forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 ---HAJDUK ŽIVI VJEČNO---
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 616

Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 29/09/2009 : 07:10:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dado

Vjeko1980, plasite se Hajduka i kad je 11 bodova iza vas?

Nema veze ja cu samo ponoviti, ja vam od srca zelim onakvo sudjenje, koje je eto po vama bilo posteno.
Zelim vam od srca pregrst onakvog postenja.

Ne spavam noćima zbog straha od moćnog Hajduka
Trenutno je Karlovac najozbiljnija konkurencija Dinamu (a i to je prilično daleko), a to mi dovoljno govori o snazi Hajduka..
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/09/2009 : 09:25:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
ibričić dogovorio novi ugovor

NOVIH 20 MILIJUNA GUBITKA Svaguša: Nisam tu zbog politike, nego sam čovjek od biznisa
Predsjednik Hajduka Joško Svaguša dobro se preznojio prigodom svog nastupa u televizijskom tlak-showu „Istinom do gola“, našeg novinara Zdravka Reića, ali je pred kamerama pokazao snalažljivost i odlučnost.

- Ranije se rukovodstvo Hajduka biralo po političkoj liniji – rekao je Svaguša.
- Sad je druga priča, ja sam čovjek od biznisa i znam kako treba voditi Hajduka.
CROPIX

Prvo što sam uradio kad mi je povjerena predsjednička uloga bila je provjera bilance, doznao sam da smo za prvih sedam mjeseci u gubitku 14,954.000 kuna, a da će taj minus narasti i do 20 milijuna kuna. Znači, moramo srezati troškove i naći načina da zaradimo više...

Svaguša ne prima plaću u Hajduka, nije mu palo na pamet profesionalizirati se, ali kako je kazao „najmanje 16 sati dnevno radi za klub“.
- Šokiran sam brojem od šezdesetak igrača na platnom spisku, primanja većine prvotimaca su nevjerojatna. Učinit ću sve da ukinem godišnje gaže, jer plaću treba zaslužiti rezultatima.

Kao primjer loše procjene struke naveo je slučaj s transferom Marijana Buljata i Darija Jerteca za koje je plaćeno 1,2 milijuna eura Dinamu...
- Oni su dobili visoke plaće, a sjede na klupi. Da su vrijedili Dinamu onda mi ih ne bi dobili. Dok ja vodim klub nikad nećemo uzeti igrače koje ne treba Dinamo. Niko Kranjčar? On je bio izuzetak, njega su iz Dinama potjerali.

Predsjednik Hajduka demantirao je objavu vijesti da su „bijeli“ nudili angažman Dariju Šimiću:
- Neće više dolaziti isluženi igrači ili oni pri kraju karijere. Uzimat ćemo samo pojačanja, kao što će se pokazati braća Sharbini na kojima Hajduk neće izgubiti nego zaraditi... Mi ćemo osigurati najbolje uvjete za školu nogometa, Hajduk mora odgajati svoje i uzimati dva, tri pojačanja.

Vijest večeri bila je da je sa Senijadom Ibričićem dogovoren novi ugovor, pa će taj prvotimac dobiti gažu dostojnu njegovog učinka, jer je „danas najbolji igrač Hajduka i izvanredan čovjek“.

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/09/2009 : 09:25:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
Subašić sretan zbog dobre forme, ali ne zbog suđenja
Danijel Subašić je konačno ove sezone vratio epitete i epolete što mu po talentu pripadaju: bio je spasitelj Hajdukove utakmice u Vinkovcima što su je Splićani sedamdesetak minuta morali odigrati s igračem manje. Ono što bi obrana p(r)opustila, obranio je Subašić.

Nije dozvolio da 23-godišnji Krešimir Prgomet, novo Cibalijino otkriće iz treće liga (a la Malčić) uleti na prvoligašku scenu na velika vrata. Što god je hitri Prgomet zapucao, Subašić spužva ili magnet, kako ga je krstio protivnički trener Stanko Mršić, upio je, odbio, prigrlio i obranio.

Vladimir Dugandžić / CROPIX

S početka sezone ni Subašiću nisu cvjetale ruže, tresla se mreža, strijelci su bili razni: V. Jugović, Kobylik s bijele točke, Šaranović, Lietava, S. Posavec, M. Jurić, Jonjić i M. Šarić, gurali su „bijele“ niz strminu. A onda je Subašić konačno stavio znak: STOP!

Još dva gola su ušla u mrežu, s bijele točke na Kantridi dvaput Fernandez i poslije toga ništa: četiri i pol prvenstvene utakmice Hajduk već nije primio pogotka! S naglaskom na reprezentativnu Subašićevu formu iskazanu u Vinkovcima:

- A je, branio sam dobro, uhvatio sam sigurnost već na početku kad sam ukrotio jedan šut izbliza na prvoj vratnici. To mi je bio najteži posao. Kasnije mi izgleda sve kao šala, makar je bilo posla, ali sam bio baš raspoložen, u formi. Baš uživam u slobodnom danu u Zadru, dosta je bilo ravne Slavonije, nema do Dalmacije – priča nam Subašić.

Znači, zadovoljni ste?
- Kad pogledaš sve moraš biti zadovoljan. Igrati 70 minuta s igračem manje nije mala stvar. Još da je Ibro ono iskoristio... Da smo bili kompletni cijelu utakmicu, sigurno bismo dobili.

Negodovali ste zbog odluke suca Vučkova da isključi Skoku?
- A jesam, jer nisam nimalo sretan kako nam suci sude i kako nas tretiraju na gostovanjima, kad ih vidim nekolicinu odmah znam da neće završiti po dobru... I ovoga bih mogao upisati na svoju crnu listu, makar ne bih želio izjaviti ništa ružno, da me ne hvataju na zub zbog izjava.

Znači, nešto između redaka?
- Iskreno, sa svoga gola nisam mogao vidjeti najbolje, ali ako Džo (Skoko op. a.) kaže da ga nije udario, onda ga nije udario, ja vjerujem svome kapetanu.

A Prgomet, dobar mladi napadač Cibalije, ali se prestrašio vašeg reprezentativnog autoriteta?
- A je, malo se i posklizao kad je ono pucao, taman meni za paradu. Bio sam raspoložen.

Je li vam sad lakšem jeste li čvršći kad su tri stopera ispred vas? Što ih je više u obrani, fali igrača u napadu?
- Meni sve odgovara samo da sam ja u formi. A napad će proraditi kad se vrati Ahmad Sharbini.

U Vinkovcima je opet za Hajduk nastupio i vaš prijatelj, Zadranin Marijan Buljat?
- Drago mi je da se vratio, bio je neopravdano maknut, stavljen sa strane jer da mu je visok ugovor... Njegov povratak dobitak je za nas.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/09/2009 : 09:27:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
Ivica Šurjak: Priča o Šimiću u Hajduku je smiješna

Dario Šimić je otkrio kako je i Hajduk minuloga kolovoza razmatrao mogućnost da ga angažira u poznim godinama karijere, dok sad nakon Intera i Milana čuči u Monacu. Pao je, navodno, na pamet treneru Reji, ali takva kombinacija nije ugledala svjetlo dana:
- Šta ću to komentirati, to mi je smišno, a danas i deplasirano - rekao nam je Ivica Šurjak, čelnik struke u Hajduku.

Je li ili nije, pokušali smo doći do odgovora, ali nismo uspjeli. Poveznica Darija Šimića i Edyja Reje očito je - isti menadžer, Marko Naletilić.

Ako je Šimić i spomenut u razgovoru (a ne treba sumnjati da jest) kombinacija je odmah otklonjena. U godinama je kad u Hajduku ne bi za njim posezali, a ujedno je i niz sezona bio u Dinamu...

Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 29/09/2009 : 13:38:38  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nema veze ja cu samo ponoviti, ja vam od srca zelim onakvo sudjenje, koje je eto po vama bilo posteno.

I mi od srca prihvaćamo .

"Velikodušnost bez premca"
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 29/09/2009 : 13:56:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vjeko1980

quote:

Trenutno je Karlovac najozbiljnija konkurencija Dinamu (a i to je prilično daleko), a to mi dovoljno govori o snazi Hajduka..

Tvoji se ocito plase, jer da nisu, ne bi nam organizirali onakva sudjenja...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/09/2009 : 14:02:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

svake godine isto...a ne možeš ništa...treba izvršit vojni udar

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/09/2009 : 14:07:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
UKAZAO NA PROBLEM

Vujović o napadačima: Evidentno je da na Poljudu nema rasnog strijelca

'Imam dojam da su napadači statični, jer u Ligi 16 zaista imaju priliku za dokazivanje. Svi oni posjeduju određenu kvalitetu, ali nitko nije uspio postati dominantni napadač'
Vinkovački dvoboj ponovno je pokazao glavnu slabost Hajduka. Splićani igraju bez napadača, a ofenzivni veznjaci Anas Sharbini i Ibričić nisu adekvatne zamjene. Zašto Hajduk igra bez napadača ako u kadru ima petoricu igrača koji su po opisu radnog mjesta klasične špice, najbolje je objasnio Tomislav Ivić u prošlotjednom razgovoru za SN.
- Nikada ne bih prodao Niku Kalinića, ako se nije pronašla prava zamjena za golgetera – jasno je poručio najtrofejniji hrvatski trener.

Edoardo Reja u kadru je imao trojicu napadača za susret s Cibalijom, ali nijednog nije koristio. Čop je ostao na klupi, a Rodić i Vukušić nisu bili niti u kadru 18-orice, već su utakmicu promatrali s tribina. Pored trojice napadača koji su bili s momčadi u Vinkovcima, Reji će uskoro na raspolaganju biti oporavljenik Rafael Paraiba, te od sljedećeg tjedna Ahmad Sharbini, najzvučniji novak u konkurenciji napadača. I prošle godine Bijeli su se stalno mučili s pitanjem “kako pronaći napadača”.

Još od odlaska Rukavine nisu Splićani uspijevali pridodati klasnog napadača Kaliniću, pa je prošle sezone kod Ante Miše ulogu špice imao Senijad Ibričić. BH-reprezentativac i ove je sezone ponovno u napadu, ovoga puta zajedno s Anasom Sharbinijem. Mijenjaju se treneri i napadači, ali Ibričić je i dalje u ulozi napadača, jer očito je da nijedan strateg nije u kadru pronašao boljeg. Tijekom ljeta Hajduk je doveo pet napadača. Mario Sačer jedini dosad nije dobio prigodu, dok su ostali imali minutažu u kojoj se nitko nije uspio profilirati u statusu prvog napadača.

Zlatko Vujović je prošle godine radio s prvom momčadi u ulozi specijalista za napadače. Dobro je upoznat s kontinuitetom problematike na toj iznimno zahtjevnoj poziciji.
- Hajduk nema izrazitog golgetera, to je evidentno. Od svih napadača nitko nije potvrdio da je rasni strijelac. Nije to ni Anas Sharbini koji ima kvalitetu, ali nije klasični gol-igrač. Ibričić je također više vezni nego napadač, međutim Reja se opredijelio za igru bez klasičnih špica, jer je očito da je tako procijenio kvalitetu igrača u kadru. Hoće li netko od tih napadača iskočiti u prvi plan, samo je pitanje njihovog rada – kazao je Vujović.

Što nedostaje aktualnim napadačima Bijelih?
- Moraju se više žrtvovati u igri za momčad. Imam dojam da su suviše statični, jer u Ligi 16 zaista imaju priliku za dokazivanje. Svi oni posjeduju određenu kvalitetu, ali nitko nije uspio postati dominantni napadač. Šteta, jer Hajduk ima odličan vezni red koji može proslaviti napadače okomitim loptama. Međutim, moraju više utrčavati u prostor, nuditi se veznjacima, poput Cernata, koji definitivno znaju dati pravu loptu.

Je li Ahmad Sharbini rješenje za sve probleme? Je li on taj golgeter koji će materijalizirati prigode?
- Poznata je kvaliteta starijeg Sharbinija, ali i on će morati više raditi u napadu. Neće ni biti u poziciji samo čekati lopte. Međutim, smatram da kompletna igra Hajduka mora biti više usmjerena prema završnici. U susretu sa Zagrebom bilo je evidentno da igra pati zbog toga što se u završnicu akcija dolazi samo sa dva, umjesto sa četiri igrača. To je također problem koji se nameće za analizu.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/09/2009 : 14:10:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
29.09.2009. | 10:31

NOVI BOD, STARA SPOZNAJA Reja je Talijan, a ne Brazilac
Bod dobar ili loš? Uvijek isto, ne možemo se svi složiti, ovisno jeste li bliže talijanskom ili uvjetno rečeno brazilskom poimanju baluna. U ovom trenutku rekli bismo da Hajduk može biti sretan što mu je trener Talijan (Reja), a ne Brazilac, kao Leonardo u Milanu. Leonardo je isto odigrao 0:0, ali kod kuće kontra Barija!

Damir Glibušić / CROPIX

No, šalu na stranu, okružje Hajduka bi sad jurnulo prema Dinamu i dohvatilo ga; sve proliveno s početka sezone kao da se nije dogodilo. I još: kao da trener Reja nije prije mjesec i pol stigao na ruševine koje je morao rudarski otkopavati i tražiti materijal kako i od čega novu “bijelu kuću“ sagraditi...

Dobro mu je krenulo, tri pobjede zaredom i sad je u Vinkovcima ostao 0:0 protiv još jednog “talijanskog“ trenera kakav je Stanko Mršić za kojega svi kažu kako mu je najvažnije ne izgubiti.

Nećemo sada Cibaliji davati Dinamove dimenzije, ali dobro su posložena momčad na kojoj je Hajduk, i to zanosna momčad u zaletu, slomio zube, kad je ono primio gol u 89. minuti iz Pavličićeva slobodnjaka.

Posljednje utakmice Hajduka u Vinkovcima nude navlas iste simptome: u studenome 2006. 0:0 (Vulić protiv Matkovića), u proljeće 2007. zadnja pobjeda Hajduka (1:0, debi Pudara, gol Muse), u kolovozu iste godine 0:0 (kad Bebek nije dosudio penal na Verpakovskisu), prošloga proljeća rečenih već 1:1 i prekid serije pobjeda, začinjenih još i s kup-ogledom 0:0.

Dakle, ove tople jesenske nedjeljne večeri u Vinkovcima nije se dogodilo ništa izvan uobičajenih Hajdukovih gabarita. Vinkovački tvrdih 0:0. S naglaskom da je Hajduk igrao od 21. minute s igračem manje, jer je sudac Vučkov, naš friški internacionalac, prosudio kako je Skoko zaslužio izravno isključenje. Prvo u dugoj i bogatoj karijeri iskusnog Australca!

U takvoj poziciji Hajduk je sačuvao živu glavu: ako ovo nije mogla biti prava utakmica istine, bio je ispit zrelosti. I svi bi sad uokolo Poljuda željeli da je Hajduk svladao Cibaliju i s igračem manje?! Nitko više ne gleda kakve je harakirije ova momčad “bijelih“ izvodila na donedavnim gostovanjima u Osijeku, Koprivnici i na Kantridi... Ako je Hajduk “ustao iz mrtvih“, još nije spreman trčati i praviti čuda. Tek uči hodati i igrati.

