Nako što je Ludens preuzeo objavljeno je oko sedam brojeva zakljucno s brojem 61. Nakon toga nije više izlazio. Što se dogodilo? Da li Ludens ili neki drugi izdavac ima planove za oživljavanje serijala?
Radi gluposti. Kao nekakve bolje epizode samo. Shit. I odjednom,em nemamo kontinuitet,em nemamo Lazu,em na kraju nismo ni znali o cemu se dovraga ovdi radi? primjer : Vidi broj 78 (a nije ni objavljen)...
Ako se dobro sjecam, sam autor je predložija priskakanje tih epizoda i misto odakle bi se pokušalo nastaviti i pridobiti citatelje. Ne vidim zašto bi priskakanje 6,7 epizoda automatski djelovalo na gašenje serije. I DD extra nema kontinuitet kao ni brojne druge serije. Kako to izdanja VC koja su krenula niotkuda imaju kupce. Mislim da je notorne gluposti u tome tražiti razlog gašenja serijala. Onaj tko je kupova ranije, kupova bi i dalje. Prodaja je jedino mjerilo. Bila je loša, nikakva i serijal je ugašen. Možda bi neka ustrajnija izdavacka politika dala nekog rezultata ali i to sumnjam. Cak je danas i prikladnije vrime za kiosk izdanja ( zbog prihvatljivije cijene ) i možda bi i bila neka pozitivna nula ili podnošljivi minus da nije glupe, monopolisticke politike Tiska. Sad jedno pitanjce... Tko bi od prisutnih nastavija izdanje koje mu samo donosi gubitke? Nula je cak ok ali minus???? Ja nebi!
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Ma, LL problem je bio u tome što je jedan od najnovijih stripova. Ljudi jednostavno nisu bili navikli ni culi za njega, pa ga nisu ni kupovali. Mladi ga nisu kupovali, jer ne kupuju stripove i tu nastaje problem.
Ja mislim da bi dobar potez bio da se novi junaci pojavljuju uz stare junake kao kratke pricice. Tako je recimo LL jednom izašao na nekih 10 stranica uz Mister Noa. Tako fino kupiš strip koji recimo uvijek kupuješ i dobiješ uvid u neki novi. Ako ti se svidi, pocneš ga kupovati, ako ne, ništa. Ono što reklamiraju novo na kioscima mene obicno ostavlja ravnodušnim. Ili npr. bi isto bilo dobro da uz neki strip dobiješ novog junaka gratis neko vrijeme. Ljudi bi se navukli, barem neki. Npr, kupiš Zagora, dobiješ LL gratis. I tako npr. 6 mjeseci. Ja se kladim da bi ljudi poceli kupovati. Eh, kad ja moram uciti izdavace marketingu...