Author |
Topic |
redbaron
Starting Member
42 Posts
Member since 26/06/2009 |
Posted - 02/07/2009 : 21:17:51
|
quote: Originally posted by Pajtos
quote: Originally posted by docA
...Kako vidim, Tesla odlicno izgleda..
Eh,od kad sam ja to primetio...
Mislim da je Boselli namerno ubacio zensku heroinu u ovaj serijal........valjda poucen uspehom koji je postigla Legs u NN serijalu...a kako stvari stoje nije mnogo pogresio |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 02/07/2009 : 23:26:54
|
quote: Originally posted by redbaron
Crtez standardno dobar.
Ove table izgledaju fenomenalno! U samo par vinjeta moze se primjetiti da je sa crtezom napravljena perfektna horror atmosfera. |
|
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
Posted - 03/07/2009 : 09:38:04
|
quote: Originally posted by aleksa crnobrnja
Nisam baš primijetio neki naročiti kontinuitet u Dampyru u ovih prvih 18 epizoda koje sam do sada pročitao, a kako vidim, Maxi scenaristički potpisuju neki sasvim drugi ljudi, dok i kratki sadržaji epizoda upućuju na pretpostavku da se radi o zasebnim pričama koje, što se mene tiće, mogu da se u izdanju VČ pojave na kioscima već sutra. :)
pa upravo to i mozes zakljuciti ako dobro procitas moj post
ovaj maxi slobodno mozes procitati vec sutra (naravno, ako ga VC objavi vec sutra ) i neces imati problema da pohvatas konce radnje, ali da kojim slucajem VC sutra napravi veliki skok i objavi npr. broj 100, onda bi se nakon samo 18 procitanih brojeva ceskao po glavi i pitao: "tko su sad ovi likovi?" (mnogo vise radnje u stotki bi shvatio da procitas sljedecih 18 brojeva, jer neke stvari se izravno nadovezuju)
u svakom slucaju, samo neka nama dampyr izlazi |
|
|
mikado
Senior Member
Serbia
1710 Posts
Member since 01/06/2009 |
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 03/07/2009 : 13:11:25
|
HOCE LI SE TUMBATI SA VUKODLACIMA U PRVIH 100 BROJEVA? Sry na caps morao sam . |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
okudzava
Average Member
500 Posts
Member since 03/06/2009 |
Posted - 03/07/2009 : 15:50:04
|
... a ako odeš na Bonellijev sajt možeš i da pročitaš kratak sadrzaj:
"Dampyr n. 27, monthly
I lupi mannari
Subject and scriptwriter: Mauro Boselli Artwork: Mario Rossi (Majo) Cover illustration: Enea Riboldi
With the help of Nikolaus and the crow Kavka, Harlan brings to light a manuscript from the realm of arcane magic and personally re-lives some of the experiences his father Draka went through during the Thirty Years War, the long conflict that ravaged Europe in the Seventeenth century. For instance, that was the time when Draka had to contend with the ferocious hordes of Wehrwolfe, Werewolves, up there in the wild moorland of northern Saxony…"
Naslovna:
|
|
|
okudzava
Average Member
500 Posts
Posted - 03/07/2009 : 15:54:29
|
... a kad odeš malko dalje do broja 68...
