forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi Zagor u Italiji...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 780

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 07/06/2009 : 17:09:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by profesor-inz

quote:
Originally posted by Mhejl

Kada se vratim iz grada zviznući jedan dugački post o toj 'zanimljivoj' priči.

Mhejl usuđuješ se da protivrečiš?

Još pitaš? Naravno da se usuđujem, iako si ti Gospodar.

E sad o Zagoru....
Što se tiče VČ Zagora, stvari nisu toliko loše. Prva trodijelna priča je očajna u svakom pogledu, i u scenarističkom i u crtačkom. Zašto je Boseli napisao ovako traljavu i lošu priču? Jednostvano, sve je loše. Hrpa nelogičnosti, velika razvučenost, te slabašan crtež - da, to je moj utisak. Saga o Rihteru je počela užasno traljavo.4/10

Dvodijelna epizoda 'Misteriozna močvara - Mračne sile' mi je sjajno legla. Lijep, ujednačen crtež, napeta atmosfera, zanimljivo mjesto radnje.... Takođe, primjetio sam da je ova priča prilično iskritikovana na recenzijama, što po mom mišljenju nikako ne zaslužuje. Imamo mnogo dobrih trenutaka, kao što su obješeni sveštenik, rastrgnuti pljačkaši, prikaz pokolja Moldovaca.... Scenario ima par nelogičnosti, a najviše zamjeram iritirajuće Moldavce (gdje je njih našao?) i onu glupu babu koja sve vrijeme viče:'Dolazi opasnost!Baaa!', i tako čitavu epizodu. No to su ipak sitnije zamjerke, epizoda ima rep i glavu, i toplo je preporučujem. 7/10
Petodijelna Buratinijeva priča je prilično kvalitetna, ali je Buratini imitirao Nolitu, razvlačeći radnju. Problem je što Buratini nije Nolita, i ne umije da razvučene scene učini makar zabavnim. Priča je dobro počela, prva dva dijela su sjajna, stvari se opasno zakomplikuju, imamo par paralelnih radnji.... Međutim, u epizodama 'U džungli Jukatana - Grad u močvari' je očita bezidejnost, razvlačenje preko svake razumne mjere, iritirajući dijalozi.... Na svu sreću, Buratini se totalno popravlja pišući eksplozivni, zabavni kraj, koji značajno podiže ocjenu i moj utisak. Maestra Ferija ne vrijedi komentarisati.
8/10
Najbolja VČ epizoda, velika nordijska saga majstora Boselija, počinje fantastično. Intrigantan, zanimljiv početak, koji povezuje mnoštvo Zagorovih avantura, stvarajući kontinuitet i dajući dublje nijanse Zagorovom svijetu. Priča teče jako fino, zabavna je, uvijek nas mameći da uzmemo sledeći nastavak. Kraj jeste zbrzan, ali to i nije toliko strašno. Izgleda da ćemo uskoro ponovo vidjeti Rihtera.... Delamonika je na visokom nivou, kao i uvijek.
9/10
Sledeća priča, 'Lord u Darkvudu - Ljudi sa granice' predstavlja mali predah od epskih avantura, pružajući nam jednu opuštenu, jednostavnu i zanimljivu priču, koja se odigrava u klasičnom darkvudskom okruženju, koga smo se već i uželili. Priča dobro funkcioniše, nije dosadna, iako je pomalo predvidljiva. Ćijarola je dosta dobar ovdje. Solidni prosjek.
6/10
Sada smo došli do ove poslednje priče, koja je nezavršena za sada. Prema materijalu u prva dva dijela, bojim se da će kraj biti podjednako banalan. Zašto je ova priča loša? Osnovna ideja je vrlo dobra, hvale vrijedna, prilično dobro nadograđivanje kontinuiteta. Lik samuraja Takede je prilično zanimljiv i intrigantan, stalno na granici između prijatelja i neprijatelja, dužnosti i ličnih želja. Prvi dio 'Čovjek koji je došao sa Istoka' jako fino teče sve dok zagor ne dođe kod Robinsopna, a zatim slijedi sunovrat. Nemojte me pogrešno shvatiti, Robinskon mi je ok lik, priče sa njim su makar soldine. Pod broj jedan, Buratini nas davi gomilom nepotrebnog i nebitnog teksta. Robinson kuka, kuka i kuka totalno besomučno, zasipajući čitaoce ogromnom količinom teksta. Na kraju Zagor ponižavajuće lako riješi misteriju sabotaža, petominutnom istragom, dok se Robinson mučio nekoliko mjeseci kako bi to riješio. Pa jel' Zagor superheroj, ili šta? Poseban paragraf zaslužuju glavni negativci: Meksikanac Karuzo i njegovi tamburaši. Buratini uvijek ubacuje lokalne bandite da mu vode radnju, i ovdje to čini totalno neuspješno. Da ne pominjem kako se u flešbeku debelo pretjeralo sa Takedinim sposobnostima. Odavno nisam čuo tako besmislen i zamarajuć monolog kao što je Karuzov monolog o osveti na kraju epizode 'Srce i mač'. Pa daj, nismo maloumni da nam se objašnjavaju takve gluposti! Vidljivo je očajničko rastezanje radnje, primjeri su rušenje mosta (ah, tako smo željeli da vidimo Zagora kako spašava 25456 žrtvu...), Takedina prisjećanja (kad Karuzo napada njihov karavan) i tako dalje... Crtež me je prijatno iznenadio....
Ostaje pitanje dokle konstantno vraćanje starih, imrcvarenih neprijatelja ima smisla, jer neki likovi jednostavno kažu sve u svom drugom, trećem pojavljivanju, i njihova 'čudesna' vraćanja u život nekad, oprostite, zvuče glupo. Treba kreirati nove neprijatelje, ali u duhu starih vremena, najbolji primjeri su Ulenija i Mortimer.

