Author |
Topic |
sinister
Average Member
Bosnia and Herzegovina
699 Posts
Member since 10/04/2004 |
Posted - 20/08/2009 : 17:49:05
|
Ja sam od The Strangers i Vacancy očekivao više, oba imaju par dobrih stvari, ali moj sveukupni dojam je da su prosječni i ništa više. Onako, kad naleti na TV-u, ok za pogledat... |
Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke. |
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 23/08/2009 : 18:50:07
|
Završavam ogled drugog dijela CHE-a(Benicio Del Toro) od Stevena Soderbergha. Zaista odlična stvar. Insert. http://www.youtube.com/watch?v=gjKzLKj6B0k Ovih dana pogledao sam još Wolverine-početak, australski triler o tom kako se priroda sveti čovjeku-Long weekend, Knowing i The happening.
|
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 23/08/2009 19:07:06 |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 24/08/2009 : 18:58:14
|
quote: Originally posted by Le Samourai
The Strangers. Horor me je poslednji put zaista uplashio negde oko moje 14-te...i sada ovaj.
pogledao ovaj film, loše: 4/10 nije mi jasno što te ovdje prestrašilo? kao i svkai drugi jason... |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 24/08/2009 : 19:10:48
|
quote: Originally posted by supermark
nije mi jasno što te ovdje prestrašilo? kao i svkai drugi jason...
e pa bilo shta drugo da si rekao, ali bash "svaki drugi jason" nije. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 24/08/2009 : 19:15:39
|
likovi pod maskama cije se lice ne vidi cijeli film ganjaju par likova samo da bi ih pobili i ništa više... meni je to ko jason |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 24/08/2009 : 19:22:07
|
quote: Originally posted by Risar_69
Pregledao Dextera Morgana-3 sezonu. Odlično!
Ima na netu i piratska preair prva epizode 4. sezone Dextera. Pa ko je nestrpljiv... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 24/08/2009 : 19:25:11
|
likovi pod maskama cije se lice ne vidi cijeli film ganjaju par likova samo da bi ih pobili i ništa više... meni je to ko jason
pa eto, za pochetak jason ih ne ganja samo da bi ih pobio, vec da bi se osvetio. prilichno bitna razlika.
ali, zaista, ako ti ne vidish razliku izmedju ovog filma i dzejsonovih (koje ja takodje volim, iz potpuno razlichitih razloga) onda je malo besmisleno i da pokushavam da te razuverim. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 24/08/2009 : 19:26:44
|
likovi pod maskama cije se lice ne vidi cijeli film ganjaju par likova samo da bi ih pobili i ništa više... meni je to ko jason
Kaj je i The Strangers slasher? Nije to više neki suspense thriller? Petak 13. je čista bezumna koljačina (s puno golotinje) bez suspensa. Nije se ni novi remake previše pomaknuo od toga. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 24/08/2009 : 19:30:07
|
pa eto, za pochetak jason ih ne ganja samo da bi ih pobio, vec da bi se osvetio. prilichno bitna razlika.
ali, zaista, ako ti ne vidish razliku izmedju ovog filma i dzejsonovih (koje ja takodje volim, iz potpuno razlichitih razloga) onda je malo besmisleno i da pokushavam da te razuverim.
slazem se da se jason osvecuje, ali i ubija na bilo koga naidje, nema to veze sa osvetom, barem ne onom "pravom" osvetom |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 24/08/2009 : 19:40:59
|
quote: Originally posted by DeeCay
Kaj je i The Strangers slasher? Nije to više neki suspense thriller? Petak 13. je čista bezumna koljačina (s puno golotinje) bez suspensa. Nije se ni novi remake previše pomaknuo od toga.
Upravo, Strangers su chisti kamerni suspens, sve se dogadja u jednoj kuci (i malo oko nje) u otprilike realnom vremenu, a Dzejson je chisto klanje. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 24/08/2009 : 19:44:13
|
ali, zaista, ako ti ne vidish razliku izmedju ovog filma i dzejsonovih (koje ja takodje volim, iz potpuno razlichitih razloga) onda je malo besmisleno i da pokushavam da te razuverim.
