forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 ---HAJDUK ŽIVI VJEČNO---
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 616

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 08/09/2009 : 22:31:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
Duje Čop: Jedva čekam da se pokažem!

Duje Čop službeno je novi igrač u Hajdukovu kadru i vjeruje da će iskoristiti prvu priliku da se nametne. Možda već u Varaždinu u nedjelju, budući da je ofanzivni kadar 'bijelih’ oslabljen zbog izostanka Senijada Ibričića (tri žuta kartona) pa bi povratnik Čop mogao lakše do prve postave.

- Jedva čekam priliku da se pokažem, dat ću sve od sebe - kaže nam Duje koji je prošlu sezonu proveo u Portugalu, u redovima Nacionala iz Funchala, s Madeire.

- Bilo je to veliko iskustvo za mene, ta godina dana izbivanja vrijedi za mene dvostruko. Osjećam se nekako stariji, iskusniji, zreliji, kao da sam štošta već prošao nakon što sam živio u drugoj zemlji. Strani jezik, drukčiji običaji, puno sam naučio, makar nisam stalno igrao - priča nam Čop.

Spreman je za novi pokušaj u Hajduku.

- Vjerujem da ćemo brzo prebroditi krizu, ova momčad je mlađa od one u kojoj sam ja nastupao kad su s nama bili Živković, Tudor, Rukavina, Kalinić... Isto smo se borili s krizom rezultata, a nismo igrali toliko loše. Sad mi se kriza čini prije svega kao psihološki teret, treba nam jedan pozitivan rezultat da stvari dođu na svoje mjesto. Radimo zbilja ozbiljno.

Koliko ste Vi spremni?

- Ukorak s ostalima, ja sam cijelo vrijeme radio na svojoj fizičkoj spremnosti s trenerom Antom Bonačićem, on je nekad bio sprinter u ASK-a i ja ga rado spominjem kao trenera koji mi je puno pomogao da na treninge prve momčadi uskočim solidno pripremljen.

Spremni ste za Varteks, fali Ibričić, nadate se nastupu?

- Vidjet ćemo, to će trener odlučiti.

Trener Reja preferira 3-4-3 sustav, gdje se u tom sustavu vidite?

- Ja sam špic, ali mogu zaigrati i malo povučenije. No, ne bih o sebi govorio. Naravno da vjerujem kako za mene ima mjesta u ekipi. Bilo bi divno pobijediti u Varaždinu, svima bi nam odjednom bilo puno lakše - kaže Čop, 19-godišnjak koji bi na dresu trebao nositi broj 90.

Tko će ostati?

Hajduk je danas nastavio s treninzima, nekolicina nogometaša nadalje izostaje zbog ozljeda i reprezentativnih obveza, ali na popisu trenera Reje je preko trideset imena, dok talijanski stručnjak sanja o idealnoj brojci od 22 nogometaša plus tri vratara, nikako ne više.

Dakle, iduće razdoblje ujedno je i filtar, tko se neće plasirati za zimske pripreme koje bi (zbog štednje) Hajduk radije odradio na Braču nego u Turskoj. No, o tom potom.

Znakovit je bio i nastup gradonačelnika i predstavnika većinskog vlasnika Hajduka Željka Keruma na lokalnoj televiziji koji je rekao da „bijeli“ pate od viška nogometaša i kako na tom planu treba drastično srezati troškove.

U Reje je crvena olovka...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 08/09/2009 : 22:47:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
Proslava 65. godišnjice obnove Hajduka
Programom koji započinje u subotu obilježit će se 65. godišnjica od obnove Hajduka na otoku Visu 1944. godine. Pod pokroviteljstvom predsjednika RH Stjepana Mesića upriličit će se bogat program u okviru kojeg će se na Poljudu odigrati i dvije revijalne utakmice.

U subotu u 18 sati igrat će vojna reprezentacija Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske protiv reprezentacije Hrvatske vojske pojačane legendama Hajduka. Druga utakmica odigrat će se tri dana kasnije, također na Poljudu s početkom u 18 sati, kad će se britanskoj vojsci suprotstaviti Hajduk.

Nakon što je u srpnju 1941. godine dolaskom talijanske vojske zabranjen rad svih splitskih sportskih klubova, Hajduk je obnovljen u svibnju 1944. godine, na dan Svetoga Duje (7. svibnja), i to u Visu. Splitska momčad odmah je odigrala tri utakmice na Visu, te 3. lipnja krenula u Bari gdje su do 28. listopada odigrali 26 utakmica s momčadima savezničkih jedinica. Najvažnija i najspektakularnija odigrana je 23. rujna 1944. godine pred više od 40 tisuća gledatelja. Britanska vojska slavila je sa 7:2, dok su u uzvratu 26. prosinca iste godine slavili igrači Hajduka NOVJ, pred oko 8 tisuća gledatelja bilo je 1:0 golom Frane Matošića.

Sastavi uzvratne utakmice na Starom placu:
HAJDUK NOVJ: Miljenko Krstulović, Jozo Matošić, Ljubomir Kokeza, Miljenko Batinić, Ervin Katnić, Slavko Luštica, Ivo Alujević, Frane Matošić, Vojko Andrijašević, Žarko Rosić, Ivo Radovniković.

