forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 556

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4541 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 18/11/2010 : 15:25:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Vredi pogledati zbog nekih stvari
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 18/11/2010 : 15:43:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Znate tko radi soundtrack na novom Harryju Potteru?
- Nick Cave.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5649 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 20/11/2010 : 17:51:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

He he, Valhalla Rising ce sigurno podijeliti gledatelje, (one koje jos nije) na one koji ce je sasvim popljuvati te na one kojima ce se svidjeti ili ce film barem dobro proci kod njih.
Hmm, ja bi se svrstao ipak u 2. kategoriju, mada je film dosta poseban, barem sto se tice tecnosti. Neki sigurno nece imati zivaca za njega, a citao sam vec dosta negat. komentara...

Mislim da ga ovaj citat na plakatu dobro opisuje, pogotovo "cracked".

Dugo ne gledah dosadnijeg, nepoučnijeg i glupljeg filma
Koji gubitak vremena
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 20/11/2010 : 17:55:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Znate tko radi soundtrack na novom Harryju Potteru?
- Nick Cave.

ajme....poceli sa Dzon Vilijamsom i otisli u tri lepe....

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 20/11/2010 : 18:03:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
John Williams radi za drugi dio Deathly Hallowsa.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 20/11/2010 : 20:40:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
"The men who stare at goats"... Hm. Zanimljiva, nekonvencionalno ispričana priča koja zahtijeva određenu dozu "čitanja između redova". Većina ljudi sa kojima sam pričao o ovome filmu ga, pak, svrstava u klasu "neuspjelih imitacija braće Koen". Da li je to tačna klasifikacija, diskutabilno je. Film namjerno koketira sa fazom naučnofantastičnih filmova u kojima glavni lik još uvijek ne shvata i ne dobija potvrdu o stvarnom dešavanju natprirodnih događaja; ovdje je ta faza film sam, sa sukobom između idealizma i stvarnosti, idealizovanog i ciničnog viđenja svijeta. Suvi humor je uglavnom uperen prema američkoj vojsci i njenoj okupaciji, pa i de fakto uništenju iračke države pretvorene u "teritorij", jer, momenat sa velikim tajkunskim biznismenom koji se raduje novoj beztarifnoj politici i privatizaciji nije nimalo nestvaran no savršeno lucidan za nas. Kada se mozaik geografskog položaja, vjere, nafte i interesa multinacionalnih kompanija podudari... Čuvaj glavu. Helikopter sa glavnim "super vojnicima" nestaje u bljesku iračkog sunca, koji odlučujući da zauvijek ostanu u trenutku privremene pobjede dobra (?), bježe od onoga što nazivamo stvarnošću.
Kraj filma pocrtava apsurd današnjih situacija, gdje je najlakši način rješavanja problema upravo potpuno, slijepo ignorisanje i odbijanje, kreiranje medijske stvarnosti za mase... U filmu nalazimo tri ljudske stvarnosti koje konstantno protuvriječe jedna drugoj: ideološka, to jest idealistička (Vojska Nove Zemlje), stanje na terenu, među običnim ljudima (bitka kod Ramale, pokolj civila i onaj musliman koji ih primi u kuću), i ona medijska, koja prolazi zahvaljujući ravnodušnosti i "alijenaciji" ljudi.
Kako danas napraviti smiješnu, a inteligentnu komediju koja ima vezu sa stvarnošću? Malo je stvari smiješno danas, premda apsurda ima napretek. Satira je najmoćnija pisana riječ, koja raskrinkava, obara i prokazuje, ne izazivajući "odvale" smijeha (za to ću radije odgledati "Scary movie" i sličan treš). Čak je i kroz Kjubrikovog "Dr.Strangelova" najviše provejavao strah i tenzija rati te atomske pečurke...
P.S Čitajući moju zadnju rečenicu, sjetio sam se i da se većina ljudi gledajući "Balkanskog špijuna" doslovno kida od smijeha, vječito ponavljajući čuvene citate a ne vidjeći pravu namjeru iza njih. To je film koji na najbolji način prikazuje posledice proganjanja pravih komunista posle Informbiroa; tačnije, novog "reviziranog" čovjeka koji se vratio na put partije i u svoju zemlju. Ilija Čvororović je u jednom dijelu svoje ličnosti automatizovani, prepravljeni aparat čiji je cilj da hrani golootočku mašineriju i učvršćuje vladajuću vrhušku, cinkareći sve i svakoga. To je smrt čovjeka i trajno slijepilo u kome se sve može gledati samo kroz jedan kontekst, bez izuzetaka. Podstanar je otišao trbuhom za kruhom i loše prošao; a Ilija je slijedio ideale i još gore prošao. Samo, uvijek se čini da je drugom bolje... Njegov bijes je bijes zbog promašenog, ometenog života, što je od "internacinalnog proletera" postao prezreni ostatak koga inspektor vječito "provjerava".
Prividno iracionalni Ilijin i Đurin bijes je odlika mnogih ljudi ovdje, sa poluzakopanim mržnjama i nenormalnom istorijom (a jeste, bogami!). Svi smo mi pomalo Ilija Čvorović, barem u onom segementu kada se osmijehnemo komšiji i pozovemo ga na kaficu, misleći mu zlo (ja prvi, nekad).

