Author |
Topic |
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 03/09/2009 : 15:21:35
|
Mmm, fina epizoda.. u rangu praske skole. Nego, malo mi smeta kod ovog Dampira sto dugo nisam citao dobre akcione-udri-po-vampiru-i-dampiru epizode... nesto kao 6/7 u Africi. |
|
|
nolo contendre
Junior Member
Serbia
411 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 03/09/2009 : 21:08:50
|
Strana 38,predposlednji kadar-da je Alesandrini bolje znao da "skine" Majkla Kejna,Marti Misterija bi ovako danas izgledao. |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 05/09/2009 : 11:38:22
|
Ne znam zašto je Dampiru posvećeno tako malo pažnje na sajtu, zar smo samo ja, Džedson i Inferno zaintresovani za pisanje recki?!
Malo sam gledao Dampirove epizode koje nas čekaju oko brojeva 80-100. Izgledaju sjajno! Boseli će izgleda i dalje razvijati elemente koje je postavio u Transilvanijskoj sagi (dalja Harlanova karaktrizacija, Zakon, Kejleb Lost...). A imamo i gomilu epizoda u Pragu!
A imam i jednu vijest za ljubitelje Dampira: uskoro ću početi da radim na opširnom popisu događaja i leksikonu svijeta i likova... |
|
|
Trigger
Average Member
Bosnia and Herzegovina
757 Posts
Member since 12/07/2007 |
Posted - 05/09/2009 : 12:42:00
|
quote: Originally posted by Mhejl
Ne znam zašto je Dampiru posvećeno tako malo pažnje na sajtu, zar smo samo ja, Džedson i Inferno zaintresovani za pisanje recki?!
Malo sam gledao Dampirove epizode koje nas čekaju oko brojeva 80-100. Izgledaju sjajno! Boseli će izgleda i dalje razvijati elemente koje je postavio u Transilvanijskoj sagi (dalja Harlanova karaktrizacija, Zakon, Kejleb Lost...). A imamo i gomilu epizoda u Pragu!
A imam i jednu vijest za ljubitelje Dampira: uskoro ću početi da radim na opširnom popisu događaja i leksikonu svijeta i likova...
SVAKA CAST! Ako ti mogu bilo kako pomoci zovi! |
I kad ce Bob Morane u integralima? |
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Member since 01/08/2009 |
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 06/09/2009 : 21:50:57
|
Nije los Genzianella, solidan crtac, dopao mi se u "Crna svetlost", samo, "One and only" je Luca Rossi Koje je jos epizode crtao Genzianella?
|
|
|
draskomisterno
Senior Member
Serbia
1003 Posts
Member since 28/03/2004 |
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Posted - 07/09/2009 : 00:29:55
|
quote: Originally posted by docA
Nije los Genzianella, solidan crtac, dopao mi se u "Crna svetlost", samo, "One and only" je Luca Rossi Koje je jos epizode crtao Genzianella?
"Iz tame"... kasnije će se sve češće pojavljivati. U pravu si za Rossija! Ali pored njega i Mayo-a meni je Genzianella najdraži... |
Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože. |
|
|
todorko
New Member
Serbia
154 Posts
Member since 19/08/2009 |
Posted - 07/09/2009 : 00:59:42
|
quote: Originally posted by Tornadomaster
"Iz tame"... kasnije će se sve češće pojavljivati. U pravu si za Rossija! Ali pored njega i Mayo-a meni je Genzianella najdraži...
Evo, bio sam dokon pa sam potražio koje epizode je crtao, a koje VČ nije objavio: 23. L'elisir del diavolo 24. La milizia oscura 30. Vegas! 41. Casa di bambole 57. Il paese del sogno 58. Il segreti di Dreamland 77. Kwaidan 78. Il castello dei mille soli 91. I cacciatori del sogno 103. Le figlie del fuoco Samo još 10 epizoda. Mislim da nisam nijednu propustio. |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 07/09/2009 : 01:01:07
|
quote: Originally posted by Tornadomaster
"Iz tame"... kasnije će se sve češće pojavljivati. U pravu si za Rossija! Ali pored njega i Mayo-a meni je Genzianella najdraži...
U pravu si, to je ona epizoda kad prof.Harlan drzi predavanja o "vampirizmu"..da, ona epizoda sa harpijom... Da, dobar je i tu..skroz sam zaboravio na tu epizodu! |
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Posted - 07/09/2009 : 03:55:55
|
Da, solidna epizodica - tu se Harlan po prvi put muva sa nekom kokom (čini mi se)! Valjda ne i jedini (mislim na buduće epizode)... :) E jebi ga todorko razočarao si me sa ovim postom - samo 10 epizoda! Prelistavajući onako ovlaš učinilo mi se da ih ima više :/ |
|
|
okudzava
Average Member
500 Posts
Member since 03/06/2009 |
Posted - 07/09/2009 : 19:58:47
|
quote: Originally posted by nolo contendre
Strana 38,predposlednji kadar-da je Alesandrini bolje znao da "skine" Majkla Kejna,Marti Misterija bi ovako danas izgledao.