"Dampyr n. 68, monthly
I cacciatori di licantropi
Subject and Script: Stefano Piani Artwork: Fabio Bartolini Cover illustration: Enea Riboldi
Due to the tangled strands of destiny, worthy of a story by Borges or Cortazar, old Uriarte Iberra discovers he has a “double” in the shape of young Antonio Peltzer, thirty years younger than himself. Up to now, Antonio’s life has been identical to his, from the astonishing physical resemblance to the mysterious murder of their fathers, when they were both kids. But, if Antonio’s life is destined to replicate Uriarte’s, them he will shortly have to accidentally kill his twin, Evaristo, who, in turn, is being hounded by a strange family of avengers. According to Argentinean folklore, the seventh child of a family will turn into a werewolf. Evaristo is a seventh child. And, along the roads of Bueons Aires, Harklan Draka is trying to put spokes in the wheels of the “lycanthrope hunters”…" |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 03/07/2009 : 16:31:29
|
quote: Originally posted by okudzava
... a ako odeš na Bonellijev sajt možeš i da pročitaš kratak sadrzaj:
"Dampyr n. 27, monthly
I lupi mannari
Subject and scriptwriter: Mauro Boselli Artwork: Mario Rossi (Majo) Cover illustration: Enea Riboldi
With the help of Nikolaus and the crow Kavka, Harlan brings to light a manuscript from the realm of arcane magic and personally re-lives some of the experiences his father Draka went through during the Thirty Years War, the long conflict that ravaged Europe in the Seventeenth century. For instance, that was the time when Draka had to contend with the ferocious hordes of Wehrwolfe, Werewolves, up there in the wild moorland of northern Saxony…"
Naslovna:
Nema ova epizoda veze sa vukodlacima. To je samo igra rijeci(podvukao sam gore u tekstu) Tu je Harlanov otac glavna uloga i radnja se desava u proslosti. Fina epizoda,strpite se jos koji mjesec |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 03/07/2009 : 16:48:51
|
quote: Originally posted by Pajtos
King,sto bi onda naslov u VC-u bio "Vukodlaci"?Ili su vukodlaci ili nisu,sto bi to bila recna igra ?
Nisu vukodlaci, ali se i zovu tako hebiga vidjeces...to dolazi od njemackih rijeci Werwölfe i u ovom slucaju Wehrwölfe, sto znaci odbranbeni vukovi.Sacekaj epizodu, da ne objasnjavam sada...uglavnom, nema vukodlaka.
|
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
okudzava
Average Member
500 Posts
Posted - 03/07/2009 : 18:37:42
|
'King Warrior', hvala za pojašnjenje broja 27. Kako ti se onda čini #68? (vidi moj prethodni post)
Ili bilo ko drugi ko je pročitao? |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 03/07/2009 : 19:14:36
|
quote: Originally posted by King Warrior Nema ova epizoda veze sa vukodlacima. To je samo igra rijeci(podvukao sam gore u tekstu) Tu je Harlanov otac glavna uloga i radnja se desava u proslosti. Fina epizoda,strpite se jos koji mjesec
Naravno, ovo pitanje nema neku tezinu, nego me cisto onako interesuje... Da li je to Draka, konjanik na naslovnici? |
|
|
Djuro
New Member
Serbia
273 Posts
Member since 29/03/2006 |
Posted - 03/07/2009 : 21:19:26
|
quote: Originally posted by okudzava
'King Warrior', hvala za pojašnjenje broja 27. Kako ti se onda čini #68? (vidi moj prethodni post)
Ili bilo ko drugi ko je pročitao?
Sazetak za broj 68 stvarno super zanimljivo zvuci. Dampyr meets Borges + pojavljivanje vukodlaka. Medjutim, posto je cika Piani autor, bojim se da ne bude po njegovom starom receptu iz NN-a, mnogo htio, mnogo zapoceo, a rezultat najcesce slab. Mada, zna i Piani da ubode dobru epizodu, pa ostaje da se nadamo. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 03/07/2009 : 21:21:38
|
quote: Originally posted by docA
quote: Originally posted by King Warrior Nema ova epizoda veze sa vukodlacima. To je samo igra rijeci(podvukao sam gore u tekstu) Tu je Harlanov otac glavna uloga i radnja se desava u proslosti. Fina epizoda,strpite se jos koji mjesec
Naravno, ovo pitanje nema neku tezinu, nego me cisto onako interesuje... Da li je to Draka, konjanik na naslovnici?