Zato nam se ovih 0:0, s igračem manje, ali sa zrelom igrom i bez panike, čini novim korakom naprijed, pa neka je izostao slador moćnije ofenzive. Istina, ovo je bila još jedna utakmica u kojoj su fantazisti Ibričić i Anas Sharbini žrtvovani da odigraju pozicije (robusnih) napadača, što jednostavno nisu. Trener Reja svome pravom napadačkom kadru odveć ne vjeruje...

PLUSEVI

Izbjegli poraz

Nije remi mala stvar, s igračem manje, na teškom gostovanju. Vinkovčani uvjeravaju da će s istim guštom namučiti i Dinamo, pa da vidimo. Lani su skinuli gaće (od 2:0 do 3:4). Hajduk s desetoricom nije se predao panici, nego je djelovao mudro i staloženo, taktički dobro pripremljen (s 3 - 5 – 2, presložio se od 21. minute u 4 – 4 – 1).

Danijel Subašić

Prava momčad vrijedi koliko joj golman stvara čuda. Da je Ante Miše imao raspoloženijeg Subašića okitio bi se Kupom, a zacijelo prošao i Žilinu (zbog čega se ne može Subašića kriviti, ali svaka momčad je potrebna da joj je vratar katkad bude spasioc). E, to je bio Subašić u Vinkovcima. Ne treba sumnjati da će se razviti u nasljednika Pletikose, V. Runje...

Florin Cernat

“Rekreativac is Karpata“ pokazuje da je zbilja dragocjen nogometaš i svaka čast Reji što nam je otkrio “Kolumbovo jaje“ i Cernata nasadio gdje bi se malo tko dosjetio - na zadnjeg veznog, sakriven da se ne vidi manjak “obvezne igre“.

MINUSI
Josip Skoko

Najiskusniji hajdukovac se “upecao“ u klopku, zamahnuo je rukom unatrag prema Mazaloviću i sudac ga je isključio. U Poljudu bi rekli da nisu zadovoljni suđenjem u zadnjim kolima, ali kako ćeš zbog toga potezati žalbu, ne radi se o šampionskoj utrci, bilo bi neozbiljno. Vučkovu, ruku na srce, snimka može dati za pravo. Skoki packe, bio je neoprezan.

Napadački post

Još jedna utakmica s prinudnim napadačima, Ibrom i Anasom, nije dala velikog ploda. Gledajući treninge trener Reja je vraški u pravu, probrao je najbolje. Ali, ovako dugo neće moći, jer neće mu ni glavne manevarske vedete trpjeti žrtvu zauvijek.

Anas Sharbini

Anas je jak s balunom, traži drugačiji tip nadigravanja nego da bude šponda Ibričiću, koji pak jest Ibro, ali nije Ibrahimović. Nisu napadači, pa to ti je. Da je Anasu makar jednom uspjelo gurnuti loptu kroz noge Vinkovčanima, možda bi se razigrao, ovako je tinjao, a da se nije razgorio. Takav je, kao nekoć Doktor Baka...

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/09/2009 : 14:11:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
29.09.2009. | 11:45

Edoardo Reja: Suci u HNL-u nemaju jednaka mjerila za sve!

Trener Hajduka Eddy Reja osvrnuo se jutros na tiskovnoj konferenciji u Poljudu na utakmicu s Cibalijom.

- Kako se sve odvilo sa isključenjem Skoke, moram biti zadovoljan i s neriješenim rezultatom. Pokazali smo pravi duh, temperament i želju da se žrtvujemo dok smo na planu tehnike ostali dužni navijačima. Protivnik se maksimalno trudio, a traba voditi računa i o činjenici da je Cibalia dobra momčad koja je dosad sve svoje protivnike pobjeđivala - kazao je Reja.

Isključenje Skoke?

- Pregledao sam snimku mnogo puta i mogu reći da je sudac pretjerao, Skoku su faulirali više puta prije njegove reakcije. Mogao je dati i žuti karton. Prije toga a i poslije isključenja Skoke, bilo je više teških startova na mojim igračima koji su ostali nekažnjeni.

Žalba?...Reja se nasmijao...

- Nema žalbe, nismo glupi, sve vidimo. Jasno je da su greške igrača pa i sudaca dio igre, ali ne bi volio da se ovakvo suđenje "samo na našu" štetu nastavi i dalje. Ovo nije alibi, ali videći suđenje u HNL-u, nisam siguran da su na snazi jednaka mjerila za sve. Primjerice, sudac dobro započne sa dodjelom žutih kartona, a kako utakmica ide, izgubi se i ne drži tog kriterija - istaknuo je trener "bijelih".

Talijan se na kraju okrenuo "vedrijim" temama.

- Veseli me povratak Paraibe, a i Ahmad se vraća uskoro. Jedva čekam da nam se proširi napadački kadar, Anas Sharbini je "kažnjen" ovakvim načinom igre. On igra napadača, spreman je pomoći i žrtvuje se ali nema karakteristike centarfora - zaključio je Reja.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/09/2009 : 14:12:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo
Žalba?...Reja se nasmijao...
- Nema žalbe, nismo glupi, sve vidimo. Jasno je da su greške igrača pa i sudaca dio igre, ali ne bi volio da se ovakvo suđenje "samo na našu" štetu nastavi i dalje. Ovo nije alibi, ali videći suđenje u HNL-u, nisam siguran da su na snazi jednaka mjerila za sve.Primjerice, sudac dobro započne sa dodjelom žutih kartona, a kako utakmica ide, izgubi se i ne drži tog kriterija - istaknuo je trener "bijelih".

dobro jutro šjor reja,kako vam kupus

Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 29/09/2009 : 14:28:52  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Da, da, sigurno slijedi ona teorija zavjera kako je sve Dinamo skovao protiv Hajduka i sl.

Opet ponavljam, vi niste u minusu radi sudaca već radi svoje igre, to je barem svakom normalnom jasno...

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/09/2009 : 18:31:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
život na sjeveru

Vinko Vuković: Tko laže, Peroš ili Svaguša?

Netko laže! Ili Joško Svaguša, sadašnji čelnik Hajduka, ili bivša klupska uprava na čelu s predsjednikom Matom Perošem.

Svaguša, naime, tvrdi kako će Hajduk do kraja tekuće poslovne godine biti u minusu 20 milijuna kuna, dok je Peroš prilikom svog odlaska ustvrdio kako klub ostavlja u 'debelome' plusu, konkretnije - s 14 milijuna kuna na računu uz dodatak novca koji tek ima 'doći' od prodaje Nikole Kalinića, Drage Gabrića te posudbe Marija Brkljače.

Peroš je 's ponosom' zaključio kako je klubu s tim novcem osigurana još jedna novčano mirna sezona.

No, novca više nema. Tako barem, ne na skupštini dioničara kako bi se od velikoga biznismena očekivalo, nego u televizijskoj emisiji, kaže Svaguša. U kontru Perošu. A jedan od njih dvojice laže. Tko?

S obzirom da Svaguša nije iznio niti jedan konkretan dokaz o manjku na računu koji, prema njegovim riječima, nakon prvih sedam mjeseci iznosi nešto manje od 15 milijuna kuna, pokušajmo se na ovome mjestu poigrati brojkama...

Dakle, ako je Peroš kazao istinu, u kasi je na dan 6. kolovoza bilo 14 milijuna kuna, a čekalo se još i 5,3 milijuna eura od prodaje Kalinića u Blackburn, dva milijuna eura od prodaje Gabrića u Trabzonspor te 150.000 eura od posudbe Brkljače u Cagliari.

Ugrubo je to oko 67 milijuna kuna. Ako oduzmemo pak 18 milijuna kuna plaćenih Rijeci za braću Sharbini i još nešto 'sitno' za vabljenje trenera Reje, spustit ćemo se do projiciranoga plusa tek nešto manjeg od 50 milijuna kuna.

