forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Alan Ford "Ultimate" Topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 595

anto
Advanced Member

Serbia
21732 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 24/09/2017 : 11:10:35  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
da li je Zlatni klasik i Superklasik identičan po dimenzijama?

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Hellrider
New Member

Bosnia and Herzegovina
171 Posts

Member since 12/03/2009

Posted - 24/09/2017 : 13:20:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Hellrider a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Jeste, samo sam primjetio na Zlatnom Klasiku da je malo deblji papir ili me si samo čini.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21732 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 24/09/2017 : 13:57:50  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Hellrider

quote:

Jeste, samo sam primjetio na Zlatnom Klasiku da je malo deblji papir ili me si samo čini.

gracias!

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 24/09/2017 : 21:40:36  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
#283 - Arakno

Bunkerova ne baš uspjela parodija na Spidermana, sama naslovnica vam dovoljno govori o kakvoj priči se radi.
Bez obzira na neupjelu glavnu priču bilo je i zabavnih scena tako me nasmijala Pochitova faca na početku, Xeresova sudbina, pretvaranje Broja Jedan u razgovoru sa Tobijom kad mu je priopćio lošu vijest i naravno onaj par cipela koji je na kraju ostao od zmijurine.
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5145 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 24/09/2017 : 21:56:23  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je ista debljina papira , doduše bilo je nekoliko super klasika s debljim papirom te su bili nezgrapniji za čitanje i nesavitljiviji a počelo je sa zadebljanjima od ,Super Hik alkohol prijeti, pa do ako se ne varam do,12 umjetnika,.
Sva izdanja Alan Forda su istih dimenzija ......premda koliko sam zapazija ni jedan nije baš istih dimenzija ima malih sitnih širinskih odstupanja .
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5145 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 24/09/2017 : 22:10:09  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

#189 - Trombovci na okup

Tromb sudjeluje u ovoj priči samo zato što je Bunkeru ponestalo ideja.
Jedva prosječno.

Vidiš meni se svidija pun je humora .Sam početak me nasmija "Sunce i problemi dosegnuli su vrhunac".Tromba su dobro iskoristili u priči te kasnije slučajno smrznut čeka odmrzavanje da opet zgorčava svijetu život .Naslovnica odlična kao i crtež Monice koji mi se sviđa.
Od sljedećeg nastavka Testament broja 1 puno više sam očekiva te mi je ispod prosjeka.
Sad nas uskoro očekuju dvi priče o Bobu policajcu , koje sam davno pročita ali koliko se sićam odlične su .
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 24/09/2017 : 22:29:01  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Svakome odgovara nešto drugo, meni je važno da crtež pogodi onu smiješnu notu, a to ovisi o afinitetima svakoga pojedinca. Della Monica i Piccininno u tom razdoblju su mi svakako bolji od Piffareria ali previše se osjeti kopiranje a premalo inspiracije, jednostavno nešto fali, a kad tome dodaš Bunkera koji je tada imao više promašaja nego pogodata rezultat je takav kakav jest. Opet ponavljam, kod AF-a svak ima neke svoje kriterije.
Go to Top of Page

danielp
Senior Member

Serbia
1388 Posts

Member since 29/05/2004

Posted - 24/09/2017 : 22:56:30  Show Profile Show Extended Profile  Send danielp a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by RAKOSI4

quote:
Originally posted by solar

#189 - Trombovci na okup

Tromb sudjeluje u ovoj priči samo zato što je Bunkeru ponestalo ideja.
Jedva prosječno.

Vidiš meni se svidija pun je humora .Sam početak me nasmija "Sunce i problemi dosegnuli su vrhunac".Tromba su dobro iskoristili u priči te kasnije slučajno smrznut čeka odmrzavanje da opet zgorčava svijetu život .Naslovnica odlična kao i crtež Monice koji mi se sviđa.
Od sljedećeg nastavka Testament broja 1 puno više sam očekiva te mi je ispod prosjeka.
Sad nas uskoro očekuju dvi priče o Bobu policajcu , koje sam davno pročita ali koliko se sićam odlične su .

Meni je isto super epizoda. A tek ove sa Bobom pandurom su mi u samom vrhu AF i po prici i po ne-Magnusovom crtezu
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 27/09/2017 : 20:24:20  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
#539 - Bizarna sudbina

Radnja je mogla biti bolja i zanimljivija da Bunker nije inzistirao na Alanovim i Minuettinim halucinacijama u vezi onih epizoda s Marsom. Da se isključivo držao intriga i detektivskih potraga bilo bi to sasvim dobro s obzirom da sudjeluju Bob, Broj Jedan, Grunf a na par trenutaka se pojavljuju Šef i Jeremija.
Bez obzira na te manjkavosti zaista sam se par puta dobro nasmijao posebno u scenama kad Bob radi kao konobar pa se svađa s gostom koji ga pokušava udariti šakom u glavu pa promaši i razbije lice vlastitoj ženi ili klasične scene u kuhinji gdje krezubi kuhari peru noge u loncima i sl.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 28/09/2017 : 23:04:22  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
#290 - Ludnica u ludnici