REPREZENTACIJA BRITANSKE VOJSKE: Platt (Arsenal), Pemberton (West Bronwich), Beatty (Preston), Davies (Everton), Pryde (Black Burn), Mosgrave (West Ham), Harris (Cardif City), Stuart (Manfield), Swanscoe (Manfield), Rudd (Manchester), Smalley (Black Poll).

Organizator proslave 65. godišnjice od obnavljanja Hajduka je, osim kluba s Poljuda, splitski Muzej športa, a potporu su dali HNS, MORH, Veleposlanstvo Velike Britanije, te Splitsko-dalmatinska županija i Grad Split. Najavljen je dolazak engleskog i francuskog veleposlanika, te otpravnika poslova SAD-a i Rusije.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 08/09/2009 : 22:48:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote

Nije treneru Edoardu Reji jutros bilo lako sastaviti momčad za trening-utakmicu. Osim osmorice reprezentativaca (Vejić, Subašić, An. Sharbini, Ibričić, Pandža, Oremuš, Ljubičić, Maloča), nije Reja na raspolaganju imao ni niz ozlijeđenih igrača. Čak je i vratar Tomić prijavio ozljedu, treći čuvar mreže Stipica bio je s juniorima u Koprivnici. S ostatkom momčadi nisu radili ni Ah. Sharbini, Smoje, Pezo (trenirali u teretani s Dujom Poljakom) na previjanje kod dr. Fabijana Čukelja je stigao Ante Aračić kojemu je operirano koljeno lijeve noge i trebao bi biti spreman za proljetni dio sezone. I dalje ne treniraju ni ozlijeđeni Skoko, te Paraiba i Andrić.

Nakon sat vremena treninga, podijelio je Reja u dvije skupine igrače koji su mu na raspolaganju, na vrata postavio dvojicu vratara iz omladinske škole, skratio igralište gotovo napola, te je odigrana kraća međusobna utakmica. Igralo se 50 minuta a "bijeli" su porazili "crvene" s 5:4. Za pobjednike je tri gola zabio Čop, po jedan Rubil i Strinić. Kod poraženih je dvaput strijelac bio Jertec, po jednom Tomasov i Rodić.

Ponedjeljak je za hajdukovce slobodan dan, idući trening predviđen je za utorak.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 08/09/2009 : 22:48:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
Hajdukova delikatna i možda vruća jesen
Pred Hajdukom je delikatno razdoblje. Čeka ga Skupština na kojoj će se ponuditi novi saziv Nadzornog odbora, nakon toga predsjednik Uprave Joško Svaguša ponudit će imena svojih prvih suradnika, članova Uprave, a potom je logično očekivati (a možda i prije?) nedavne bombastične najave o kadrovskoj reorganizaciji u klubu. Prvenstveno je nužno ekipiranje Svagušine „squadre“ jer predsjednik Uprave je, sada nakon što je Luka Miličić dao ostavku a Fredi Fiorentini mandat na raspolaganje, de facto sam. Odlaskom Ivana Buljana Hajduk nema ni sportskog direktora! S odstupanjem Buljana s mjesta sportskog direktora Hajduk je ostao i bez formalnog predstavnika u Udruženju prvoligaša, a u tom tijelu je poslije mandata Igor Štimca ionako bio marginaliziran. I trener Edoardo Reja bi nakon što je bolje upoznao igrače i procijenio Hrvatsku ligu, lako mogao reducirati broj nogometaša koji će mu trebati ove jeseni. Vjerujem da je trener Reja iskoristio i dva gurmanska piknika, onaj janjeći „Kod Dunde“ gdje je stručni stožer častio Tonći Gabrić i onaj riblji na Palmižani gdje je domaćin bio Igor Tudor, da makar i u opuštenoj atmosferi napravi malu inventuru, čuje razmišljanja svojih pomoćnika... Uostalom takve je ciljeve samo večer prije rezimirajući svojih prvih sto dana upravljanja Gradom u javnom intervjuu na TV Dalmaciji rekao i gradonačelnik Željko Kerum otkrivši kako Hajduk ima prevelik broj igrača pod ugovorom, kako su olako dovođeni i da i tu postoji prostor za obilato smanjenje troškova! A kako je Grad većinski vlasnik kluba nije teško zaključiti kako gradonačelnikova najava nije ni usputna sugestija niti samo verbalna opaska. Već vrlo konkretna poruka!

Pitanje sastava Nadzornog odbora koji od preoblikovanja Hajduka i po klupskom Statutu ima veliku moć, i te kako izaziva interes. Ne samo Hajdukovih navijača i građana, već i gradskih vijećnika. Logično! Jer Hajduk je bez obzira što je trenutno nisko na tablici uvijek bio najbolja „politička baza“, ona izreka kako je „Hajduk više od gole igre“ koja ga prati kroz evo još malo pa sto godina nije fraza, pa ne čudi što svatko želi imati svog čovjeka u poljudskoj Vladi. Čudno je zapravo što se malo tko od Grada gurao u prvi sastav Nadzornog odbora u kojem je Grad predstavljao samo gradonačelnik Ivan Kuret, i to više da se održi forma nego stvarni utjecaj, a ostalo su, ako ćemo biti iskreni, bili županijski predstavnici. Ili je to zato što je sada preoblikovan i bez financijskih dugova Hajduk atraktivniji?