Toliko od mene. A sada je red na one koji se busaju u grudi, tvrdeći da su najveći Zagor fanovi, da daju svoje konstruktivno mišljenje o pričama, ako su u stanju.... Pa se prepoznajte.

Edited by - Mhejl on 07/06/2009 17:19:12
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 07/06/2009 : 17:53:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Kao prvo ne prepoznajem se medju tim okorelim fanovima,iako volim Zagora
Kao drugo,delim tvoje misljenje u vezi prve 5 Zagorove price u izdanju Veselog Cetvrtka,sa malom promenom u oceni prve u 6/10 i pete u 7/10
Kao trece,ne delim tvoje misljenje u vezi ove price sa samurajima(samurajem)
Ne moze se reci da je ova epizoda banalna.Zanimljiva je,u najgorem slucaju.Pocetak je odlican, obradovao sam se kad sam video da ce biti jos jedna epizoda sa Robsonom.E sad,zasto Robson nije mogao mesecima da resi ono sto je Zagor resio za pet minuta?Zato sto je Zagor Zagor,Duh sa sekirom,zastitinik slabih,najjaci covek Darkvuda.Moze se zakljuciti iz prethodnih prica da je Robson slab i da mu treba pomoc kod svakog problema.Karizo mi je odlicno iskoristen,onaj deo u drugom delu kad on i Grim razgovaraju mi je dobar,malo izduzen,ali dobar.Zagor spasava onog Kineza koji je pao sa mosta.Svaka prica ima ovakav momenat,u kome se iskazuje snaga glavnog junaka.A ja ovde nisam video nijednog starog neprijatelja.Tu je jedan neprijatelj koji je dosao sa ciljem da ubije Zagora zbog necega sto se desilo u prethodnim pricama.I to mi je plus u ovoj epizodi.Ona Takdeina razmisljanja o cilju su takodje jedan od boljih elemenata price.Lik onog sefa susednog gradilista mi je odbar,cini mi se da on nesto zesce muti
Sve u svemu 8/10 za sada,videcemo za dalje.
Naslovne ova tri broja su mi glupa,gore od prethodnih i buducih.
Za crtez se slazemo

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 07/06/2009 : 17:56:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
KreŠo, ovo zadnje se nije nikako odnosilo na tebe, već na jednu drugu osobu, nemoj da me pogrešno shvatiš....
Paragraf o satrim neprijateljima se nije odnosio na ovu epizodu, to je više razmišljanje o stanju serijala. Dobro, poštujem tvoje mišljenje, ne možemo imati svi isti ukus.
A što se tiče šefa susjednog gradilišta, i on je jedna od stvari koje me nerviraju. Jasno je kao dan da je on namjestio nesreće, čim ga Zagor onako gleda.

Edited by - Mhejl on 07/06/2009 17:58:43
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 07/06/2009 : 17:59:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
To sam i ja primetio.Sigurno je bio u dogovoru sa ovim zlocincima
A za ostalo nije problem,forum sluzi da iznosimo misljenja
Sad moram da idem da nabijem hiljaditi post

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 07/06/2009 : 18:01:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Iskoristi ga za nešto pametno!
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 07/06/2009 : 18:11:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=34408

Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 07/06/2009 : 18:14:36  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by okiboki

quote:
Originally posted by andjelt

Da , da ... secam ga se iz Zagor protiv barona , Noc demona , Raskrinkani vampir ... ali vidis nikada nisam povezao to ... da je to isti lik ... pogotovo ne ovo iz Tajanstvenog izvora ... moj propust :) ... inace volim da se hvalim time kako pamtim sitnice ... :)

Zemo nije iz tog vampira,to ti je drugi,on se pojavljuje u prvom,ovaj sto je bio u odabranim pricama.

okiboki imš jedinicu iz poznavanja Zagora.
Dr Metrevelić se pojavljuje i u drugoj priči sa Rakosijem,seti se samo scene na kraju prvog dela u njegovoj kućici kada nastupa pun mesec.
Ne pojavljuje se tek u trećem susretu sa Rakosijem i to smatram velikom greškom autora ovog stripa.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 07/06/2009 : 18:43:06  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Da , da ... secam ga se iz Zagor protiv barona , Noc demona , Raskrinkani vampir ... ali vidis nikada nisam povezao to ... da je to isti lik ... pogotovo ne ovo iz Tajanstvenog izvora ... moj propust :) ... inace volim da se hvalim time kako pamtim sitnice ... :)

Zemo nije iz tog vampira,to ti je drugi,on se pojavljuje u prvom,ovaj sto je bio u odabranim pricama.

okiboki imš jedinicu iz poznavanja Zagora.
Dr Metrevelić se pojavljuje i u drugoj priči sa Rakosijem,seti se samo scene na kraju prvog dela u njegovoj kućici kada nastupa pun mesec.
Ne pojavljuje se tek u trećem susretu sa Rakosijem i to smatram velikom greškom autora ovog stripa.

