forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Fibra 2009/10/11
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 14/09/2009 : 23:23:28  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

rommel, trebao bi procitati.
strip iako je c/b, upravo nije takav

ja nikad ne pricam o necemu sto citao nisam...sad ako se moj sud ne poklapa s vasim ne znaci da me smijete vrijedjati - tvrditi da nisam citao...a posebno je uvredljivo covjeku koji preferira c/b filmove reci da strip nije los ako je c/b...a to sto je razvikan ne ide mu u korist kod mene
Go to Top of Page

surfer
Average Member

Austria
967 Posts

Member since 09/05/2008

Posted - 14/09/2009 : 23:23:40  Show Profile Show Extended Profile  Send surfer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel

quote:
Originally posted by ken2

quote:

necu uzeti mausa sigurno - mrzim takve prezvakane teme kao da je jedina nesreca ljudskog roda bas to ...a nesreca svih drugih to je podnosljivo i zaboravljivo - samo sto to eto to i nije uputno reci

netko s tvojim nickom bi se ipak trebao suzdržati ovakvih komentara

zasto? nick je cist po toj osnovi

sto to znaci "cist po toj osnovi"? ali po nekoj drugoj nije?
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 14/09/2009 : 23:25:22  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
da najvise volim analfabetima objasnjavat - procitaj recimo churchillove memoare mozda te prosvijetle

Edited by - rommel on 14/09/2009 23:27:21
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 14/09/2009 : 23:29:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

a posebno je uvredljivo covjeku koji preferira c/b filmove reci da strip nije los ako je c/b...a to sto je razvikan ne ide mu u korist kod mene

King warrior je mislio da strip nije crno beli u smislu predstavljanja likova i radnje. nisi ga dobro razumeo

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 14/09/2009 : 23:31:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by Born To Run

Bas me zanima kakav ce biti prevod mausa. Prevod izdanja Samizdata mi se cini nenadjebiv.

Imaš preview pa provjeri.

deluje dobro. bice lepo imati mausa u kvalitetnom izdanju. ovo ce planutu mnogo brze od hella
da li se planira veci tiraz za mausa?

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 14/09/2009 : 23:36:53  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

a posebno je uvredljivo covjeku koji preferira c/b filmove reci da strip nije los ako je c/b...a to sto je razvikan ne ide mu u korist kod mene

King warrior je mislio da strip nije crno beli u smislu predstavljanja likova i radnje. nisi ga dobro razumeo

u principu je - sve sto se u stripu nalazi -je klasicna podjela - recimo u stilu leona urisa i mile 18 - ali to nije ono sto me najvise smeta i sto sam napisao - ako zelimo neke avangardne obrate - zato ne pisati kako je Rockefeller odbio novcem spasiti mausove junake - to vec nije politicki korektno
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/09/2009 : 23:37:20  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8166 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 14/09/2009 : 23:38:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ja nikad ne pricam o necemu sto citao nisam...sad ako se moj sud ne poklapa s vasim ne znaci da me smijete vrijedjati - tvrditi da nisam citao...a posebno je uvredljivo covjeku koji preferira c/b filmove reci da strip nije los ako je c/b...a to sto je razvikan ne ide mu u korist kod mene

mislim da nisi shvatio što je king mislio - da maus nije crno bijeli u prikazu nacisti / židovi, nego ima sivih tonova

ni ja te nisam vrijeđao, božesačuvaj, poznamo se, ali ima ljudi koji te ne poznaju, a vide nick i sliku hitlerovog generala, i još kažeš da je je tema stripa 'prožvakana' - u najmanju ruku ne izgleda lijepo
a je li rommel čist ili ne po 'tom' pitanju, neka sud daju ljudi koji puno više znaju, je on bio genijalan vojskovođa kojeg su i protivnici poštovali, ali je služio hitlera dok nije vidio da gube rat, kao i drugi urotnici

