Author |
Topic  |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 29/06/2009 : 20:33:14
|
Ljudi, kupio bih (auto)navigaciju pa surfam već koji dan i tražim najbolju opciju. Išao bih na opciju autonavigacije jer s mobitelom baš i nije praktično, osim ako imaš dobar program i mobitel.
Imate li kakva iskustva s time? Jeste li koristili koji?
|
Edited by - manhunter on 08/06/2010 10:10:17
|
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41160 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 29/06/2009 : 21:11:31
|
Meni je drugar proputovao pola Evrope u poslednjih godinu dana i koristio je Garmin mobile za Nokiu i kaze da je odlican.. Nije moje iskustvo, ali eto ti njegove reci.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts
Member since 06/11/2001 |
Posted - 29/06/2009 : 22:10:33
|
quote: Originally posted by DeeCay
Ljudi, kupio bih (auto)navigaciju pa surfam već koji dan i tražim najbolju opciju. Išao bih na opciju autonavigacije jer s mobitelom baš i nije praktično, osim ako imaš dobar program i mobitel.
Imate li kakva iskustva s time? Jeste li koristili koji?
na mireo.hr je radio g. parlov na karti koliko znam, doduše ne samu kartu ali neke druge stvari 
s time da možeš kartu gledati i online www.mireo.hr/gelin  |
Moj strip Moje aukcije |
Edited by - Spiderman on 29/06/2009 22:11:30 |
 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 29/06/2009 : 22:44:49
|
Koristim Garmin na Nokiji N96, preodusevljen sam. Sve ove exyu zemlje su predobre osim Srbije. Sve stima, od malih sela do gradova. Genijalna stvar! |
  |
 |
|
Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts
Member since 06/04/2009 |
Posted - 29/06/2009 : 23:41:32
|
I mene to zanima. Ali ja bih voleo neki koji je nevezano za cenu, zaista odlican. Da me gde god krenuo po Evropi navodi tacno kako do najmanjih sela, tako i u najmanju ulicicu po nekim ogromnim gradovima, tipa Pariza, Barselone...
Ima li tako nesto? |
Teorije nam pomazu da podnesemo nepoznavanje cinjenica |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41160 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 29/06/2009 : 23:42:39
|
quote: Originally posted by Obelix
I mene to zanima. Ali ja bih voleo neki koji je nevezano za cenu, zaista odlican. Da me gde god krenuo po Evropi navodi tacno kako do najmanjih sela, tako i u najmanju ulicicu po nekim ogromnim gradovima, tipa Pariza, Barselone...
Ima li tako nesto?
Ima!!! Zove se turisticki vodic!!!    |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
Posted - 30/06/2009 : 08:09:41
|
Ma Garmin ti je to. Nema greske. Zenska prica, procjeni ti tocno kad ces stic, mozes pretrazivat restorane, pumpe, hotele, muzeje, sve pizdarije.... Ma izum i po. :) |
  |
 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 30/06/2009 : 08:23:57
|
Godinu dana sam se vozio uzduž i popreko Švicarske + okolne zemlje i zaključio da je GPS nepotreban. A evo i zašto:
- za međugradske relacije ti zbilja ne treba, imaš table koje pratiš. A meni osobno ima i nekog zadovoljstva u proućavanju karte, valjda zbog nautičko-navigacijske baze :).
- autom obilaziti veće gradove nema smisla. Zapeljaš se u neki grad, parkiraš auto, kupiš cjelodnevnu kartu za javni prijevoz i udri... |
itsyourworldyoucanchangeit |
 |
|
Upperslice
New Member

Serbia
103 Posts
Member since 31/05/2009 |
Posted - 30/06/2009 : 09:08:50
|
ajde dajte neki dobar garmin, bas se sad jebem s tim nemam key, a kod ovog sto sam instalirao trazi mi osmoznakovni key, a koji god da nadjem generator svi prave neke kljuceve od jedno 20 znakova.. a sa nokia maps sam ze zezao i nisam uspeo.. imam n79 i treba mi za beograd najvise i od srbije sta dobijem, podnecu ako nema bas svako selo.. :) |
 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
Posted - 30/06/2009 : 13:54:56
|
Meni nema Beograda, a imam cini mi se zadnju verziju Adria route-a. Ostale zemlje i najgore selo ima. Mislim, ako ima Makedoniju i Crnu goru, malo mi je ludo da nema Beograd, ali nema. :/ A trebalo mi je nekoliko sati dok sam to uvalio u mobitel, jer sve verzije uputa kako ga stavit nisu bile potpune. Crackiranog, naravno.
@Alen - Tako sam i ja tvrdio da je mobitel nepotreban, jer imas govornice na svakom uglu. ;) GPS je divota, mene je spasio vec 10tak puta, a jos duplo toliko puta mi je otkrio neke nove, krace i bolje rute. |
  |
 |
|
Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts
Posted - 30/06/2009 : 16:06:54
|
quote: Originally posted by Maximuss
Meni nema Beograda, a imam cini mi se zadnju verziju Adria route-a. Ostale zemlje i najgore selo ima. Mislim, ako ima Makedoniju i Crnu goru, malo mi je ludo da nema Beograd, ali nema. :/ A trebalo mi je nekoliko sati dok sam to uvalio u mobitel, jer sve verzije uputa kako ga stavit nisu bile potpune. Crackiranog, naravno.
@Alen - Tako sam i ja tvrdio da je mobitel nepotreban, jer imas govornice na svakom uglu. ;) GPS je divota, mene je spasio vec 10tak puta, a jos duplo toliko puta mi je otkrio neke nove, krace i bolje rute.
