forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 568

manhunter
Moderator

Switzerland
25596 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 01/09/2009 : 12:46:26  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Biram po istom kriteriju kao i knjige i stripove - ciljam zanimljive (da nisu dosadni) i da izazovu što više osjećanja (raznih).
Omiljeni žanr u svemu mi je SF i epska fantastika pa tako i u filmu (Gospodar prstenova mi je najbolji film).
Redatelja ima puno, volim uglavnom one izvikane (npr. Scott, Coen, Cameron, Tarantino, Fincher, Eastwood, Stone, Kubrick i gomila drugih).

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25596 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 01/09/2009 : 12:46:47  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by 1Euro

najviše po žanru (western,istorijski,pustolovine,komedije,akcija,....baš tim redosljedom).
onda glumci,glumice i na kraju redatelj.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25596 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 01/09/2009 : 12:47:45  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by 1Euro

najbolji film za mene je POSLEDNJI SAMURAJ!

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25596 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 01/09/2009 : 12:48:08  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Billy_the_Kid

prije sam imao neku selekciju, sad samo odeb na imdb.com vidim koji su trenutno top 10 na box officu i pogledam ih, mada mi zbog toga cesto promaknu neki low budget/extra story filmovi al sta ces

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25596 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 01/09/2009 : 14:20:53  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by no1

Zanima me na koji način birate filmove:
Po redatelju,glumcu,glumici,žanru ili po nečem drugom?
Te koji su vam najdraži redatelji,glumci i žanrovi!

Film biram najpre po temi koju obrađuje, a sve ostalo meže biti manje-više nebitno.
Jedini žanr koji uspešno izbegavam su moderni "akcioni" filmovi tipa XXX, Fast..., Transporter i sl. Sve ostalo dolazi u obzir, od komedije do horora, mada imam veliku manu da posle najviše 15 minuta gledanja "osetim" da li je vredno gledati film do kraja...Tako da imam veliku kolekciju filmova od kojih sam video 10-20min.

Nemam nekog "omiljenog" reditelja ili glumca, ali znam par imena od kojih mogu da očekujem da me neće razočarati(mada se i to desi): Ridley Scott, Tarantino, Copolla- Gary Oldman, De Niro, Brad Pitt, Kate Blanchett, Edward Norton...
Takođe volim evropsku produkciju, španske, francuske, nemačke filmove. Kao i bivšu i sadašnju ex-YU produkciju, koja mi je jedna od najjačih. Bila i ostala.

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 01/09/2009 : 14:38:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Transporter

Probaj ovaj, mislim da je vrlo moguce da bi ti se dopao, totalno se vidi da je francuski i vishe onako postoji kao kontra ostalima koje si naveo. Atmosfera i likovi su klasichno milieu-ovski, a akcione scene skoro pa parodichno perverzne. Kao neka Zhan Pjer Melvilovska verzija xXx-a, ako uopshte razumesh shta hocu da kazhem. :)
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25596 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 01/09/2009 : 14:44:38  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai

quote:

Transporter

Probaj ovaj, mislim da je vrlo moguce da bi ti se dopao, totalno se vidi da je francuski i vishe onako postoji kao kontra ostalima koje si naveo. Atmosfera i likovi su klasichno milieu-ovski, a akcione scene skoro pa parodichno perverzne. Kao neka Zhan Pjer Melvilovska verzija xXx-a, ako uopshte razumesh shta hocu da kazhem. :)

Ma ogledaću ga...jednom...

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 01/09/2009 : 15:32:55  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sinister

quote:
Originally posted by King Warrior

Inglourious Basterds, tesko razocarenje!
Izgleda da se Tarantinu nazalost osladili dijalozi u njegovim filmovima,pa je tako poslije Death Proof koji se 50 % sastoji od razgovora, snimio ovaj film koji se sastoji 99% od dijaloga.Sigurno da su neki dijelovi interesatni,ali poslije 2 1/2 sata price,price i samo price,covjek se osjeca totalno smoren.
Steta,ovaj film je imao dobru perspektivu.

Gledao sinoć i dijelim mišljenje.

Ne mogu vjerovati... Pa nije valjda tako strašno? Valjda je bacio ovim filmom kontru Kill Billu, budući da tamo spikaju minimalno.