Neka su i plaće za kolovoz (koje su, usput rečeno, kasnile!) 'pojele' pet milijuna kuna, opet bi na Hajdukovu računu trebalo biti više od 40 milijuna kuna! 40.000.000! Ne računajući novac od sponzora!

U slučaju da još ni lipa nije 'legla' od Kalinićeva, Gabrićeva i Brkljačina transfera, a Sharbiniji su plaćeni u kešu (jesu), onda bi maksimalni minus mogao biti devet milijuna kuna.

I nikako do kraja poslovne godine ne bi mogao narasti do dvadeset milijuna kuna! To bi teško uspjelo i pučkoškolcu s prilagođenim programom.
Iz svega je jasno kako netko laže. Joško Svaguša ili Mate Peroš?

P.S. Da se ne zaboravi. Bivša uprava prodala je Kalinića, Gabrića te za dobar novac posudila Brkljaču, dakle, zaradila je. Sadašnja uprava kupila je Sharbinije, dakle, potrošila je.

Bivša uprava prodala je Kalinića za ukupno sedam milijuna eura, premda je Željko Kerum mjesec dana prije Kalina transfera na Otok nudio okladu kako će tri milijuna eura biti maksimum toga transfera. Sadašnja uprava kupila je Sharbinije, premda je bivša uprava u dva navrata odbila Rijekine prevelike zahtjeve.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 29/09/2009 : 18:32:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by makikatalinic

quote:

quote:

quote:

Da, da, sigurno slijedi ona teorija zavjera kako je sve Dinamo skovao protiv Hajduka i sl.

Opet ponavljam, vi niste u minusu radi sudaca već radi svoje igre, to je barem svakom normalnom jasno...

Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 29/09/2009 : 21:37:50  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message  Reply with Quote
@globinjo

Hoćeš reći da je ovaj zaostatak od -13 isključivo plod navodnih sudačkih grešaka?

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 30/09/2009 : 14:50:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
Po lampi nasred Vinkovaca
Tudor sucu: Smeće jedno! Sudac Tuši: Kretenu!

Josipa Skoke nakon samo dvadesetak minuta utakmice Hajduka i Cibalije u Vinkovcima dovelo je na rub živaca pomoćnog trenera Hajduka. Tušo je suca Vučkova propisno izvrijeđao, a ni djelitelj pravde nije ostao dužan.

Uvijek neugodno putovanje Splićana u Vinkovce i ovoga je puta završilo prosipanjem bodova za devetoplasiranu momčad HNL-a. U devetom kolu Hajduk je s igračem manje odigrao 0:0 protiv Cibalije, a ključni trenutak utakmice dogodio se u 21. minuti kad je povratnik nakon ozljede Josip Skoko prodao 'vatreni lakat' Mazaloviću.

Sudac Domagoj Vučkov mu je bez krzmanja pokazao direktni crveni karton, a Bijeli unatoč trudu nisu uspjeli doći do sva tri boda.

"Ma samo sam ga malo odgurnuo. Ne, crveni karton nije bio. Ne ide mi nikako u glavu kako svi suci svaki put baš nama čine ovakve čudne stvari", pričao je 33-godišnji kapetan, koji nikada prije u cijeloj karijeri nije dobio izravni crveni karton.

Ova je odluka posebno razbjesnila pomoćnog trenera Hajduka Igora Tudora, koji je sucu Vučkovu sasuo sve u lice.

"Smeće jedno, sram te bilo! Ajde ako možeš kad dođeš kući, pogledaj se u ogledalo", urlao je Tušo na Vučkova, koji je, samo u nevjerici zavrtio glavom te navodno uzvratio sa:

"Bože, kakav kreten!"

Pitanje je što bi bilo da Vučkov ključnog igrača nije isključio u tako ranoj fazi utakmice. Splićani se pomalo opravdano ljute, iako su obje momčadi došle nadomak sva tri boda te zapucali odlične šanse. Dojam je da su domaćini bili bliže pobjedi, no Hajduk je u finišu, inače dosadne utakmice imao mat-potez koju nije realizirao Senijad Ibričić. Tako se i nakon 9. kola u Splitu ponovno najviše govori o suđenju.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 30/09/2009 : 14:51:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
29.09.2009. | 14:17

život na sjeveru

Vinko Vuković: Tko laže, Peroš ili Svaguša?

Netko laže! Ili Joško Svaguša, sadašnji čelnik Hajduka, ili bivša klupska uprava na čelu s predsjednikom Matom Perošem.

Svaguša, naime, tvrdi kako će Hajduk do kraja tekuće poslovne godine biti u minusu 20 milijuna kuna, dok je Peroš prilikom svog odlaska ustvrdio kako klub ostavlja u 'debelome' plusu, konkretnije - s 14 milijuna kuna na računu uz dodatak novca koji tek ima 'doći' od prodaje Nikole Kalinića, Drage Gabrića te posudbe Marija Brkljače.

Peroš je 's ponosom' zaključio kako je klubu s tim novcem osigurana još jedna novčano mirna sezona.

No, novca više nema. Tako barem, ne na skupštini dioničara kako bi se od velikoga biznismena očekivalo, nego u televizijskoj emisiji, kaže Svaguša. U kontru Perošu. A jedan od njih dvojice laže. Tko?

S obzirom da Svaguša nije iznio niti jedan konkretan dokaz o manjku na računu koji, prema njegovim riječima, nakon prvih sedam mjeseci iznosi nešto manje od 15 milijuna kuna, pokušajmo se na ovome mjestu poigrati brojkama...

Dakle, ako je Peroš kazao istinu, u kasi je na dan 6. kolovoza bilo 14 milijuna kuna, a čekalo se još i 5,3 milijuna eura od prodaje Kalinića u Blackburn, dva milijuna eura od prodaje Gabrića u Trabzonspor te 150.000 eura od posudbe Brkljače u Cagliari.

Ugrubo je to oko 67 milijuna kuna. Ako oduzmemo pak 18 milijuna kuna plaćenih Rijeci za braću Sharbini i još nešto 'sitno' za vabljenje trenera Reje, spustit ćemo se do projiciranoga plusa tek nešto manjeg od 50 milijuna kuna.

Neka su i plaće za kolovoz (koje su, usput rečeno, kasnile!) 'pojele' pet milijuna kuna, opet bi na Hajdukovu računu trebalo biti više od 40 milijuna kuna! 40.000.000! Ne računajući novac od sponzora!

U slučaju da još ni lipa nije 'legla' od Kalinićeva, Gabrićeva i Brkljačina transfera, a Sharbiniji su plaćeni u kešu (jesu), onda bi maksimalni minus mogao biti devet milijuna kuna.

I nikako do kraja poslovne godine ne bi mogao narasti do dvadeset milijuna kuna! To bi teško uspjelo i pučkoškolcu s prilagođenim programom.
Iz svega je jasno kako netko laže. Joško Svaguša ili Mate Peroš?

P.S. Da se ne zaboravi. Bivša uprava prodala je Kalinića, Gabrića te za dobar novac posudila Brkljaču, dakle, zaradila je. Sadašnja uprava kupila je Sharbinije, dakle, potrošila je.

Bivša uprava prodala je Kalinića za ukupno sedam milijuna eura, premda je Željko Kerum mjesec dana prije Kalina transfera na Otok nudio okladu kako će tri milijuna eura biti maksimum toga transfera. Sadašnja uprava kupila je Sharbinije, premda je bivša uprava u dva navrata odbila Rijekine prevelike zahtjeve.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 30/09/2009 : 14:51:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
U taboru Hajduka pripremaju film - "Istina o Vučkovu"

Hajduk razmišlja pripremiti filmić o svemu što bi zamjerio sucu Domagoju Vučkovu (na slici) na utakmici protiv Cibalije u Vinkovcima (0:0). Ako je već
Skoko isključen, onda je arbitar imao priliku ravnomjerno podijeliti još kartona i nogometašima Cibalije za startove koji su ostali nekažnjeni. Žutih svakako, a možda i crveni kad se Ibričiću uklizalo s dvije noge.

