forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog maxi 4
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 24/06/2009 : 14:11:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DOMI

bilo je nekih priča nedavno (početkom godine) da će Maxi krenuti 2 x godišnje u HR

Iz tvojih usta u Bernardove uši
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 24/06/2009 : 14:31:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
cini mi se da je sve "dogovoreno"
2 maxija, 2 specijalca, 2 almanaha, 2 giganta ove godine
neka me netko ispravi ako grijesim (a supermark ne grijesi, pa prema tome...)
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 26/06/2009 : 13:36:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Pročitao sam prvu i zadnju priču, i obe ne valjaju.

Egzodus je previše prazan i štur da bi ga se uzimalo za ozbiljno. Barbatao je u ovom maxiju iskazala potupni nedostatak inspiracije (što joj i nije za zamjeriti). Epizodica je izdužena, ima previše teksta, teških likova i previše ne-DD situacija. Ovdje se 90% stripa svodi na objašnjavanje i jurenje motorima po polju. Pa jel to ono što čitatelje DD-a treba oboriti s nogu?

Jedan je forumaš ovo napisao i potpuno se slažem s njim:
"Važno je reći da se ipak primarno ocjenjuje izvedba; šta je pisac želio reći, napisati ili poručiti je manje bitno."

4/10

I nekako mi se čini kako su maxi priče drukčije od onih redovnih. Više mi se sviđa jedna loša redovna, nego sve tri zbrljačene priče iz maxi edicije, koje niti prde niti smrde.

Za treću priču, također vrijedi onaj gore navod. Ruju je još jednom pokazao kako ne zna samo jednu malu majušnu sitnicu, tj. da ne zna završiti priču. I koga je onda briga za interesantnu ideju i horror DD ugođaj?! Koliko li je samo taj Ruju iskasapio priča na ovaj način?! Potpuno se spetljao na kraju + počeo je nešto politički seruckat. Svaki put kad vidim političko pametovanje i nametanje u strupu, odma lipim kečinu. Čitam stripove da pobjegnem od stvarnosti i onda i tamo naiđem na ta sranja.

2/10

Malo kojeg crtača ne podnosim, ali moram priznati da su i mene Montanarići počeli deprimirati, pogotovo sada kad samo otaljavaju poso.

Još imam "Kristal duge", ali mi se baš neda.
U svakom slučaju, maxiji su od sad na odstrel listi.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.

Edited by - Inferno on 26/06/2009 13:38:33
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 26/06/2009 : 14:00:11  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
Egzodus - strip niočemu, šatro neka paralela s Biblijom, ali ja nisam skužio ni zašto ti ljudi idu tamo, ni iz kojeg ih jakog razloga vojska želi spriječiti. Natagnuto s velikim N,A,T,E,G,N,U,T i O.

Kristal duge - da su Beatlesi išli pisati pjesmu s tom temom bila bi genijalna i psihodelična, ali u ovom Dylanu tog nema. Ni strave, ni užasa ni suvislosti.

Sitne laži - prvih 20 strana sam pročitao i malo porazmislio o tome. Zapravo genijalna ideja! Što bi bilo da se svaka laž obistini... Ali kad onda krenu Rujuove moždane zapetljancije...

Grupna ocjena 3/10. Maxi je edicija koja služi da M&G imaju posla i mogu platiti hranu i režije, slično kao što Gambi daju da crta Cico specijale.

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 26/06/2009 : 16:00:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Ajme, što obožavam priče o potrgama za artefaktima koji imaju random tajanstvene moći!

"Kristal duge" je urnebesno loša epizoda.

Nema nikakve strave, a bogami ni užasa. Osjeća se tek neka jeftina filozofijica kojom se prikriva sveopća banalnost (spetljano nizanje nevažnih događaja).
Sve se svodi na šetnje gradom, običnu spiku i ispijanje kavice. Samo da se ispuni 96 stranica...

1/10

Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7728 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 26/06/2009 : 17:57:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
"Egzodus" solidan. Paola Barbato uspjeva napravit zanimljivom čak i ovako jednu bezveznu priču i još jednom dokazuje da je trenutno najbolji Dylanov scenarist. Nisam mrzitelj M&G, ali ovdje su stvarno loši.

Priča: 5/10
Scenarij: 9/10
Crtež: 5/10
Naslovnica: 8/10

"Kristal duge" dobar. Ovdje je obrnuta situacija, zanimljiva priča - loša razrada. M&G i ovdje loši kao i u prvoj priči, ali ovdje su napravili jednu, meni neshvatljivu, grešku: na 120-oj stranici su Bubi nacrtali motor sprijeda.

Priča: 8/10
Scenarij: 5/10
Crtež: 5/10

"Sitne laži" katastrofalne. Stvarno se zapitam na kojim je ovaj Ruju drogama dok čitam ovako nešto.

Priča: 2/10
Scenarij: 1/10
Crtež: 6/10

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.