Međutim sve te najave i planove bit će lakše realizirati ako Hajduk kao momčad pod vodstvom Edoarda Reje krene uzbrdo. I bodovima i igrama. Istina već se u nekim detaljima, pa čak i u onom penal-porazu od Rijeke i minimalnoj pobjedi nad Lokomotivom, moglo vidjeti prste iskusnog talijanskog trenera ali nije to još ni blizu od onog što se od Hajduka očekuje. A predaleko od onog što se uoči sezone najavljivalo i obećavalo!

Slijedećih dana Hajduk koji za dvije godine slavi stogodišnjicu, oblilježit će na jedan svečan i spektakularna način i to pod pokroviteljstvom predsjednik Hrvatske Stjepana Mesića, još jedan događaj iz svoje jedinstvene povijesti: 65 godina od obnove kluba na otoku Visu! I te kako je važno podsjetiti na ulogu koju je Hajduk imao u tom teškom razdoblju kao i činjenicu da je ovaj klub,unatoč što je prošao kroz četiri države i četiri različita režima uvijek ostao dosljedan svojoj ulozi, nikada ispadao iz elitnog društva, nikad mijenjao ime makar je bilo pritisaka radije prekidajući privremeno djelovanje...

Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 09/09/2009 : 11:03:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message  Reply with Quote
Hajduk bi uskoro mogao ostati bez prava da koristi svoj klupski grb ako ne plati tri milijuna kuna tvrtki Moj video koja je na korak do dobivanja ekskluzivnih prava
Novi šok na Poljudu. Originalni grb Hajduka završit će u 'vlasništvu' poduzetnika Jurice Pečnika koji ima tvrtku Moj video, iz sela Donja Pušća pokraj Zagreba.

Hajduk se nije sjetio zaštititi svoje obilježje, pod kojim je klub osnovan prije 98 godina. To je iskoristio Pečnik koji je Državnom zavodu podnio zahtjev za zaštitu (studeni 2008), a nakon tri mjeseca nitko nije uložio prigovor.

'Moj video moći će na teritoriju Hrvatske bez naknade koristiti klupsko obilježje, ali i tražiti sudskim putem naplatu od svakoga tko ga upotrijebi bez dozvole, uključujući i Hajduk', prenosi riječi Pečnika Slobodna Dalmacija.

Ako je Pečnik platio pristojbu, on sada samo čeka službenu objavu registracije i više nije moguće izbjegavanja te mogućnosti.

Inače, prema neslužbenim informacijama u Split je već stigla ponuda za otkup prava na grb od tri milijuna kuna. Sada je na potezu uprava splitskog prvoligaša. Treba spomenuti da u klubu nitko nije želio komentirati novu aferu na Poljudu i priznati da su zabrljali. Hajduk će tako ostati bez grba ili veće svote novca da otkupi ono što mu i pripada.

www.izdavanje-knjiga-dani.hr
www.vangogh.hr
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 09/09/2009 : 11:27:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hello

Hajduk bi uskoro mogao ostati bez prava da koristi svoj klupski grb ako ne plati tri milijuna kuna tvrtki Moj video koja je na korak do dobivanja ekskluzivnih prava
Novi šok na Poljudu. Originalni grb Hajduka završit će u 'vlasništvu' poduzetnika Jurice Pečnika koji ima tvrtku Moj video, iz sela Donja Pušća pokraj Zagreba.

Hajduk se nije sjetio zaštititi svoje obilježje, pod kojim je klub osnovan prije 98 godina. To je iskoristio Pečnik koji je Državnom zavodu podnio zahtjev za zaštitu (studeni 2008), a nakon tri mjeseca nitko nije uložio prigovor.

'Moj video moći će na teritoriju Hrvatske bez naknade koristiti klupsko obilježje, ali i tražiti sudskim putem naplatu od svakoga tko ga upotrijebi bez dozvole, uključujući i Hajduk', prenosi riječi Pečnika Slobodna Dalmacija.

Ako je Pečnik platio pristojbu, on sada samo čeka službenu objavu registracije i više nije moguće izbjegavanja te mogućnosti.

Inače, prema neslužbenim informacijama u Split je već stigla ponuda za otkup prava na grb od tri milijuna kuna. Sada je na potezu uprava splitskog prvoligaša. Treba spomenuti da u klubu nitko nije želio komentirati novu aferu na Poljudu i priznati da su zabrljali. Hajduk će tako ostati bez grba ili veće svote novca da otkupi ono što mu i pripada.

patka...grb je zaštićen...provjereno...

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 09/09/2009 : 14:40:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

quote:

Pa i da nije patka, ne znam kako bi bilo moguce da netko uopce dobije prava na taj grb.
Pogotovo jer je Hajduk zastitio grb s oznakom 1911.
Analogno tome mogu ja na grb coca-cole dodati neke dvije crte ili maknuti nesto sitno i zastiti taj grb kao svoj?
Odnosno proizvoditi neko pice s tim grbom.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 09/09/2009 : 14:54:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message  Reply with Quote
I nazvat ga Koca Cola :)
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 09/09/2009 : 18:21:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Ma ne zvat ce se Coca-Cola napitak s tim da bi naravno ovo napitak bilo sicusnim slovima napisano.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 09/09/2009 : 18:50:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Recimo ovako:

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 09/09/2009 : 18:51:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Kao sto se vidi sklonio sam crticu izmedju i dodao NAPITAK COLA, te sad uredno ovaj znak mogu zastititi...