Svoje primjedbe Hajduk smjera poslati na znanje i ravnanje, jer se zna da od žalbe ne bi bilo baš nikakve koristi.

Riječki arbitar Vučkov na tragu je sugrađanina Ivana Bebeka, i on spada u red perspektivnih i zaslužuje međunarodnu scenu, ali je od kontrolora Ivana Novaka iz Varaždina za nastup u Vinkovcima zaslužio ocjenu 8,1 ili 8,2; neslužbene informacije nam se ne poklapaju u dlaku, međutim ne mijenja na stvari: to je ocjena - prosječnosti. FIFA sudac ni struku nije posve zadovoljio.

Usput, Goran Proleta osam dana ranije u utakmici Hajduka protiv Zagreba (2:0) dobio je ocjenu 7,9 što nije negativno, ali je još dalje od dobroga. I Proleta je griješio na štetu “bijelih“, propuštajući češće vaditi žute/crvene kartone iz džepa.

Tročlana Komisija za određivanje sudaca (koja ujedno i kontrolira suđenje) u sastavu Ivan Blažek, Željko Širić i Alojzije Šupraha trebala bi dobiti uskori film “Hajdukova istina o Vučkovu“.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 30/09/2009 : 14:52:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
peroš tvrdi kako ‘bijeli’ nikada u povijesti nisu bili novčano stabilniji

BIVŠI vs. SADAŠNJI Peroš poziva Svagušu na sučeljavanje
Voljan sam na uvid javnosti podastrijeti sve pripadajuće dokumente, ja svoje, Svaguša svoje, pa da vidimo, kad sjednemo za isti stol, čiji će argumetni prevagnuti
Piše: vinko vuković
Predsjednik Hajduka, Joško Svaguša, od preuzimanja vlasti na Poljudu nije se obrušavao na svooga prethodnika, Matu Peroša. A ni ovaj na njega. U rijetkim medijskim istupima uglavnom su se kurtoazno - zaobilazili. Nešto manje od dva mjeseca trajalo je to labavo primirje, a onda je Svaguša - eksplodirao.

U televizijskoj emisiji “Istinom do gola” u nekoliko je navrata ponovio kako je Hajduk u prvih sedam mjeseci ove godine poslovao s nešto manje od 15 milijuna gubitka, točnije minus je, prema Svagušinim riječima, iznosio 14.954.000 kuna. I nije to bilo sve, aktualni prvi čovjek “bijelih” zamjerio je bivšem čelništvu splitskoga nogometnog prvokategornika čitav niz radnji, a pogotovo preglomazni i preskupi igrački pogon.

Mate Peroš, naravno, nije ostao bez odgovora, spremno se odazvao pozivu iz redakcije Slobodne Dalmacije te je svojom istinom odlučio zabiti gol u gostima. Jer ipak on od 8. kolovoza i službeno ne stanuje na Poljudu.

- Gospodin Svaguša je u televizijskoj emisiji vašega kolege Zdravka Reića izrekao čitav niz neistina na koje moram reagirati. I to argumentirano reagirati, pri čemu sam voljan na uvid javnosti podastrijeti sve pripadajuće dokumente. A njih, hvala Bogu, imam sve uredno protokolirane i arhivirane.

Idemo redom, predsjednik Joško Svaguša kaže kako je Hajduk u prvih sedam mjeseci ove godine poslovao s blizu 15 milijuna kuna manjka te da će taj minus do kraja poslovne godine narasti i do 20 milijuna!?
- To je najveća od svih neizrečenih neistina. U Zapisniku o primopredaji dužnosti, kojega su, uz mene i Svagušu, 8. kolovoza potpisali i klupski financijski direktor Milan Prgomet te odvjetnik Damir Primorac, navedena su sve novčane stavke. Istina je sljedeća, u trenutku odlaska bivše uprave, Hajduk je na računu imao 14.350.000 kuna, a odakle sada Svaguši skoro pa istovjetni manjak stvarno mi nije jasno, to pitajte njega.

Minus, prema Svagušinim riječima, samo raste....
- Ni to mi nije jasno. Molio bih da objasni. Ma, to je praktički nemoguće.

Kako?
- Evo kako, uz 14.350.000 kuna ostavljenih na računu, klub je već dobio prvu ratu, odnosno 500.000 eura, od transfera Drage Gabrića u Trabzonspor, i prvih 3.500.000 eura iz Blackburna od prodaje Kalinića. A stiglo je i 150.000 eura od posudbe Brkljače u Cagliari. Do kraja sezone klub će dobiti i ostatak novca od Gabrića i Kalinića, a tu je i 16 milijuna kuna već dospjelih obveza od malih i velikih sponzora, koje samo treba naplatititi, baš kao i 7.130.000 kuna od inozemnih klubova s kojima smo dobili sporove nakon transfera naših igrača, poput, recimo, Čopa u Nacional ili Perišića u Sochaux.

Samo Cernat u ugovoru nema klauzulu o učinku
Dakle, vi tvrdite da je za sve to Joško Svaguša znao u trenutku dolaska na Poljud?
- Tako je, sve stoji u Zapisniku o primopredaji.

Možda niti jedna kuna iz navredenih stavki još nije naplaćena, a u međuvremenu su kupljeni Sharbiniji...
- Za taj dio stvarno ne mogu odgovarati. Ali ako se to i jest dogodilo, opet ostaje sporno onih 14.954.000 kuna minusa iz prvih sedam mjeseci, o kojima priča Svaguša, a što naprosto nije istina.

Joško Svaguša kaže kako je njegov primarni zadatak financijska stabilizacija kluba, odnosno njegovo postavljanje na zdrave temelje.
- Odgovorno tvrdim kako Hajduk nikad u svojoj povijesti nije bio boljoj novčanoj situaciji. Ako ima onih koji misle drugačije, neka me slobodno demantiraju. Hajduk sam ostavio u situaciji da je pred njim bilo više od godinu dana mirnog financijskog života, pa makar se više ništa u tom razdoblju ne zaradilo. A mi smo imali plan o zaradi, i to pravoj zaradi. A još pri tome, za razliku od naših nasljednika, nismo imali stadion na raspolaganju jer je ugovor s Gradom o 30-godišnjoj koncesiji aktiviran nakon našeg odlaska.

Govorili ste o prihodima, a što je s rashodima?
- Konkretno, u prvih sedam mjeseci ove godine zaradili smo 105.500.000 kuna, a potrošili 91.500.000 kuna. U trošak spada i podmirenje duga prema više od 90 posto vjerovnika, isplata svih zaostalih plaća igračima i radnoj zajednici, otkup od Zadra Danijela Subašića i Marina Tomasova te plaćanje brojnih drugih, kroz godine nagomilanih, potraživanja od raznoraznih društvenih subjekata. Sve su to troškovi koje klub više neće imati, a koje smo mi morali podmiriti.

Prema riječima Joška Svaguše Hajduku je za normalno funkcioniranje potrebno 96 milijuna kuna godišnje.
- Ne znam odakle mu ta cifra, u vrijeme bivše uprave klubu je godišnje trebalo 55 do 60 milijuna kuna, ukoliko ne bi bilo nekih izvanrednih troškova.

