jebi ga,potrošio sam juče cijelo poslijepodne dok sam je napravio a može i mora još bolje.
samo mi nije jasno da niko nema još ovih kratkih priča od zagora pa da stavi ovdje.toliko je bilo tih izložbi,kataloga,pa i novina,(najviše po italiji)a da nema toga više. ja sam uzeo onaj katalog iz CRŠ 2007 i tu sam našao onu jednu priču. mora toga sigurno još biti po tim časopisima,katalozima,darkwood monitorima i sličnim stvarima.
Ja, naprotiv, mislim da ih nema jos mnogo, pitanje je da li ih ima uopste. Ne racunam "Smiling Joea" jer je on uzet iz redovne epizode
kad malo razmislim možda si i u pravu,jer se sve skoro može naći na forumu,što ovdje a vidim i da članovi ovog foruma su i često po talijanskim forumima gdje se može skinuti dosta stvari,pa da malo toga može promaknuti,a kad bi neko ko je član nekog talijanskog foruma i ko zna talijanski stavio topic sa sličnim naslovom,možda bi koji talijan i našao šta novog iz tih njihovih časopisa,kataloga... a ovaj smiling joe iz zex oko broja 50,a u italiji je izašao na 15-ak stranica u boji i korištena je posebna naslovna.
... verovali ili ne ... ja jos nisam odustao od onog stripa ... kompletnu informaciju imam , stampanje jednog primerka izacice me 420 din... treba mi jedna mala pomoc ako je neko voljan .... koji mi crtaci zagora jos fale (i koje su, ti crtaci, epizode crtali ... kako bih nasao i od njih crtez...)
ja upravo u teku pišem sve autore zagora. zasad sam ih našao 33 koji su crtali zagora. međutim nešto mi se ne poklapa jer te crtače sam počeo pisati prije dvije - tri godine,kako pročitam strip,tako i zapišem autore, pa sad kad gledam ukupan popis zagora na popisi,i biografije pa i autore na SBE imam i višak.
misliš li samo na one koji su crtali zagorove epizode koje su izašle do sada u nas ili na italijanske? Od naših fali ti onaj iz bijeli jelen irokeza i još jedan je bija u nekoj kratkoj priči u extra zagoru?
evo ih 1.gallieno ferri 2.franco donatelli 3.franco bignotti 4.pini segna 5.francesco gamba 6.torriceli 7.rafaelle dela monica. 8.giusepe pepe 9.gianni sedioli 10.marco verni 11.joevito nucio 12.gaetano casaro 13.stefano andreucci 14.alessandro chiarola 15.c.r.marcello. 16.laurenti 17.pesce. 18.dotti 19.d'arcagnelo 20.r. polese 21.m.cubino 22.f.devescovi 23.rubini 24.prisco 25.colombi 26.p.bisi 27.m. mangiantini 28.e.chiomenti 29.piccinelli 30.nando i denise espozito brothers 32.tenenti - on je pomogao ferriju u jednom stripu(155 extra) 33.e.sceneggia, - za njega mi piše u teci ali ga nisam našao na SBE pa ne znam
evo još jedne kratke priče koja je za razliku od onih prije već objavljena u zex 60 strvinar. ovdje je nova naslovnica za ovu kratku priču koja je u boji. na kraju su i dva ferrijeva crteža sa zagorovim prijateljima i neprijateljima.
i jedna racconti brevi od texa ''jedno toplo popodne'' koja je izašla kod nas u stripoteci broj 1020. više o ovoj kratkoj priči ima u recenzijama. ne znam da li ova priča ima svoju naslovnicu pa ako zna ili je ima neka stavi.
Ovdje sam sakupio neke kratke priče,(od Zagora,naravno)na koje sam naletio na ovom forumu.malo sam i prevod radio pomoću rječnika sa interneta,umetao sam sam tekst u oblačiće,davao naslove,vršio popravak na pojedinim mjestima,pa čak i naslovne pravio.. Pa eto,procijenite na što to liči. Ovo je za početak,a ako ko ima još sličnih stvari možete ih staviti ovdje.
i jedna racconti brevi od texa ''jedno toplo popodne'' koja je izašla kod nas u stripoteci broj 1020. više o ovoj kratkoj priči ima u recenzijama. ne znam da li ova priča ima svoju naslovnicu pa ako zna ili je ima neka stavi.
Jedva čekam da Libellus objavi ovo u Superbooku sa kratkim pričama...
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
tri si stavio sa prevodom.. ovu četvrtu nisam upratio da si je bio stavio.. mada je ovo samo reda radi stavljeno... ionako je prije skoro 2 godine najavljeno da će biti izdano sve od kratkih priča,u puno boljoj opremi pa se čeka na taj projekat...