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 09/09/2009 : 18:52:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Idem vidjeti sto se moze napraviti s HR grbom, pa da to zastitim, ili recimo tiskam vlastite putovnice...

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 10/09/2009 : 22:14:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
U varažinu će hajduk u nedjelju morati bez josipa skoke i ahmada sharbinija

Zadnja veza za Varaždin Cernat i Rubil

Popodnevni trening ‘bijelih’ prošao je bez reprezentativaca jer je zrakoplov iz Londona kasnio, a na poziciji zadnja dva vezna otvorila se rupa, pa se čini kako će središnji tandem činiti Rubil i Cernat
Piše slaven alfirević

Sastav Hajduka uoči gostovanja u Varaždinu obavijen je upitnicima, mnogo je izostanaka i ozlijeđenih, a danas je nova poteškoća za trenera „bijelih“ Edoarda Reju bila činjenica što je iz Londona - kasnio zrakoplov.

Popodnevni trening „bijelih“ opet je prošao bez hrvatskih reprezentativaca kojima se odužio povratak iz Londona. Bez Danijela Subašića, Hrvoja Vejića i Anasa Sharbinija, te dr Jurice Rakića i glavnog fizioterapeuta Domenika Sisgorea, nikad kraja krnjim treninzima..

Aktualan i akutan je problem izostanak Josipa Skoke i Ahmada Sharbinija, mala je utjeha što će s radom početi već idućeg tjedna za razliku od Srđana Andrića i Tonija Peze koji će pauzirati još dodatnih desetak dana!

Nijednog od rečene četvorice neće biti u Varaždinu.

Na poziciji dva zadnja vezna otvorila se rupa, pa kako nema naznaka da bi se Jurica Buljat mogao prekvalificirati za tog potrebnog presretača koji fali treneru Reji, čini se da će središnji tandem u momčadi činiti Goran Rubil i Florin Cernat. Koliko je to delikatno, prosudite sami...

Hajduk će sigurno biti jači, ali tek od idućeg tjedna kad Skoko sanira posljedice rupture butnog mišića, a stariji Sharbini prevlada sindrom preponske boli što ga je ometalo da dosad pružio ono što može, pa je igrao slabije i protiv Rijeke i protiv Lokomotive.

Pauza je Ahmadu bila nužna, zbog toga preskače Varaždin.
Andrić i Pezo pak produžuju fazu oporavka i idućeg tjedna, pa će po svemu obojica morati preskočiti i dvoboj protiv Zagreba što se u Poljudu igra za osam dana.

Andrić je u splitskoj bolnici kod dr Fabjana Čukelja minulih dana provodio injekcijsku terapiju zbog rupture medijalnog kolateralnog ligamenta koljena, dok je Pezo (kojega je Hajduk zaustavio u Poljudu nakon što nije otišao u ukrajinski Krivbas) odmah „nastradao“. Pezina boljka je upala hvatišta Ahilove tetive.

Kad njima dodamo Antu Aračića (bit će spreman tek za zimske pripreme) i Rafela Paraibu (brzo se oporavlja nakon artroskopskog zahvata na koljenu), to je sastav koji trenutno okupira Hajdukovu ambulantu.

Obuzet svim tim problemima Reja „tehnicira“ s povratkom obrane na četvoricu otraga: M. Buljat, J. Buljat, Maloča, Šerić, u sredini Oremuš, Rubil, Cernat, Tomasov, te u napadu Čop i Sačer glumili su prvu postavu, a s druge strane sastavljeni su Thiaguinho, Grubić, I. Smoje, Strinić, pa u vezi Jertec, K. Ljubičić, Obšivač, Tičinović, te napadački dvojac Vukušić i Rodić. Uz, dakako, pričuvne vratare.

U taj kadar treba dodati Subašića, Vejića, Pandžu i An. Sharbinija (Ibričić pauzira zbog tri žuta kartona) i tu se krije sastav za Varaždin.

Zbog košarke u 19 sati uz tv-prijenos
Košarka diktira nogometu promjenu termina utakmice u Varaždinu, Varteks - Hajduk igrat će u nedjelju s početkom u 19 sati svoj meč izravnog tv-prijenosa, da se ne bi poklapali s košarkaškim dvobojem Hrvatska - Francuska što se na Europskom prvenstvu u Poljskoj igra istu večer, ali s početkom u 21 sat.

Višak Mijaču za drugu momčad
Danas-sutra Hajduk bi opet trebao oformiti drugu momčad koju bi trenirao i vodio Željko Mijač. Sad više ne bi imala natjecateljski karakter kao minulog proljeća kad su nastupali u dresu GOŠK-a iz Kaštel Gomilice nego bi trenirali u Poljudu, te tu i tamo vjerojatno utorkom nastupali na prijateljskim susretima, baš kao i prošle jeseni.