Edited by - Spock on 26/06/2009 18:00:09
Go to Top of Page

aleksa crnobrnja
New Member

276 Posts

Member since 19/02/2009

Posted - 26/06/2009 : 19:04:20  Show Profile Show Extended Profile  Send aleksa crnobrnja a Private Message  Reply with Quote
Tko je očekivao krv, sex i nasilje u ovom Maxiju, ostao je poprilično razočaran. ;)
Go to Top of Page

provodina
Average Member

Croatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 29/06/2009 : 13:58:46  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message  Reply with Quote
Mislio sam da ću nakon prve priče reći ovo je gore od 2 MM Maksija ali eto došlo se nekako do kraj i Rujova me epizoda najviše oduševila.Ove ostale su podnošljive.Barbato me razočarala.Pa što je uopće radnja stripa i zašto ti ljudi idu na to mjesto i zašto ih vojska uopće hvata.Šupljikav scenarij koji me samo uspavao.
Druga priča imala je zanimljiv početak, ali kraj je ispao prejednostavan.Mignacco baš i nije za DD.
Ruju mi se najviše svidio sa svojom pričom koja i najviše sliči na strip DD.Zanimljiva priča o lažima i sam kraj je ispao simpatičan iako u globalu ništa extra.Šteta jer se ova priča moga naći među meni najdražim DD LEX 30 Vječna iluzija.Nešto je ipak falilo da dospije u tu kvalitetu.

Barbato 2/10 , Mignacco 4/10 Ruju 8/10 ... Crteži klasičan M&G 6/10
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 29/06/2009 : 23:00:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by provodina
Druga priča imala je zanimljiv početak, ali kraj je ispao prejednostavan.Mignacco baš i nije za DD.
Ruju mi se najviše svidio sa svojom pričom koja i najviše sliči na strip DD.Zanimljiva priča o lažima i sam kraj je ispao simpatičan iako u globalu ništa extra.Šteta jer se ova priča moga naći među meni najdražim DD LEX 30 Vječna iluzija.Nešto je ipak falilo da dospije u tu kvalitetu.

Ruju 8/10 ...

Ruju je na kraju htio na racionalan i banalan način pokrpati sve rupe iz početne premise. Samo se uspio još više zapetljati.

To što je tema potencijalno genijalna, malo znači..

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 30/06/2009 : 00:27:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Inferno

Ajme, što obožavam priče o potrgama za artefaktima koji imaju random tajanstvene moći!

"Kristal duge" je urnebesno loša epizoda.

Nema nikakve strave, a bogami ni užasa. Osjeća se tek neka jeftina filozofijica kojom se prikriva sveopća banalnost (spetljano nizanje nevažnih događaja).
Sve se svodi na šetnje gradom, običnu spiku i ispijanje kavice. Samo da se ispuni 96 stranica...

1/10

da, vjerojatno kandidat za worst 10, kako po prevedenu naslovu tako i po njoj samoj...
drago mi je da se dobar dio ljudi slaze... toliko je plitko i nepodnosljivo dosadno da je to mozda vrijedno i priznanja kako mu je uspjelo...
ove druge dvije bar imaju nesto, ma kako malo... meni ruju onako banalan djeluje ovdje najiskrenije, a i jedini spada u horor, kakav jest da jest!

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Stari borac
Average Member

Croatia
505 Posts

Member since 03/11/2004

Posted - 03/07/2009 : 20:51:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Stari borac a Private Message  Reply with Quote
"Il cristallo Arcobaleno" znači "Kristal Duga".
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 04/07/2009 : 10:34:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
sto bismo opet napisali kao dugin kristal, nikako drukcije. cak ni u srpskom.
jer sad bi, umjesto duge carape, bio nekakav dug u igri.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.

Edited by - Curunir on 04/07/2009 10:36:34
Go to Top of Page

Stari borac
Average Member

Croatia
505 Posts

Member since 03/11/2004

Posted - 04/07/2009 : 19:22:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Stari borac a Private Message  Reply with Quote
Ne, jer Duga (nominativ) je ime kristala.
Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 05/07/2009 : 12:40:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message  Reply with Quote
Pročitao sam prve dvije priče i mogu reći da sam od prve očekivao više. Kad se radi o Dylanu, rijetko kad je nešto izravno predstavljeno. Ni u ovoj epizodi svemirci nisu prikazani, ali takve priče gdje se zna što na kraju očekuje aktere (kao ovdje, gdje znaju da ih poslije snopa svjetlosti čekaju svemirci) unište mi uživljavanje u priču. Bolji bi scenarij bio da ti ljudi nisu znali što ih to vuče na to mjesto i da su ušli u snop svjetla ne znajući što ih očekuje, ali je želja za tim ipak bila jača od svega. Unatoč tome što oni ne bi znali, mi bismo pretpostavljali da ih očekuju svemirci, jer nas snop svjetla odmah podsjeti na uređaje letećih tanjura iz filmova 50-ih i 60-ihi njihove klasične 'vučne zrake'.
Dakle, ocijenio bih ju sa 7/10
Druga priča me podsjetila na priču iz drugog DD Maxija 'Četiri životna godišnja doba' gdje je isto bila strka oko neke indijske amajlije, Visvarupe, s tim da je ova epizoda prošla u nekako ležernijem i blago humornom stilu.
Ocjena: 8/10
Treća epizoda će doći na red za čitanje za nekih tjedan dana.
Go to Top of Page

