Author |
Topic |
drakulloni
Senior Member
1317 Posts
Member since 25/09/2009 |
Posted - 01/10/2009 : 11:42:14
|
Bom Dia amigosi! Pokrecem ovaj topik u nameri da kazemo i poneku lepu rec o novim epizodama omiljenog nam pilota. Na vecini tematskih celina koje su posvecene MR.NO-u na ovom forumu uglavnom se prica o kvalitetu starih epizoda, njihovoj neuporedivosti sa ovim novim izdanjima, nostalgiji za starim scenaristima....itd. Ipak, kao strastveni ljubitelj ovog junaka, smatram da i novije epizode imaju sasvim zadovoljavajuci kvalitet i da sa sobom nose prepoznatljivu harizmu Jerry Drake-a. Ja ih svakako citam sa velikim uzivanjem. Pored toga, ova izdanja dostupna su mladjim citaocima, nekim novim klincima koji svakog cetvrtka jure na trafiku, i ne treba im ubiti pocetnicki entuzijazam. Prvi strip ovog junaka koji sam procitao nosio je naziv >Cudo Nevidjeno< i za mene je tada bukvalno to i predstavljao. Od tada smo ja i MR.NO nerazdvojni, i on je kao strip junak uticao u velikoj meri na formiranje moje licnosti. U najpozitivnijem smislu. Predpostavljam da je nekome,ko se sada prvi put susrece sa novim epizodama,isti ili slican osecaj. Nadam se da ce ovde biti vise reci o pricama koje su smestene izmedju korica, jer to je sustina svakog stripa. Kritike su neizbezne, ali se nadam ljudima koji mogu da uoce i istaknu dobre strane novih avantura koje nam donosi VC.
Prošlo je nešto više od godinu dana od kada je startovala ova tema. U tom periodu objavljeno je dosta kvalitetnih epizoda, mnoštvo avantura o kojima smo veselo čavrljali na ovaj ili onaj način
Ključna stvar je to da se u "trafikama", a samim tim i u našim domovima pojavio, glavom, bradom, jaknom i pajperom Mister NO od prvog broja tako da od sad pa na dalje, ovde možemo da diskutujemo (stručno i naučno ) i o starim dobrim epizodama omiljenog nam pilota
|
Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek. |
Edited by - drakulloni on 20/12/2010 21:33:12
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 01/10/2009 : 11:50:12
|
meni te novije(VČ) a ni one starije(Strip Agent) epizode nisu loše. Fali mi taj Nollitovski pristup ali sve u svemu dobar je bio pilot i nepravedno ugašen kod Bonellija.Koliko samo gorih stripova izlazi i dan danas. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1949 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 01/10/2009 : 12:41:34
|
20 godina kasnije za mene je najbolja priča ipak, tik iznad Gvadalkanala. Te dve priče su sjajne, komotno bi prošle i da su izašle u prvih 200 brojeva. Tojest u vreme zlatnog perioda Džerija.
Dobre epizode su još - Pobunjenik Huanito i Prijatelj u opasnosti.
Jednodelne su mahom prilično loše. Meni je jubilarac bio gotovo nečitljiv, Serijski ubica takođe.
Ova najnovija koja se završava sledeće nedelje - Teror Rio Negra nit smrdi nit miriše, teško da će na dobro da izađe. Najverovatnije čist prosek ili nešto ispod toga. Kao i ona sa onom novinarkom.