Trener Edy Reja trebao bi nekolicinu igrača preseliti kod kolege Mijača, budući da je tridesetak ‘profija’ previše za rad kakvog priželjkuje prvi trener želeći na raspolaganju imati najviše 22 igrača i tri vratara.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 10/09/2009 : 22:15:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
pušća prijeti, hajduk uzvraća

Joško Svaguša: Za grb ne damo niti kunu!

Poduzetniku iz Donje Pušće Jurici Pečniku, anonimusu koji je iskoristio nerad nekoliko prethodnih klupskih uprava i u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo (DZIV) podnio zahtjev za registraciju originalnog Hajdukova grba, klupski odvjetnik Vinko Radovani javno je poručio “neka samo proba na njemu zarađivati”.

- Ili, još bolje, neka slobodno tuži Hajduka! I u jednom i u drugom slučaju sud će imati puno, puno posla - kazao nam je Radovani.

Vršitelj dužnosti Hajdukova predsjednika Joško Svaguša jučer nam je i službeno potvrdio da je u klub nedavno stigao prijedlog za otkup njegova vlastitoga grba, te promućurni poduzetnici doista traže milijunski iznos - oko tri milijuna kuna.

- Velikih novaca trenutno nemamo, a i da ih imamo - ne bismo dali ni kunu! Naložio sam pravnicima da ispitaju situaciju i hitno reagiraju - kazao nam je Svaguša, koji u svakom razgovoru s novinarima naglašava da “krvari od posla u klubu”.

Kako doznajemo u DZIV-u, Hajduk trenutno nema previše opcija: najprije mora pričekati službeno objavu kako je Pečnikova tvrtka Moj video vlasnik “zaštićenog žiga”, a onda preko odvjetnika tražiti poništenje odluke.

Do službene registracije može proći i do tri mjeseca, sve dok Zavod ne objavi svoj službeni glasnik s novim zaštićenim znakovljem. Rezultat sasvim izvjesne Hajdukove žalbe nije potpuno izvjestan, ali kao jak argument može se iskoristiti činjenica da je “Pečnikov” grb gotovo identičan onome koji je Hajduk zaštitio prije 12 godina, “alternativnoj” verziji s godinom 1911. umjesto navodnika.

- Trenutno smo u vakuumu - priznali su nam u DZIV-u, dodavši da bi situacija bila puno jednostavnija da su u splitskom klubu reagirali na vrijeme i spriječili poduzetnike iz Donje Pušće u njihovoj namjeri.

Opravdanje bivših klupskih čelnika jest kako je originalni grb sadržan u Statutu “novog” Hajduka, a njega je potvrdio i Trgovački sud - dakle, službene su se institucije već izjasnile tko je vlasnik.

U DZIV-u, međutim, takve činjenice nisu dužni provjeravati.

- To je apsurdno, kao da se netko dosjeti formalno zaštititi oblik žlice ili vilice i poslije naplaćivati njihovo korištenje. Ovdje se radi o intelektualnom vlasništvu, to ćemo dokazati - kaže odvjetnik Radovani.

U splitskom klubu tvrde da se “već godinama bore protiv nezakonitog korištenja Hajdukovih obilježja”. Godišnje s njima, kažu, četiri do pet puta kontaktira Carinska uprava i obavijesti ih o zapljeni uvezenih proizvoda: dresova, majica, kapa, šalova, bedževa...

S njima se postupa različito - koji put ih se povuče i uništi, a ponekad ih se daruje “u humanitarne svrhe”. Ipak, dosad nije zabilježena javna reakcija na činjenicu da se krivotvoreni proizvodi uredno prodaju diljem Hrvatske, pa čak i na splitskom pazaru.

- To je posao državnih institucija i mi ih možemo jedino moliti i podsjećati da su dužne raditi svoj posao - zaključuje Radovani..

damir petranović

Ode i www.hajduk.com
Osim što su zaboravile zaštititi Hajdukov grb, bivše klupske uprave propustile su zakupiti i atraktivnu internetsku domenu www.hajduk.com, koju je još 1996. godine registrirao Tino Mišević iz Podstrane.

On je svojedobno imao potpisan ugovor s Hajdukom i od kluba kratko vrijeme dobivao minimalne iznose potrebne za održavanje stranice, no klub je vrlo brzo prestao poštovati i taj dogovor.

Mišević je sam izjavio kako bi volio da njegova stranica služi Hajduku, nudio ju je klubu za simboličnih osam tisuća eura, no nitko nije reagirao...

Glasnogovornik pokupio maskotu!
U jednu od bizarnijih epizoda iskorištavanja Hajdukovih proizvoda spada i priča o neslužbenoj klupskoj maskoti “Bili”, autora pokojnog Zdenka Milišića.

Autorska prava na njezino ime i izgled prije nekoliko godina otkupio je današnji glasnogovornik kluba Davor Pavić, i to dok je obnašao dužnost predsjednika Nadzornog odbora Hajduka (!).

Na “Bilome” je Pavić izgradio kompletan imidž televizijske emisije “Bili kutak”, koja se proizvodila u njegovoj produkciji i za koju je Hajduk neko vrijeme iz vlastitog proračuna isplaćivao manje novčane iznose.

