forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog maxi 4
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 20/06/2009 : 21:16:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
skoro pa da je tako... posebno je iritantna druga prica, treba se covjek bas muciti da dodje do kraja, jos maestralno snalazenje s prijevodom indijskih pojmova, ma predivno...
no, tko nam je kriv, ovdje smo vecina mazohisti jer "moramo" kupiti i procitati...
bas se nesto pitam oce li SA izdati i treci mm maxi - e tek ta edicija je mazohizam bez premca

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.

Edited by - Curunir on 20/06/2009 21:17:33
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 20/06/2009 : 21:27:29  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

bas se nesto pitam oce li SA izdati i treci mm maxi - e tek ta edicija je mazohizam bez premca

Naravno da hoće.
Još ovo ljeto.
Umjesto "maxi" pisat će "za mazohiste"!
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 20/06/2009 : 21:54:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Po najavama, MM maxiji 3 i 4 (posebno 4) su duplo bolji od prva dva.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 20/06/2009 : 23:43:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
zivi bili pa... no, time tek postaju ocajni ili uzasno losi
ali barem imaju najbolje korice u sc svijetu...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Lucy Liu
Average Member

Croatia
707 Posts

Member since 14/09/2007

Posted - 21/06/2009 : 11:50:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Lucy Liu an AOL message  Send Lucy Liu an ICQ Message  Send Lucy Liu a Yahoo! Message  Send Lucy Liu a Private Message  Reply with Quote
Evo kako ja rangiram priče u ovom Maxiju:
1.Exodus-cool
2.Kristal duge-supercool
3.Sitne laži-UBERCOOL!

Exodus je jednostavno savršen po svojoj jednostavnosti,Kristal po svojim ludim likovima(najviše me dojmila Lady Astor,on je predobra!),a Laži po dobroj radnji,malo humora i cool zapletima.Dakle ocjena za cijeli Maxi: 11/10
Go to Top of Page

Antracit
Average Member

Croatia
509 Posts

Member since 09/08/2002

Posted - 21/06/2009 : 21:12:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Antracit a Private Message  Reply with Quote
Sitne laži je čisti rip-off Kušanove Lažeš, Melita

Of all the things I've lost, I miss my mind the most
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 21/06/2009 : 23:27:21  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
Odličan MAXI DyD
prva priča onako lagana, a i ljubitelj sam kritike svijeta u izvedbi Paole Barbato
druga priča pravo dobra, dosta humora, trke, baš za opuštanje
priča treća, šlag na kraju, Dylan kakvog sam uvijek volio, malo fantastike malo horrora i to je to:)
Meni najbolji MAXI Dylan do sada!!!

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 21/06/2009 : 23:28:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
jedni govore da je ovo najbolji maxi do sada
drugi govore da je ovo katastrofa od maxija

sto nema nikoga između??
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 21/06/2009 : 23:43:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
iznenadjenje i meni, ruju je doista najbolji... pravi stari dylan (skoro, da nije suvisna blebetanja)...
time dugin kristal postaje uvjerljivo medju top 10 najgorih dylana svih vremena, za povratit...
a i egzodus mi je sve manje drag, prepatetican i peripatetican
najjaca je ipak elžbjeta od svih njih... covjek mora stati i razmisliti: "a ovo bi u izvorniku (ili u VC izdanju) glasilo ovako..."

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 22/06/2009 : 14:06:59  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir
najjaca je ipak elžbjeta od svih njih... covjek mora stati i razmisliti: "a ovo bi u izvorniku (ili u VC izdanju) glasilo ovako..."

Jesi primijetio ono "Električni vitez" (1979.)? Umjesto "Električnog kauboja"... Easy rider su "Goli u sedlu" (1979.). Kad je ta Elizabeta odrastala kad ne zna filmove hipi generacije...

Zanimljivo je da je barbato uzela još jednu temu iz filma iz tog vremena, "Susreti treće vrste" iz 1977.

Nisam došao do kraja stripa, jednostavno me deprimiraju ovi M&G, ko da vozim po noći, jednoličnom autocestom bez kraja, a spava mi se i spava... Očekujem neki pametan finiš, jer me sve ovo pročitao dosad nije ostavilo bez daha. Veza Jolea i one male muškobanjaste mi je onak, bezveze. Osim ako ima nešto s njima na samom raspletu...