Jeste, Draka Sr. medjutim koliko se sjecam nece doci do direktnog fizickog susreta izmedju njih dvojice, kao sto je to na naslovnici prikazano |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Posted - 03/07/2009 : 21:58:24
|
@King Warrior Ok, dao si mi podrobniji odgovor, jer sam ja iz naslovnice zakljucio da ce doci do fizickog susreta. U ovih 18 epizoda VC ipak nije doslo do takvog susreta, a ja ga bas nekako..iscekujem.. |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 03/07/2009 : 21:58:33
|
E jbg, ja se ponadao da ce Dampir da se bije sa Vukodlacima , kao u Underworldu :) |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
Posted - 03/07/2009 : 22:41:49
|
quote: Originally posted by mikado
@Dok Lester Ti si pretpostavljam citao Dampira do 100 broja, jel moze neki kratak pregled istih? Sta mozemo da ocekujemo? Nije me se previse dojmio ovaj strip ali bih nastavio da ga pratim ukoliko se kvalitet epizoda poboljsava.
nazalost, nisam sve, ali recimo malo vise od pola (prvih 34 + jos 30 poslije toga bez nekog posebnog redoslijeda)
ne znam kakav brzi pregled bih ti mogao dati ovako u par recenica, ali sto se preporuke tice, ja bas i nisam dovoljno objektivna osoba, buduci da obozavam vampirsku tematiku i dampyr mi je (sto se bonellijevih stripova tice) odmah iza magicnoga, a uz bok nathanu
ako ti se dosad nije svidio ovaj strip (a pretpostavljam da si procitao sve ovo sto je izdao VC), mozda ni nece. a, s druge strane, kad dodju brojevi izmedju 20 i 30 (ne znam sad koji tocno) gdje lutaju transilvanijom i gdje dampyr pocinje otkrivati neke stvari iz proslosti svog oca, mozda bas upravo to bude klik koji ce pobuditi tvoju radoznalost za nastavkom pracenja serijala.
ja sam se zapalio na prvu loptu i jos uvijek me drzi, pa bez problema probavim i neku losiju epizodu
u svakom slucaju, barem sto se mene tice, oba palca gore
mozda malo zbrda-zdola odgovor, ali mozak mi radi na rezervi, pa ne zamjeri |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Posted - 03/07/2009 : 22:50:34
|
@Dok Lester
Znam za dve epizode iz najava u prvim brojevima VC "Dvorac u Karpatima" i "Transilvanijski ekspres"..ima li to jos epizoda u transilvaniji? I, da..jesu li ove dve vezane epizode?.....
|
Edited by - docA on 03/07/2009 22:51:39 |
|
|
mikado
Senior Member
Serbia
1710 Posts
Member since 01/06/2009 |
Posted - 03/07/2009 : 23:10:05
|
@Dok Lester hvala na odgovoru. Dampir mi nije legao pre svega zbog neubedljivog razvoja licnosti Harlana Drake, kao i suvise predvidljivog kraja vecine epizoda. Crtez je, po mome misljenju, manje vise pristojan a zanimljivost prica varira. Najslabije su mi takozvane politicke epizode, praske su dobre, dvodelna u New Orleansu je obecavala ali mi se ne svidja kraj. Jedva cekam te epizode gde se Harlan srece sa ocem, mislim da bi to trebala biti prekretnica serijala. Cak iako mi se ne svidi previse kupovacu i dalje jer uzimam sve od VC osim KI Zagor a i njega planiram. Visegodisnja aspstiencija od stripova je ostavila traga na meni pa kupujem sve sto mi doje pod ruku :) |
https://religiopedija.blogspot.com/ https://bonelistripovi.blogspot.com/ |
|
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
Posted - 04/07/2009 : 00:43:28
|
@docA odmah iza njih se nastavlja "tajna sedam gradova". uglavnom, brojevi 20-22 su povezani (iako ne u onome klasicnom smislu "nastavak u sljedecem broju") i vjeruj mi da ces uzivati u njima ;-)
@mikado nema na cemu ;-) ako je problem bio samo u razvoju licnosti, onda ti mozda bas ovi brojevi 20-22 (a i jos neki, ali necu pucati spoilere :-))) stvarno budu prekretnica kao sto si to dobro rekao. zaboravi apstinenciju, barem sad imas vrhunski izbor na trzistu :-)) |
|
|
Checee
Advanced Member
China
3004 Posts
Member since 17/11/2008 |
Posted - 05/07/2009 : 23:00:53
|
quote: Originally posted by masni
E jbg, ja se ponadao da ce Dampir da se bije sa Vukodlacima , kao u Underworldu :)
i ja .... |
|
|
Topic |
|