Nadam se da su barem dijalozi jaki, to mi je uvijek bilo najzanimljivije kod Tarantina.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22334 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/09/2009 : 16:14:01  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
na pocetku izuzetno jak dijalog koji traje nekih 20 i kusur minuta.
Tipicno Tarantino! Razgovor pocinje sa postankom svijeta, preko krstaskih ratova,bla bla(ono njegovo tipicno okolisanje) a onda se polagano sve povezuje i prelazi na stvar.Christoph Waltz jednostavno fenomenalan.
Dobar pocetak filma.
Problem je onda sto se to ponavlja naredna 2 1/2 sata i jednostavno smori.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22334 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/09/2009 : 16:18:28  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote

quote:
Originally posted by no1

Zanima me na koji način birate filmove:
Po redatelju,glumcu,glumici,žanru ili po nečem drugom?
Te koji su vam najdraži redatelji,glumci i žanrovi!

gledam sve redom. Odlucujem koliko je sta dobro za vrijeme ili poslije filma. Prije mi se cesto desavalo da sam na osonovu glumaca ili rezisera unaprijed filmove katagorizirao i cesto se zajebao. Naravno da ima njih od kojih ocekujem vise ili manje,sta dobijem na kraju zavisi od filma do filma.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22334 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/09/2009 : 16:24:23  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Transporter

nemoj zuriti..prvi dio ok,drugi los, treci mlacenje prazne slame i uzimanja para na istu temu kao prethodnici. Luc na hollywoodskom tripu. Puno akcije, jeftini vicevi,mega explozije, superherojstvo glavnog junaka. Zvuci poznato,zar ne?! Ja gledao filmove zbog Stathama. Cool mi je faca.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 01/09/2009 : 18:58:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Meni prvi fenomenalan, drugi takodje, treci potpuno bezveze, standardni akcioni.

A Inglorious Basterds, shto se mene tiche...REMEK DELO. Istina, delovi sa Hitlerom i Gebelsom su malo previshe karikaturno iskrivljeni i ne uklapaju se u ostatak filma po svom tonu, ali ostatak...pure gold.
Go to Top of Page

okudzava
Average Member

500 Posts

Member since 03/06/2009

Posted - 01/09/2009 : 19:01:12  Show Profile Show Extended Profile  Send okudzava a Private Message  Reply with Quote
My Son, My Son, What Have Ye Done

"The true story of a San Diego man who acts out a Sophocles play in his mind and kills his mother with a sword."

Director : Werner Herzog
Executive Producer : David Lynch
Actors : Willem Dafoe, Chloe Sevigny , Michael Shannon, Udo Kier, Braden Lynch

Trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=w0NzJxT6PL8

Premijera bi trebalo da bude kroz koji dan na filmskom festivalu u Torontu.
Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 02/09/2009 : 03:18:05  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message  Reply with Quote
Odgledao u poslednjih par dana: The Sting (1973), The deer hunter (1978)(obnovljeno gradivo :-)), The Enemy Below (1957), Million Dollar Baby (2004), Gran Torino (2008), Fifty Dead Men Walking (2008), Hunger(2008). Sve super filmovi i sve preporuke!!!

Every man dies,
not every man really lives.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 02/09/2009 : 10:23:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Gledao juce Rok barku (The boat that rocked)!!!!
Kakav film!!!!!! Rock and roll!!!! Sjajno iskarikirana situacija, sa maximalno ustogljenom vladom, protiv maximalno buntovnog naroda!!!
Ono sto je najjace je cinjenica da je Engleska izrodila najvece rock and roll bendove, uprkos takvoj situaciji

Svejedno - sjajna atmosfera, sjajni likovi, sjajna muzika, ko voli r`n`r, nece zazaliti!!!! Toliko je dobar, da sam po odgledanom filmu sam blejao do oko pola 4 slusajuci muziku

u vezi sa time, skoro sam i po ko zna koji put gledao Skolu roka! pa eto....ko nije gledao, neka pogleda, toplo preporucujem :)

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1518 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 02/09/2009 : 13:51:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Transporter

Pa prvih 15 minuta stvarno obecava, tako da je moguce da ces ostati do kraja filma

ps.

vrlo profesionalno, jedna tema prebacena u drugu ja sam ocekivao samo kljuc buduci da dva slicna topica postoje svaka cast

Seeing things differently can open new paths.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 03/09/2009 : 09:21:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Odgledao juce Terminator:Salvation....
Zali boze vremena, para....bolje da sam odspavao ko covek, ili zavrsio nesto za fax....

zao mi je jedino sto ga nisam gledao u bioskopu, kad sam vec bacio vreme, zbog svih tih efekata koje je vredelo doziveti kako trba....no, who cares....

Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2968 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 03/09/2009 : 11:41:21  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
"Taking Pelham 123", solidna triler-drama.

Vejderu pa nije Terminator ni upola toliko loš kao što ti kažeš, čak naprotiv.

