forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 crteži strip fanova
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 61

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 08/06/2009 : 18:36:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nobody

Željko, sad te stvarno ne razumijem?
jel ti kopiraš Ferrijev stil ili ne?
uvijek si pisao da ga kopiraš ....

Rick, nemoj da govoriš nasumice
Željko je sam govorio, da kopira Ferrijev stil

Ne kopiram u potpunosti..to mi nikad nije bila namera....volim cistiji crtez da radim...mogao bih da kopiram u potpunosti Ferrijev stil ali to ne zelim....ne bi to bio moj crtez....

Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 08/06/2009 : 19:18:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nobody

Željko, sad te stvarno ne razumijem?
jel ti kopiraš Ferrijev stil ili ne?
uvijek si pisao da ga kopiraš ....

Rick, nemoj da govoriš nasumice
Željko je sam govorio, da kopira Ferrijev stil

Mislim da "nasumice" nije reč koju si tražio. Ili možda jesi? Ako je ovo drugo slučaj, upotrebio si je krajnje neadekvatno.
Verujem da si pogrešno protumačio moje reči, Željkove, takodje.
Kada je o epigonstvu reč- mislim da taj termin ne bi trebalo uzeti zdravo za gotovo. Proučavao sam biografije i razvoj više, danas priznatih, autora (i scenarista i crtača), te napisao radove o nekima od njih. Nijedan od njih nije bežao od svojih uticaja, niti ih se kasnije odricao. Reći da i Željko i Simao imaju želju da nekoga kopiraju poprilično je nezahvalno, u istoj meri u kojoj da je mlad crtač, poput tvog prijatelja, razvio svoj stil.
Nisam govorio "nasumice", već posmatrao Željkove table.

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 08/06/2009 : 19:21:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
Uostalom, udaljili smo se previše od odlične zamisli koju si imao kada si pokrenuo ovaj topic: da podržimo neke forumaše u njihovoj nameri da u budućnosti pišu i crtaju ono što sve nas čini toliko srećnim.

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 08/06/2009 : 19:54:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Zagora?

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/06/2009 : 19:57:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 08/06/2009 : 20:21:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
Bilo bi to veliko priznanje za sve stripofile na ex-yu prostorima. Kad razmislim- interesovanje za Bonelijeve stripove na ovom podneblju obrnuto je proporcionalno uticaju na stvaranje istih, zar ne? Vreme je za promene!

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 08/06/2009 : 20:23:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Pa Goran je crtao a Darko crta za Bonelli.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9393 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 08/06/2009 : 20:34:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Ček, ček ... Što parlov ne crta više za Bonellija ?

Inače odlični crteži.

@ Simao jedan komentar na strip. Vidi se da uživaš crtati Zagora ali da neke sporedne likove radiš sa malo manje pažnje što je razumljivo ali....

@ otuširaj barem ove table pa da vidimo kako se snalaziš u tome

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 08/06/2009 : 21:00:18  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
Slazem se sa Manhunterom, nemoj mnogo da se pozivas na Ferrija jer (po meni) imas bolji i sveziji stil. U nekim momentima me vise podsecas na Torricellija u spec 11, sto je po meni najbolji rad i njega i ostalih crtaca Zagora, te je ovo velika pohvala kada dolazi sa moje strane. Ferri ima svoj stil koji je obelezio Zagora i pitanje je ukusa da li ga ljudi vole, ali ne umanjuj sebe time sto zelis da te porede sa njim. Uostalom, gde bi Villa dogurao da je zeleo da mu uzor bude Galep, koji je svakako bio veca faca u svetu stripa.

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 08/06/2009 : 21:11:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Ma da, ali i dalje je odnos obrnuto proporcionalan. I dalje je 99,99% crtača-žabara, zar ne?

Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 08/06/2009 : 21:30:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
Pa nije baš. Ima dvojca naših, pa Ortiz je Španjolac itd. Recimo da je 90% crtača talijana. Što se scenarista tiče, mislim da su u bonelliju svi talijani.

No sikiriki
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 08/06/2009 : 21:40:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rick

quote:

Ma da, ali i dalje je odnos obrnuto proporcionalan. I dalje je 99,99% crtača-žabara, zar ne?

Pa?