Koliko se mjesečno izdvaja(lo) za plaće?
- Mjesečno odljev novca je negdje oko 4,5, milijuna kuna. barem je bio u naše vrijeme. Ako je sada to povećano, to je vjerojatno uslijed angažiranja braće Sharbini, trenera Reje i njegova pomoćnika.

Znači, nema potrebe za rezanjem troškova, kako tvrdi Svaguša?
- Zaista ne znam što se krije iza Svagušina istupa, to neka drugi otkrivaju. Moje je da demantiram i obranim bivšu upravu, ljude koji su odgovorno i pošteno obavljali svoj posao. I to ne radim samo retorički, nego sa svim mogućim činjenicama i dokumentiranim dokazima, i to neoborivim dokazima. Neću dopustiti da netko o nama stvara sliku kao o neznalicama i neradnicima. Uostalom, vrlo rado ću sjesti za isti stol s Joškom Svagušom, pa da onda vidimo čiji će argumetni prevagnuti.

Sadašnji predsjednik kaže kako u klub treba uvesti praksu da se igračima u ugovor stavljaju klauzule o učinku, “koliko muzike, toliko para” .
- Na to se mogu samo nasmijati. Pa, svi igrači s kojima je prošla uprava potpisala ugovor imaju upravo takve klauzule. Svi osim Cernata koji to nije želio potpisati dovevši nas u situaciju”uzmi ili ostavi”. A mi smo ga, na preporuku struke, željeli uzeti.

Priča o glomaznom i skupom kadru je floskula
Svaguša, i ne samo on, tvrdi kako je pogon od preko 60 igrača preskup i neodrživ.
- Kada se stvari tako postave onda je on u pravu. No, kada malo raščlanimo stanje, onda postaje jasno kako je i ta priča obična floskula. Ako im je, primjerice, Cernat preskup, onda neka ga na zimu prodaju. Izgubiti sigurno na njemu neće, a nešto će i zaraditi. Od 34 igrača pod profesionalnim ugovorom desetorica su pak mladi igrači na posudbama koji mjesečno primaju 10.000 kuna. Imamo još i 30 stipendista koji pak mjesečno primaju 1600 kuna. A to, dopustite, za klub koji smjera biti ozbiljan nogometni pogon, nije puno.

Nekima očito je...
- Ma, radije ću plaćati 30 juniora, nego da nam samo jedan od njih, poput Maleša, pobjegne, pa da onda imamo problem. Uostalom, nije to veliki novac, sa samo jednim pravim transferom višestruko se taj vid financiranja isplati. Najvažnije je pak da su svi ti ugovori s juniorima potpisani na način da Hajduku ide stopostotna odšteta od eventualnog budućeg transfera. Nije to, kako se sada želi prikazati, plan nove uprave, mi smo to već sproveli, oni mogu samo nastaviti našim putem.

Je li to poruka za kraj?
- I ja i svi ostali članovi bivše Hajdukove uprave, koje nije dovela politika u klub, kako kaže Svaguša, nego dioničari na svojoj skupštini, spremni smo na bilo koji način pomoći našim nasljednicima, prepucavanje preko medija nam zaista ne treba. Varate se ako mislite da sam jedva dočekao izići u javnost, no na brojne neistine jednostavno sam morao reagirati.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 30/09/2009 : 14:53:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
Svaguša uzvraća udarac: Peroš laže i doveo je klub na rub bankrota

Nije dugo trebalo da aktualni predsjednik Hajduka Joško Svaguša uzvrati bivšem Mati Perošu nakon intervjua za naš list.
- Istina je da je Hajduk imao na računu 14 milijuna kuna, ali je istina da nisu bile isplaćene plaće za 7. mjesec. Ali istodobno naše su obveze bile više nego dvostruko veće od toga iznosa jasno je onda zašto je račun negativan.Osim toga kad bi nastavili živjeti tako nesrazmjerno izmedju prihoda i rashoda onda bi klupski račun na kraju godine bio u minusu od 22 milijuna.

Hajduk trenutno ima 58 igrača s profesionalnim ugovorom. To je previše i to klub ne može izdržati. Osim toga predložena su čak još 34 igrača za stipendijske ugovore što sam zaustavio i dao svojim suradnicima za struku da pregledaju - prenose Svagušine riječi službene klubske stranice.

- Istina je i da je klub, kako kaže Peroš, dobio 3.5 milijuna eura od Kalinića, ali nije rekao od toga njemu i menadžerima pripada 25 posto prema ugovoru koji je s njim potpisan. Isto tako i od svake rate za Gabrića njegovim menadžerima pripada 20 posto. Hajduku treba godišnje samo za plaće treba 60 milijuna (pet mjesečno!). A gdje su troškovi poslovanja?

- Bivši predsjednik je Hajduku oprostio 300 tisuća kuna, ali ne 700 tisuća. Ali je i svoje odvjetničke usluge je naplatio 1.8 milijuna kuna. Ujedno, mene kao predsjednika čeka plaćanje kredita iz 2007. godine od 2.4 milijuna kuna - veli Svaguša, naglašavajući:

- Nećemo smanjivati ugovore onim igračima koji su dobri,medjutim broj profesionalac moramo srezati nakon jesenskog dijela sezone. Ali nekima,kao Ibričiću smo ponudili novi ugovor i veća primanja. Zašto ne?! Kad vrijedi!

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 30/09/2009 : 18:32:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
Joško Svaguša: Peroš ne razumije kako posluju tvrtke!

Uvijek ista pisma. Nisam ga tija, a nisam ga ni falija. Tako uglavnom izgledaju primopredaje vlasti u Hajduku, a i većini ostalih hrvatskih kolektiva, kada aktualna vlast udre drvljem i kamenjem po prošloj, stvarajući alibije za svoje poslovanje.

Istovremeno, i “bivši” se jave, iako to “ne bi željeli”, no na koncu “šamaranje” preko novinskih stupaca nikad ne izostane.

Aktualno “šamaranje” u Hajduku zakotrljalo se nakon televizijske emisije “Istinom do gola” u kojoj je predsjednik Uprave Hajduka Joško Svaguša iznio niz brojki, među kojima i onu o 14 milijuna kuna duga Hajduka u razdobolju od početka godine do trenutka kada je preuzeo klub.

Bivši prvi čovjek Uprave Mate Tomislav Peroš na stupcima Slobodne Dalmacije demantirao je Svagušu brojku po brojku, što je potom izazvalo “vatrogasnu” konferenciju za novinare koju je sazvao Svaguša.

- Sazvao sam ovu konferenciju za novinare čitajući dnevni tisak, prvensteno mislim na Slobodnu Dalmaciju. Doživio sam napad od Mate Peroša zbog mog nastupa u emisiji Istinom do gola i dužnost mi je odgovoriti na napade koji su protiv mene utemeljeni - bio je početak filma “Imperij uzvraća udarac”.

- Što se tiče Peroša, iznenadilo me je koliko stvari ne razumije u poslovanju tvrtke. Jedna je stvar odljev i priljev novca, a druga stvar račun dobiti i gubitka u jednoj godini. Istina je da je na računu kada sam došao bilo nešto više od 14 milijuna kuna, no isto tako, primjerice, nisu bile isplaćene plaće za srpanj - govorio je Svaguša te dodao:

- Angažirali smo ovlaštenu revizijsku tvrtku koja je napravila taj račun dobiti i gubitka, i procjena je da će se ovim trendom do konca godine doći do 22 milijuna kuna gubitka.

Peroš je govoreći o dobrom financijskom stanju koje je ostavio Svaguši u “dotu” spomenuo i rate koje stižu nakon prodaje Nikole Kalinića i Drage Gabrića.

- U tim svojim izjavama Peroš nije uzeo u obzir da je dio od oko 20 posto od tih transfera otišao u ruke menadžera i nije se cijela ta svota novca slila u Hajdukovu blagajnu - komentirao je Svaguša.