Emisija se financirala i pomoću kompenzacije s HRT-om - nacionalna TV kuća plaćala je klubu umanjene iznose za ekskluzivna prava snimanja utakmica, da bi zauzvrat i kamere Pavićeve emisije bile uz teren.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 10/09/2009 : 22:16:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
Edoardo Reja: Sve je ništa, ako ne počememo davati golove!

Fokus na reprezentativne oglede (o)stavio je hajdukovce privremeno na marginu interesa.

Trener Hajduka Edoardo Reja ovih dana nije odveo nogometaše kojekuda na mini-pripreme, nego je ostao u Poljudu i provodi opsežan ciklus treniranja tijekom prvenstvene stanke.

Nedostatak u radu predstavljaju mnogi izostanci, što reprezentativaca, što ozlijeđenih, ali je u kratkom razgovoru talijanski stručnjak iskazao zadovoljstvo uoči gostovanja svoje momčadi u Varaždinu, gdje se igra protiv Varteksa u nedjeljnom noćnom (početak u 20.15 sati) tv-terminu:

- Moram svaki put naglasiti veliku želju za radom koju iskazuju igrači na treningu, vrlo su predani, koncentrirani na posao, a treninzi su opsežni. Zaista, spremnost da radimo i da se izvučemo iz krize rezultata je ogromna – kaže nam Reja.

Radi se obilato, koliko vidimo, treninzi traju i po dva sata, pozornost posvećujete taktičkom podučavanju, ali i vježbanju prekida.

- Da, to je normalno, šteta što su mnogi odsutni tako da rad ne može imati maksimalan efekt, ali se nadam najboljemu.

Ima još dosta do susreta s Varteksom, ali nije rano najavljivati ambicije vezane za to neugodno gostovanje?

- Naša je obaveza uraditi najbolje što možemo, da se pokaže napredak u igri. I da končano neku loptu stavimo unutra, da damo gol, to je ono najvažnije, rekao bih presudno. Sve je ništa ako nema golova. I dosad smo imali, stvarali dosta šansi, ali smo pokazali neefikasnost.

- S druge strane u obrani nam se u Rijeci osvetila naivnost, olako urađene greške. Vjerujem da ćemo pokazati napredak, a ono što nam toliko treba jest pozitivan rezultat. Da nastavimo raditi s manjim opterećenjem, da vjerujemo u ono što radimo.

Možete li nam nešto pobliže reći o sastavu videći da neće biti kartoniranog Ibričića, a nekolicina je igrača ozlijeđena poput Andrića i Paraibe koji neće moći zaigrati ili pak Skoke i Ahmada Sharbinija koji bi se ipak mogli pojaviti u sastavu?

- Imam problem u veznom redu, fali mi pravi, spremni zadnji vezni, kako ja volim reći presretač. Stoga rado posežem u veznom redu za Rubilom koji mi treba i kao desni bek. No, nešto ćemo već smisliti, hoće li biti spreman Skoko ili ću pak početi sa Cernatom koji pak ima drugačije karakteristike. Svakako nam je velik hendikep što nema Ibričića koji je izuzetno bitan igrač za nas.

Baš kao i utakmica u Varaždinu u nedjelju?

- Da, strahovito je važna. Učimo igru, ali nam je u nedjelju iznad svega bitan dobar rezultat, da nas psihološki podigne – rekao nam je Reja.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 10/09/2009 : 23:41:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
Bez čak desetorice igrača odradio je i večerašnji trening Edoardo Reja s hajdukovcima. Izostali su mu ozlijeđeni Andrić, Paraiba, Ah. Sharbini, Tomić, Skoko, Pezo, Aračić, ali i hrvatski reprezentativci An. Sharbini, Vejić i Subašić koji nisu stigli u Split do početka treninga u 17.30 sati. BiH reprezentativci Pandža i Ibričić su se priključili nakon svojih uspješnih akcija u Armeniji i Zenici.

Do utakmice s Varteksom Splićani će trenirati još dvaput, sutra poslijepodne te u subotu ujutro. Polazak za Varaždin planiran je za subotu poslijepodne zrakoplovom preko Zagreba. Povratak je, također zrakoplovom, predviđen za ponedjeljak prije podne.

Više od 10 dana trener Hajduka nije imao svoje igrače na okupu...

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 10/09/2009 : 23:41:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
Promijenjen termin utakmice u Varaždinu
Na zamolbu Hrvatske televizije, a uz suglasnost NK Varteks kao organizatora utakmice, Povjerenik za natjecanje T-Com Prve HNL Josip Brezni donio je odluku da se utakmica 7. kola Varteks - Hajduk odigra u nedjelju 13. rujna s početkom u 19.00 sati umjesto planiranog početka u 20.15.