Eto i ja sam to zaboravio,znam da ide u prvom,ovaj drugi sam citao jako davno,a za treci znam da ga nema,to sam citao skenirano nedavno.Dobro imacu priliku da se podsetim uskoro kad izadje u extra seriji.Stidim se i izvinjavam mom zemi.OKIBOKI SEDI 1!

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 07/06/2009 : 19:59:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:

Delim tvoje mišljenje u potpunosti I ako mi je treća priča nekako najdinamičnija, prepuna akcije, upravo nepojavljivanje Dr Metrevelića je glavni razlog nedostatka onog mračnog i tajnstvenog, što svakako najviše karakteriše drugu priču
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 07/06/2009 : 20:36:57  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

e ebi ga sad ... tek mi sad nista nije jasno ... :) ... ma nije ni bitno ... za nas ometene u razvoju u daljem tekstu neka bude samo "doktor" :)
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 07/06/2009 : 20:43:11  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
... u pravu si , sad sam pogledao ... u "noc demona" nije taj ... izvinjavam se na pometnji koju sam izazvao
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 07/06/2009 : 20:43:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Prisco jeste dobar crtač, verovatno će još biti bolji
Ali nažalost Gambit je daleko od one zanosne i uzbudljive plavuše koju je nacrtao Laurenti

I Della Monica je bolji
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 07/06/2009 : 20:48:09  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
... hm, pa moras je razumeti , ni ja ni ti ne bismo izgledali bas najbolje da nam prete vesala :)
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10062 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 07/06/2009 : 21:19:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:

... hm, pa moras je razumeti , ni ja ni ti ne bismo izgledali bas najbolje da nam prete vesala :)

Ova je dobra

Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 08/06/2009 : 14:24:10  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Priskova Gambit je kao neko nevinasce,dok je kod ovih bas fatalna.

Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 08/06/2009 : 14:26:00  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:

... u pravu si , sad sam pogledao ... u "noc demona" nije taj ... izvinjavam se na pometnji koju sam izazvao

Ne ja sam se zabunio,profa me je prosvetlio(vidi post gore),pojavljuje se i u prvom i u drugom susretu sa vampirom.Pozdrav!!!

Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 08/06/2009 : 16:41:08  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne ja sam se zabunio,profa me je prosvetlio(vidi post gore),pojavljuje se i u prvom i u drugom susretu sa vampirom.Pozdrav!!!

nije ... pogledao sam , u "noc demona" ima isto lekar i slican je po gradji ali nije nase "nase gore list" ... zaboravio sam kako se zove ... mrzi me ponovo da gledam ...
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 08/06/2009 : 16:51:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote

Pronađite grešku na srednjoj vinjeti :)

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 08/06/2009 : 16:54:24  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma taj je ,upravo taj legendaeni dr Metervelić(jedan od najačih likova u celom serijali,neka vrsta Van Helsinga).
Go to Top of Page

Malicius
Senior Member

Germany
2380 Posts

Member since 21/09/2004

Posted - 08/06/2009 : 16:57:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Malicius a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Pronađite grešku na srednjoj vinjeti :)

da nisu kratki rukavi kod Gambit

"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."

The Duke
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 08/06/2009 : 16:57:17  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

nije ... pogledao sam , u "noc demona" ima isto lekar i slican je po gradji ali nije nase "nase gore list" ... zaboravio sam kako se zove ... mrzi me ponovo da gledam ...

Ma naše je gore list,u onom prvom pojavljivanju piše da je iz Yugoslavije,istina 1840 Yugoslavija nije postojala pa možemo da konstatujemo da je iz Srbije.
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 08/06/2009 : 16:59:04  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
I sigurno je iz Srbije,jer su vampiri srpski brend,već sam pisao o tome,prvo pojavljivanje vampira 1725 u selu pored Požarevca.
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 08/06/2009 : 17:21:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
> Pronađite grešku na srednjoj vinjeti :)

valjda gitara?!

No sikiriki
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10062 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 08/06/2009 : 18:26:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

Prisco jeste dobar crtač, verovatno će još biti bolji
Ali nažalost Gambit je daleko od one zanosne i uzbudljive plavuše koju je nacrtao Laurenti...

I Della Monica je bolji...

Evo i Chiarolle

Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 08/06/2009 : 18:30:16  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
@ Ultras

Dobra slika, samo je Zagorovo lice nekako previše talijansko za moj ukus

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page
Page: of 780 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 3.88 seconds. Snitz Forums 2000