Author |
Topic |
Pusti
Starting Member
Serbia
80 Posts
Member since 20/10/2008 |
|
nolo contendre
Junior Member
Serbia
411 Posts
Member since 18/06/2009 |
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 28/08/2009 : 08:05:09
|
quote: Originally posted by nolo contendre
Minjako!
Čim nam ukinu vize,idem u Italiju da osvetim Džerija.Znači,načekaću se.. Lucky bastard!!
Dotle će on emigrirati u paničnom strahu od MN fanova. |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
|
|
Misko iz Darwooda
New Member
171 Posts
Member since 26/02/2007 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 28/08/2009 : 22:32:03
|
quote: Originally posted by Mhejl
@Inferno A koji je tebi najgori?
Teško je bilo izabrati finaliste, ali evo:
Chiaverotti - čovjek se zaposlio kao scenarist, a ja mu ne bi dao niti da privrće govna u štali. Za razliku od Rujua, on je pisao loše horrore (još imam noćne more od Mumije i Kamenog sata) što je u neku ruku tematika DD-a, dok Pasqale nije niti to. Ni u 100 pokušaja se nije moglo naći 2-3 dobro realizirane priče, a kamo li da su te iste potakle na nekakvo razmišljanje (ako isključimo ono isprazno). Jako limitiran čovjek, trendovskih pogleda na svijet, a otegotna okolnost mu je i to što je u više navrata pokazao kako ima vrlo visoko mišljenje o sebi, erhm. Upravo kad se Ruju pojavio na obzoru, to je bio početak kraja. Svojom je gnjileži doslovno umrtvio i usmrdio čitavu jednu epohu. A kako stvari stoje, ne uči se pameti. Kako su Chiaverotti i Ruju pristigli u dd staff, ma šta ja govorim, u bonelli uopće, ja mislim da odgovor ne zna ni divica marija.
Moj glas, dakle, ide za Rujua.
Malo da prokomentiram ostale i odgovorim na neke opaske.
Faracija nisam stavio, a mislio sam se. Čak sam htio i Viettija. Burattinija sam poštedio zbog prošlih zasluga. Neka njega. Masiero mi nije toliko mrzak, ali je na listi završio zbog javnog mnijenja.
Nizzi - Nekad dobar, poslije upropastio ni više, ni manje, nego 10 godina tex-izdavaštva. Epoha, čovjeće!
Colombo - Bezidejni bezveznak, forsira spektakl (sadiste), a ni to mu ne ide od ruke.
Del Freo - Vidi pod Mignacco, samo 6X gore. Promašeni slučaj. Od male stvari voli bezuspješno raditi veliku. Majstor ispraznog filozofiranja. Ima velikih problema sa zdravom logikom. I on bi trebao biti spasitelj Mrno-a?
Mignacco - Majstor prosjeka. Danas više niti to. Mister No se utopio u njegovom sivilu. Poznat je i po premiještanju iz staffa u staff, a zadržava se sve dok ga ne razvodni.
Masiero - Nisam ga još pokopao.
De Nardo - Još jedan u DD staffu koji ne zna gdje je završio, za kojeg junaka piše i kako bi DD epizode trebale izgledati. Jako, jako loš.
La Neve/Santarelli - Santarelli još tako-tako, ali La Neve, jo meni. Kad bi bila priča o nuklearnoj eksploziji, on bi uspio skrenuti radnju na nešto sasvim banalno, kao npr. "pošto kupus, gospojo".
Bagnoli/Pfifer - Ne znam šta bi reka.
Toninelli - Nisam još puno čitao njegovi priča. Neke su valjale, ali Grad iznad svijeta i Kamen koji ubija su dovoljni da čovjek poriga sve šta je ruča.
Propseri - Čovjek kojemu je polazilo za rukom nevjerojatno - da upropasti i najrazvikanije misterije tj. one s najviše potencijala. |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
todorko
New Member
Serbia
154 Posts
Member since 19/08/2009 |
|
Archy
stripovi.com suradnik
Croatia
1448 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 29/08/2009 : 11:47:47
|
Pa dobro, ne znam kakav je Ruju u DD, ali je u Demianu skroz OK. Priče su mu duboke i ljepo povezane.
