Author |
Topic |
pepopepic
Average Member
Croatia
953 Posts
Member since 08/12/2004 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8173 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 02/09/2005 : 14:50:16
|
dugački pozdrav uspomene na nevidljivog prokleti dan poslije ponoći dok nas smrt ne rastavi johny freak to su mi najbolji, otprilike tim redom iza njih su mi još dobri ovi alfa i omega dvorac straha i dama u crnom morgana bogomoljkini zločini skener jezero na nebu i vjerojatno još pokoji |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 02/09/2005 : 15:16:06
|
Čitao sam samo dnevnikove i extra seriju i ovi su mi ok: Zora živih mrtvaca Sjećanja na nevidljivog Poslije ponoći Vidio sam kako umireš Golkonda Direktni prenos
>>> I hope the party in my head never stops <<< |
|
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 02/09/2005 : 17:01:45
|
Da ne pisem na dugo i nasiroko-Uspomene nevidljivog,serijal golkonda.
To think for yourself you must question authority and learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability to inform yourself.
|
|
|
Pavel
Senior Member
Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 02/09/2005 : 17:33:03
|
Svatko ima svoje favorite što je u redu.Evo mojih 1.Dvorac strave/Dama u Crnom-prvi Dylan u dva dijela, uopće nije horor ali ima šarma i atmosfere. 2.Tamnica od papira-isto kao pod jedan 3.Arakne/Proročanstvo-epizoda koja bi mi bila u top pet da nije onakvog idiotskog završetka. 4.Sukob-sjećam se da je crtež bio dobar 5.Apokalipsa-definitivno jedna od najboljih epizoda uopće 6.Tri puta nula-originalna priča, inteligentan scenarij,dobra atmosfera 7.Vrata pakla-isto kao pod jedan i dva ...
napomena:ovih sedam mi je prvo palo na pamet,da sam pisao tjedan dana prije ili poslije vjerojatno bi izgledalo drukčije, vjerujem da to vrijedi i za ostale ovdje prisutne.To nam samo potvđuje da ovakvi popisi nemaju baš nekog smisla ali vrijede da sami sebe podsjetimo.Ima tu još dosta zbilja dobrih epizoda,hvala što si mi pomogao da ih se sjetim.
|
Edited by - Pavel on 02/09/2005 17:37:14 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25336 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 02/09/2005 : 17:50:33
|
Evo vam i trenutnog stanja: 1. Sećanja/uspomene nevidljivog 10 2. Morgana/Igra sa smrću 7 3. Dugački pozdrav/Dvorac straha-Dama u crnom/Posle-poslije ponoći 6 4. Dok nas smrt ne rastavi 5 5. Prokleti dan/Alfa i omega/Dogodiće se sutra/Golkonda 4
Gutta cavat lapidem non vi sed saepe cadendo. |
|
|
dejd
New Member
135 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 02/09/2005 : 17:51:44
|
jedina stvar koja me u dylanu nervira je što se romantični zapleti ne održavaju kroz epizode,već u svakom pohebe jednu ženu,mislim da bi s tim bio mnogo kvalitetniji |
|
|
Pavel
Senior Member
Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 02/09/2005 : 18:09:54
|
quote: Originally posted by dejd
jedina stvar koja me u dylanu nervira je što se romantični zapleti ne održavaju kroz epizode,već u svakom pohebe jednu ženu,mislim da bi s tim bio mnogo kvalitetniji
Tako je.Dylan je jako proturječan lik zato mi i nije previše drag. Navodno je vrlo senzibilan i romantičan (ima sve moguće fobije) a spavao je s više žena nego James Bond.Bolje bi bilo da je udovac i da izbjegava bilo kakve kontakte sa ženama .Isto vrijedi i za muziku koju sluša: Tartinijev "Trillo del Diavolo" (jedna od najljepših violinskih sonata uopće koja se by the way uopće ne može izvoditi na klarinetu) ne paše uz Rolling stonese i Eltona Johna(!) koji su se pojavljivali kao soundtrack nekih epizoda.
|
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8584 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 02/09/2005 : 18:19:00
|
Imam doma 30-ak starih epizoda i stvarno se zna zalomit super priča, ali strip ko strip je previše plitak (barem za moj ukus), tip je sjeo za stol i reko sam sebi da će napravit strip u koji će ubacit sva čudovišta (zombiji, vampiri, vukodlaci, sotona, zona sumraka itd...) i još samo da glavni lik ima ime koje se lako pamti i eto.....nastao je Dylan Dog. Može se iz toga svega izrodit 30- ak dobrih epizoda, al onda slijedi razvodnjavanje i ponavljanje.
"It is a strange fate that we should suffer so much fear and doubt over so smaller thing...such little thing"- Boromir |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13165 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 02/09/2005 : 18:20:06
|
DUGAČKI POZDRAV PROKLETI DAN UBOJICA POSLIJE PONOĆI VIDIO SAM KAKO UMIREŠ IZA OGLEDALA SENKE PROŠLOSTI itd
luđaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8235 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 05/09/2005 : 05:32:39
|
Doktor Ksabaras Lepota demona Prokleti dan Morgana Posle ponoci Gospodar tisine Mefisto S druge strane smrti Dugacki pozdrav Dzoni Frik
Why don't you write books people can read? (Nora Joyce)
|
|
|
apokalips
Average Member
Croatia
632 Posts
Member since 05/09/2005 |
Posted - 05/09/2005 : 19:11:35
|
prije sam bio veliki ljubitelj dylan doga pa sam ga bez razloga prestao čitati.no prošle 4godine i ponovno ga kupujem na kioscima.Najboli mi je broj rođen za ubijanje,morgana, druid mi nije loš i svi ostali 30 koje sam sakupio u 6 mjeseci.volio bih da ga nisam bio prekinuo kupovat.
fuck |
|
|
langolijerka
Starting Member
3 Posts
Member since 05/09/2005 |
|
Vega
stripovi.com suradnik
Croatia
1134 Posts
Member since 11/06/2004 |
|
TORQUE
Senior Member
Croatia
2781 Posts
Member since 27/04/2005 |
Posted - 05/09/2005 : 20:27:21
|
Dobrodošla,fali nam ženske populacije na forumu!
