forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Tex giganti
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 22/10/2009 : 23:22:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
naravno da nisu. bilo bi odlicno da su samo ispodprosjecne.
kad promislim na sto se baca izvrstan crtez, grrrrr.......
srecom, filippucci bez nizzija...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5706 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 22/10/2009 : 23:24:05  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by culfis

quote:
Originally posted by elfak nish

voleo bih videti kako izgleda Brindisijev ra na texu,ako ima neka tabla..obesite :-)

... eh sta si ti ovi DD fanovi

Chek chek chek..
Ako malo bolje pogledam ....ovaj bre lici na docU..
Ma jeste,to je on..
Sta li sad nesreca uradi pa ga juri i FBI i Skotland Jard

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

76
Senior Member

Croatia
2639 Posts

Member since 24/12/2005

Posted - 23/10/2009 : 11:31:07  Show Profile Show Extended Profile  Send 76 a Private Message  Reply with Quote
Moja omiljena kolekcija se popunjava...

The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation.
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 24/10/2009 : 17:12:01  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
Odlicnooo
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4789 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 25/10/2009 : 12:07:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Moze neko da napravi uporedni spisak italijanskih i nasih izdanja.
Npr. Italijanski br. 1 - Strip-Agent br. ?

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

76
Senior Member

Croatia
2639 Posts

Member since 24/12/2005

Posted - 25/10/2009 : 12:25:19  Show Profile Show Extended Profile  Send 76 a Private Message  Reply with Quote
Strip Agent:
Prvi je izašao Kubertov gigant u boji, onda Magnusov i Parlovljev, pa Fontov i Bernetov, a u zadnje dvije ture su izlazila po četiri Texonea odjednom.
Preklani - Galep, Ticci, Ortiz, Milazzo.
Lani - Capitanio, Wilson, Sommer, De Angelis.
U očekivanju da izađu - Brindisi, Ambrosini, Alesandrini, Filippucci.

Bonelli:
1. Buzzelli, 2. Gilbert, 3. Galep, 4. Zaniboni, 5. De la Fuente, 6. Ortiz, 7. Ticci, 8. Capitanio, 9. Magnus, 10. Bernet, 11. Parlov, 12. Font, 13. Milazzo, 14. Wilson, 15. Kubert, 16. Brindisi, 17. Sommer, 18. De Angelis, 19. Ambrosini, 20. Alessandrini, 21. Mastantuono, 22. Filippucci, 23. Frisenda.

The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation.
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4789 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 25/10/2009 : 12:27:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Hvala puno

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 25/10/2009 : 12:38:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Iako je izashao u ZS, voelo bih da se u sledecoj turi nadje Buzelli, jer je to sjajan Teks. Od ostalih me josh zanimaju eventualno Mastantuono i Frisenda, i to je to. Nekako mi nemaju isti shmek ovi giganti koje rade standardni Bonelijevci; mnogo bi mi bilo drazhe da su se drzhali prvobitnog koncepta da gigante rade ekskluzivni i legendarni crtachi koji inache ne rade na Teksu.
Go to Top of Page

bitola
Average Member

USA
821 Posts

Member since 22/02/2003

Posted - 25/10/2009 : 17:40:07  Show Profile Show Extended Profile  Send bitola a Private Message  Reply with Quote
A, jeste li ikad izmerili tezinu jednog giganta?
Ovo me zanima jer bih htio znati kolka bi bila postarina kad bih ga kupio na aukciji?
Hvala
Go to Top of Page

markolar
Advanced Member

Slovenia
3104 Posts

Member since 05/01/2004

Posted - 25/10/2009 : 17:46:30  Show Profile Show Extended Profile  Send markolar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bitola

A, jeste li ikad izmerili tezinu jednog giganta?
Ovo me zanima jer bih htio znati kolka bi bila postarina kad bih ga kupio na aukciji?
Hvala

Oko 1.200 g po stripu.
Go to Top of Page

markolar
Advanced Member

Slovenia
3104 Posts

Member since 05/01/2004

Posted - 25/10/2009 : 17:54:32  Show Profile Show Extended Profile  Send markolar a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 25/10/2009 : 18:00:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
Lepotinja, mada imam i ja, ali uvek se lepo osecam kad vidim ovako nesto.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 25/10/2009 : 18:08:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
ja cu to uskoro sve na aukcije, u kompletu, uz ogroman popust. fali mi prostora

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7928 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 25/10/2009 : 18:12:31  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
fala bogu,i moja je kompletna kolekcija texone-a.
al uvek se pitam sto im je trebao onaj kubertov u boji?
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 25/10/2009 : 18:15:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

ja cu to uskoro sve na aukcije, u kompletu, uz ogroman popust. fali mi prostora

Da si ozenjen, predlozio bi ti da izbacis zenu zbog prostora. Ovako...