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

surfer
Average Member

Austria
967 Posts

Member since 09/05/2008

Posted - 14/09/2009 : 23:38:58  Show Profile Show Extended Profile  Send surfer a Private Message  Reply with Quote
quote:

da najvise volim analfabetima objasnjavat - procitaj recimo churchillove memoare mozda te prosvijetle

znas sta, nekog drugoj vrijedjaj da je analfabet....

zasto se uopce petljam s tipom koji ima takav nick ....
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 14/09/2009 : 23:47:58  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by surfer

quote:

pa ja te sigurno nisam zvao da se petljas, analfabetu
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 14/09/2009 : 23:50:13  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

mislim da nisi shvatio što je king mislio - da maus nije crno bijeli u prikazu nacisti / židovi, nego ima sivih tonova

ni ja te nisam vrijeđao, božesačuvaj, poznamo se, ali ima ljudi koji te ne poznaju, a vide nick i sliku hitlerovog generala, i još kažeš da je je tema stripa 'prožvakana' - u najmanju ruku ne izgleda lijepo
a je li rommel čist ili ne po 'tom' pitanju, neka sud daju ljudi koji puno više znaju, je on bio genijalan vojskovođa kojeg su i protivnici poštovali, ali je služio hitlera dok nije vidio da gube rat, kao i drugi urotnici

pa stari sto se brines da bi ja tebi nesto odbrusio - frendovi smo - a s ljudima kojima i james mason smeta nemam sto ni pricati
Go to Top of Page

surfer
Average Member

Austria
967 Posts

Member since 09/05/2008

Posted - 14/09/2009 : 23:50:42  Show Profile Show Extended Profile  Send surfer a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Da li se vrijedjanje ovakvog tipa na ovom forumu stvarno tolerira?

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 14/09/2009 : 23:53:10  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Da li se vrijedjanje ovakvog tipa na ovom forumu stvarno tolerira?

da...
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 15/09/2009 : 00:07:23  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

pa stari sto se brines da bi ja tebi nesto odbrusio - frendovi smo - a s ljudima kojima i james mason smeta nemam sto ni pricati

nisam procitao drugi dio posta na vrijeme
ali evo -
DESMOND YOUNG - covjek koji je bio Rommelov zarobljenik - napisao je prvu njegovu biografiju - i istražio njegovu pogibiju - sigurno zato što je rommel bio mačak u mausu - a sto se tice urote korjeni joj sezu daleko ranije jebes cruiseov film -

Edited by - rommel on 15/09/2009 00:10:30
Go to Top of Page

JAH WOBBLE
Average Member

635 Posts

Member since 20/01/2009

Posted - 15/09/2009 : 01:15:35  Show Profile Show Extended Profile  Send JAH WOBBLE a Private Message  Reply with Quote
The British Parliament considered a censure vote against Winston Churchill following the surrender of Tobruk. The vote failed, but in the course of the debate, Churchill would say:
"We have a very daring and skilful opponent against us, and, may I say across the havoc of war, a great general."
Churchill again, on hearing of Rommel's death:
"He also deserves our respect, because, although a loyal German soldier, he came to hate Hitler and all his works, and took part in the conspiracy to rescue Germany by displacing the maniac and tyrant. For this, he paid the forfeit of his life. In the sombre wars of modern democracy, there is little place for chivalry."
chivalry - viteštvo

Unser Rommel ima pravo na svoje mišljenje o stripu Maus, u čemu se sa njim donekle slažem.
Mausa neću kupiti jer ga već imam.
Na mom avataru je Ramiz Leši, kapetan KNOJ-a.
KNOJ - Korpus Narodne Obrane Jugoslavije