E da... Gledao sam i "Ljepotu poroka". Ovo je film koji najrealnije i najistinitije govori o biću Crne Gore, i ne, ne mislim da nudiste i ubijanje maljem.

Edited by - Mhejl on 20/11/2010 21:02:51
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 23/11/2010 : 19:33:47  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Sennentuntschi

Najbolji Svicarski film ove godine koji komotno moze konkurirati bilo kojoj drugoj produkciji, i ciju ce verziju ameri napraviti za godinu, dve.
Stara legenda, stara prica u jednom vrlo brutalnom ruhu .

http://www.youtube.com/watch?v=Vqm-fli7T6Q&feature=player_embedded

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 23/11/2010 : 19:37:03  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Ovdje je rijec o jednoj vrlo simpaticnoj japanskoj drami koja govori o zivotu jedne obitelji u jednom gotovo obicnom danu.
Film brzo priraste za srce...obavezno pogledati.

Aruitemo aruitemo ...Still Walking

http://www.youtube.com/watch?v=Id7tXouypEE&feature=player_embedded

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 26/11/2010 : 22:26:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Gledam ali ne redovno, seriju True blood

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 26/11/2010 22:26:58
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38019 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 27/11/2010 : 11:37:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
TROPA DE ELITE 2

Ovo cekam sa nestrpljenjem!
Izaslo 8. 10. 2010 u Brazilu.

Jedna recenzija:
"I saw the film in its world premiere in Paulinia, Sao Paulo. !.500 people in the audience. Perhaps, 1/3 industry members and 2/3 non-industry members. It was a collective catharsis, I only remember a group experience of the same intensity watching Crouching Tiger in its Cannes premiere.

The audience applauded the film five times, the last a standing ovation. Capitao Nascimento has become the alter ego of every Brazilian, seeking a secure place to live. I think the film will find an echo in neighboring Latin American countries.

Compared to Tropa de Elite 1, the second delivery is a much more mature picture, a deeper look into the issues that plague every Latin American major city- citizen's security, human rights, and political responsibility.

Since City of God, I have not seen such a round and impactful film about the social reality in Brazil. Remarkable work of José Padilha, Braulio Mantovani with a seamless screenplay. Lula Carvalho's precise work as a DOP, Daniel Rezende's brilliant editing, not to mention Wagner Moura's surprising delivery as a mature Nascimento.

A total must see, and absolute award season favorite."

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 27/11/2010 11:38:07
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 27/11/2010 : 20:35:32  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Leaves of Grass

Edward Norton briljira u komediji nabitoj crnim humorom i odlicnom pricom.
Kraj filma je malo slampav, ali sve u svemu se isplati pogledati.

http://www.youtube.com/watch?v=1a5QepEU390&feature=player_embedded

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/11/2010 : 21:12:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Harry Potter i darovi smrti 1.dio (7. dio)
Sedmi dio jedne od najpoznatijih filmskih franšiza na svijetu... Kako sam se i bojao, dijeljenje posljednje knjige na dvije polovice, dobrano je razvuklo film nepotrebnim momentima u kojima se zaista ništa ne dešava. Mlako i jednolično izmjenjivanje nespretnih emocija između troje tinejdžera protagonista nije bilo nešto što samo priželjkivao gledati u 50% filma. Ko da im je 8 godina, ne 18. Puno akcije, previše smrti za jedan takav serijal, posljednji dio jednostavno mi nije legao, atmosfera je potpuno promijenila, kad se sjetim onih prvih Pottera, nešto sasvim drugačije. Valjda, što više odrastaš, život je sve okrutniji. Ništa, još jedan dio pa smo konačno gotovi s tim.

