Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3112 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 31/10/2009 : 21:16:54
|
Mozes li jos postaviti cijene ovih izdanja kao i da li ce ih biti za kupiti na CRS sa popustom? |
Be yourself; everyone else is already taken. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Witchblade
Senior Member
Croatia
2754 Posts
Member since 22/07/2002 |
Posted - 31/10/2009 : 22:24:30
|
quote: Originally posted by Markos
Popust 10% na CRŠu i Interliberu.
Eggcellent! Na Fibrinom štandu ostavljam najmanje pola božićnice |
"All deaths horrible. Also inevitable. Nod. Get treat." |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21128 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 01/11/2009 : 15:10:50
|
Evo ja ću te poslušati, iako me privju nije posebno oduševio Inače, jesmo li pričali nas dvojica juče na sajmu (pored Darkvudovog štanda), Dekara je bio sa nama ? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
|
tony starks
Average Member
South Sandwich Islands
833 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 02/11/2009 : 10:24:21
|
http://www.youtube.com/watch?v=NNwu3b3mid8&feature=fvst
Shakedown 1979, cool kids never have the time On a live wire right up off the street You and I should meet Junebug skipping like a stone With the headlights pointed at the dawn We were sure wed never see an end to it all And I dont even care to shake these zipper blues And we dont know Just where our bones will rest To dust I guess Forgotten and absorbed into the earth below Double cross the vacant and the bored Theyre not sure just what we have in the store Morphine city slippin dues down to see That we dont even care as restless as we are We feel the pull in the land of a thousand guilts And poured cement, lamented and assured To the lights and towns below Faster than the speed of sound Faster than we thought wed go, beneath the sound of hope Justine never knew the rules, Hung down with the freaks and the ghouls No apologies ever need be made, I know you better than you fake it To see that we dont care to shake these zipper blues And we dont know just where our bones will rest To dust I guess Forgotten and absorbed into the earth below The street heats the urgency of sound As you can see theres no one around |
(Homer to Marge): I didn't lie!!I was writing fiction with my mouth!! >>The best cartoon niggas was Tom and Jerry, man.<< Ghostface |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 02/11/2009 : 10:38:03
|
Vaginalna manipulacija...
Moglo bi biti dobro. Budući da je kultno djelce, horror, mislim da bi vrijedilo uzeti. 130kn cijena izdanja. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
tristan
Junior Member
Belgium
401 Posts
Member since 12/08/2005 |
Posted - 03/11/2009 : 13:33:35
|
Kad sam ga uzeo prije negdje dvije tri godine, na francuskom, ocekivao sam jako puno. Na kraju, dosta razocaran. Prica se pomalo gubi, makar je ambient dobar. Ali uglavnom jako dobre kritika, pa nek svako vidi za sebe. Eto |
TK |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2850 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 08/11/2009 : 10:12:22
|
Crna rupa,dobar naslov cak me privukao da kuznem par slicica iako to bas ne volim,kupim pa onda natenane. Sto rece Deecay,,vaginalna manipulacija,, i jeste ali meni je nece zgaditi ma koliko se potrudili. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 08/11/2009 : 10:21:51
|
quote: Originally posted by mike
Nego, mene pre svega zanima jel to osvanulo na CRS-u?
Niko nista ne kaze...
je mislim da je 115 kn. Džabe ako mene pitaš |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 17/11/2009 : 20:32:16
|
Bez obzira što ima 368 stranica, brzo se čita... Na alegorijskoj razini savršeno funkcionira, tajanstvena mutacijska zaraza koja se kod tinejdžera prenosi spolnim odnosom i kao ishod ima stravične ili suptilne deformacije. Pa sad jel to tinejdžerska trudnoća, AIDS, sifilis, ili samo odrastanje, adolescenciju i distanciranje od dječačkog/djevojačkog doba... Sve se vrti oko falusno/vaginalnih simbola, uživanja droge što je očito obilježilo autorovo odrastanje u Siettlu krajem sedamdesetih. Kako je to izgledalo bez interneta, facebooka, playstationa,; gdje su glavne stvari bile tek kampiranje, opijanje, tripanje i trošenje u prirodi.
Nažalost, horor komponenta mi je nekako labava. Autor aludira na neke primordijalne strahove i tjeskobu, grafičkog nasilja i jeze do kosti baš i nema. Kad se uzme u obzir da je ovaj serijal nastajao tijekom 10 godina, mislim da je Burns imao vremena mogao završiti puno efektnije, ovako mi je finiš pomalo mlak – ljubavna priča u sedlu. Više je to kao neki prijelaz, kraj jednog doba i začetak doba nekih novih klinaca koji će možda drugačije percipirati "drugačije".