Ma to je fantasticna stvar. Rasterecuje poptuno i skida nepotrebne brige i neizvesnost sa vrata onima koji ne smatraju avanturom i zabavom gubljenje vremena na lutanje i zapitkivanje prolaznika, koji obavezno nisu odatle, ne govore Engleski, ili nisu culi za to sto ti trazis.
Ali ima li dobar onaj sto se zakaci u kola, jer ja telefon cesto gubim, pa mi nije pametno ulagati u njega  |
 |
|
Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts
Posted - 30/06/2009 : 16:10:15
|
quote: Originally posted by Maximuss
Meni nema Beograda, a imam cini mi se zadnju verziju Adria route-a. Ostale zemlje i najgore selo ima. Mislim, ako ima Makedoniju i Crnu goru, malo mi je ludo da nema Beograd, ali nema.
Ja sam kod taxista video neke gde imas celu Evropu i sire, a Beograd u poptpunosti, sa svim ulicicama. Ovde mi je verovatno i potrbniji nego kada odem van zemlje, jer ne pamtim gde su oskudniji saobracajni znaci nego u Srbiji. Pa tu ne mozes skoro nista pronaci ako ne znas. Elementarne table za skretanja na autoput i na neke glavne saobracajnice ne postoje. Ne moze se snaci ko zivi ovde, a kamoli ko dodje sa strane. Uzas jedan |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 30/06/2009 : 20:17:09
|
Ma uzeo sam ovaj tu, 700kn, nije prevelika cifra, obuhvaća bivšu Jugu i glavne pravce Europe... Trgovac me još i uvjeravao da na netu mogu naći sve moguće karte koje hoću, budući da Mio ima windowsalike (WinCE) platformu na kojoj se lako sve ostalo pukne... A i net je pun svakojakih savjeta za unlockanje, crackanje itd. (Ukoliko neko ima dobar link za IGO mape, preporučio bih se )
Mio PND MIO MOOV 200 Adria Tour MOOV 200, Vrsta PND, CPU Samsung 2443, Radni takt 400 MHz, Ekran 3,5", Max. rezolucija 320x240, GPS chipset SIRF III, Softver MioMap 2008, ROM memorija 32 MB, RAM memorija 256 MB, Baterija Li-Ion, u paketu je još auto-oprema... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 30/06/2009 : 20:20:17
|
quote: Originally posted by alen
Godinu dana sam se vozio uzduž i popreko Švicarske + okolne zemlje i zaključio da je GPS nepotreban. A evo i zašto:
- za međugradske relacije ti zbilja ne treba, imaš table koje pratiš. A meni osobno ima i nekog zadovoljstva u proućavanju karte, valjda zbog nautičko-navigacijske baze :).
- autom obilaziti veće gradove nema smisla. Zapeljaš se u neki grad, parkiraš auto, kupiš cjelodnevnu kartu za javni prijevoz i udri...
Ah, kad si ti avanturistički tip... A jesi li vodio ženu sa sobom, pa se nekad pogubio na putu? E pa ja jesam, i naslušao se... Šala, moja je ženica dobra kao kruh! Koristio sam je više puta kao navigatora, ona gleda kartu, ja vozim. U biti, nikad niti ne idem autocestom, osim ako mi se žuri. Volim razgledavati. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 30/06/2009 : 21:24:39
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by alen
- autom obilaziti veće gradove nema smisla. Zapeljaš se u neki grad, parkiraš auto, kupiš cjelodnevnu kartu za javni prijevoz i udri...
Ah, kad si ti avanturistički tip... A jesi li vodio ženu sa sobom, pa se nekad pogubio na putu? E pa ja jesam, i naslušao se... Šala, moja je ženica dobra kao kruh! Koristio sam je više puta kao navigatora, ona gleda kartu, ja vozim. U biti, nikad niti ne idem autocestom, osim ako mi se žuri. Volim razgledavati.
  Dvostruka istina.
Prva - zbilja sam avanturistički tip i neka neizvjesnost me više uzbuđuje od programiranog puta.
Druga - baš smo jednom u Švicarskoj tražili dvorac Habsburgovaca iz kojeg je krenula njihova dominacija Europom i iako je meni to na karti prije puta izgledalo jednostavno izgubili smo nekih pola sata u mom lutanju i orijentaciji.
Na ženin upit: "Ti nemaš pojma di smo, jel da?", samo sam mrmljao nešto kao "No sikiriki, sve je pod kontrolom, evo odmah iza ove šume je dvorac... dobro ne odma, iza onog brda... dobro ne iza onog brda..." |
itsyourworldyoucanchangeit |
 |
|
Upperslice
New Member

Serbia
103 Posts
Member since 31/05/2009 |
Posted - 30/06/2009 : 22:43:19
|
quote: Originally posted by Upperslice
ajde dajte neki dobar garmin, bas se sad jebem s tim nemam key, a kod ovog sto sam instalirao trazi mi osmoznakovni key, a koji god da nadjem generator svi prave neke kljuceve od jedno 20 znakova.. a sa nokia maps sam ze zezao i nisam uspeo.. imam n79 i treba mi za beograd najvise i od srbije sta dobijem, podnecu ako nema bas svako selo.. :)
neko? molim vas? :\ |
Edited by - Upperslice on 30/06/2009 22:44:10 |
 |
|
Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts
Posted - 02/07/2009 : 17:34:25
|
quote: Originally posted by Gand