Saw 3d (7. dio)/ Slagalica strave 7

Sedmica sadržajno možda više nudi od petice i šestice, no kao završetak jedne dugogodišnje franšize nije nešto. Budući da su praktičnk dva filma strpali u jedan, radnje izgledaju skoro pa odvojeno. Časak pratimo O'Dohertyjevu borbu za spas svoje ženice, a časak borbu za krvavo Jigsawovo nasljedstvo. Kao svršetak jedne franšize mislim da smo zaista zaslužili dobiti zaključak serijala s pravom poantom, onom koja se vukla od samoga početka. Pojava starog lika i njegova sudbina uopće nije došla kao iznenađenje; i iako kružno zaključuje prvi i zadnji film, svršetak jest isprazan. Smrti i naprave standardno bolesne, a imam i neki dojam da ovaj sedmi film ima neki dodatni trash efekt!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 29/11/2010 : 21:22:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

jos ga nisam gledao, za jedno 2 nedelje, kada se ispiti poslazu svi do kraja ;)

nadam se da je drugaciji od 6. dela, vidim, kazes da ima dosta akcije, to se ceka napokon (ipak je ovo bioskopski blockbuster koji mora da nudi tako nesto! (iako je 5. deo predstavljao odlican balans izmedju akcije i "radnje"))
mislim, i 6. deo je bio OK, samo mi je nekako prosao....pa, prosao. kad se zavrsio, samo sam pogledao ostale sa "WTF, kraj!?" izrazom.

donekle mi je drago da su ovo razvukli jos malo koliko su mogli, jer, nekako ce mi biti zao kada bude gotovo sve, nekako je....sta znam, uklopilo se u mene :) Nisam okoreli haripoterovac, stavise....ali se rado setim kad sam isao na predpremijeru prvog dela, a to je bilo pre 10 godina, dosta bogami; i onda tako redom.... :)

quote:
Saw 3d (7. dio)/ Slagalica strave 7

kako mo's da gledas ovo

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/11/2010 : 21:28:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89
donekle mi je drago da su ovo razvukli jos malo koliko su mogli, jer, nekako ce mi biti zao kada bude gotovo sve, nekako je....sta znam, uklopilo se u mene :)

Da, ali vidjet ćeš i sam koliko film košta ta razvučenost... Neki dijelovi preeetromi, a i stekao sam dojam da su ova trojica (harry, Hermione i Wesley) emotivno totalno nesposobni i dosadni. Gledao sam u knjizi, uzete su 2/3 poglavlja, a jedna trećina će ostati za kraj.

Glede saw, okorjeli sam fan horor franšiza, tu si ne mogu pomoći...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 29/11/2010 : 21:35:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
donekle mi je drago da su ovo razvukli jos malo koliko su mogli, jer, nekako ce mi biti zao kada bude gotovo sve, nekako je....sta znam, uklopilo se u mene :)

Da, ali vidjet ćeš i sam koliko film košta ta razvučenost... Neki dijelovi preeetromi, a i stekao sam dojam da su ova trojica (harry, Hermione i Wesley) emotivno totalno nesposobni i dosadni. Gledao sam u knjizi, uzete su 2/3 poglavlja, a jedna trećina će ostati za kraj.

da, ocigledno je da u zadnjem trenutku pokusavaju da furaju taj neki "dublji" fazon, koji je poceo najpre u 3. delu, ali je zatihnuo sve do 6. kada su poceli u prvi plan da stavljaju sve te tinejdzerske zajebancije i tegobe, koje ocigledno kulminiraju u ovoj sedmici.... bezveze je kada nesto ide na silu tako, a narocito u ovakvoj nekoj fransizi.

- prvi deo je meni bio strasan. prava magicna bozicna decija avantura, oplemenjena muzikom Dzona Vilijamsa
- drugi deo sam gledao dva puta, ali se i dalje ne secam o cemu se radi....
- e, treci deo mi je bas sjajan bio, njega sam vise puta gledao :) profesor Lupin je bas harizmatican lik, a misterija pocinje polako da se raspetljava/zapetljava :)
- cetvrti deo....tjah....
- peti deo mi je bas bio mocan, kao sto rekoh gore, odlican kompromis radnje, rokacine, specijalnih efekata, pa cak i emocija
- sesti deo, eto....previse dosadan, ali ima tih nekih momenata vrednih paznje ;)

Edited by - Lord Vader89 on 29/11/2010 21:35:53
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 29/11/2010 : 22:04:57  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
NISAM GLEDAO NIJEDAN DEO!!!!

