forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Zagor topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 490

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 30/08/2009 : 21:23:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Zaista najbolji period

A mozda je najbolji period zato sto smo tada bili klinci kad su izlazili ti brojevi koji su nam ulepsavali detinjstvo?

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 30/08/2009 : 21:43:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

jedino što je bilo bolje kod Dnevnika su naslovi epizoda...ili mi se samo čini...
več vidim prevod LUPO SOLITARIO kao USAMLJENI VUK ili THUNDERMAN! kao ČOVJEK STRIJELA!
kad bi barem naslove i popratne junake preveo netko sa imalo smisla za stripovski jezik.

Tu se u potpunosti slazem sa tobom
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 30/08/2009 : 22:10:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Jeste prestojeći period Zagora odličan, da kažem fantastičan Ali ipak ne najbolji, najbolji je takozvani zlantni period(br.85-138) Ako izdvojimo po pet najboljih priča iz oba perioda Do poslednjeg daha, Kapetan Zmija, Zimska Zmija, Gnev Osaga, Zagor protiv Super Majka nasuprot Svemirska braća, Zagor protiv Barona, Horde zla, Demonska maska, Velika urota ipak je za nijansu bolji zlatni period, takođe mnogo realniji u odnosu na ovaj predstojeći gde dominira SF, horor i fantazija U svakom slučaju sve pmenute priče sigurno treba svrstati u top 15 Zagora

Edited by - Bruce Springsteen on 30/08/2009 22:12:53
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 30/08/2009 : 22:12:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Moram da priznam da se najviše radujem priči sa Tkačem, izuzetna priča sa par sitnijih mana... Najviše žalim što je nije crtao Feri.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 30/08/2009 : 22:16:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Da priča sa Tkačem je jedna uopšte od najboljih Zgorovih priča samo šteta što ćemo na nju čekati čitavih dva-tri meseca
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 30/08/2009 : 22:24:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Eh, na sve dobre stvari treba čekati...
A kad na red dođu 'Divovi dobra i zla', kupujem po dva primjerka!;)

Eee, zamislite da sledeće Odabrane priče bude upravo ova epizoda...
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 30/08/2009 : 22:27:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Da, to bi bilo fantastično ali
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 30/08/2009 : 22:31:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Hm, da...
Bruce, mene bi od Veselog četvrtka najviše obradovali sledeći potezi:
1.Mister No od prvog broja, meke korice, po tri epizode, na tri mjeseca.
2.'Divovi dobra i zla' u sledećim Odaranim pričama.
3.Objavljivanje Barbatine 'Sigme'.
4.Objaviti neki Zagor specijal neobjavljen od strane Ludensa.
Mislim da su tačke 2 i 4 ipak najsigurniji potezi.
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 30/08/2009 : 22:33:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
Na Tkača ćeš čekati točno 32 mjeseca, kako si ti izračuno 2-3 mjeseca?

Inače, u predstojećem periodu mi je najslabija epizoda Horde zla, kad su u onom nekakvom blesavom svijetu sa patuljcima i tim šemama.

To mi je baš bezveze.

Od ovih ranijih se najviše veselim Sijeri blanki, Helingenu, Vuku samotnjaku i Vampiru.

Inače, kad smo kod prijevoda, misim da je Usamljeni vuk čak i bolji prijevod od Vuka samotnjaka. Više je nekako indijansko ime. Usamljeni vuk, Sivi vuk i tako slično.

No sikiriki
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 30/08/2009 : 22:46:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

Hm, da...

U svari najsigurniji su svi potezi pod svim tačkama
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 30/08/2009 : 22:48:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

quote:

Hm, da...

U svari najsigurniji su svi potezi pod svim tačkama

Najviše bih volio reprint Mister Noa. Na svojoj koži sam osjetio nevjerovatni kvalitet prvih epizoda.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 30/08/2009 : 22:54:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
@ Archy

Mislio sam na 2-3 godine

Inače slažem se s'tobom u izboru pomenutih priča Horde zla sam stavio na osnovu mišljenja većine na forumu Po meni priče Ludi Hakaram i Vuk Samotnjak su ispred Horde zla Ali to je stvar ukusa, ko voli ovakav tip fantazije on daje prednost Hordama, pa čak mnogi ovu priču svrstavju u sam vrh Zagrovih priča
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 30/08/2009 : 22:56:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
@ Mhejl

Da Zbog toga se mnogo čega drugog odričem, da bi kupio Libellusova izdanja
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 31/08/2009 : 00:02:50  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

@ Archy

Mislio sam na 2-3 godine

Inače slažem se s'tobom u izboru pomenutih priča Horde zla sam stavio na osnovu mišljenja većine na forumu Po meni priče Ludi Hakaram i Vuk Samotnjak su ispred Horde zla Ali to je stvar ukusa, ko voli ovakav tip fantazije on daje prednost Hordama, pa čak mnogi ovu priču svrstavju u sam vrh Zagrovih priča

Horde su dobre...i drugacije, ali Vuk S. I Hakaram su ipak vrh, slazem se. Vuk jedna emotivna prica,Hakaram triler prve lige.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 31/08/2009 : 00:10:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

@ Archy

Mislio sam na 2-3 godine

Horde su dobre...i drugacije, ali Vuk S. I Hakaram su ipak vrh, slazem se. Vuk jedna emotivna prica,Hakaram triler prve lige.