Velika je razlika u gotovo svim brojkama koje su u javnost iznijeli Peroš i Svaguša. Bivši predsjednik uprave izjavio je kako je klubu godišnji minimum za poslovanje “svega” 55 milijuna kuna.

- Neka se onda Peroš vrati u klub i preživi s toliko novca - nasmijao se znakovito Svaguša.

Jasno je da nije riječ o pravom pozivu, već o izrazu ironije koji je izlazio iz svakom milimetra Svagušinog osmijeha.

Sadašnji je vođa potom to i obrazložio.

- Ako samo pogledate plaće igrača doći ćete do te brojke. On kaže da se mjesečno za plaće odvajalo 4,5 milijuna kuna. Ako samo to pomnožite s 12 mjeseci u godini dolazi se do brojke od 54 milijuna kuna - odmah je izračunao Svaguša te dodao: - Kako će za sve ostalo biti dovoljno milijun kuna?

Ni ovog puta obraćanje javnosti nije prošlo bez isticanja kako sada kao posao prvog čovjeka uprave odrađuje za simboličnu naknadu, a Peroš je ubirao veliku plaću.

- Moj je ugovor na 1 kunu - ponovio je po tko zna koji put Svaguša te dodao: - Nema Hajduk toliko novaca da me plati.

Potom je bio još precizniji.

- Peroš je za svoje odvjetnikovanje u Hajduku naplatio 1.800.000 kuna, a nije oprostio nikakvih 700.000 nego samo 300.000 kuna - prozvao je Svaguša Peroša.

Mislite li onda da je to pravi put za Hajduka, da se umjesto na profesionalce osloni na volontere?

- Moram kazati da je to pitanje u najmanju ruku nedisciplinirano - izvalio je Svaguša.

Pitanja doista mogu biti svakakva, ali nedisciplinirana? Ili su novinari nedisciplinirani? Na to je Svaguša već mnogo puta imao prigovore. Nikako da “ukroti” sedmu silu.

- Nitko nije pisao kako sam napravio dobre poteze dovođenjem trenera Reje i braće Shabrini - požalio se.

Medijska “potpora” uvijek mu je na ustima. No, nakon što je nije dobio na način na koji misli da bi trebao, počeo je polako gubiti živce. Pitanja su nedisciplinirana, a za neke nije siguran ni da su sportski novinari jer pitanje nije po mjeri. Urota je iza svakog ugla.

Niste li mogli ne kupiti braću Sharbini i trenera Reju te godinu završiti na pozitivnoj nuli?

- To je pitanje smiješno, ne znam jeste li vi uopće sportski novnar - rekao je Svaguša, očito dobro potkovan ne samo u svojoj osnovnoj djelatnosti i upravljanju nogometnim kolektivom, već se dobro razumije i u novinarstvo. Svestran tip.

Krivca za minus, naravno, vidi u prošloj upravi.

- Nisu krivi Sharbiniji, nego sedam igrača koje je dovela prošla uprava, a koji ne igraju.

Peroš je izjavio i kako nisu gomilali igrače te kako samo 34 igrača ima profesionalne ugovore te još oko 30 stipendijske.

- Nije istina. Imamo 58 igrača pod profesionalnim ugovorima, a predloženo je još 34 za stipendijske ugovore. To je veliki, najveći teret ovog kluba.

Koliko se mjesečno troši na plaće igraća?

- To je najveći dio i ide 4,1 milijun kuna. Trebamo taj dio smanjiti na 25 igrača. Ukupno za cijelu radnu zajednicu mjesečno trošimo 5 milijuna kuna, a na neke od tih isplata ide i PDV. U Omladinskoj školi imamo 26 zaposlenih, a u radnoj zajednici 47 djelatnika.

Što će se dogoditi s Hajdukom i takvim minusom? Prijeti li bankrot?

- Kada bi se nastavilo ovakvo poslovanje, sada 20 milijuna minusa, pa iduću godinu isto, pa opet i za dvije godine, tko će to platiti? Nama je imperativ smanjiti troškove radne zajednice za dva milijuna kuna mjesečno i s time krećemo od 1. siječnja. Razgovarat ćemo s igračima i vidjeti gdje se može smanjiti trošak.

Hoćete li povećati prihode i na koji način?

- To je moja stvar.

Kakva je budućnost Hajduka?

- Moramo se osloniti na Omladinski pogon. Sada smo u procesu stavljanja reflektora na pomoćni teren, ovi bivši ni to nisu bili u stanju napraviti.

Peroš je ponudio sučeljavanje Svaguši, a kako tvrdi odvjetnik naoružan je papirima koji potvrđuju ono što govori.

- Što se ja imam s njim sučeljavat?

Htio, ne htio, Svaguša je tako otvorio novu “ratnu frontu”. Prijetio je Torcidi zabranom transparenata, novinari su nedisciplinirani i ne hvale ga, a sada je zaratio i sa starom upravom. A za kormilom nije ni dva mjeseca.

pero smolčić, slaven alfirević

Hajduk je poslovao - nedomaćinski...
Ako je primarno rezanje troškova, otkud se Senijadu Ibričiću nudi novi ugovor, pitali su novinari:

- Neka se zna tko vrijedi, a tko ne vrijedi. Ibričić zaslužuje bolji ugovor, a ne kakav je imao ranije. U odnosu na neke igrače, to je bilo smiješno. I mi moramo ispraviti nepravdu prema jednom od naših najboljih igrača. Uštedjet ćemo na drugim stvarima, a Ibričić mora imati tretman kakvog zaslužuje – objasnio je predsjednik.

Ibričić je ljeta 2008. doveden iz Zagreba kojemu je uplaćena odšteta od 1,8 milijuna eura, dok je Ibričić dobio ugovor od 120.000 eura godišnje.

Istodobno, u Hajduk su iz Dinama dovedeni Marijan Buljat i Dario Jertec za sumu od 1,2 milijuna eura odštete Dinamu, M. Buljat je dobio ugovor od 300.000, a Jertec od 200.000 eura godišnje gaže. Jasno je na koga je lanjska garnitura „topala“ kao na pojačanja.

Danas uprava na čelu sa Svagušom želi ispraviti propust spram Ibričićevih kvaliteta i podebljati mu ugovor unatoč sveukupnom procesu štednje od najmanje 20 posto u svim segmentima „bijelih“.

Rujan je prošao, gdje je Fredi Fiorentini?

- U razgovorima smo gdje će biti raspoređen, on ima svoj ugovor s Hajdukom, a vidjet ćemo još kako ćemo ga razmjestiti, usmjeriti, hoće li i kada otići u HNS.

Fiorentini svakodnevno upućuje u posao Tonija Karduma i Josipa Grbića, svi su zajedno u kancelariji, nije to ad hoc primopredaja.

Kad se sve zbroji i oduzme, je li onda Hajduk dosad uopće poslovao domaćinski?

- Prosudite sami. Aki ja sigurno neke poteze ne bih povukao niti uradio. Vodio bih više računa. A ne samo da su nas nakrcali obvezama, nego bitko nije spomenuo da moramo kredit vratiti u iduće dvije godine, kredit od 2,4 milijuna kuna kojeg su mohi prethodnici podigli 2007. godine, dakle poslije pretvorbe, tj. preoblikovanja.

Svaguša je samo nizao podatke:

- I ne samo to, nisu bili kadri u tom razdoblju kad su klub opterećivali raznim obvezama u svemu tome napraviti neophodne reflektore za pomoćne terene, niti opskrbiti omladinski pogon s dovoljno opreme, nego sad ja to moram rješavati sa šefom škole Vučevićem...