Sve u svemu odlične epizode zauzimaju 10 brojeva. Možda bi tu mogla kao dobra da se ubaci i Lovci i lovina. Nije loša cifra ni najmanje obzirom na pad kvaliteta. Mnogi su se žalili na Mister Noa a po meni on je doneo brojčano najviše dobrih epizoda. |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 01/10/2009 : 13:07:37
|
Sve pohvale za "Prijatelj u opasnosti"/"Gringov izazov"!Rudarski grad u dzungli,makljaza sa policijom i svercerima dijamanata,istrazivanje krugerovog nestanka...i sve to upakovano u disoov crtez! Prava poslastica,u rangu epizoda iz zlatnog perioda!Najjaca scena mi je kad Dzeriju bace jaknu na glavu pa ga onda umlate k'o vola u kupusu !Cekao sam do kraja epizode da im vrati,al' nista... Preporuka!Prica & scenario-8,crtez i naslovnice-10! Sad cekamo nastavak za "Teror Rio Negra"... |
|
|
drakulloni
Senior Member
1317 Posts
Posted - 01/10/2009 : 13:25:00
|
>Dvadeset godina kasnije, Zemlja i Sloboda, Izdajnik< pored toga sto cine dobar i zanimljiv serijal, izabrane su i za prve epizode u ediciji VC sto predstavlja jedini logican pocetak izlazenja u odnosu na ostale stripove. U startu se susrecemo sa prosloscu samog junaka, kao i njegovog oca, sto predstavlja neku nit koja povezuje predhodne serijale i ove nove. Pored ove super epizode su i >Gvadalkanal,Godisnje doba u paklu,Na tragu gospodina Kaplana<, >Na ivici ambisa,Noc zrtvovanja< ponajvise zbog simpaticne i drske novinarke 8) , kao i >Prijatelj u opasnosti, Gringov izazov< zbog suprotstavljanja sablonskom pandurskom rezimu 8) |
|
|
drakulloni
Senior Member
1317 Posts
|
nolo contendre
Junior Member
Serbia
411 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 01/10/2009 : 13:45:45
|
Mister No mi je omiljeni strip junak i jedan od retkih stripova u izdanju VČ koji ne kupujem.Valjda sam time sve rekao. Poslednja epizoda koja mi je baš legla bila je Ljudi Bez Nade u izdanju Vaninija.Poprilično loš crtež.ali scenario za 10. |
|
|
drakulloni
Senior Member
1317 Posts
Posted - 01/10/2009 : 13:56:17
|
quote: Originally posted by nolo contendre
Mister No mi je omiljeni strip junak i jedan od retkih stripova u izdanju VČ koji ne kupujem.Valjda sam time sve rekao. Poslednja epizoda koja mi je baš legla bila je Ljudi Bez Nade u izdanju Vaninija.Poprilično loš crtež.ali scenario za 10.
Slazem se da neke stvari covek tesko preboli, ali mogao bi da das sansu starom Dzeriju u novom ruhu. Mozda te iznenadi |
|
|
nolo contendre
Junior Member
Serbia
411 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 01/10/2009 : 14:56:17
|
Imam prvih 12 od VČ.Zbog kvaliteta tih epizoda sam i odustao.U stvari,dve mi stvari najviše smetaju; Veliki broj one shotova,koji me nerviraju bez obzira na kvalitet i činjenica da je serijal završen.Zbog ovog drugog ne vidim neki smisao u kupovanju izdanja VČ.Ali kada bi "veseljaci" rešili da krenu sa nekim kolekcionarskim izdanjem od prvog broja to bih kupovao redovno,bez obzira na cenu. |
|
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 01/10/2009 : 15:25:55
|
i uz najbolju nameru, ne mogu reci nista pozitivno o ovim novijim Mr.No
|
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
Djuro
New Member
Serbia
273 Posts
Member since 29/03/2006 |
Posted - 02/10/2009 : 00:04:30
|
quote: Originally posted by Pajtos
Sve pohvale za "Prijatelj u opasnosti"/"Gringov izazov"!Rudarski grad u dzungli,makljaza sa policijom i svercerima dijamanata,istrazivanje krugerovog nestanka...i sve to upakovano u disoov crtez! Prava poslastica,u rangu epizoda iz zlatnog perioda!Najjaca scena mi je kad Dzeriju bace jaknu na glavu pa ga onda umlate k'o vola u kupusu !Cekao sam do kraja epizode da im vrati,al' nista... Preporuka!Prica & scenario-8,crtez i naslovnice-10! Sad cekamo nastavak za "Teror Rio Negra"...
