nekako čini da baš u SBE nemaju puno "stranaca" i da bi se kao vanjski ubacio u staff, moraš biti dvostruko bolji od talijana. Ali to je samo moje mišljenje.

Šta se priče tiče, savršeno. Podsjeća me na onog tvog Texa na Carsonovom grobu gdje sam totalno ostao paf. I ova je priča onako duboka, ima pouku.

No sikiriki

Edited by - Archy on 05/06/2009 20:23:20
Go to Top of Page

satko
New Member

Bosnia and Herzegovina
213 Posts

Member since 12/01/2006

Posted - 05/06/2009 : 20:28:47  Show Profile Show Extended Profile  Send satko a Private Message  Reply with Quote
Kapa dole! Od svih najboljih crtača Zagora si uzeo po nešto. Lično prepoznao sam tu dosta Della Monica-e, Andreucija i maestra Ferrija. Stvarno super!
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 05/06/2009 : 21:09:10  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message  Reply with Quote
Neverovatno!Pricha je odlicna,fantasticna.Crtez josh bolji.
I kako kazhe Archy,pravi bonellijevski strip...Ja mislim da bi ti mogao veoma lako da udjesh u staff.
Imash greshaka,ali ja to nisam ni primetio dok neki tu nisu pomenuli.Mada te greske su zaista minimalne,zaista,minimalne.Ne primecuje se ni da ih ima :)
Odlicno Sanda.Mene tvoj stil Podseca na Della Monicu i Torichellija...
Josh jednom,svaka ti cast!!!

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 05/06/2009 : 21:09:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message  Reply with Quote
Evo jedne slike iz "Preziveli", ZS 340, str. 6:

Mislim da bi svakom crtaču Zagora ovo trebao biti uzor, i iz svakog ugla gledanja bi Zagor morao biti prepoznatljiv kao što je to slučaj kod Ferrija. Isto to važi i za njegovu konstituciju i muskulaturu. Zagor nije pretjerano mišićav kao Marvelovi junaci, djeluje savršeno prirodno i realistično, znaci Ferri mu je uspio dati personalnost, napravio je od njega ličnost, e to je ono što se traži.
Zeljko, rekao si negdje da zelis da crtas Ferrijevski; da li to znaci da moras odstupati od stila crtanja koji tebi najbolje lezi? Ja sam primjetio da crtas fotorealisticne crteze, zasto taj adut ne iskoristis u crtanju Zagora?
Zeljko i Sanda, drzim vam palceve da obojica postanete kolege u Bonelli staffu

I am tormented with an everlasting itch for things remote.
I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts.
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 05/06/2009 : 21:10:16  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message  Reply with Quote
ma ja ne vidim tu nikoga osim odlicnog " sande " jedino mi i dalje zagor kao metroseksualac , a ne covek iz divljine.

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens

Edited by - masni on 05/06/2009 21:12:10
Go to Top of Page

Simao
Starting Member

Slovenia
76 Posts

Member since 27/03/2009

Posted - 05/06/2009 : 22:15:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Simao's Homepage  Send Simao a Private Message  Reply with Quote
Kad sam crtao strip uočio sam, da je vrlo teško crtati isti izgled ili ličnost jednog karaktera. Mislim da je potrebno puno rada na likovima, prije nego što se počne crtat strip. jer u stripu nije važno pod kojim kutom prikazuješ lik, treba da se odmah prepozna, da je to jedna i ista osoba. Jednako je sa muskulaturom, ne smije biti lik negdje malo mršaviji a negdje nabit ko superheroj. To isto mi je i Kerac rekao- majstor nad majstrovima.