soulfly tribe
Average Member

Croatia
756 Posts

Member since 26/02/2009

Posted - 06/07/2009 : 21:47:22  Show Profile Show Extended Profile  Send soulfly tribe a Private Message  Reply with Quote
Ovaj Maxi je skoro gori od 3.Stvarno dosadno,jebote užas.
1.priča-3/10
2.priča-2/10
3.priča-2/10

Totalno jadno.Imam preko 200 Dylana i nijedan mi nije bio dosadan kao ovih zadnjih par redovnih brojeva,maxija i almanaha.nadam se da da će krenut bolji brojevi jer bi mogo prestat čitat Dylana.Zapravo već od sljed.(107) očekujem podosta
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 06/07/2009 : 22:01:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
I ja ću ovih dana pročitati ovog Maxija, ali nekako nemam volje nakon svih ovih komentara.

Na žalost, kada nabavim hrpu novih stripova, Dylana ostavim za kraj, nakon što sve drugo pročitam. Kupujem ga čisto po inerciji i nadam se boljim vremenima...
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 07/07/2009 : 12:34:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message  Reply with Quote
Egzodus - umro sam barem tri put čitajući ovu avanturu. Dosadnoooooo... M&G su odvratni. Na takvu se katastrofu morate naviknuti. 2.5/10
Kristal duge - bet atmosfere horrora. Zapravo, bet atmosfere ičega. Ništa. 1/10
Sitne laži - Ruju je krenuo sa dobrom idejom. Na kraju je sve zajebo. 1/10

M&G - 2.5/10
Stano - 10/10

Prosječna ocjena: 3/10

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 21/07/2009 : 10:24:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
u kristalu duge dylan poksava popraviti motor bube gledajuci pod haubu
jebote, koji luzer!
za montanarija i grassinija razumijem mi je jasno, ali dylan ima auto preko 250 brojeva i jos uvijek ne zna gdje mu je motor!
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17169 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 06/10/2009 : 23:07:35  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Prve dvije priče su užasno loše, dok je treća bila podnošljiva u odnosu na ove dvije do posljednjih nekoliko stranica.
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7657 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 06/10/2009 : 23:32:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Ha, ne znam što bih rekao... Prva je priča stvarno dosadna, da ne kažem debilna, a drugu i treću izvlače koliko-toliko zanimljive priče. Crtež je solidan, nit' smrdi nit' miriše. Nisam ni vidio je li objavljena recenzija, ali sumnjam i da je potrebna, ovo bi trebali kupiti samo zagriženi kolekcionari, ostali ne trebaju ni čitati.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.

Edited by - selanne on 06/10/2009 23:32:38
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 07/10/2009 : 10:30:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Fuj, M&G... JOš stoji nepročitan polici. JOš će mi ovi maxiji zgaditi Dylana uopće...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4658 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 07/10/2009 : 13:04:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
pih, cak je i zagrizeni fan kao sto sam ja definitivno odustao od maxi torture!
probajte, ne izgleda tako tesko odustati :D

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 07/10/2009 : 15:58:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barker

pih, cak je i zagrizeni fan kao sto sam ja definitivno odustao od maxi torture!
probajte, ne izgleda tako tesko odustati :D

nikad!
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7657 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 07/10/2009 : 16:12:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

u kristalu duge dylan poksava popraviti motor bube gledajuci pod haubu
jebote, koji luzer!
za montanarija i grassinija razumijem mi je jasno, ali dylan ima auto preko 250 brojeva i jos uvijek ne zna gdje mu je motor!

Odlična primjedba, na to se nisam ni obazirao prvi put

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

aleksa crnobrnja
New Member

276 Posts

Member since 19/02/2009

Posted - 07/10/2009 : 16:13:31  Show Profile Show Extended Profile  Send aleksa crnobrnja a Private Message  Reply with Quote
Ma joj, ja ne razumijem sva ta kukanja oko ovog maxija (iako se nitko od kritičara baš i nije nešto potrudio obrazložiti svoja nezadovoljstva). Simpatičan i dobar maxi... tri solidne pričice, sa tri pristojna poentiranja... poštuj različitosti, poštuj sebe i ne laži. Tri lekcije iz ljudskosti... osim ako ih niste prepoznali. Ne znam što vi očekujete od Dylana Doga? Samo krv i jeftine kurve?.. e onda se bolje pretplatite na 24 sata.
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000