Ja mislio jedini primetio Kejna! Kralj je... |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Posted - 07/09/2009 : 20:30:34
|
Mnogo dobar taj Genzianella. Ocekujem dosta dobre epizode od njega. Hm zapravo.... Genzianela, Boci, Majo, Rosi, Andreuci, Doti... od sviju ocu samo dobro da bude. Oce li Boseli imati snage, videcemo. |
Edited by - kasper on 07/09/2009 20:32:54 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 07/09/2009 : 21:50:58
|
Nije los Genzianella, solidan crtac, dopao mi se u "Crna svetlost", samo, "One and only" je Luca Rossi
Dotti isto razvaljuje. Nisam ni primjetio koliko je dobar crtac na Zagoru, valjda mu ne leze western price.Pricu sa rokerima je fenomenalno odradio. |
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Posted - 07/09/2009 : 22:09:20
|
E ovako, pošto sam ograničen na svima nam poznato srbijansko izdanje Dampira, postavio bih pitanje onima koji su Dampira čitali na maternjem jeziku! Hoće li biti išta između Harlana i Tesle - mislim na neku ljubavnu vezu ili tako nešto???? :) Ima li tu šanse da se i Kurjak omrsi zericu? Ne bih želio da mi detaljno opisujete ono što će se desiti, već samo u kratkim crtama - ipak nije fer prema onima koji ne žele da saznaju šta su spremili Boseli i Kolombo :) |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
|
nolo contendre
Junior Member
Serbia
411 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 08/09/2009 : 20:37:10
|
Transilvanijski Ekspres je pravi mali dragulj ovog serijala.Ne bi bilo okej reći da je ovo najbolja epizoda do sada samo zato jer je Harlan u njoj epizodista.Po svemu ostalom ovaj strip spada u red najboljih kada je Dampir u pitanju. 21 epizoda je bila potrebna Boseliju da konačno udahne dušu svojim junacima.Najveća mana ovog serijala do sada,bila je slaba karakterizacija glavnih likova.Ko je zapravo Harlan Draka,šta voli,a šta ne,ima li neke tikove,mane,fobije?Boseli nije poklanjao dovoljno pažnje ovom liku kada su takve sitnice u pitanju.A baš su te "sitnice" odvojile jednog Dilana Doga od mora drugih strip junaka,ne računajući samo Bonelija. U Transilvanijskom Ekspresu konačno možemo da vidimo ovaj trojac u jednoj opuštenijoj atmosferi.Bilo je takvih pokušaja i ranije,ali sve je to izgledalo neprirodno i kruto.Ovaj put Boseli pogađa u centar. I scenario je super zanimljiv.Foster i Brumovski su simpatična ekipica.Ne bih imao ništa protiv da pročitam neki spin-of sa ova dva (anti)heroja. Majo je ovde dokazao zašto je baš on izabran da crta uvodne epizode ovog stripa.U ovoj priči on "žonglira" sa nekoliko različitih vremenskih razdoblja i ne zna se gde više briljira. Posle prošlomesečnog debakla,ova epizoda je pravo osveženje.Ako sledeća bude upola dobra kao ova,očekuje nas još jedna poslastica. |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
|
Džedson
Average Member
534 Posts
Member since 29/04/2008 |
Posted - 10/09/2009 : 18:06:55
|
Hehehe! Baš tu epizodu mi je nedavno donio prijatelj iz Italije, znajući za moju dampiromaniju. To je prvi orginalni strip Bonellija koji imam. Još je malkice širi od izdanja Slobodne Dalmacije. No, uz gigantske napore uspio sam dešifrirati i do dva posto teksta, no i to je bilo dovoljno da se vidi da je tema potencijalno intrigantna; naime, Gospodar koji se pojavljuje ovdje je i sam svojedobno volio ženu i napravio jednog dampyra, ccc...ali o kvaliteti teksta sam mogao samo nagađati. E pa kad su mu na ubc dali 7/7 onda kapa dolje. Taj Cajelli izgleda nije bezveznjak, nije mu ovo prva dobro ocijenjena priča. Crtež je izvrstan, kao i uvijek kod Dampyra. Iz kategorije akcijskih, ali sjajan sa mrklim scenama. Arturo Lozzi je čovjek, i zgodno je usporediti njegov crtež sa Lazarusa Ledda i ovo; napredovao je dvije klase, barem. To je preduvjet valjda, ako hoćeš crtati Dampyra. Evo, kad već kasnim sa VČ vječno, barem da do nekog broja dođem prvi :DDDD
|
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
|
gogyly
New Member
Serbia
147 Posts
Member since 10/01/2008 |
Posted - 10/09/2009 : 19:03:37
|
Ne znam baš. Ima i tu kvaleitetnih epizoda, koje gledajući ih van serijala i kontinuiteta mogu biti vrlo dobre.... |
-Resio sam slucaj, Batler je ubica!!!
|
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Posted - 10/09/2009 : 19:09:08
|
quote: Originally posted by gogyly
Ne znam baš. Ima i tu kvaleitetnih epizoda, koje gledajući ih van serijala i kontinuiteta mogu biti vrlo dobre....
Pa ima par dobrih epizoda, al evo od broja 8-20 veoma dobra mi je jedino izgubljena dusa... slab prosek. |
|
|
gogyly
New Member
Serbia
147 Posts
Member since 10/01/2008 |
Posted - 10/09/2009 : 19:21:33
|
E tu se slažemo...slab prosek.. Ostaje da se čeka šta će biti dalje. Poslednja epizoda obećava... |
-Resio sam slucaj, Batler je ubica!!!
|
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
|
Džedson
Average Member
534 Posts
Member since 29/04/2008 |
Posted - 10/09/2009 : 20:17:23
|
E, da, da, lijep broj onih najnaj priča, al toga se nađe u svakom serijalu, bar ponešto. Mene najviše veseli što je većina epizoda na uBC dobila oko 70 posto, što je kod njih odlična ocjena. Prosjek tu i tamo snize Colombo i Mignacco, ništa čudno. Jasno, na kraju dana najvažnije je što ja mislim o pročitanome, no do sada mi se ukus prilično slaže s njihovim. Primjerice, od mnogih ovdje popljuvani Pobunjenici su mi vrlo dobra antiratna epizoda, a i na uBC je dobro ocijenjena, 78 posto. Vathek? Trodijelna priča? Andreucci? Njam. |
|
|
Topic |
|