Author |
Topic |
The Hammer of Hell
Average Member
Croatia
945 Posts
Member since 10/12/2006 |
Posted - 03/07/2009 : 14:51:46
|
Aj, kad se ljudi već svađaju o pravima i malom broju naslova koje svi hoće, amo ovdje o onome šta nije kod nas objavljeno, a hitovi su u Francuskoj i ostatku svijeta, ili možda, previđeni klasici.
Ne spominjati reprinte serijala koji su već negdje izašli.
|
www.stripgen.com |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 03/07/2009 : 16:40:19
|
Može i prosječni album, samo nek' je BD. Sve prihvaćam! |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
kasper
Advanced Member
10878 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Obelix
Average Member
Serbia
537 Posts
Member since 06/04/2009 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 04/07/2009 : 02:26:48
|
Krcko vishe puta najavljivan, evo nedavno i zvanichno, ali ne propushtam priliku da ga i ovde pomenem!
Onda Percevan, skoro sam prochitao integral na engl. i taj strip definitivno zasluzuje da se pojavi i na "nashki"!
Dalje, siguran sam da Beli put sprema josh neko iznenadjenje a la Pogled. Zeleo bih vishe albuma poput Svagdanje borbe, Autoceste sunca... Ne neke serijale kojima se kraj ne nazire. (Kao... Recimo... Na primer... Bela tigrica.)
I sjajno mi deluje My Mommy is in America and she met Buffalo Bill Regnauda i Bravoa, ali pazaricu engl. izdanje, jbg... I, pomenuo vec i Le Samurai Bravoa, ali recimo serijal Boucle d'or et les sept ours nains.
http://www.bdselection.com/php/chronique.php?rub=pagesbd&id_bd=6334
Preslatko! |
|
|
Aleks009
Starting Member
Croatia
16 Posts
Member since 10/06/2009 |
Posted - 10/09/2009 : 15:23:13
|
Nedavno sam nabasao na par stranica nekih zanimljivih naslova, pa bih rado čuo bilo kakvu informaciju o objavljivanju istih na engleskom ili nekom od jezika s ovih prostora:
* Feux de Askell (Vatra Askella, http://www.bedetheque.com/serie-38-BD-Feux-d-Askell.html) * Marlysa (http://www.bedetheque.com/serie-236-BD-Marlysa.html) * Djinn (http://www.bedetheque.com/serie-528-BD-Djinn.html)
Osim ovih, na mojoj je listi želja na prvom mjestu objavljivanje (na hrvatskom) bilo integrala, bilo pojedinačnih albuma prekrasnog serijala "La Quete de l'oiseau du temps" (prevedenog na ovim prostorima kao "Ratnici sa Akbara", odnosno "Potraga za Pticom vremena").
Također bih volio vidjeti (prevedene ili na engleskom) i tomove iz serijala "Hugo" (tekst & crtež Bédu), od kojih posjedujem samo prvi dio, preveden i objavljen u jednom "Biser stripu", a evo i kompletne serije: 1. Le sortil#232;ge du haricot (1986) * Hugo: Začarani pasulj, Biser strip #91 (1988) 2. Le nain de Corneloup (1987) (Patuljak iz Corneloupa) 3. Le pommier de Dieu (1988) (Božje drvo jabuke) 4. Le château des mouettes (1989) (Dvorac galebova) 5. La perle bleue (1990) (Plavi biser)
Ako netko ima kakvih saznanja o ovim stripovima, bio bih zahvalan! *trep*trep* |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
16993 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Member since 14/06/2006 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 10/09/2009 : 20:42:46
|
quote: Originally posted by Aleks009
* Djinn (http://www.bedetheque.com/serie-528-BD-Djinn.html)
O ovome imaš i na srpskom, ne samo francuskom. ;)
http://www.stripovi.com/djinn.asp
|
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
Posted - 10/09/2009 : 22:55:47
|
dread mac farlane, the third testament, orlovi rima, the song of excalibur, integral tugovanke, ratnika akbara, lutku od slonovace i jos mnogo toga |
|
|
Šovinista
New Member
Serbia
178 Posts
Member since 27/08/2009 |
Posted - 10/09/2009 : 23:56:33
|
Možda će neko steći utisak (pogrešan, sigurno) da samo provociram, ali meni je besmisleno u temi o listi želja francuskih stripova ponajviše tražiti integralna izdanja reprinata. Ili se traži to ili neka trećerazredna BD produkcija za koju se nekim čudom čulo ovde. Ogroman je broj naslova koji Francuzi svake godine izbace, a mi sebi dopuštamo da želimo samo stare stvari u novom ruhu. |
You can fool some people sometimes, but you can't fool all the people all the time. |
|
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 11/09/2009 : 08:54:15
|
quote: Originally posted by Šovinista
Možda će neko steći utisak (pogrešan, sigurno) da samo provociram, ali meni je besmisleno u temi o listi želja francuskih stripova ponajviše tražiti integralna izdanja reprinata. Ili se traži to ili neka trećerazredna BD produkcija za koju se nekim čudom čulo ovde. Ogroman je broj naslova koji Francuzi svake godine izbace, a mi sebi dopuštamo da želimo samo stare stvari u novom ruhu.