ma shvacam ja u cemu je razlika jason se temelji na koljacini, a ovo na jezivoj atmosferi ali kazem ti da tu od atmosfere nema ni a
gdje je ovo od aliena i thinga?? atmosfera nije ni do koljena |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 24/08/2009 : 19:50:06
|
najuvjerljivije me izivciralo to sto njih troje opsjedaju i psihicki muce liv i scotta i sve rade po matematickoj tocnosti upali u kucu i za 5 sec pokvarili jedan mobitel, upali u auto i pokvarili drugi mobitel ja jedan od svojih mobitela uvijek drzim kod sebe i nazvao bih policiju i dosli bi za 10 minuta |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22334 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 24/08/2009 : 19:52:56
|
slazem se da se jason osvecuje, ali i ubija na bilo koga naidje, nema to veze sa osvetom, barem ne onom "pravom" osvetom
evo ga jos jedan Jason
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 24/08/2009 : 19:59:25
|
najuvjerljivije me izivciralo to sto njih troje opsjedaju i psihicki muce liv i scotta i sve rade po matematickoj tocnosti upali u kucu i za 5 sec pokvarili jedan mobitel, upali u auto i pokvarili drugi mobitel ja jedan od svojih mobitela uvijek drzim kod sebe i nazvao bih policiju i dosli bi za 10 minuta
Ti kad bi bio režiser filmovi bi ti trajali 20 minuta |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 24/08/2009 : 20:37:51
|
gdje je ovo od aliena i thinga?? atmosfera nije ni do koljena
pa dobro, atmosfera je vec subjektivna stvar, nekoga uhvati, nekoga ne. a sve i da kazhemo da je strangers loshiji od aliena i thinga, dva najveca klasika horora, nije bash toliko strashno biti slabiji od ta dva filma.
ja recimo nisam fan aliena, mada ga cenim kao film, upravo jer me nije uhvatila atmosfera, slichno kao shto tebe nije uhvatila kod strangersa. to je jedna od tih stvari- ne mogu ja tebe ubediti da te nije uhvatila atmosfera suspensa kod aliena, kad jeste, a ni ti mene da mene jeste, kad nije. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 24/08/2009 : 20:49:32
|
Kod mene kod uživljavanja u film igra veliku ulogu i trenutačno duševno stanje. Ako se ne maknu svi faktori okoline koji mogu smetati, i najatmosferičniji film mogu doživjeti kao beskrajnu napor i banalnost. Dobar surround, dobar monitor/tv, sve to poboljšava suspense, ako govorimo i o tehnikalijama, ne samo umjetničkom dojmu filma. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22334 Posts
Posted - 24/08/2009 : 21:56:59
|
gdje je ovo od aliena i thinga?? atmosfera nije ni do koljena
pa dobro, atmosfera je vec subjektivna stvar, nekoga uhvati, nekoga ne. a sve i da kazhemo da je strangers loshiji od aliena i thinga, dva najveca klasika horora, nije bash toliko strashno biti slabiji od ta dva filma.
ja recimo nisam fan aliena, mada ga cenim kao film, upravo jer me nije uhvatila atmosfera, slichno kao shto tebe nije uhvatila kod strangersa. to je jedna od tih stvari- ne mogu ja tebe ubediti da te nije uhvatila atmosfera suspensa kod aliena, kad jeste, a ni ti mene da mene jeste, kad nije.
evo kad vec pricamo tom filmu da spomenem opet "Vacancy". Sto se tice atmosfere...poslije filma nisam morao vise sjeci nokte u ruku... |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 25/08/2009 : 18:15:44
|
I ja sam ovih dana pogledao nekoliko filmova...