Ne kužim zašto si poštedio Bureta zbog prošlih zasluga, a stavio si Toninellija. Pa on je držao Zagora kroz 30-400 brojeva.
Kad bi sve sveli na prosjek, mislim da Bure ima prosječno lošije priče od toninellija. Kad se samo sjetim Richtera i kukaca ubojica, dosta mi je. Da ne spominjem Indijansku magiju. E, to je glup scenario.
Mislim, kod Kamena koji ubija i Grada iznad svijeta priče su plitke i nerazrađene. Ali to su ipak specijalci, pa se ništa posebno ni ne očekuje. Kad čitaš te priče, vidiš da je priča glupa, ali kad čitaš Richtera u Podzemlju New orleansa, ne vidiš da je priča glupa, nego vidiš sebe da si glup jer to čitaš. Mislim, u tim je brojevima Bure dotaknuo dno. Hoće li se dići, vidjet ćemo.... Istinu će pokazati vrijeme. |
No sikiriki |
|
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 29/08/2009 : 11:53:27
|
quote: Originally posted by Archy
Ne kužim zašto si poštedio Bureta zbog prošlih zasluga, a stavio si Toninellija. Pa on je držao Zagora kroz 30-400 brojeva.
U vrijeme Toninellijeve vladavine Zagor staffom, zabilježen je konstantni pad tiraža. Toninelli je zamoljen da ode kada je tiraž bio 20000, te je Zagor bio najlošije rangirani junak SBE-a po tiražu. Kasnije su Bure i Boselli vračali tiraž gore... |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
|
Andrey
New Member
British Indian Ocean Territories
281 Posts
Member since 06/01/2009 |
Posted - 30/08/2009 : 00:04:30
|
de nardo-ova dva njegova stripa koja su izašla kod nas su iritantno loši,treba raditi samo u suradnji s Cossuom
od ovih sa liste najbolji su mi redom mignacco,chiaverotti i nizzi
mignacco mi sigurno nije toliko loš kao većini mr.no fanova,vjerovatno zbog toga što ja nisam fan spomenutog junaka,a i ne smatram da je on glavni krivac za gašenje,prije da je to bonellijeva industrija/hiperprodukcija zbog koje se i nizzi tako srozao naravno bonelliju nije teško napustuti serijale(Mr.No) kada se umori,ipak je on šef
mignacco mi je zabavan scenarist,skoro sam je izgurao 30-ak brojeva mr.noa(SD,SA) koji su meni sasvim ok,nađe su tu dobrih neambicioznih priča,dobrih ambicioznih,i nekoliko loših naravno,ali ne loše kao ovo što kod SA sada izlazi na dylanu je ok,zabavan,ali ova zadnja priča je jako loša a i dobra su prva 3 VČ MN od njega,svakako mi njegov ritam scenarija paše više nego nolittin
a del freo je posebna kategorija,kakav trash:) možda bi bilo zabavnije čitati njega nego "vatreni uragan" i sl. |
puno postam, uprati https://twitter.com/vjekoplovac
sclavi>originalni radovi junjija ita |
Edited by - Andrey on 30/08/2009 00:06:51 |
|
|
Garrett
Junior Member
Croatia
382 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
tiberije
Average Member
USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 22/10/2009 : 04:59:29
|
Chiaverotti bez premca, posle njegovih Dilana kao sto su Pobuna automobila, nisam Dilana citao godinu dana. Tonineliju ovde nije mesto. Covek ima vise dobrih epizoda od Buratinija |
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 22/10/2009 : 05:21:35
|
Bogami,ja bih ovde ubacio i Castellija,koliko god da je stvorio Martija i dosta fantastičnih epizoda sa njim,toliko ima i onih očajnih.Dakle,stavio bih ga i među najbolje i među najgore,sve zavisi od priča. Najgore Bonelli stripove što sam pročitao uopšte bili su neki od Castellijevih,a opet i neki od najboljih. |
|
|
Nameless
Average Member
525 Posts
Member since 16/09/2009 |
Posted - 22/10/2009 : 13:39:56
|
Mrtva trka izmedju Kjaverotija i Rujua,ali cu ipak da glasam za mog omiljenog scenaristu,tj. Rujua jer je zasluzan za neke od meni najmilijih epizoda Dilana.Kad ih se samo sjetim odmah mi je toplo oko srca i zato glas ide njemu. |