@ cronos
Uh! I mene to nervira.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!

Edited by - Kit Carson on 25/10/2009 18:16:11
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 25/10/2009 : 18:22:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
ja cu samo njega i ostaviti (preskupo je placen)
+ filippucci & frisenda od buducih...

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 25/10/2009 : 23:23:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Kjubertov gigant je najbolji od svih koje sam do sada prochitao (Kjubert, Berne, Magnus, Parlov).
Go to Top of Page

76
Senior Member

Croatia
2639 Posts

Member since 24/12/2005

Posted - 26/10/2009 : 17:24:30  Show Profile Show Extended Profile  Send 76 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai

Iako je izashao u ZS, voelo bih da se u sledecoj turi nadje Buzelli, jer je to sjajan Teks. Od ostalih me josh zanimaju eventualno Mastantuono i Frisenda, i to je to. Nekako mi nemaju isti shmek ovi giganti koje rade standardni Bonelijevci; mnogo bi mi bilo drazhe da su se drzhali prvobitnog koncepta da gigante rade ekskluzivni i legendarni crtachi koji inache ne rade na Teksu.

U uvodniku jednoga od prošlogodišnjih Texonea piše kako je i Bonelli htio angažirati strane crtače, prvenstveno Francuze (konkretno mislim da je spomenuo Moebiusa), za ovu ediciju, ali su ga gotovo svi odbili 'em zbog toga što im crtanje 216 tabli stripa oduzima puno vremena, 'em što se radi o crno-bijelom stripu, dok BD koje oni (Francuzi) inače rade izlaze u boji.
Zato su posljednjih nekoliko Texonea (ustvari 8 od zadnjih 9) radili talijanski crtači, a sam Bonelli smatra da bi se crtanje u crno-bijeloj tehnici sada moglo zvati i "talijanskom školom stripa".

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 26/10/2009 : 23:55:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Pa dobro, mnogo josh ima tu potencijalnih autora - Mandrafina je radio po Boneliju - a zashto ne on?, takodje tu je od famoznih crno-belih autora Risso, a siguran sam da bi bilo i nekih istaknutih amerikanaca koji bi se rado oprobali - posebno neki od aktuelnih velikana americhkog autorskog stripa poput Pola Poupa ili nekih drugih.

Ima autora, i za kolor i za crno belo, samo mi se chini da se Bonelijevci posebno ne trude da ih angazhuju. A bash shteta, jer je zaista bilo izuzetno zanimljivo videti sve te neobichne verzije Teksa.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 27/10/2009 : 00:32:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Iskreno, mene zanima kako bi izgledao Tex kojeg crtački i scenaristički potpisuje Kentaro Miura.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 27/10/2009 : 00:33:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Tex by Paul Pope? Damn, to bih vala i ja kupio. ;)

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27174 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 27/10/2009 : 01:01:49  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Da,autori iz cijelog svijeta koji ne rade inače Texa i njihove verzije/vizije istog.Dakako uz zadržavanje osnovih parametara koji čine Texa Texom.A ovako smo dobili samo (do sada nepotrebno uvećanu-osim u par slučaja) kopiju regularnog Texa kojeg i onako imamo na kile/tone.

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 27/10/2009 01:02:25
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 27/10/2009 : 01:14:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

ovako smo dobili samo (do sada nepotrebno uvećanu-osim u par slučaja) kopiju regularnog Texa kojeg i onako imamo na kile/tone.

To je upravo moja poenta. Nije to - to.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 27/10/2009 : 01:41:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai

takodje tu je od famoznih crno-belih autora Risso

Ne mogu ni da zamislim kako bi to izgledalo,nekako mi je bas nespojivo,mada nisam mogo dni da pretpostavim da ce Magnus da odradi onakav posao kakav je odradio.
Ovo bi bas bilo interesantno videti
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 27/10/2009 : 21:55:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Upravo procitao ovog Brindisijeveg i palac gore!
Crtez je prva klasa, balzam za oci, a i koliko god sam na pocetku mislio da ce ovo biti prosjecni Nizzi, znaci krs od price, polako je postajalo sve bolje i bolje. No, nije neki izuzetak, ali sigurno barem malo bolje od prosjecnog ako ne -4/5.
Znaci, preporuke za kupnju, barem sto se crteza tice. Hm, jedino sto Kit Willer na nekoliko vinjeta izgleda ko DD, barem iz profila.

Sad samo da ovaj Filippuccijev ne razocara, u sto cisto sumnjam.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000