'Petrijin vijenac' - Nevjerovatan film, jedan mučan, depresivan i na trenutke bolno prepoznatljiv prikaz jednog teškog i mukotrpnog života, koji se na kraju pretvara u jedan veliki osmijeh svijetu, ljudima i svemu ostalom. Da, ponekad čitav život može stati na parče papira... 10/10
'Misisipi u plamenu' - E ovo je baš po mom ukusu! Jedno odlično dijelo, koje nam prikazuje jedan novi svijet, svijet ruralnog američkog juga, kompleksnog društva sa mnogo problema, predrasuda i rana iz prošlosti. Film se temelji na stvarnim događajima, pa tako ima još veću težinu. Sve je odlično: glumci, tempo radnje (koji jeste spor, ali sa svrhom stvaranja potpunog ugođaja i osjećaja bespomoćnosti), atmosfera... Osim toga, Kju Kluks Klanovci su tako uvjerljivo gadno prikazani ovdje da te uhvati neopisiva radost kada vidiš da ih ubiju od batina i dobiju finu robijicu, he, he... Jedino što mi malo smeta jeste završna scena, sa horom, previše bode oči. No, na kraju imamo osjećaj da zlo Kju Kluks Klana NEĆE biti vječno, da će ga makar vrijeme ublažiti i baciti u zaborav. 9/10
'Blejd 3' - Majko mila, đe se uhvatih ovog filma! I jesam očekivao neku plitkoumni akcić, ali da će biti ovako šuplje i bemisleno, nisam. Nije ovo za mene, jedino ako bih ga eventualno odgledao sa drugovima u zajebanstkom raspoloženju. Stvarno me ne imresioniraju svi ti holivudski efekti, ''moćne'' scene... A postavka priče i dijalozi nebuloza, lol. Odoh da ponovo pročita 'Noćni lov'... 1/10
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 25/08/2009 : 21:27:46
|
quote: Originally posted by mladjo
najuvjerljivije me izivciralo to sto njih troje opsjedaju i psihicki muce liv i scotta i sve rade po matematickoj tocnosti upali u kucu i za 5 sec pokvarili jedan mobitel, upali u auto i pokvarili drugi mobitel ja jedan od svojih mobitela uvijek drzim kod sebe i nazvao bih policiju i dosli bi za 10 minuta
Ti kad bi bio režiser filmovi bi ti trajali 20 minuta
a da glumim u hororu, trajao bi 2 minute ipak sam ja supermark |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22334 Posts
Posted - 26/08/2009 : 20:20:51
|
Inglourious Basterds, tesko razocarenje! Izgleda da se Tarantinu nazalost osladili dijalozi u njegovim filmovima,pa je tako poslije Death Proof koji se 50 % sastoji od razgovora, snimio ovaj film koji se sastoji 99% od dijaloga.Sigurno da su neki dijelovi interesatni,ali poslije 2 1/2 sata price,price i samo price,covjek se osjeca totalno smoren. Steta,ovaj film je imao dobru perspektivu. |
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2968 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 29/08/2009 : 15:00:16
|
"The last house on the left", ovaj novi - jako dobar, napetosti ne hvali.
"Falling down" - genijalan film.
"Ong-bak" - hmmmmmmmm, kako ga laktovi više ne zabole??!
"Death race" - volim Stathama pa i u burek da ga stave, inače bzvz...
"Ice age 3" - obožavam ih. |
... |
|
|
sinister
Average Member
Bosnia and Herzegovina
699 Posts
Member since 10/04/2004 |
Posted - 29/08/2009 : 15:53:19
|
quote: Originally posted by King Warrior
Inglourious Basterds, tesko razocarenje! Izgleda da se Tarantinu nazalost osladili dijalozi u njegovim filmovima,pa je tako poslije Death Proof koji se 50 % sastoji od razgovora, snimio ovaj film koji se sastoji 99% od dijaloga.Sigurno da su neki dijelovi interesatni,ali poslije 2 1/2 sata price,price i samo price,covjek se osjeca totalno smoren. Steta,ovaj film je imao dobru perspektivu.
Gledao sinoć i dijelim mišljenje. Već nakon uvodnog dijela sam shvatio da to neće biti film koji sam očekivao nakon što sam vidio trailer, ali pomislih Tarantino je to, svejedno će biti nešto zabavno. Međutim, čorak. Meni je bilo na trenutke zaista dosadno, a ono malo stvari što valja (uvodna scena, scena u krčmi) jednostavno nije dovoljno da pokrije film od 2 i pol sata. I pored te dužine večina likova ne dolazi do izražaja, a i sam zaplet nije bog zna šta. A baš sam se bio naložio... |
Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke. |
|
|
HC
Average Member
Croatia
943 Posts
Member since 28/11/2006 |
Posted - 30/08/2009 : 22:17:08
|
Upravo sam pogledao The Man from Earth http://www.imdb.com/title/tt0756683/ Već dugo nisam pogledao nešto tako dobro. Film je jednostavno genijalan, priča je intrigantna, atmosfera vrhunska, a kraj vise nego odličan. Najbolji dokaz da se i bez specijalnih efekata može napraviti dobar SF. Preporuka za one koji nisu gledali!
Radnja se odvija u jednoj kućici u šumi, glavni likovi su sveučilišni profesori (antropologije, biologije, psihologije, teologije), od kojih je jedan - John Oldman - nakon 10 godina karijere odlučio otići, bez nekog očitog razloga. Pozvao je te svoje prijatelje na druženje prije nego li zauvijek nestane iz njihovih života. Odlučuje im ispričati priču svog života... |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25596 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 01/09/2009 : 12:46:02
|
quote: Originally posted by no1
Zanima me na koji način birate filmove: Po redatelju,glumcu,glumici,žanru ili po nečem drugom? Te koji su vam najdraži redatelji,glumci i žanrovi!
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Topic |
|