Pogledao pred neki dan Bessonov "The Messenger: The Story of Joan of Arc (1999)"... Reko bih, odličan energični performans Mille Jovovich, a i imamo dobar uvid u moguća rješenja Ivaninog stanja, je li Ivana zaista imala vizije od Boga ili je bila teški šizofrenički fanatik s usmjerenim iluzijama? Drago mi je da film nije postao oda mučeništvu sv. Ivani Orleanskoj, nego joj je dopušteno da je vidimo ambivalentno, i očima vjernika, ali i skeptika...
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Michael Moore, je napravio nov film sa naslovom Capitalism-love story. U njemu prikazuje, kako sistem pomagne bogatim i milijone ljudi osudi na siromaštvo. Prikaže i velike firme, koje odpuščaju zaposlene, te pohlep korporacija. Zanimljiva stvar.
--
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Bruno - dobar, dobar... Sasha Baron Cohen got some balls!
Drag Me To Hell - živa dosada... i što se tiće ultrabanalne priče, očajnog castinga te blesavih specijalnih efekata. Toliko priziva "Evil Dead" u sječanje, ali ruku na srce ne posjeduje niti 5% toliko kazime.
Monsters vs. Aliens - traljavi, ništposebni zaplet koji koliko-toliko izvlači atraktivna animacija i par genijalnih gegova.
sam film je inače jači od bilo kojeg nastavka Harrya!
To svakako. Mislio sam na karakternu crtu zvanu "Prljavi Hari", mislim da će to biti jedan od Klintovih zavještanja istoriji filma, pored svega ostalog.
Odličan SF, nije tipičan alien vs humans film, te se dosta bazira na socijalnoj strani aliena. Producent je Peter Jackson. Priča je jako dobra, originalna i unikatna, te se jako dobro uklopila u mračnu i realističnu atmosferu.
Film je poludokumentarnog tipa, alieni dolaze na zemlju i pokvari im se svem. brod, zemljani ih odluče zbrinuti u district 9. Nakon 20 godina razmnožili su se i predstavljaju veliki socijalni problem i prijetnju okolnom stanovništvu (kradu, razbijaju, osnivaju bande...), odluče ih deložirati. Alieni imaju svoje napredno oružje koje samo oni mogu koristiti, tako da kad glavni lik dobije mogućnost korištenja, postat će meta za sve koji žele (nad)vladati. Po meni jedan od filmova godine, tome ide u prilog i visoka ocjena (8.6) na imdb.
Je, nesvakidašnji film District 9... i nesvakidašnji blokbaster. Inteligentno koncipiran, simboličan, sjajno odglumljen, s vrlo dobrim odnosom naracije i akcije... i završetkom koji otvara vrata za nastavak, koji i ako se nikada ne dogodi, svejedno ostavlja nadu. ;)
Pa prosudite sami, meni se čini jako sličnim Dylanu Rupert Everet.
Haha, pa možda zato jer je Sclavi bazirao lika na glumcu Rupertu Everettu...
Kako je sinopsis na imdb-u: "The adventures of supernatural private eye, Dylan Dog, who seeks out the monsters of the Louisiana bayou in his signature red shirt, black jacket, and blue jeans"
Neće biti u Londonu, nego u Lousiana bayou?
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Nakon kaj je John Ford odbil snimit ovu ekrnizaciju Geoffrey Householdove novele Rogue Male, posla se prijel Veliki Lang i obavil ga školski...film koji se, u bogatoj Fritzovoj filmografiji, također ne propušta!
Drag Me to Hell i District 9, totalna preporuka! Ne da mi se sada pisati podrobnije o filmovima, filmaši vjerovatno znaju koji su u pitanju.
Odlicni. Pogotovo Drag me to Hell. Cijelo vrijeme me sve nekako vuce na Evil Dead, situacije, likovi... i onda vidim tko je redatelj. Fenomenalan film.