Da Sam početak priče sa Čikom je jedan od najboljih stravično-komičnih scena u Zagorovim pričama uopšte
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 31/08/2009 : 00:13:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
Meni su ostale u lepom secanju i Senke smrti i Noc uzasa.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 31/08/2009 : 14:24:26  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Jako dobrih epizoda ovde ima ustvari nema losih!

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3924 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 31/08/2009 : 15:07:04  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message  Reply with Quote
Po meni jedina losija epizoda od ovih sto ce izlaziti u Extra Seriji je ,,Mec Stoleca,,!!!Sve ostale su odlicne ili vrlo dobre epizode!!!

Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7883 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 31/08/2009 : 15:25:56  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
neko veče sam počeo čitati stare epizode zagora koje imam u nastavcima a koje još nisu izašle u extra seriji i prve dvije na koje sam naletio da imam sve nastavke su bile ''ludi hakaram'' i ''vuk samotnjak''.
nisu loše ali opet one iz zlatnog perioda su mi dosta bolje.
Go to Top of Page

Garrett
Junior Member

Croatia
382 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 31/08/2009 : 17:24:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Garrett a Private Message  Reply with Quote
au ima tu jako dobrih priča, povratak džima gitare, akronijani, meč stoleća, čovek munja, vuk samotnjak jako ljepo

welcome to the slim shady mecca rebecca -- huligani sa stripovi.com --
http://www.youtube.com/watch?v=Eev6jbCrrfk - http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=35152
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 31/08/2009 : 17:33:38  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Archy

Inače, kad smo kod prijevoda, misim da je Usamljeni vuk čak i bolji prijevod od Vuka samotnjaka. Više je nekako indijansko ime. Usamljeni vuk, Sivi vuk i tako slično.

Hmm... ne bih bas rekao... Vuk samotnjak je potpuno u duhu naseg jezika i tek tad najbolje dozivljavas naslov. U tome i jeste vestina prevodioca.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 31/08/2009 : 17:39:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:

Moram da priznam da se najviše radujem priči sa Tkačem, izuzetna priča sa par sitnijih mana... Najviše žalim što je nije crtao Feri.

Ponekad mi je Donatelli bolji od Ferrija, za neke price mi vise lezi (na primer "Povratak u Darkvud"), ali kod ove price sa Tkacem bi zaista mnogo bolje lezao Ferri
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 31/08/2009 : 18:10:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ---dp---

quote:

Ponekad mi je Donatelli bolji od Ferrija, za neke price mi vise lezi (na primer "Povratak u Darkvud"), ali kod ove price sa Tkacem bi zaista mnogo bolje lezao Ferri

Po meni, najbolji Donatelijev crtež možemo naći u priči 'Do poslednjeg daha' (Manetolina pogibija).

Nažalost, nakon toga njegov kvalitet je bio konstantno u padu.
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1963 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 31/08/2009 : 18:14:27  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
quote:

Po meni, najbolji Donatelijev crtež možemo naći u priči 'Do poslednjeg daha' (Manetolina pogibija).

Sloboda ili smrt .

Nije to samo crtež, ta priča ima nešto posebno. Retko koji Zagor se završava tako. Meni svakako najdraža.

Kupio bih najmanje 2 komada odabranih priča kada bi to izašlo. Jedan za čitanje, nekoliko puta, drugi za policu. A treći bi verovatno bio poklon nekome...
Go to Top of Page

nolo contendre
Junior Member

Serbia
411 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 31/08/2009 : 21:16:11  Show Profile Show Extended Profile  Send nolo contendre a Private Message  Reply with Quote
Najbolji Donatelijev potez je bio kad se upokojio.Zbog tog čoveka vučem traume iz detinjstva.Zbog njegovih škrabotina kao klinac nisam vario Zagora,a tih godina to je bilo kao da ne variš Tita.Dok su svi moji ortaći jurili unaokolo u crvenim majicama,ja sam nosio 8 brojeva veće cokule sa kamašnama,a od susednog višnjika tripov'o da je Amazonska džungla.
Go to Top of Page
Page: of 490 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.97 seconds. Snitz Forums 2000