...
Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1518 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 03/09/2009 : 12:02:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote
Ja isto ne kontam sto su ljudi protiv novog Terminatora, ja sam cak gledao sa predrasudama zato sto mi je reziser (McG) djelovao kao jako los izbor. Al eto dobismo stvarno dobar film, i napokon vidjeli sta se desilo poslije Judgment day-a.

Trica s druge strane je stvarno dno dna

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 03/09/2009 : 13:12:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vope

Vejderu pa nije Terminator ni upola toliko loš kao što ti kažeš, čak naprotiv.

hmmmm....neverovatno je kako se cesto vracamo onoj razlici u misljenjima :))

iskreno, ne vidim uopste poentu ovog filma. skynet je stvorio novu vrstu terminatora, kiborga, tehnodroida.... koji ih je odveo do dzon konora i njegovog oca, ali pokret otpora je ipak odneo pobedu.

uopste mi je neverovatna cinjenica da dzon konor zapravo zna ko je njegov otac :S sta sad, znaci tek nakon ovog filma slede peripetije i zapleti iz prva 2 (3) filma, i tako mozemo sve vrteti u krug beskrajno. nemam pojma, sve mi je totalno nepovezano, zato me je i iznerviralo.
jos kad sam video animiranog Arnija....
usput, toliko mi je tupavo bilo da je markus tek tako uspeo da iskljuci sve odbrambene sisteme skajneta pre nego sto je spoznao svrhu i sustinu svog postojanja, i da su pobunjenici tek tako usli, razbili i izasli.... ne zato sto sam ocekivao koljacinu i slicne efekte animiranja dokone publike, nego iz ciste "logike"

otkud znam....da mi se dopao - nije, to je sustina

ali je sigurno neuporedivo bolji od izvesnog treceg dela serijala; iako....moglo bi se reci da na neki nacin doprinosi tome da isti taj treci deo dobija neku svrhu u citavom sklopu Terminator fenomena (sto se nije bas moglo reci u vreme pre pojavljivanja treceg dela)

edit: iskljucio sam sve predrasude, sto dobre, sto lose, obecavam

Edited by - Lord Vader89 on 03/09/2009 14:12:53
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 03/09/2009 : 13:20:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Billy_the_Kid

Ja isto ne kontam sto su ljudi protiv novog Terminatora, ja sam cak gledao sa predrasudama zato sto mi je reziser (McG) djelovao kao jako los izbor.

vrlo vjerojatno ti je zbog predrasuda i ispao dobrim
kad ocekujes nesto lose onda ti je i prosjecno dobro
btw, ja film nisam gledao
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 03/09/2009 : 16:55:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Uf, sledeče godine počinju snimati Rambo 5, naravno sa Stalloneom u glavnoj ulozi, a za ženski dio 2 dio filma Seksa u gradu.
U 5 dijelu boriče se protiv krijumčara droge, mora da je uzme i on da sve to izdrži

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 03/09/2009 16:56:33
Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1518 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 03/09/2009 : 17:16:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

vrlo vjerojatno ti je zbog predrasuda i ispao dobrim
kad ocekujes nesto lose onda ti je i prosjecno dobro
btw, ja film nisam gledao

heh moze biti, kad ga budem gledao po drugi put mozda budem imao drugacije misljenje (mada ne pretjerano drasticno), a ipak ovo je bilo i malo gadjanje u emocije ipak se kroz film cuje pjesma Guns n Roses i pojavljuje se Svarci izgledajuci kao u mladim danima. Meni je T2 u to vrijeme bio film filmova moram priznati.

@ Vader - pa u tome i jest fora da Connor zna ko mu je otac, pa ga ovaj treba poslati nazad (za sve ljubitelje time travelinga ovo je sweeet) a sto se tice naivnosti i glupe raspletivosti price, pa cuj ovo je radio tip koji je rezirao Carlijeve Andjele, jos smo dobro prosli

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 03/09/2009 : 19:11:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Risar_69

Uf, sledeče godine počinju snimati Rambo 5, naravno sa Stalloneom u glavnoj ulozi

rambo sa 63 godine!!
mozda dobije na bingu i tomboli, a srce mu prživi dvostruki infarkt!
Go to Top of Page

sinister
Average Member

Bosnia and Herzegovina
699 Posts

Member since 10/04/2004

Posted - 06/09/2009 : 10:48:44  Show Profile Show Extended Profile  Send sinister a Private Message  Reply with Quote
Drag Me to Hell i District 9, totalna preporuka! Ne da mi se sada pisati podrobnije o filmovima, filmaši vjerovatno znaju koji su u pitanju.

Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke.
Go to Top of Page
Page: of 568  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.84 seconds. Snitz Forums 2000