|
|
soulfly tribe
Average Member
Croatia
755 Posts
Member since 26/02/2009 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21120 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 22/10/2009 : 21:07:29
|
Tonnineliju ovde definitivno nije mesto , kao ni Nizziju, iako imaju nekih katastrofalnih epizoda ( a ko ih nema ?) Vidim da neki predlažu Faracija - svašta, a više njih Buratinija - ponovo svašta Zato Ruju i Kjaveroti su mi toliko ogadili Dilana, tako da , iako je jedan od boljih Bonelija, uopšte se ne radujem njegovim novim epizodama , iako mi najčešće dobro legnu . Ispravka: sad sam pogledao popis DD i ima podosta dobrih Kjaverotijevih starijih epizoda ( recimo Delirijum sa Fraigherijem, ...), tako da mi je samo Ruju loćikav, mada i on ubode po neku dobru epizodu |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 22/10/2009 21:18:33 |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 22/10/2009 : 21:43:11
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Ma, ajde ljudi, Toninelliu ovde nije mesto
Da ponovim ponovo, ovo što sam već reko Scenaristi koji je napisao takve priče Zagora kao što su "Kobna mreža", "Jednooki Džek", "Ubica iz Darkwoooda", "Rendal Mutant", "Timber Bil", "Glasnik Manitua", "Opklada za strah", "Ukleta zemlja", "Ratnik Pekot", "Zmajevo grotlo", "U šakama robijaša", ne može ovde da bude mesto, čak nasuprot |
|
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 22/10/2009 : 21:57:26
|
Mudro zboris Bruce!!! |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 22/10/2009 : 22:02:05
|
tesko je to, 70 posto bonellija su diletanti, makar pisali 100 godina neki od njih...
ali recimo strip kome je ideju dao nizzi, pretocio u pricu i napisao scenarij prosperi, a nacrtao henry (bagnoli), pobrao bi sve zlatne maline u galaktici... to bi zapravo bio neki kultni klasik poput plana 9 iz svemira |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 22/10/2009 : 22:16:55
|
quote: Originally posted by kandraks
Mudro zboris Bruce!!!
Eto imaćemo u OP VČ br.7 Rendala, nadam se da ćemo u nekim sledećim OP imati i Jednookog Džeka, Kockara-Lorda iz Engleske i Pekota |
|
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 22/10/2009 : 22:25:40
|
Daj boze... |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
|
sinister
Average Member
Bosnia and Herzegovina
699 Posts
Member since 10/04/2004 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 23/10/2009 : 00:12:42
|
Tonnineli je izvrstan scenarist i mnogi Zagorovci sa ovog foruma odrasli su upravo na njemu. Razlog zašto ga neki manje vole je vjerojatno u tome što su čitali njegove zadnje radove objavljene u Ludensu koji stvarno, najblaže rečeno, imaju nisku razinu kvalitete, pa se automatski zaključuje da je i ostatak repertoara loš. Ali nije, vjerujte mi |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 23/10/2009 : 09:42:54
|
Ah taj Tonchi...Covek zvani Nidje veze . U pitanju je covek bez ideje, covek bez maste, covek bez poznavanja stripa, covek koji nije poznavao Zagora a radio je na njemu. Vishe o tome uskoro. Nadam se da cu na Sajmu knjiga dobaviti Ratnika Pekota ili Ukletu zemlju i onda cu da ga iseciram za sva vremena , lagano, natenane, hirurski. Jedna od dobrih stvari koje je Bure uradilo je ta da je uticao na Bonellija da otera T. Sad, hm, Nizzi je mozda i grdji od T. al Texa pre Nizzija nisam citao (nit me je nesto interesovao) tako da nije bilo sta da skrnavi. Tek sada se upoznajem preko Libellusa sa onim sto je Nollita radio i odusevljen sam . |
Edited by - kasper on 23/10/2009 12:04:59 |
|
|
Topic |
|