Author |
Topic |
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 14/09/2009 : 23:23:28
|
quote: Originally posted by King Warrior
rommel, trebao bi procitati. strip iako je c/b, upravo nije takav
ja nikad ne pricam o necemu sto citao nisam...sad ako se moj sud ne poklapa s vasim ne znaci da me smijete vrijedjati - tvrditi da nisam citao...a posebno je uvredljivo covjeku koji preferira c/b filmove reci da strip nije los ako je c/b...a to sto je razvikan ne ide mu u korist kod mene |
|
|
surfer
Average Member
Austria
967 Posts
Member since 09/05/2008 |
Posted - 14/09/2009 : 23:23:40
|
quote: Originally posted by rommel
quote: Originally posted by ken2
necu uzeti mausa sigurno - mrzim takve prezvakane teme kao da je jedina nesreca ljudskog roda bas to ...a nesreca svih drugih to je podnosljivo i zaboravljivo - samo sto to eto to i nije uputno reci
netko s tvojim nickom bi se ipak trebao suzdržati ovakvih komentara
zasto? nick je cist po toj osnovi
sto to znaci "cist po toj osnovi"? ali po nekoj drugoj nije? |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Posted - 14/09/2009 : 23:25:22
|
da najvise volim analfabetima objasnjavat - procitaj recimo churchillove memoare mozda te prosvijetle |
Edited by - rommel on 14/09/2009 23:27:21 |
|
|
Born To Run
Average Member
901 Posts
Member since 05/01/2009 |
Posted - 14/09/2009 : 23:29:31
|
a posebno je uvredljivo covjeku koji preferira c/b filmove reci da strip nije los ako je c/b...a to sto je razvikan ne ide mu u korist kod mene
King warrior je mislio da strip nije crno beli u smislu predstavljanja likova i radnje. nisi ga dobro razumeo |
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste |
|
|
Born To Run
Average Member
901 Posts
Member since 05/01/2009 |
Posted - 14/09/2009 : 23:31:26
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by Born To Run
Bas me zanima kakav ce biti prevod mausa. Prevod izdanja Samizdata mi se cini nenadjebiv.
Imaš preview pa provjeri.
deluje dobro. bice lepo imati mausa u kvalitetnom izdanju. ovo ce planutu mnogo brze od hella da li se planira veci tiraz za mausa? |
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Posted - 14/09/2009 : 23:36:53
|
a posebno je uvredljivo covjeku koji preferira c/b filmove reci da strip nije los ako je c/b...a to sto je razvikan ne ide mu u korist kod mene
King warrior je mislio da strip nije crno beli u smislu predstavljanja likova i radnje. nisi ga dobro razumeo
u principu je - sve sto se u stripu nalazi -je klasicna podjela - recimo u stilu leona urisa i mile 18 - ali to nije ono sto me najvise smeta i sto sam napisao - ako zelimo neke avangardne obrate - zato ne pisati kako je Rockefeller odbio novcem spasiti mausove junake - to vec nije politicki korektno |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 14/09/2009 : 23:37:20
|
King warrior je mislio da strip nije crno beli u smislu predstavljanja likova i radnje. nisi ga dobro razumeo
|
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8166 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 14/09/2009 : 23:38:43
|
ja nikad ne pricam o necemu sto citao nisam...sad ako se moj sud ne poklapa s vasim ne znaci da me smijete vrijedjati - tvrditi da nisam citao...a posebno je uvredljivo covjeku koji preferira c/b filmove reci da strip nije los ako je c/b...a to sto je razvikan ne ide mu u korist kod mene
mislim da nisi shvatio što je king mislio - da maus nije crno bijeli u prikazu nacisti / židovi, nego ima sivih tonova
ni ja te nisam vrijeđao, božesačuvaj, poznamo se, ali ima ljudi koji te ne poznaju, a vide nick i sliku hitlerovog generala, i još kažeš da je je tema stripa 'prožvakana' - u najmanju ruku ne izgleda lijepo a je li rommel čist ili ne po 'tom' pitanju, neka sud daju ljudi koji puno više znaju, je on bio genijalan vojskovođa kojeg su i protivnici poštovali, ali je služio hitlera dok nije vidio da gube rat, kao i drugi urotnici
|
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
surfer
Average Member
Austria
967 Posts
Posted - 14/09/2009 : 23:38:58
|
da najvise volim analfabetima objasnjavat - procitaj recimo churchillove memoare mozda te prosvijetle
znas sta, nekog drugoj vrijedjaj da je analfabet....
