Kao što vidite, ima novih stvari... Samo jedna napomena: sve police su iz dva reda, tako da iza Martija stoji Dilan, a iza Mister Noa i Teksa stoje Blek, Mark i Magični Vjetar.
Ovo je moj skromni doprinos. Prva polica su AF klasici, druga Asteriks (PZ, AZ), Talicni (PZ, AZ, Biser), Spirou (Decije novine), Gasa (Decije novine) i Kalvin i Hobs (Systecomics)
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Super ali ovo su sve manje vise noviji stripovi, ili pilici stripa. Nevidim nigde starije kolekcije, raritete,Zlatnu Seriju,Lunov Magnus.Neke stare strip albume tipa Flash Gordon Mandrak,Bluberi,Asterix. Sta je ovo neke decije kolekcije novijih kolekcionara,dajte nesto jako i mocno.
Ne vidim se pise, kao sto vidis, odvojeno. Boneli nisam nikad skupljao, niti cu. Mogao sam da skeniram jos milijardu Zabavnika koje imam, ali ovo je ono sto ja skupljam i citam. Ne razumem te, hvala Bogu, sta hoces da kazes, jer kada bih te razumeo, prilicno bih se razocarao u sebe...
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Super ali ovo su sve manje vise noviji stripovi, ili pilici stripa. Nevidim nigde starije kolekcije, raritete,Zlatnu Seriju,Lunov Magnus.Neke stare strip albume tipa Flash Gordon Mandrak,Bluberi,Asterix. Sta je ovo neke decije kolekcije novijih kolekcionara,dajte nesto jako i mocno.
I ja sam prošao kroz fazu kada sam sanjao o kompletnoj ZS/LMS kolekciji. Veliki san kolekcionara sa ovih prostora...
I shvatio sam nešta. Ne isplati se. Jednostavno se ne isplati. Nije da nemam tih stripova, naprotiv, imam ih oko 50-60, ali kako sakupiti siu ostalih? Teško je naći dobro očuvane primjerke, i biće sve teže kako godine odmiču. Prvi brojevi se kreću po astronomskim cijenama, a toliko željan starih stripova nisam. Većina junaka je reprintovana: Zagor,Dilan, Blek i Mark u jeftinoj kiosk varijanti, Marti Misterija, Mister No i Ken Parker u HC izdanju. Zaboravio sam na Kita Telera, i on ponovo izlazi.
Stoga, sakupljanje (pra)starih stripova ostavljam velikim kolekcionarima. Meni je najbitnije da se novi brojevi nižu na policu, posebno Dampir. A nije lijpo da ja postavljam svoju kolekciju u raznim fazama već četiri puta, stavite i vi nešto!;)
A zasto kolekcija mora da se sakupi u odlicnom stanju? Ja imam kompletnog ZS Marka i ne pada mi na pamet da ga prodam, jer mi je drzi od bilo kog glancera. A uopste nije tesko sakupiti stare brojeve, a cene i nisu onolike kolikim sam ih ja zamisljao.