Sablasna svjelost Grada usred tame džungle. Jaguar koji svoju lovinu juri po svježe asfaltiranom putu, u čemu ga prekidaju farovi automobila i neke mnogo opasnije zvijeri. Disov crtež, korupcija, ljudska pokvarenost, bijeda, svemocna korporacija, pa i nagovještaji s/m grupnjaka ;). Jeste da ima tu strahovitih logičkih rupa u priči, ali meni je ovo gore opisano sasvim dovoljno za jednog pravog, dobrog Mister No-a, pa makar ne bio Nolittin, i makar bio broj 310. |
|
|
tiberije
Average Member
USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 02/10/2009 : 06:23:57
|
Moj omiljeni junak, ali na zalost prevelika je razlika u kvalitetu ovoga sada i onaga pre. Pilot je prestao da izlazi odmah posle Africkog ciklusa u LMS. Ja sam skupio sve brojeve LMS-a i bas sam sa nekom nadaom oceikavao nastavak ali od tada serijal samo tone li tone. Ipak kao ste rece teller izlazi i puno gorih stvari kod Bonellija pa sto ne bi Mister NO. Eto na primer Teks:) |
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
|
|
gospodar
Starting Member
Serbia
49 Posts
Member since 02/10/2009 |
|
drakulloni
Senior Member
1317 Posts
Posted - 04/10/2009 : 19:28:30
|
Kada bi sagledavali citav serijal imalo bi smisla uporedjivati stare i nove epizode. Ali to nije tema ovog topic-a. Tema je vezana za izdanja MR.NO-a u ediciji VC. Drzimo se teme u iscekivanju nastavka "Teror Rio Negra", meni vrlo zanimljive epizode. Pogotovu zbog glavnog negativca, koji u pocetku deluje kao potpuni ludak {a i jeste potpuni ludak} ali kasnije sam ga zgotivio zbog price o slobodi narodam koji zivi u njegovom tajnom skrovistu. E to je sad tema o kojoj bi moglo da se diskutuje. Njegov psiholoski profil i kolika je granica izmedju fanatizma i herojstva. Pa valjda ima jos poklonika MR.NO koji istinski uzivaju u avanturama pilota bez obzira na godinu izdanja |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Posted - 05/10/2009 : 07:04:29
|
Ma,naravno!Mani ti ove picajzle kojima serijal nije zanimljiv ako je kratak ili ako je zavrsen. Mogli bismo napraviti u ovom topicu i odbrojavanje do zadnje epizode... |
|
|
sonny black
New Member
Croatia
200 Posts
Member since 02/10/2009 |
|
drakulloni
Senior Member
1317 Posts
Posted - 05/10/2009 : 11:02:06
|
quote: Originally posted by Pajtos
Ma,naravno!Mani ti ove picajzle kojima serijal nije zanimljiv ako je kratak ili ako je zavrsen. Mogli bismo napraviti u ovom topicu i odbrojavanje do zadnje epizode...
Ja sam nepopravljivi optimista i uopste ne verujem u gasenje serijala. To je po meni samo zatisije pred buru Cekaju se ljudi sa inspiracijom koji ce MR.NO-u dati novu energiju i svezu krv. Pa kad se stari pajper zahukta ima samo da prasi !!! |
|
|
milkywaymanser
Junior Member
Serbia
457 Posts
Member since 22/04/2003 |
|
draskomisterno
Senior Member
Serbia
1003 Posts
Member since 28/03/2004 |
Posted - 06/10/2009 : 00:19:13
|
Mister No koji sad citamo u izdanju VC je naravno losiji od starih epizoda ali ipak ima nesto sto me privlaci i zato se radujem svakom novom broju |
drale |
|
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 07/10/2009 : 20:05:12
|
Upravo sam procitao epizodu ,,Gringov Izazov,, i prijatno sam se iznenadio!!!Ukoliko sam dobro shvatio ona se nadovezuje na epizodu ,,Prijatelj U Opasnosti,,(moram i nju nabaviti)ili mozda grijesim?!U svakom slucaju sam zadovoljan pilotom i najvjerovatnije da cu ga nastaviti uzimati!!!! |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 07/10/2009 : 20:12:59
|
quote: Originally posted by kandraks
Upravo sam procitao epizodu ,,Gringov Izazov,, i prijatno sam se iznenadio!!!Ukoliko sam dobro shvatio ona se nadovezuje na epizodu ,,Prijatelj U Opasnosti,,(moram i nju nabaviti)ili mozda grijesim?!U svakom slucaju sam zadovoljan pilotom i najvjerovatnije da cu ga nastaviti uzimati!!!!