zasto se uopce petljam s tipom koji ima takav nick .... |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Posted - 14/09/2009 : 23:47:58
|
quote: Originally posted by surfer
da najvise volim analfabetima objasnjavat - procitaj recimo churchillove memoare mozda te prosvijetle
zasto se uopce petljam s tipom koji ima takav nick ....
pa ja te sigurno nisam zvao da se petljas, analfabetu |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Posted - 14/09/2009 : 23:50:13
|
ja nikad ne pricam o necemu sto citao nisam...sad ako se moj sud ne poklapa s vasim ne znaci da me smijete vrijedjati - tvrditi da nisam citao...a posebno je uvredljivo covjeku koji preferira c/b filmove reci da strip nije los ako je c/b...a to sto je razvikan ne ide mu u korist kod mene
mislim da nisi shvatio što je king mislio - da maus nije crno bijeli u prikazu nacisti / židovi, nego ima sivih tonova
ni ja te nisam vrijeđao, božesačuvaj, poznamo se, ali ima ljudi koji te ne poznaju, a vide nick i sliku hitlerovog generala, i još kažeš da je je tema stripa 'prožvakana' - u najmanju ruku ne izgleda lijepo a je li rommel čist ili ne po 'tom' pitanju, neka sud daju ljudi koji puno više znaju, je on bio genijalan vojskovođa kojeg su i protivnici poštovali, ali je služio hitlera dok nije vidio da gube rat, kao i drugi urotnici
pa stari sto se brines da bi ja tebi nesto odbrusio - frendovi smo - a s ljudima kojima i james mason smeta nemam sto ni pricati |
|
|
surfer
Average Member
Austria
967 Posts
Posted - 14/09/2009 : 23:50:42
|
pa ja te sigurno nisam zvao da se petljas, analfabetu
Da li se vrijedjanje ovakvog tipa na ovom forumu stvarno tolerira?
|
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Posted - 14/09/2009 : 23:53:10
|
pa ja te sigurno nisam zvao da se petljas, analfabetu
Da li se vrijedjanje ovakvog tipa na ovom forumu stvarno tolerira?
da... |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Posted - 15/09/2009 : 00:07:23
|
pa stari sto se brines da bi ja tebi nesto odbrusio - frendovi smo - a s ljudima kojima i james mason smeta nemam sto ni pricati
nisam procitao drugi dio posta na vrijeme ali evo - DESMOND YOUNG - covjek koji je bio Rommelov zarobljenik - napisao je prvu njegovu biografiju - i istražio njegovu pogibiju - sigurno zato što je rommel bio mačak u mausu - a sto se tice urote korjeni joj sezu daleko ranije jebes cruiseov film - |
Edited by - rommel on 15/09/2009 00:10:30 |
|
|
JAH WOBBLE
Average Member
635 Posts
Member since 20/01/2009 |
Posted - 15/09/2009 : 01:15:35
|
The British Parliament considered a censure vote against Winston Churchill following the surrender of Tobruk. The vote failed, but in the course of the debate, Churchill would say: "We have a very daring and skilful opponent against us, and, may I say across the havoc of war, a great general." Churchill again, on hearing of Rommel's death: "He also deserves our respect, because, although a loyal German soldier, he came to hate Hitler and all his works, and took part in the conspiracy to rescue Germany by displacing the maniac and tyrant. For this, he paid the forfeit of his life. In the sombre wars of modern democracy, there is little place for chivalry." chivalry - viteštvo
Unser Rommel ima pravo na svoje mišljenje o stripu Maus, u čemu se sa njim donekle slažem. Mausa neću kupiti jer ga već imam. Na mom avataru je Ramiz Leši, kapetan KNOJ-a. KNOJ - Korpus Narodne Obrane Jugoslavije
Što se tiče Fibrinog izdavačkog plana: Više od 10 stripova sa ovog spiska su mi već bili u planu nabavke. Još više se radujem onima za koje nisam čuo, verujući u pouzdan Markosov ukus. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26823 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 15/09/2009 : 01:20:52
|
Zar danas(jučer)nije na tv bio neki prilog(valjda tv kalendar)kako su njemačke trupe zauzele Rijeku i Istru poslin kapitulacije Italije,kojima je zapovijedao Rommel a uključuje neke masakre nad našim civilima? |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
surfer
Average Member
Austria
967 Posts
Posted - 15/09/2009 : 01:47:20
|
quote: Originally posted by jaki
Zar danas(jučer)nije na tv bio neki prilog(valjda tv kalendar)kako su njemačke trupe zauzele Rijeku i Istru poslin kapitulacije Italije,kojima je zapovijedao Rommel a uključuje neke masakre nad našim civilima?