Što se tiče Fibrinog izdavačkog plana:
Više od 10 stripova sa ovog spiska su mi već bili u planu nabavke.
Još više se radujem onima za koje nisam čuo, verujući u pouzdan Markosov ukus.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26823 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 15/09/2009 : 01:20:52  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Zar danas(jučer)nije na tv bio neki prilog(valjda tv kalendar)kako su njemačke trupe zauzele Rijeku i Istru poslin kapitulacije Italije,kojima je zapovijedao Rommel a uključuje neke masakre nad našim civilima?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

surfer
Average Member

Austria
967 Posts

Member since 09/05/2008

Posted - 15/09/2009 : 01:47:20  Show Profile Show Extended Profile  Send surfer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Zar danas(jučer)nije na tv bio neki prilog(valjda tv kalendar)kako su njemačke trupe zauzele Rijeku i Istru poslin kapitulacije Italije,kojima je zapovijedao Rommel a uključuje neke masakre nad našim civilima?

Prema Rommelovoj biografiji na web stranici Deutsches Historisches Museum, ozbiljnog muzeja njemacke povijesti iz Berlina, (http://www.dhm.de/lemo/html/biografien/RommelErwin/index.html)
je Rommel u rujnu 1943, nakon kapitulacije Italije, preuzeo komandu nad sjevernom Italijom sto znaci da je ovo moguce. Ne znam tocno, Rijeka i Istra se u ovoj biografiji ne spominju.

A doticni gospodin je, prije svog cuvenog osvajackog rata u Africi, prilikom kojeg je osvajao zemlje kao sto je Libija, ucestvovao i u njemackim invazijama na istocnu Evropu, a godine 1940. je kao zapovjednik 7. oklopne divizije ucestvovao u nacistickoj okupaciji Francuske i zato je nagradjen i ordenom Ritterkreuz. Mislim, sta dodati....tko se smatra pismenim i zna njemacki, moze sam procitati sve, ovo je samo dio...
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25298 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 15/09/2009 : 01:53:07  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Držite se zadate teme, za WWII, posetite forum www.ww2.bljak.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 15/09/2009 : 07:30:15  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Rommel je tada imao samo nominalnu a ne i faktičku komandu nad sjevernim djelom italije - više je figurirao imenom - otprilike kao lažna Pattonova armija prije invazije na normandiju i to mu je dano da se oporavi od depresije nakon sloma u africi - vrlo kratko je ostao na tom mjestu - a stvarnu operativnu komandu i faktičku imao je Kesselring - glavna dilema je bila treba li braniti cijelu italiju ili ne - rommel se bojao amfibijskog desanta pa je htio braniti samo sjever dok je Kesselring odlučio braniti cijelu čizmu

Edited by - rommel on 15/09/2009 07:34:13
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29373 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 15/09/2009 : 08:31:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

Marko, Beli Lama. Imam nekih problema sa linkom, pa mi reci....
Je li to strip u sest albuma o belom decaku koji zavrsava na u hramu na Tibetu i vremenom postaje otelotvorenje Dalaj Lame
izvrstan strip!
(nadam se da je to to)

To je to, naravno.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/09/2009 : 08:46:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Izuzetno!!!!!!!!!! Po ko zna koji put, svaka cast na odabiru!!!!

BTW, hoce li biti u jednoj knjizi

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.

Edited by - Lord Vader89 on 15/09/2009 08:48:29
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29373 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 15/09/2009 : 09:01:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Naravno.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/09/2009 : 09:35:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gand

BTW Bijeli lama ti je u najavama linkan na Le photographe

mislio sam da to meni baguje nesto, da me prebacuje na drugu stranu, zato napisah da me link zeza

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 15/09/2009 : 09:51:44  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Ovo uzimam sigurno :

Bijeli lama
Aldebaran (ovaj mi je prvi pik)
Les cinq conteurs de Bagdad
U potrazi za Petrom Panom
Vol du corbeau
Aya de Yopougon
Retour alla terre
D.R. And Quinch
Isaac le pirate

Ehm.. sto vise kolorki u buducnosti... zelja

Edited by - kasper on 15/09/2009 09:56:07
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 15/09/2009 : 10:06:43  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
koliko je ISaaca izašlo? ja imam dve knjige
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000