Nekako mi se čini, da još nisam potpuno našao izgled Zagora, koji bi mi odgovarao. Zato bih željeo vas pitati šta mislite- evo jednogh primerka, kojeg sam sada nacrtao pa mi kažite šta mislite o ovom izgledu. Jel je to Zagor, kojeg bi željeli imat u stripovima?

www.simonsanda.com
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 05/06/2009 : 22:18:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Da, ova najnovija verzija mi se daleko više sviđa...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 05/06/2009 : 22:29:20  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
pa tako nekako...smanji malo sirinu ociju i priblizi ih tik vise nosu i mislim da ce biti Ferrijevski

Podrzavam ideju ako crtaz Zagora da sto vise lici Ferrijevom originalu, dosta je bilo tipova koji su crtali svaki svoju verziju, to vise nije bio Zagor. Zbog toga cijenim rad Vernija i posebno Nuccija
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/06/2009 : 22:43:37  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ako smem da primetim ovako na brzinu: mislim da su ti oni crteži od ranije bili mnogo bolji nego ovaj strip. I ovo je sasvim ok, ali bih rekao da te ovde isuviše vuče bonellijevski pristup koji ima većina Zagorovih crtača. Pokušaj da uradiš ono što je uradio Kerac sa Tarzanom, pošto mislim da vam je stil dosta sličan(to jest, mogao bi da mu pariraš ;-)).
Ovako, umesto da tvoj ogroman talenat povuče taj bonelli strip, kome neminovno treba malo osveženje, dešava se obratno. Mada, za "utehu", bolji si od puno crtača koji su radili/rade na Zagoru!

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 05/06/2009 22:44:26
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 05/06/2009 : 22:47:03  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
Po gore viđenim crtežima ja bih to ovako raspodijelio:
Simao naslovnice,Željko strip table...

Wtf?
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 05/06/2009 : 23:06:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kad sam crtao strip uočio sam, da je vrlo teško crtati isti izgled ili ličnost jednog karaktera. Mislim da je potrebno puno rada na likovima, prije nego što se počne crtat strip. jer u stripu nije važno pod kojim kutom prikazuješ lik, treba da se odmah prepozna, da je to jedna i ista osoba. Jednako je sa muskulaturom, ne smije biti lik negdje malo mršaviji a negdje nabit ko superheroj. To isto mi je i Kerac rekao- majstor nad majstrovima.

Nekako mi se čini, da još nisam potpuno našao izgled Zagora, koji bi mi odgovarao. Zato bih željeo vas pitati šta mislite- evo jednogh primerka, kojeg sam sada nacrtao pa mi kažite šta mislite o ovom izgledu. Jel je to Zagor, kojeg bi željeli imat u stripovima?

Sad je puno bolji..... Ali kad malo bolje pogledas, i Ferriju isto bezi Zagorov lik iz raznih uglova....tako da nas je on navikao na razlicit Zagorov lik koji je prepoznatljiv (dok neki koji ne citaju Zagora bi rekli da su to sasvim razliciti likovi)...ali mislim da mi kao potencijalni novi crtaci ne smemo to raditi....

Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 05/06/2009 : 23:13:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dranki

Evo jedne slike iz "Preziveli", ZS 340, str. 6:

Mislim da bi svakom crtaču Zagora ovo trebao biti uzor, i iz svakog ugla gledanja bi Zagor morao biti prepoznatljiv kao što je to slučaj kod Ferrija. Isto to važi i za njegovu konstituciju i muskulaturu. Zagor nije pretjerano mišićav kao Marvelovi junaci, djeluje savršeno prirodno i realistično, znaci Ferri mu je uspio dati personalnost, napravio je od njega ličnost, e to je ono što se traži.
Zeljko, rekao si negdje da zelis da crtas Ferrijevski; da li to znaci da moras odstupati od stila crtanja koji tebi najbolje lezi? Ja sam primjetio da crtas fotorealisticne crteze, zasto taj adut ne iskoristis u crtanju Zagora?
Zeljko i Sanda, drzim vam palceve da obojica postanete kolege u Bonelli staffu

Zagor je Zagor ako se radi u Ferrijevskom stilu sa malo odstupanja One turske fotorealisticne naslovnice Zagora me teraju na povracanje I da, u pravu si...ovaj gore stil najvise lezi za Zagora Hvala svima na podrsci.

Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 05/06/2009 : 23:18:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, to je točno onaj Zagor kojeg bi ja htio imati u stripu. Izgleda fantastično. Ne samo da bez greške izgleda kao Zagor (jer kod nekih bonellijevaca moraš prvo vidjeti majcu da vidiš o kome se radi), nego još izgleda mlado i totalno zagorovski. Kod ferrija sam vidio u ovom zadnjem broju podzemlje new orleansa da mu zagor lagano stari, što nije ni čudo, jer je on sam rekao da često gleda sebe u ogledalo kada crta likove da bi pogodio emocije. Pošto ima 80 godina, nije ni čudo da mu zagor izgleda već malo starije.

Crtež ti ne sliči na ferrija, ali to nije minus. Po nekim tablama malo vuče (kao što sam već rekao) na andreuccia, pa čak i na della monicu, a neko je spomenuo i torricelia, ali ti bolje pogađaš zagorovo lice od torricelija.

Osim toga, mislim da je bilo kod julije da je scenarist zahtjevao od crtača da se prilagode originalnom crtežu što je negativno utjecalo na serijal. Svatko bi trebao crtati onako kako mu najbolje leži. I ako ćeš se držati svoga stila, bit ćeš nenadmašan. Štoviše, mislim da kod zagora čak i vole neku raznolikost, jer se vidi dosta velika razlika između nekih crtača, onih malo preciznijih i krućih tipa ferri, della monica, verni, donatelli i onih malo više lepršavih tipa laurenti, chiarolla i onoga totalno u banani - cassaro.

Šta kaže bagi, možeš ti crtati i naslovnice šta se mene tiče, ali bi te ja rađe vidio u pravom stripu.

Kad sam pogledao malo tvoje crteže koje je prve stavio nobody na forum, vidi se stvarno veliki napredak. Prije ti je zagor bio OK, ali je imao neke specifičnosti, tipa malo dužu kosu, bio je puno mišićaviji i tako. Sada imaš stvarno bonellijevski stil i to toliko da se uopće ne vide nikakvi super-herojski elementi. Zagor sad stvarno izgleda kao normalan čovjek, kako bi i trebao izgledati.

Javi kad počneš mlatiti gadne pare u bonelliju

No sikiriki
Go to Top of Page

Simao
Starting Member

Slovenia
76 Posts

Member since 27/03/2009

Posted - 05/06/2009 : 23:46:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Simao's Homepage  Send Simao a Private Message  Reply with Quote
Hvala svima na podrsci i komentarima.
Samo da kažem, meni je Ferri fenomenalan, njegov Zagor ima neku čarobnost, da tako maestralno vodi daleko pred drugima. Ranije sam i sam poželio crtati potpuno jednako kao Ferri ali to je bilo stvarno mučno.... nikako da potpuno pogodim Zagora u lice. Naravno, trebao sam čuti od nekoliko majstora, da su mi kazali neka ne kopiram i da razvijam svoj stil. Od tada, radim Zagora po mom okusu i svejedno ga pokušavam držati blizu Ferrijevog stila.

Pa, mogu priznati da su mi sanje da uđem u SBE staff, ali bi se u početku zadovoljio sa bilo kojom strip kučom i crtajuči bilo šta, samo da ima puno akcije u stripu

www.simonsanda.com
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/06/2009 : 23:47:55  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Evo ja odavno tražim crtača za strip....

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 06/06/2009 : 09:01:30  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message  Reply with Quote
Sto gore rekose javi kad pocnes mlatiti lovu u SBE , da se ogrebemo od tebe za koji "original" Zagor.
Profil mi je ok kod zagora, ali portret opet vuce na metroseksualca, nekako mi zagor nema napacenu facu, kao sto bi trebao imati covek koji zivi u sumi, i slusa cikovo gundjanje po ceo dan. Zagor mi ima previse "cistu" facu, za moj ukus. Oblik lica je zaista zagorov.

Mora se priznati da se odmah vidi da je to Zagor.
Nisam crtac pa ne mogu da te posavetujem kako da mu facu ucinis malo "napacenijom"

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens

Edited by - masni on 06/06/2009 09:04:58
Go to Top of Page
Page: of 61 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000