Stvarno ovi maxiji su , mislim da je zadnji kojeg ću kupiti.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6169 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 23/06/2009 : 00:25:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Jebote, meni su priče solidne, samo taj crtež... M6G još gori nego inače... Prije su se bar trudili, sad imam dojam da rade 5 stranica dnevno...

A priče, Egzodus je solidan, mada pomalo nedorečen... O izvanzemaljcima ništa, a čekao sam neki rasplet s njima... Ljudi odu i to je to... Nije rečeno ni zašto te aliene ljudi zanimaju ni išta... Mislim, može priča biti tajnovita, nema problema, ali ovdje sam baš čekao taj veliki finale i dobio ništa... Nije mi pretjerano zanimljiva priča da bi funkcionirala na ovaj način...

Kristal duge (što je meni OK naziv, kao npr. i 'pupak svijeta' umjesto 'svjetski pupak' i slično), priča je onako, solidna... Nakon što je Curunir rekao da se muči čitajući, očekivao sam nešto slično, no sve je teklo glatko :) Doduše, malo mi je banalno razrješenje, no priča može proći...

Sitne laži, tu me Ruju podsjetio na Chiavija... Obično je on imao te zanimljive ideje, koje su zakon sve do glupavog kraja... I ovdje mi je kraj malo nategnut, i priznajem da mi nije baš najjasniji, no nije mi to pokvarilo sve dotad pročitano... Meni nisu toliko smetali ni Chiavijevi završeci, kao primjerice kolegi Barkeru :) Ako mi je priča zanimljiva do 90. stranice, neće mi tih zadnjih par stranica potpuno pokvariti pročitano... Naravno da bih volio da postoji taj kvalitetan i neočekivan obrat, no ako ga nema što se tu može... Umjesto 9 priča će dobiti 7 i to je to...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 23/06/2009 : 01:46:35  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Jebote, meni su priče solidne, samo taj crtež... M6G još gori nego inače... Prije su se bar trudili, sad imam dojam da rade 5 stranica dnevno...
A priče, Egzodus je solidan, mada pomalo nedorečen...

Jos uvek je daleko od mene taj maxi, tako da bi bilo apsurdno da se nadovezujem na komentare u vezi prica, ali mi tvoji utisci dodju kao reference..no, pre neki dan sam opet listao prethodni maxi, i malo vise analizirao rad pomenutog dvojca...
Strasno nesto koliko sam pronasao nedostataka, maniristickog, sterilnog i fusharskog u njihovom radu!
Sad mi malo krivo zbog one replike alexts-u na komentar o crtackim kvalitetima M&G..
Oni zaista postaju sve gori i gori!

I bas nesto razmisljam da..da je mozda neki drugi crtac bio angazovan na maxijima, verovatno bi, i pored oscilacija u kvalitetu prica, i kompatibilnosti crtaca na odredjene scenarije - maxi izdanje imalo daleko bolju reputaciju.
Hipoteticki, sve mi nesto Brindizi kao najpodobniji..?
Da ne bude da opet lupim kao jednom u slucaju specijalaca(pa su mi morali biti predoceni i neki linkovi i slicice), ali ja znam za jos jedan regularni iza ovog.
Zna li se mozda kakva je perspektiva maxija kao koncepta? Da li se radi na nekom novom iza onog petog, i da li ima indicija da neko drugi crta umesto M&G? Pitam ovo jer nisam u toku, tako da su mi dobrodosle informacije od bilo koga ko je mozda nesto "nacuo" o tome...

Edited by - docA on 23/06/2009 01:53:47
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6169 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 23/06/2009 : 10:09:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by docA

Zna li se mozda kakva je perspektiva maxija kao koncepta? Da li se radi na nekom novom iza onog petog, i da li ima indicija da neko drugi crta umesto M&G? Pitam ovo jer nisam u toku, tako da su mi dobrodosle informacije od bilo koga ko je mozda nesto "nacuo" o tome...

Dosad je izašlo 11 Maxija, a bude li kao i dosad, u sedmom mjesecu izlazi 12.