Razlog za raniji početak utakmice je potreba da se ista ne preklapa sa košarkaškom utakmicom Hrvatska - Francuska koja se prema novom rasporedu odigravanja utakmica Europskog prvenstva igra u nedjelju s početkom u 21.00 sat te će se s ovakvom promjenom obje utakmice moći u cijelosti prenositi na programu HTV 2.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 10/09/2009 : 23:42:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
Čiji je Hajdukov grb?
Ovih dana svjedoci smo još jedne bizarnosti: nekakav vlasnik tvrtke Moj video iz Donje Pušće pokraj Zagreba, kako prenose neki mediji, podnio je zahtjev za zaštitu povijesnog i originalnog grba Hajduka! Nije Jurici Pečniku, kako se navodno zove vlasnik te tvrtke, stalo do Hajduka i želje da zaštiti simbol ovog kluba koji za dvije godine slavi sto godina života pod tim obilježjem, već bi on, kako to piše u novinama, naplatio korištenje tog svog „intelektualnog vlasništva“. Kao „korektan“ biznismen svoju originalnu ideju prisvajanja tuđeg vlasništva izgleda da bi najprije ponudio Hajduku.

A kome bi drugom i trebao Hajdukov grb? I to za, kako se govori, tri milijuna kuna! Uspije li u svom genijalnom naumu možda pronađe u Europi još koji od velikih klubova čiji grb nije baš formalno zaštićen pa ga jednostavno zaštiti kao svoj. Na primjer Manchester Uniteda ili Chelseja! Pa onda, nek sir Alex Ferguson kao legendna „Uniteda“ ili Roman Abramovič izvole pronaći i doći u Donju Pušću i pregovarati o tome koliko moraju platiti da bi u, na primjer Ligi prvaka, koristili svoj grb!

Je li ovo moguće? Objektivno nije ali ondje gdje su pravila okrugla možda je i ovakva ideja moguća. Makar sve odgovore na ovu senzaciju nudi samo pitanje: čiji je Hajdukov grb?

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 10/09/2009 : 23:42:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
Pobjeda u Varaždinu je više od tri boda!
Tek će od današnjeg treninga Hajdukov trener Edoardo Reja moći krenuti s konkretnijim pripremama za nedjeljno gostovanje kod Varteksa u Varaždinu (20.15 sati). Nakon desetak dana izostanka zbog reprezentativnih obveza u momčad se vraćaju Subašić, Vejić, An. Sharbini, Ibričić i Pandža.

Tijekom proteklog i kroz ovaj trener radili su u kadru Slavena Bilića, odnosno Ćire Blaževića, a samo je Ibričić upisao i dva nastupa. Ostala četvorica nisu igrali u dvobojima protiv Bjelorusije i Engleske, odnosno Armenije i Turske. Senijad je i u Erevanu i Zenici zamijenjen tek u posljednjim minutama, u gostima kod Armenaca uspio je čak zabiti i za vodstvo svoje reprezentacije.

No, Ibričića ionako u nedjelju (zbog tri žuta kartona) nećemo u Varaždinu gledati, a najveći problem treneru je kako posložiti vezni red da funkcionira prema njegovoj zamisli. Izostankon Andrića, a vjerojatno i Skoke, ostao je Reja bez defenzivnih veznih igrača, a s obzirom da nema ni ofenzivnog Ibričića jasno se da naslutiti gdje će Splićani najveću pažnju posvetiti tijekom predstojećih treninga do polaska u Varaždin.

- Izostanak svih navedenih igrača je veliki problem za nas, a premda smo tek u fazi stvaranja igre i momčadi pozitivan rezultat iz Varaždina nam je iznimno važan. Pobjeda nam je bitna i u bodovnom, ali i psihološkom smislu. Vrijedi i više od tri boda s obzirom na našu situaciju... - kaže Reja pred dvoboj s Varteksom.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 10/09/2009 : 23:42:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
Bebeku Varteks - Hajduk
Ivan Bebek iz Rijeke bit će glavni sudac nedjeljne utakmice između Varteksa i Hajduka koja će se u Varaždinu igrati od 20.15 sati. Pomagat će mu Tomislav Petrović iz Valpova i Tomislav Šetka iz Đakova. Ante Vučemilović iz Osijeka bit će četvrti sudac, delegat je Zagrepčanin Zlatko Stanković, a kontrolor Borislav Bezjak, također iz Zagreba.

Hajdukovci prema Varaždinu kreću u subotu nakon treninga i zajedničkog ručka, nedostajat će treneru Edoardu Reji kartonirani Ibričić, te ozlijeđeni Paraiba, Andrić, Aračić, možda i Ahmad Sharbini, Skoko...

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 10/09/2009 : 23:43:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
U subotu otvaranje izložbe na Poljudu
"Hajduk u Drugom svjetskom ratu" naziv je izložbe koja će se u subotu u 11 sati otvoriti u Bijelom salonu poljudskog stadiona. U okviru proslave 65. godišnjice obnove Hajduka od subote će se održavati niz akcija, jedna od njih je i prijateljska utakmica vojnih reprezentacija Hrvatske i Velike Britanije koja će se na glavnom poljudskom travnjaku igrati također u subotu, s početkom u 18 sati. Tri dana kasnije, u utorak, vojnoj reprezentaciji Velike Britanije suprotstavit će se i Hajduk.

Izložbu u Bijelom salonu otvorit će predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, a za subotnje događaje na Poljudu vrijedit će isključivo posebne novinarske akreditacije koje se mogu zatražiti putem press centra na portalu hajduk.hr.

Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1593 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 11/09/2009 : 13:43:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dado

quote:

quote:

Pa i da nije patka, ne znam kako bi bilo moguce da netko uopce dobije prava na taj grb.
Pogotovo jer je Hajduk zastitio grb s oznakom 1911.
Analogno tome mogu ja na grb coca-cole dodati neke dvije crte ili maknuti nesto sitno i zastiti taj grb kao svoj?
Odnosno proizvoditi neko pice s tim grbom.

Slažem se sa Dadom... nema tu nikakve pravne utemeljenosti, odnosno ako ima onda je zakon totalno šupalj jer je jasno o čemu se ovdje zapravo radi - o krađi.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1593 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 11/09/2009 : 13:47:04  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
quote:

Čiji je Hajdukov grb?
Ovih dana svjedoci smo još jedne bizarnosti: nekakav vlasnik tvrtke Moj video iz Donje Pušće pokraj Zagreba, kako prenose neki mediji, podnio je zahtjev za zaštitu povijesnog i originalnog grba Hajduka! Nije Jurici Pečniku, kako se navodno zove vlasnik te tvrtke, stalo do Hajduka i želje da zaštiti simbol ovog kluba koji za dvije godine slavi sto godina života pod tim obilježjem, već bi on, kako to piše u novinama, naplatio korištenje tog svog „intelektualnog vlasništva“. Kao „korektan“ biznismen svoju originalnu ideju prisvajanja tuđeg vlasništva izgleda da bi najprije ponudio Hajduku.

A kome bi drugom i trebao Hajdukov grb? I to za, kako se govori, tri milijuna kuna! Uspije li u svom genijalnom naumu možda pronađe u Europi još koji od velikih klubova čiji grb nije baš formalno zaštićen pa ga jednostavno zaštiti kao svoj. Na primjer Manchester Uniteda ili Chelseja! Pa onda, nek sir Alex Ferguson kao legendna „Uniteda“ ili Roman Abramovič izvole pronaći i doći u Donju Pušću i pregovarati o tome koliko moraju platiti da bi u, na primjer Ligi prvaka, koristili svoj grb!

Je li ovo moguće? Objektivno nije ali ondje gdje su pravila okrugla možda je i ovakva ideja moguća. Makar sve odgovore na ovu senzaciju nudi samo pitanje: čiji je Hajdukov grb?

Sutra će se neka budala, pardon biznismen sjetiti da zaštiti prava na nečije ime, lik i djelo, grb firme itd. i onda će ti ljudi morati "biznismenu" plaćati kao neku odštetu za... što, za zaštitu?

Pa ovo nije ništa drugo do reket u sofisticiranijem smislu, i ne samo da država ne bi trebala naravno uzeti zaozbiljno ovakve pokušaje nego bi ih trebalo prekršajno goniti.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 12/09/2009 : 23:00:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
ZEMLJAK IZ FRIULIJE Rejo pisao Capellu: Svaka čast! Nikad nisam vidio tako žestoke Engleze

CROPIX
Na pressici s trenerom Hajduka Edoardom Rejom nismo mimoišli ni utakmicu prošle srijede na Wembleyju, poraz 1:5 Hrvatske od Engleske koju vodi Rejin vršnjak i zemljak (iz pokrajine Friuli) Fabio Capello.

- Poslao sam poruku Fabiju: žao mi je mojih hrvatskih prijatelja, ali ti čestitam, svaka čast, napisao sam mu – otkrio nam je Reja.

Talijanski stručnjak kaže da nikad nije vidio englesku reprezentaciju da igra s toliko žestine, motiva, agresivnosti, pa i zločestoće da nagrde protivnika sa što više golova u mreži. Isto tako, uvjeren je da je sudac pogriješio kad nije dosudio najstrožu kaznu u korist Hrvatske kad je s leđa oboren Da Silva.

- Koliko je bio jedanaesterac za Englesku, toliko je bio i za Hrvatsku, arbitar je pogriješio – smatra Reja.

Upitan što misli da će Englezi uraditi u Kijevu, Reja nam je odgovorio:

- Poznam Capella vrlo dobro, on ne prihvaća ništa osim totalnog angažmana svoje momčadi, za njega nema lakih ili prijateljskih utakmica, u svakoj je sto posto. Prema tome budite sigurni da će Capello od Engleza tražiti maksimalni pristup i u utakmici u Kijevu protiv Ukrajine.

Zaključiti kvalifikacijski ciklus sa svim pobjedama izuzetno bi mu značilo. Totalni angažman, pobjednički mentalitet, to je ono što Capello uvijek traži i na čemu naprosto inzistira. A isto tako i ja u Hajduku trudim se i tražim promjenu mentaliteta, želim niz pobjeda...

Očekujemo da don Fabio uzvrati čestitkama svome kolegi Reji kad stignu dobre vijesti za splitske “bijele“ iz Varaždina.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 12/09/2009 : 23:00:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
Nikad kraja nevoljama: Tić ima fibru
Mario Tičinović ima fibru, pa je i on upitan hoće li se pridružiti „bijelima“ na putovanju u Varaždin.

Tičinović je taman dobru igru pružio protiv Lokomotive i pokazao se kao kvalitetan joker s klupe, tako da i njegov eventualni izostanak posebno piza u trenutku kad je momčad doslovce prepolovljena.

Go to Top of Page
Page: of 616 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.86 seconds. Snitz Forums 2000