Dobro si shvatio Inače po meni "Prijatelj u opasnosti" po kvalitetu je jedna od boljih priča, jedino su "Dvadeset godina kasnije" i "Gvadalkanal" ispred, dok sa "Pobunjenikom Huanitom" su tu negde |
|
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Posted - 07/10/2009 : 20:33:46
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
quote: Originally posted by kandraks
Upravo sam procitao epizodu ,,Gringov Izazov,, i prijatno sam se iznenadio!!!Ukoliko sam dobro shvatio ona se nadovezuje na epizodu ,,Prijatelj U Opasnosti,,(moram i nju nabaviti)ili mozda grijesim?!U svakom slucaju sam zadovoljan pilotom i najvjerovatnije da cu ga nastaviti uzimati!!!!
Dobro si shvatio Inače po meni "Prijatelj u opasnosti" po kvalitetu je jedna od boljih priča, jedino su "Dvadeset godina kasnije" i "Gvadalkanal" ispred, dok sa "Pobunjenikom Huanitom" su tu negde
Hvala Bruce na pomoci,onda cu obavezno morati i nju nabaviti,kao i tog ,,Pobunjenika Huanita,,!!! |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 07/10/2009 : 20:46:19
|
@ kandraks
"Pobunjeniku Huanitu" (VČ 16/17) hronološki predhodi jednodelna priča "Pobuna" (VČ 8), tako da nije loše da i nju nabaviš |
|
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Posted - 07/10/2009 : 21:21:19
|
Vazi i hvala jos jednom!!! |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Posted - 09/10/2009 : 18:59:55
|
Ajd' da dignem topic i da malo prokomentarisem epizodu Teror Rio Negra/U piratskoj jazbini(br21/22).(EDIT:puno ŠPOILERA,šinko! )Prica je dobra,drzi svo vreme.S Pajperom u pogresnom vremenu na pogresnom mestu,usred "rata" policije i bande gusara! Stari,dobri Dzeri Drejk...sa odusevljenjem sam pratio one scene gde ga ni upereni pistolj u celo ne sprecava da bude tvrdoglav k'o mazga,a tek njegova legendarna nadmudrivanja sa Pajperom(kad ne treba on pali iz prve,bez sutiranja!)... Dobar je bio i onaj tvist sa ubacenim pandurskim spijunom,iako je,po meni,malo seprtljavo uradjen...Crtez(Gramaccioni) na visini-surovi obracuni,predeli Amazonije,prelepe,do zuba naoruzane,devojke gusara-melem za oci!Btw,ajd' malo i da tupim ,malo sam rekonstruisao obracun u "Novoj Kadizi",koji se desio pre pilotovog sletanja,i sad...ako je Markos(ne ovaj nas ) pandurcina,ako Vosington nije pucao ni u jednog,dolazim do zakljucka da je "Teror Rio Negra" sam (doduse,on je i priznao da je sve sam )udavio lancem pajkana u camcu i vodju patrole u baru,kao i da je sam izresetao ona dva koja su bila na patosu kad je stigao Drejk?Svaka mu cast,nisu stigli ni da trepnu! |
Edited by - Pajtos on 09/10/2009 19:18:42 |
|
|
Topic |
|