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/11/2010 : 22:08:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Sawa ili Harryja Pottera? Što nisi djecu izveo na Pottera nikad?

Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 30/11/2010 : 01:28:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Da se quote-ujem s DW-a...

Bez nekih većih razlika u senzibilitetu u odnosu na prethodni deo. Knjige nisam čitao, nit' mislim, ali... Zbog želje da se drži u što većoj meri literalnog predloška (a i da se zaradi što više, razume se), režiser Yates i ekipa podelili su ovaj poslednji nastavak na dva dela, kao što verovatno i znate već. Međutim, rekao bih da u to možemo uključiti i prethodni film, tako da se ovo veliko finale sastoji iz tri dela.

Šestica je bila vrlo dobar prelaz od postepenog zaoštravanja u prvih pet delova ka momentu gde će Harry, Ron i Hermione biti bačeni u vatru i prepušteni sami sebi. Međutim, pričalo se o nekoj velikoj bici, epskim scenama... Toga ovde nema, ili bar ne još uvek - saznaćemo na leto kada izađe i part II.

Epic su jedino predeli po kojima se troje junaka vijaju i sede noću zamišljeni. Dobra pozadina, ti daleki predeli u kojima se glave pune nesređenih misli osećaju kao svoj na svome, ali nije o ono o čemu se pričalo poslednjih godinu i kusur dana... Makar ja to nisam očekivao, jer film mi zbog toga deluje previše razvučeno i imam utisak, tj. plašim se da će u poslednjih pola sata part II nabiti sve što je trebalo da se desi u prethodnih tri-četiri sata filma.

Ono što je meni najvažnije kod blockbustera jeste da su što zabavniji. I Deathly hallows to jeste, ali ne mogu da se otmem utisku da je trebalo da ipak ponudi makar malo "onog više od zabave"... Dobar film, ali neke stvari ostadoše nedorečene...

Edited by - Gil-galad on 30/11/2010 01:29:15
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38019 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 04/12/2010 : 23:22:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Odlicno! Nesto drukcije, ima neki svoj flow, nije tipicna h'woodska gnjavaza. A kako mi je Ben Affleck "tek tamo neki dosadni glumac" ovdje mu samo skidam kapu za reziju. I za glumu, sorry Ben.

Svakako preporuke svima!

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 04/12/2010 : 23:32:26  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Sawa ili Harryja Pottera? Što nisi djecu izveo na Pottera nikad?

Ni jedno ni drugo.

Deca mi imaju 4 i 5 godine, i obožavaju da gledaju Mary Poppins, na primer, ali ne i Pottera.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 05/12/2010 : 09:14:11  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

ni ja, ustvari nakon 20 minuta prvog sam odustao.

Naravno mislim na pederka sa okrulim naocalama gromnom cackalicom za zube

Edited by - mr murdoc on 05/12/2010 09:16:02
Go to Top of Page

dnevni boravak
Senior Member

Croatia
1033 Posts

Member since 26/07/2008

Posted - 07/12/2010 : 15:17:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dnevni boravak a Private Message  Reply with Quote
Alien blu ray izdanjeeeee!!!!

http://www.horrorhr.com/iz-vase-kolekcije-alien-anthology-blu-ray-set/

I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away
I'm working on a dream And I know it will be mine someday......
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4740 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 07/12/2010 : 21:01:42  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ništa, još jedan dio pa smo konačno gotovi s tim.

I ned'o Bog još američkih filmova s iritantnim britanskim akcentom.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/12/2010 : 21:03:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
cuj, iritantan

britanski je najbolji i najlepsi oblik engleskog

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 07/12/2010 : 21:19:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ni jedno ni drugo.

Deca mi imaju 4 i 5 godine, i obožavaju da gledaju Mary Poppins, na primer, ali ne i Pottera.

filmovi o harryju potteru sami po sebi nemaju nikakvu svrhu osim toga da se, zbog popularnosti istoimene knjige, zaradi para. ja osobno sam pogledao prva tri filma. iako se ne može reć da su produkcija i gluma loše, jer nisu, nije to na mene ostavilo neki poseban dojam.
u skoro praktički svim nastavcima/knjigama (osim u trećoj čini mi se) općenita radnja je ista: lord voldemort pokušava ubiti harryja pottera.

super što ti klinci gledaju mary poppins, inače jedan od disneyevih klasika, to je 100x bolje od harryja pottera.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page
Page: of 556 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.94 seconds. Snitz Forums 2000