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 30/09/2009 : 18:32:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
Andrićevo koljeno još nije spremno za igru
Srđan Andrić nije uspio u nakani da se vrati treninzima, koljeno ga je vratilo ”u boks“, smeta ga i dalje, pa će se svi zajedno strpjeti još koji dan-dva. Kasni kapetan “bijelih” u startu, a to znači da ga nema ni u subotu u Rijeci, na Kantridi, protiv Scorijine Istre 1961 (20.30 sati).

Pokušao je, nije išlo. Od svih ozlijeđenih vratio se tek Brazilac Paraiba, dok će Andrić, Goran Rubil, Ahmad Sharbini, Jurica Buljat, Toni Pezo sve do Ante Aračića još pričekati.
- Paraiba nam je jedan napadač više. Bit će sada lakše i Anasu Sharbiniju koji nema karakteristike napadača i zajedno se s Ibričićem žrtvuje igrati ono što nije njegovo pravo mjesto. Zato i jest bio slabiji... - kaže Edoardo Reja.

Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 30/09/2009 : 19:35:28  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

Andrićevo koljeno još nije spremno za igru
Srđan Andrić nije uspio u nakani da se vrati treninzima, koljeno ga je vratilo ”u boks“, smeta ga i dalje, pa će se svi zajedno strpjeti još koji dan-dva. Kasni kapetan “bijelih” u startu, a to znači da ga nema ni u subotu u Rijeci, na Kantridi, protiv Scorijine Istre 1961 (20.30 sati).

Pokušao je, nije išlo. Od svih ozlijeđenih vratio se tek Brazilac Paraiba, dok će Andrić, Goran Rubil, Ahmad Sharbini, Jurica Buljat, Toni Pezo sve do Ante Aračića još pričekati.
- Paraiba nam je jedan napadač više. Bit će sada lakše i Anasu Sharbiniju koji nema karakteristike napadača i zajedno se s Ibričićem žrtvuje igrati ono što nije njegovo pravo mjesto. Zato i jest bio slabiji... - kaže Edoardo Reja.

Za ovog bi bilo bolje da učini uslugu Hajduku i da do kraja sezone bude ozljeđen...

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 01/10/2009 : 17:58:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
Skoki samo jedna utakmica kazne, nema ni Andrića ni Rubila

Srđan Andrić ne može, a ne može ni Goran Rubil. Definitivno ih nema u kombinacijama za odlazak u Rijeku na susret protiv pulske Istre 1961 što se igra u subotu s početkom u 20.30 sati.

No, hrabri definitivni povratak brazilskog centarfora Rafaela Paraibe koji je nakon operativnog zahvata i rehabilitacije odradio uredno treninge povratka.

Najprije je u tjednu dok je Hajduk bio u Vinkovcima dvaput nastupio u sparing-susretima ostatka momčadi protiv juniora, pa se u utorak priključio prvoj momčadi i odradio nove vježbe bez problema.

Kuvertiramo da će Paraiba, strijelac pogotka u Žilini u Hajdukovu euro-izletu, naći svoje mjesto među 20 putnika što će ih trener Edoardo Reja povesti u petak na put u Opatiju (let zrakoplovom do Zagreba, pa autobusom na Kvarner).

Podsjećamo da je po napucima trenera Hajduk promijenio svoje boravište kad igra na Kantridi: umjesto hotela Adriatic sele u Ambasador, jer hotel u kojem se gubi mora se mijenjati, oživio je Reja i zrno praznovjerja!

Draženko Kovačić iz Križevaca određen je za suca subotnjeg gostovanja Hajduka u Rijeci protiv Istre 1961, dakle, eto nove intrige u odnosima Hajduka spram sudačke organizacije, dva dana nakon što je trener Edoardo Reja kazao pred novinarima:

- Nismo glupi, vidimo što se događa!

Bila je to reakcija Hajdukova kormilara a propos kriterija suđenja Riječanina Domagoja Vučkova na utakmici protiv Cibalije (0:0, isključen Josip Skoko u 21. minuti).

A Vučkov se „nadovezao“ na Gorana Proletu koji je sudio protiv Zagreba (2:0) tako da su mu „bijeli“ zamjerili na kriteriju kojim (ni)je dijelio kartone. I sad eto – Draženka Kovačića.

Kovačić je od onih koji su kao crvena krpa „bijelima“, nakon što je znatan dio karijere proveo na njihovoj „crnoj listi“.

Mnogo puta su u Poljudu bili nezadovoljni suđenjem dojučerašnjeg internacionalca iz Križevaca, pa im uoči gostovanja na Kantridi kod Puljana svašta pada na pamet. Što bi tek rekli da prednost Dinama nije 13 bodova (25:12)?!

Uglavnom, u subotu Hajduku sudi Draženko Kovačić. Pomoćnici su mu Krunoslav Ambrinac i Andrija Olujić, dok je četvrti sudac Marijo Strahonja, sva trojica potonjih su iz Zagreba.

Inače, hajdukov igrač Josip Skoko kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja i s 8000 kuna zbog crvenoga kartona zarađenog u 21. minuti susreta s Cibalijom.

Odluka je to disciplinskoga suca T-Com Prve HNL Krešimira Vlajčevića kojom se donekle daje za pravo hajdukovcima koji su prosvjedovali tvrdeći kako njihov nogometaš nije laktom udario Mazalovića.

Naime, uobičajena kazna za ovakve prekršaje je najmanje dvije utakmice kazne. Vlajčevićevo je objašnjenje da je razliku u odnosu na učinjeni prekršaj “honorirao” visinom novčanoga dijela kazne.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 01/10/2009 : 17:58:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
Mate Peroš: Svaguša je tu da zaradi, a ne da optužuje bivšu Upravu!

Mate Peroš je još jednom reagirao na izjave Joška Svaguše pri čemu ga je, kako kaže, posebno pogodila neistina o njegovoj zaradi dok je bio Hajdukov odvjetnik.

- Šest godina sam bio odvjetnik Hajduka i za to vrijeme sam zaradio znatno manje od navedenih 1.800.000 kuna. I to sve uz 50 posto popusta u odnosu na odvjetničke tarife te uz plaćanje PDV-a i 45 posto poreza.

- Nadalje, nije istina da sam, na ime svog odvjetničkog rada, klubu oprostio 300.000 kuna, iako ni to nije mali iznos, nego točno 835.000 kuna što je lako provjerljivo jer postoji potvrda sa svim računima kod financijskoga direktora Milana Prgometa i porezne savjetnice Nives Vrgoč - kaže Peroš dodajući kako Svaguša u svom tv-nastupu nije govorio o bilanci, nego o stanju na klupskome računu.

- Ako ćemo govoriti o bilanci onda bi stanje na koncu poslovne godine trebalo biti nula jer je stvar sposobosti uprave da naplati sva potraživanja. Što se pak tiče neisplaćene plaće za srpanj, prošla je uprava isplatila radnu zajednicu, a igrače nije jer njima plaća stiže do 10. u mjesecu, a mi smo otišli 6. kolovoza - objašnjava Peroš ponavljajući kako su u vrijeme njegove uprave mjesečni klupski izdaci bili oko 4,5 milijuna kuna, “a što se poslije dogodilo ne znam”

- Svaguša je polemiku sveo na osobnu razinu, a ja sam u razgovoru za Slobodnu samo iznio činjenice. Istina je, ako bi se ovim tempom nastavilo trošiti, a da se u međuvremenu ništa ne zaradi, onda bi Hajduk za godinu dana bio u minusu. No, za to oni i jesu tu, da zarade. A ne da prozivaju bivšu upravu koristeći to kao alibi - navodi Peroš zaključujući kako s ovim njegova komunikacija preko medija s gospodinom Svagušom prestaje.

Go to Top of Page
Page: of 616 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 3.23 seconds. Snitz Forums 2000