It's going to be blood for blood and by the gallon. These are the old days, the bad days, the all-or-nothing days. They're back! |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 05/09/2005 : 20:30:41
|
quote: Originally posted by langolijerka
super su mi oni sa ružičastim zecom,znam da su dva sa tim likom al se nemrem sjetit kak se zovu...
"ružičasti zečevi ubijaju"....eto sad znaš i naslov |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8235 Posts
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 06/09/2005 : 17:42:58
|
A kakav je "Kamena klepsidra" zna li netko.Nisam vidio da ga je itko naveo u redovima najboljih,a uzalud mi je tražiti recenziju...Samo mi je taj ostao do cijenjene kolekcije DD-a. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8235 Posts
|
Star Wars
Senior Member
Croatia
1076 Posts
Member since 11/07/2005 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
Leo Charm
Average Member
Serbia
724 Posts
Member since 18/12/2004 |
Posted - 14/09/2005 : 03:46:05
|
A propo Ninelove liste najgorih: ne znam zasto bi Na ruti Moby Dicka bio na listi, to je veoma funkcionalna prica (mada, ako mislis na kraj, slazem se da je diskutabilan, o tome je bilo reci na recenzijama kad je ovaj specijal objavljen, no vox populi je bio da je epizoda odlicna) plus Brindisi, ali cini se da je to Faracijev hajlajt, upuceniji u aktuelna izdanja ovog scenaristu ne odvajaju mnogo od kolege mu Ruju-a. Sto se stotog broja tice, nije ni to los nego komplikovan broj, sav u simbolima - kako se i zakljucilo na kraju one ogromne forumske dd-teorije.
Kico, pero Klepsidre je u rukama cika-Chijavija, i bliza je njegovim kliseima nego retkim blistavim momentima poput Partije sa smrcu, dakle ne ocekuj tako nesto. A Roi ti anyway svu paznju odnese na crtez, bar meni on uvek podugne kvalitet i loseg scenarija.
Sto se novijih brojeva tice, meni se dopao Paolicin debi. Preeevise komplikovano, ali smo toliko zasli u agoniju ispiranja mozga previse plitkim pricama da nista ne fali necem ovakvom. A eto Djole kaze da je Barbatova sad vec sjajna i vec iznad tih pocetnickih zamki, pa da vidimo.
...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...! |
|
|
ninel
Senior Member
Serbia
1583 Posts
Member since 16/11/2004 |
Posted - 14/09/2005 : 09:46:11
|
Dobro, na stranuto što ionako ne volim Melvilovog Mobi Dika, ne volim adaptacije ma koliko bile slobodne i na kraju- ne podnosim Brindisija kao crtača (iako je nacrtao meni jako dragu epizodu Dok nas smrt ne rastavi- ali kako bi to tek Roi nacrtao!!) Največi promašaj u ovoj priči je Faračijevo objašnjenje zašto Dilan Dog- za kojeg svi znamo da voli životinje i da je vegetarijanac- stane na stranu kitolovaca protiv belog kita. Naime kapetan broda pokaže Dilanu jedan film u kojem beli kit napada jedan brod i uništi ga. Mi to ne znamo kakav je to brod ali kasnije vidimo brodolomnike u čamcu koji imaju na majici napis "Save the Whale" to jest "Spasite kitove". I zbog toga što je kit napao brod Grinpisa( ili šta več jest) Dilan se bori protiv njega. Kakva bedna i prozirna fora!!! Kao da kit zna čitati i da zna koji brodovi su mu prijateljski a koji neprijateljski. Tu mač! Ovde je Farači izgubio svu kredibilnost. A što se tiče Priče o Dilanu Dogu- ona je tako glupa da o njoj uopšte nema smisls pričati... |
|
|
mister-no
Average Member
Slovenia
895 Posts
Member since 06/08/2004 |
|
Leo Charm
Average Member
Serbia
724 Posts
Member since 18/12/2004 |
Posted - 15/09/2005 : 01:22:24
|
Auuu. Prvi put cujem da neko ne voli Brindisija. Naravno, stvar ukusa. Slazem se s tobom da mnogo puta citamo razne adaptacije a da se sve redje izlazi sa necim originalnim ali - tako ti je u svakoj umetnosti danas, ako se ugradi nesto novo u staro, to ipak vredi nesto. A ovo drugo sto sam ti pomenuo, ako nisi citao naci ces tu negde u arhivama, veoma mnogo stranica ispisano o ujedinjujucoj DD teoriji. Naravno, i dalje moze da ti se ne dopada, ali mislim da u velikoj meri baca novo svetlo na stoti broj.
...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...! |
|
|
Topic |
|