Pogledaj na linku naslovnice i popis autora... M&G rade na Maxijima jer urade 3-4 stripa godišnje, nitko drugi ne može tako brzo... Ja bih volio da Maxi rade različiti autori, pa da je bar raznolik, ovako te bole oči ako pokušaš odjednom sve pročitati...

http://www.sergiobonellieditore.it/auto/listarr_1?start=1&collana=45&code=arr_sn&chiave=

Najbolja mi je naslovnica 5. Maxija, koji bi trebao dogodine kod nas:

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 23/06/2009 : 10:33:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Neće niko drugi crtati jer su prema predgovorima M&G genijalci...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6169 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 23/06/2009 : 10:39:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
A stvarno, i meni je to upalo u oči... Ali eto, moraju nekako prodati i ovo izdanje, pa neće u uvodu napisati istinu :)

Go to Top of Page

aleksa crnobrnja
New Member

276 Posts

Member since 19/02/2009

Posted - 23/06/2009 : 10:39:55  Show Profile Show Extended Profile  Send aleksa crnobrnja a Private Message  Reply with Quote
quote:

A priče, Egzodus je solidan, mada pomalo nedorečen... O izvanzemaljcima ništa, a čekao sam neki rasplet s njima... Ljudi odu i to je to... Nije rečeno ni zašto te aliene ljudi zanimaju ni išta... Mislim, može priča biti tajnovita, nema problema, ali ovdje sam baš čekao taj veliki finale i dobio ništa... Nije mi pretjerano zanimljiva priča da bi funkcionirala na ovaj način...

Niti Sclavijeva vanzemaljska trilogija nikada nije bila o vanzemaljcima, u onom klasičnom smislu. Uvijek je tu bilo riječi o nekim drugim stvarima, više-manje očitima. Barbatova se na to oslanja, u smislu da su vanzemaljci, taj SF dio priče, (po)najmanje važan ovdje. Ovo je egzodus = progonstvo, izgon, migracija... nekolicine drugačijih, neprilagođenih i neprihvačenih karaktera. Da se poslužim analogijom; Egzodus izraelaca, židovskih ratnika iz Egipta te njihov put, pod vodstvom Mojsija, u obećanu zemlju, bolju budućnost... bolji svijet.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6169 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 23/06/2009 : 10:51:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Znam sve to, ali mi nije priča ispričana na način da mi je samo to dovoljno... Znam i što je htjela reći, ali nije mi likove približila dovoljno da bi me bilo briga... E zato sam očekivao i malo SF-a... Kod Sclavija su likovi bili vrhunski okarakterizirani, Whitley Davis, pa Humbert Coe... I dan danas pamtim sve o njima, dok sam ćelavom zaboravio i ime :)

A i jedna mi nelogičnost smeta, iako inače nisam cjepidlaka (poput Inferna :D)... Zašto je Brackett na kraju došao sam? Mislim, bio je s vojnicima, i najbrži način da sustigne grupu je, valjda, helikopterom... U helikopter može stati, bubam, desetak ljudi... I znam da je i to u službi priče, on je 'zao' pa da vanzemaljci i to upoznaju, no moglo je biti 5-6 'zlih', i poanta se ne bi izgubila, a djelovalo bi uvjerljivije...

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 23/06/2009 : 11:01:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
A i jedna mi nelogičnost smeta, iako inače nisam cjepidlaka (poput Inferna :D)... Zašto je Brackett na kraju došao sam? Mislim, bio je s vojnicima, i najbrži način da sustigne grupu je, valjda, helikopterom... U helikopter može stati, bubam, desetak ljudi...

Znaš li onu staru? Ako hoćeš da se stvari obave kako treba, to moraš obaviti sam... Kliše koje rabe mnogi negativci u b filmovima. Egzodus ko egzodus, ajde, ajde,Izraelci i tako to, no ovdje lijepo zaboravljate da je ovo više posveta sedamdesetima, fenomenu izvanzemaljaca i Spielbergovom "Susreti treće vrste". I ne idu u bolji život, već da ostvare kontakt s izvanzemaljcima.

Hm, misliš li da će ih izvazemaljci bolje tretirati nego vladine službe? NE guraju li ono izvanzemaljci sonde u guzice i vrše kojekakve eksperimente na ljudima? Tako su ih i pozvali, da ih proučavaju, ne da im ponude bolji život.