Zanimljivo iskustvo tijekom čitanja uglavnom, podsjeća na loš trip! ;) |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 30/12/2009 : 17:47:27
|
Procitah i ja. Nije mi se svidjelo. Nikako se nisam mogao poistovjetiti niti sa jednim likom jer su mi njihove reakcije nelogične (gkupe!).
|
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8169 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 10/01/2010 : 20:23:09
|
početak mi je bio obečavajući, onda mi jedno vrijeme nije bilo ništa jasno, ni zašto, ni tko, niti išta drugo.... i mislio sam žali bože... a onda sam pred sam kraj konačno shvatio o čemu je riječ i ne mogu reči da sam oduševljen, ali više sam nego zadovoljan pročitanim |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 11/01/2010 : 09:56:18
|
Čitao po drugi put... Mogu reći da je puno bolje, neke stvari sjedaju na mjesto, lica nisu toliko identična, a i vide se male stvari koje prije nisam primijetio. |
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 04/05/2010 : 13:34:32
|
Strip lagan za citanje,pomalo neobican a svidjeo mi se kontrast crno-bijelog haj moze se rece vise crnog manje bijelog. Dok lica su dosta slicna pa ponekad se mora zgledati tko je ko. Ukratko:droga,ljubav,sex,prezivljavanje i dvije gadne stvari : poljubac sa ustima na vratu i lomljene repica prilikom sexualnog cina.Covjek mora od sada pa nadalje dobro pogledati gdje ga trpa |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6196 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 04/05/2010 : 16:53:43
|
Pročitam sve što Fibra izda, ali Crnu Rupu nisam uspio dovršit.Jednostavno, nije me se dojmilo a crtež mi je krajnje odbojan. |
Bond.James Bond. |
|
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 04/06/2010 : 12:46:03
|
Ufff..ja ovaj strip nisam uopće skužio. Što je pisac htjeo reči ostaje mi enigma. Metafora seksualnog sazrijevanja kao opake deformirajuće bolesti? Odrastanje te pretvara u čudovište? Ne kužim... Strip ima zanimljivih djelova i nekoliko dobrih scena koji ga vade ali...ma ustavari ne neznam što da mislim 5/10 |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 10/09/2010 : 10:25:14
|
Novi Bocov osvrt na dotični strip i autora Burnsa, neka bude u topicu u kojem spada...
"Hipnotički lijepa koliko i zastrašujuća, Crna rupa nadilazi žanr, hrabro istražujući specifično američke kulturne momente u stalnoj mijeni i mlade ljude koji su u njima zapeli – onda kad više baš i nije bilo kul biti hipi, a Bowie je još uvijek bio malo preneobičan."
http://www.stripovi.com/index.asp?page=hero-view&Hero=CRU
Obavezno pročitati! |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 10/09/2010 : 12:17:55
|
Lijepa rečenica, jedino nikada nisam volio teorije o nadilaženju žanra Što je to točno iznad žanra koji je prevaziđen konkretnim djelom i koji su to žanrovi koji ne mogu u sebe upiti genijalne misli? |
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 10/09/2010 : 12:35:15
|
Inače, sam strip mi se jako svidio. Evo što napisah nešto ranije:
Dolazak raznih epidemija, pogotovo u male gradiće, ima kao posljedicu, gotovo uvijek, poprilično sličan scenarij. Zgražanje, diskriminacija, borba protiv bolesti, karantena, likvidacije oboljelih... U ovom stripu to nije slučaj. Naprasno, bez ikakva objašnjenja bivamo uvučeni u mali prigradski gradić koji, za divno čudo, kao da je saživio sa strašnom epidemijom koja ga je zahvatila. Oh naravno, ima diskriminacije i segregacije, ali ni blizu onome koliko smo navikli. Sama priča se usredotočuje na život tinejdžera u sedamdesetima, sve je puno jointova, vrhova, gesanja, trave, LSD-a, tripa...a poruke je:unatoč različitosti, svi mi imamo iste potrebe i isti cilj:biti prihvaćen, shvaćen i cijenjen. Možda najači dio stripa je kada glavni junak spava sa svojojm zaraženom simpatijom i pritom se uopće ne brine da će i sam biti zaražen. Ne, njemu to uopće nije bitno. I poslije, kada dobije virus, uopće se na njega ni ne osvrće. Kao da svi virusi ovoga svijeta ne mogu pobijediti želju za toplinom i ljubavlju... Izdanje odlično i jeftino. Preporuke Ocijena:7/10 |
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 10/09/2010 : 15:23:51
|
quote: Originally posted by mladjo
Lijepa rečenica, jedino nikada nisam volio teorije o nadilaženju žanra Što je to točno iznad žanra koji je prevaziđen konkretnim djelom i koji su to žanrovi koji ne mogu u sebe upiti genijalne misli?
Naravno da ti je tvrdnja retorička, al eto, malo pametujem. Pa, osim što je Crna Rupa transžanrovsko djelo, možemo reći i da unutar svojeg (parcijalno horor) žanra uporaba samih horor elemenata više alegorijska, metaforička. Budući da je svojstven autor koji je izgradio svoj vlastiti stil, čisto semantički možemo reći da je nadišao žanr svojim Burns žanrom čije karakteristike se mogu pročitati u tekstu u dijelu o autoru... Vidi se specifičan pristup. Čita li se to ko vulgaris komercijalni horor, i nije nešto,gornji sloj horora je samo morbidna ambalaža.
Definicija žanra općenito... Žanr (iz francuskoga Genre = "podvrsta") raspodjela je specifičnih oblika umjetnosti po kriterijima relevantne forme (npr. filmski žanr, glazbeni žanr ili književni žanr). U svim područjima umjetnosti žanrovi su, međutim, nejasne kategorije bez fiksne granice. Mnoga djela prelaze granice žanrova i koriste kombinacije. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Topic |
|