Prema Rommelovoj biografiji na web stranici Deutsches Historisches Museum, ozbiljnog muzeja njemacke povijesti iz Berlina, (http://www.dhm.de/lemo/html/biografien/RommelErwin/index.html) je Rommel u rujnu 1943, nakon kapitulacije Italije, preuzeo komandu nad sjevernom Italijom sto znaci da je ovo moguce. Ne znam tocno, Rijeka i Istra se u ovoj biografiji ne spominju.
A doticni gospodin je, prije svog cuvenog osvajackog rata u Africi, prilikom kojeg je osvajao zemlje kao sto je Libija, ucestvovao i u njemackim invazijama na istocnu Evropu, a godine 1940. je kao zapovjednik 7. oklopne divizije ucestvovao u nacistickoj okupaciji Francuske i zato je nagradjen i ordenom Ritterkreuz. Mislim, sta dodati....tko se smatra pismenim i zna njemacki, moze sam procitati sve, ovo je samo dio... |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25298 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Posted - 15/09/2009 : 07:30:15
|
quote: Originally posted by jaki
Zar danas(jučer)nije na tv bio neki prilog(valjda tv kalendar)kako su njemačke trupe zauzele Rijeku i Istru poslin kapitulacije Italije,kojima je zapovijedao Rommel a uključuje neke masakre nad našim civilima?
Rommel je tada imao samo nominalnu a ne i faktičku komandu nad sjevernim djelom italije - više je figurirao imenom - otprilike kao lažna Pattonova armija prije invazije na normandiju i to mu je dano da se oporavi od depresije nakon sloma u africi - vrlo kratko je ostao na tom mjestu - a stvarnu operativnu komandu i faktičku imao je Kesselring - glavna dilema je bila treba li braniti cijelu italiju ili ne - rommel se bojao amfibijskog desanta pa je htio braniti samo sjever dok je Kesselring odlučio braniti cijelu čizmu |
Edited by - rommel on 15/09/2009 07:34:13 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 15/09/2009 : 08:31:04
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
Marko, Beli Lama. Imam nekih problema sa linkom, pa mi reci.... Je li to strip u sest albuma o belom decaku koji zavrsava na u hramu na Tibetu i vremenom postaje otelotvorenje Dalaj Lame izvrstan strip! (nadam se da je to to)
To je to, naravno. |
Trouble will find me |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 15/09/2009 : 08:46:51
|
Izuzetno!!!!!!!!!! Po ko zna koji put, svaka cast na odabiru!!!!
BTW, hoce li biti u jednoj knjizi |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
Edited by - Lord Vader89 on 15/09/2009 08:48:29 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 15/09/2009 : 09:35:33
|
quote: Originally posted by Gand
BTW Bijeli lama ti je u najavama linkan na Le photographe
mislio sam da to meni baguje nesto, da me prebacuje na drugu stranu, zato napisah da me link zeza |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 15/09/2009 : 09:51:44
|
Ovo uzimam sigurno :
Bijeli lama Aldebaran (ovaj mi je prvi pik) Les cinq conteurs de Bagdad U potrazi za Petrom Panom Vol du corbeau Aya de Yopougon Retour alla terre D.R. And Quinch Isaac le pirate
Ehm.. sto vise kolorki u buducnosti... zelja |
Edited by - kasper on 15/09/2009 09:56:07 |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
|
Topic |
|