Go to Top of Page

Simao
Starting Member

Slovenia
76 Posts

Member since 27/03/2009

Posted - 08/06/2009 : 22:38:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Simao's Homepage  Send Simao a Private Message  Reply with Quote
Hvala dečki na komplimentima i savjetima. Stavit ču još koje svoje radove, ali imam ovaj mjesec da uradim strip za konkurs, kojeg organizira Darko Macan.
BTW: vidjeo sam Renkyjeve table u olovci, impresivno- mislim da dolazi njegov veliki met
Još dobro, da radimo na različitim scenarijima.

We march! For honor and glory!
www.simonsanda.com
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 08/06/2009 : 22:39:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
Ma ne mislim ništa loše. Fino oni to rade.
Ali uvek postoji mogućnost da će stranci u neki serijal uneti nešto novo, netradicionalno, ali dobro i osvežavajuće. To je uradio pomenuti Ortiz, dok je Goran bio jedan od najboljih, a Darko jeste jedan od najboljih u MV stafu.

Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 08/06/2009 : 22:40:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
Renky?
Pa daj da zvirnemo u koju tablu.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 08/06/2009 : 22:45:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Simao
BTW: vidjeo sam Renkyjeve table u olovci, impresivno- mislim da dolazi njegov veliki met

Jel???? Hi hi hi... Bar nismo konkurencija!

Met???

Samo ti majstore piči, već san ti reka da se vidi veliki napredak od onih radova od prije par godina.
Usput, jednom kad dobijen posa u Bonelliju, moj Zagor će biti mračniji, divljiji i bezobrazniji

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 08/06/2009 : 22:58:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rick

Ma ne mislim ništa loše. Fino oni to rade.
Ali uvek postoji mogućnost da će stranci u neki serijal uneti nešto novo, netradicionalno, ali dobro i osvežavajuće. To je uradio pomenuti Ortiz, dok je Goran bio jedan od najboljih, a Darko jeste jedan od najboljih u MV stafu.

Dapače, naši to rade bolje od mnogih domicilnih autora u Italiji. Talent ili želja da se dokažu i opstanu u Bonelli jatu, svejedno... Sjajni su! Da, slažem se za Ortiza... Marcello, De La Fuente, Font, također.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 08/06/2009 : 23:01:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Ček, ček ... Što parlov ne crta više za Bonellija ?

Marvel ekskluziva + MV naslovnice za Libellus.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/06/2009 : 23:02:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Renkinjoooo!!!! daj crteze!

Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5705 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 08/06/2009 : 23:02:14  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Simao

Jel???? Hi hi hi... Bar nismo konkurencija!

Met???

Samo ti majstore piči, već san ti reka da se vidi veliki napredak od onih radova od prije par godina.
Usput, jednom kad dobijen posa u Bonelliju, moj Zagor će biti mračniji, divljiji i bezobrazniji

A kako ces ga nazvati ?

Ozbil;jno,daj obesi te table da parimo oci,ako su upola dobre kao simaove,prezadovoljni smo

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/06/2009 : 23:06:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
necemo nikome da kazemo da si crtao Zagora.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 08/06/2009 : 23:07:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Pa Zagor će se zvati, zar može drugačije Samo bi ga obezobrazija, iskvarija, tajkunizira

Ma muka mi skenirati, moram iz par puta, pa umanjivati, spajati... Lakše nacrtati nego digitalizirati
Imam nekih pasica skeniranih za Facebook pa ću ih pronaći ili kopirati ali san lina guzica pa...

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 08/06/2009 : 23:08:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

necemo nikome da kazemo da si crtao Zagora.

On je vidija nešto drugo, bolje od Zagora... hi hi hi

Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5705 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 08/06/2009 : 23:11:02  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa Zagor će se zvati, zar može drugačije Samo bi ga obezobrazija, iskvarija, tajkunizira

Ma muka mi skenirati, moram iz par puta, pa umanjivati, spajati... Lakše nacrtati nego digitalizirati
Imam nekih pasica skeniranih za Facebook pa ću ih pronaći ili kopirati ali san lina guzica pa...

Zvuci zanimljivo ,jos ako mu neke ribe ubacis,pozeljno bi bilo prostitutke ,pa da dokazemo da zagor nije gay

A sto se imena tice,mislio sam nesto kao:Zagorcina,super mega Zagor,Zagor pohotnik,Zagorakis(ovo nemoj,tuzice te),zagorotina().....

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 08/06/2009 : 23:21:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Žemske inkluding, of kors

Go to Top of Page
Page: of 61 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.48 seconds. Snitz Forums 2000