Edited by - DeeCay on 23/06/2009 11:04:35
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6169 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 23/06/2009 : 12:16:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
E upravo zato sam i htio vidjeti taj susret s izvanzemaljcima... Mislim, ovako to ispada svojevrsna kopija Sclavijeve priče 'Dok padaju zvijezde'... I ondje imamo proganjanje, čak istog negativca, imamo sličan kraj, samo što Barbatova koristi svoje omiljene 'neprilagođene'... I baš mi to najviše smeta... Da bih ja suosjećao s nekim tko je običan mali čovjek, nije dovoljno jednom rečenicom reći 'on je prodavač' i to je to... Bilo bi bolje da je umjesto potjere malo više razvila međusobni odnos među bjeguncima... Ovako i ljubavna priča djeluje na silu... Naravno, svemu potpomaže užasan crtež, ćelavi izgleda kao pedofil, a ne jadnik odbačen od svijeta...

Go to Top of Page

aleksa crnobrnja
New Member

276 Posts

Member since 19/02/2009

Posted - 23/06/2009 : 13:28:48  Show Profile Show Extended Profile  Send aleksa crnobrnja a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Hm, misliš li da će ih izvazemaljci bolje tretirati nego vladine službe? NE guraju li ono izvanzemaljci sonde u guzice i vrše kojekakve eksperimente na ljudima? Tako su ih i pozvali, da ih proučavaju, ne da im ponude bolji život.

LOL!

You don't know that!

Što, odma jedna anal-proba, ha? Tako vanzemaljci rade?

Smiješan si.

Paolini vanzemaljci možda imaju drugačiji pristup. I to ne zguza. ;)
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 23/06/2009 : 14:02:21  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
@Beva
11! Mozda i 12-i u toku godine?

Previse verujem stripovi.com. Nikad nisam ni trazio dalje od onoga sto je tu medju naslovnicama, mada sam znao da je sigurno nepotpun taj spisak...

Ako je ovaj takav kakav je, i ako M&G rade tim tempom..kakvi li su tek zadnji..9, 10, 11?
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 23/06/2009 : 15:07:54  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by aleksa crnobrnja
LOL!

You don't know that!
Što, odma jedna anal-proba, ha? Tako vanzemaljci rade?
Smiješan si.

Paolini vanzemaljci možda imaju drugačiji pristup. I to ne zguza. ;)

To ti je standardni tretman, kak to ne znaš? MIsliš da će primijeniti sustavni pristup pa ih proučavati kao cjelinu, ili će ih malo secirati analitički, anal-probirati i tako? MIslim, poslije im mogu izbrisati sjećanje i vratiti ih neoštećene, no bol u guzici uvijek će ih podsjećati na taj bliski susret treće vrste odostraga... Zemljani bi ziher prvo napravili dobro rezuckanje.

Ma zezam se, a zezao sam se i u prijašnjem postu, no smeta mi što je prije svega ovo jedan veliki ripoff s pojedinim svjetlim momentima, i taj sterilan M&G crtež puta tri...

Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 23/06/2009 : 15:38:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by docA

@Beva
11! Mozda i 12-i u toku godine?

Previse verujem stripovi.com. Nikad nisam ni trazio dalje od onoga sto je tu medju naslovnicama, mada sam znao da je sigurno nepotpun taj spisak...

Ako je ovaj takav kakav je, i ako M&G rade tim tempom..kakvi li su tek zadnji..9, 10, 11?

12. maxi u Italiji izlazi 27. lipnja, dakle za 4 dana. Ide to M&G-u

Samo šteta što nikako kod nas da krene DD maxi dvaput godišnje
Ovaj idući 5. maxi ima jednu od najboljih DD naslovnica
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/06/2009 : 19:36:56  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

jedni govore da je ovo najbolji maxi do sada
drugi govore da je ovo katastrofa od maxija

sto nema nikoga između??

Ima, ali ti jos nisu procitali
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5125 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 23/06/2009 : 23:39:42  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote

12. maxi u Italiji izlazi 27. lipnja, dakle za 4 dana. Ide to M&G-u

Samo šteta što nikako kod nas da krene DD maxi dvaput godišnje
Ovaj idući 5. maxi ima jednu od najboljih DD naslovnica
[/quote]
---------------------------
---------------------------

bilo je nekih priča nedavno (početkom godine) da će Maxi krenuti 2 x godišnje u HR

____________________________________________________________________________________________________
4o godina Alan Forda u Hrvatskoj

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000