Da, dobra primjedba. To je tako kod nas, ali i ne samo kod nas. Ljudi sporo i tesko prihvacaju nove stvari i puno lakse kupuju reprinte starih naslova koji su im vec poznati (makar ih nakon kupovine i ne pročitali). |
Trouble will find me |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 11/09/2009 : 09:30:47
|
ljudi kupuju reprinte stvari koje su voljeli a koje NIKAD!!!!nisu bili u mogućnosti pročitati u kompletu (koji je od tih silnih serijala uopće započet i završen kod nas?) i to je presudna razlika...mada ne smatram da su zbog toga zatvoreniji za novije stvari jasno je da nešto što si duže pratio i zavolio ima prednost |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15633 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 11/09/2009 : 09:40:07
|
quote: Originally posted by rommel
ljudi kupuju reprinte stvari koje su voljeli a koje NIKAD!!!!nisu bili u mogućnosti pročitati u kompletu (koji je od tih silnih serijala uopće započet i završen kod nas?) i to je presudna razlika...mada ne smatram da su zbog toga zatvoreniji za novije stvari jasno je da nešto što si duže pratio i zavolio ima prednost
slažem se u potpunosti |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
Posted - 11/09/2009 : 09:40:28
|
@sovinista losa primjedba
zasto bi necija zelja bila besmislena (naravno, pricamo o konkretnoj temi izdavanja stripova)?
ja bih, na primjer, htio vidjeti hrpu starih BD izanja u novom ruhu, a to ne znaci da nisam otvoren prema novim izdanjima. a ono sto ces ti mozda nazvati "trecerazrednom BD produkcijom za koju se nekim cudom culo ovdje", meni ce se mozda odmah svidjeti. osim toga, kako ocekujes da ljudi u listu zelja upisu neke nove stvari (koje vjerojatno i jesu dobre) ako ne znaju za njih. imas topic s BD preporukama pa nabaci par savjeta. ja cim vidim neku preporuku odmah idem kopati po netu da vidim je li to za mene ili nije. tako sam davno naletio na "orlove rima" i zaljubio se u njih (u strip, naravno :-))
sto se tice novih BD stvari objavljenih kod nas, ima ih koje su me odmah osvojile, a ima ih koje ne bih uzeo ni na dar. npr. Lincoln odlican, Kookabura mi nije legla iako sam je kupio na preporuku, Gospodin Jean vrhunski, Biljeske za ratnu pricu nisam probavio ni poslije treceg citanja privjua, larga wincha sam jedva docekao da krene, murena mi je pak bila malo zbunjujuca (navodno je poslije bolja), gibratova odgoda mi je u planu za jednu od sljedecih kupnji, a pierre kod mene nije prosao, itd.
uglavnom, da povucem paralelu s filmom, vjerujem da bi vecina filmskih ljubitelja/kolekcionara na slican topic odmah upisala kolekcionarska izdanja kuma i slicnih legendarnih filmova ili, pak, nekih koji su njima dragi, prije nego zaokruzila opciju objavljivanja novih stvari za koje ni ne znaju da postoje, ali neka se objave ako su dobre
mozda sam sve ovo malo konfuzno napisao, ali istovremeno pokusavam raditi :-D |
|
|
kasper
Advanced Member
10878 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 11/09/2009 : 09:48:01
|
Sem Torgala, Alvara, Bluba (samo glavni serijal do broja 17), Korta (ono sto nije izdala Komuna) i mozda (hm) josh poneceg, HC reprinti me uopste ne interesuju. |
Edited by - kasper on 11/09/2009 09:55:07 |
|
|
Aleks009
Starting Member
Croatia
16 Posts
Member since 10/06/2009 |
Posted - 11/09/2009 : 10:41:07
|
quote: Originally posted by Djole O ovome imaš i na srpskom, ne samo francuskom. ;) http://www.stripovi.com/djinn.asp
Egzotično Otomansko cartvo u svojim poslednjim danima, lepe žene koje koriste seks kao oružje, nestalo blago, zdrava doza erotike i samo trunka crne magije – šta vam više treba? Pa ipak, Djinn nudi više. Dufaux nam efektivno dočarava umiruće dane jednog velikog carstva u vreme dok su carstva još uvek postojala...
Evo, zaljubih se... Nakon ovako lijepe recenzije, morat ću ovo svakako nabaviti... čim izađe na nekom od meni razumljivih jezika (engleski, njemački, hrvatski, srpski... ) ...ili počinjem učiti francuski... |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26817 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 11/09/2009 : 16:54:17
|
quote: Originally posted by Markos
Da, dobra primjedba. To je tako kod nas, ali i ne samo kod nas. Ljudi sporo i tesko prihvacaju nove stvari i puno lakse kupuju reprinte starih naslova koji su im vec poznati (makar ih nakon kupovine i ne pročitali).
Tako sam ja napravija sa zadnjom turom Kena |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Bachy
Senior Member
Croatia
1745 Posts
Member since 06/05/2009 |
Posted - 11/09/2009 : 17:01:48
|
quote: Originally posted by Renky
Može i prosječni album, samo nek' je BD. Sve prihvaćam!
Pridružujem se željama i pozdravima! |
Oj, budi svoj! |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
16993 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 11/09/2009 : 17:11:55
|
quote: Originally posted by axle munshine