Meni je neoprostivo da prevoditeljica ne zna za Superhika i prevodi ga "Superćak", ako je ona neznalica pa je li urednik pročitao pregledao strip prije nego su materijali otišli u štampu!?
Sama priča ne impresionira previše premda je Bunker (nakratko) parodirao Dilana Doga i ubacio jednu od povijesnih priča Broja Jedan.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 29/09/2017 : 20:30:07  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
#291 - Superhik ponovno među vama

Reciklaža Superhika, a Warcov crtež mi se nikad nije previše sviđao.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 30/09/2017 : 20:10:18  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
#297 - Nesretni dobitnik

Nisam nešto previše oduševljen, priča koja ulazi u prosjek. Bilo je par smiješnih faca ali Peruccin crtež je tuširao Matteo Paganini pa je ukupni dojam gori nego inače. Dobra fora na kraju sa onim grobarom/poreznikom i otkrićem da milijardu pezeta vrijedi trideset i dva centa. :D
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21732 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 01/10/2017 : 14:08:41  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Alan Ford specijal 500:Upravo vjenčani (Strip-Agent)

Malo više sam ispao iz štosa što se tiče ovog junaka,pa sam bio prilično zbunjen kada sam prijatelju uzimao ovaj strip.Zbunilo me ovo "specijal 500".Kao prvo,nisam ni slutio da je serijal dogurao čak do petstotog broja,a kao drugo,ako je u pitanju regularni broj 500,zašto onda prefiks specijal??Ali dobro ...
Vidim da u impresumu ne stoji ko su autori?Jel i dalje Bunker piše scenario?Crtač vidim da je isti onaj kao i kad sam batalio svojevremeno strip,a to je bilo sa brojem 438.,Pustinjski bljesak,ima bogami tome preko dve i po decenije.

Upravo vjenčani u kojem Alan i neka Minuet treba da se venčaju,dok neki bogataš,izvesna veštica i zgodna plavuša na glupave načine pokušavaju da ih spreče je prilično sterilan i neduhovit strip sa korektnim crtežom;pogotovu prvi deo.Druga polovina donosi neočekivani tvist i šalje naše junake u budućnost,i tu mi je strip nešto bolji, a na momente sam i slatko nasmejao.
Ali sve u svemu jako bledo i ni blizu onog starog dobrog Alana Forda.
2/5

Go to Top of Page

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 01/10/2017 : 15:40:55  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Alan Ford specijal 500:Upravo vjenčani (Strip-Agent)

Malo više sam ispao iz štosa što se tiče ovog junaka,pa sam bio prilično zbunjen kada sam prijatelju uzimao ovaj strip.Zbunilo me ovo "specijal 500".Kao prvo,nisam ni slutio da je serijal dogurao čak do petstotog broja,a kao drugo,ako je u pitanju regularni broj 500,zašto onda prefiks specijal??Ali dobro ...
Vidim da u impresumu ne stoji ko su autori?Jel i dalje Bunker piše scenario?Crtač vidim da je isti onaj kao i kad sam batalio svojevremeno strip,a to je bilo sa brojem 438.,Pustinjski bljesak,ima bogami tome preko dve i po decenije.

Upravo vjenčani u kojem Alan i neka Minuet treba da se venčaju,dok neki bogataš,izvesna veštica i zgodna plavuša na glupave načine pokušavaju da ih spreče je prilično sterilan i neduhovit strip sa korektnim crtežom;pogotovu prvi deo.Druga polovina donosi neočekivani tvist i šalje naše junake u budućnost,i tu mi je strip nešto bolji, a na momente sam i slatko nasmejao.
Ali sve u svemu jako bledo i ni blizu onog starog dobrog Alana Forda.
2/5

Pravi Alan Ford je Magnusov, naravno sa Brixijevim prijevodom. Sve ovo ostalo je prdimahovina, ponekad neka epizoda malo podsjeti na slavne dane, dok je velika vecina ispod prosjecna, bez grama humora.

Junak stavlja na kocku cak i prst!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 06/10/2017 : 13:12:04  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
#138 - Bob na Bobu

Bolji mi je bilo koji drugi period serijala od ovoga Piffareriovog pa tako sam unaprijed znao da će mi iščitavanje od stotog broja pa sve tamo do 170-i-nekog teško pasti, zato i nije čudo što sam napravio popriličnu pauzu i okrenuo se kasnijim epizodama tražeći okrepu - ali sad je došao tren da se vratim na mjesto zločina!

I što sam našao? Otprilike ništa. Barem što se same priče tiče, "Bob na Bobu" je jedva čitljiv, stvarno moraš ove epizode zavoljeti u djetinjstvu inače - ćao.
Ajde ako bi baš morao navesti nešto pozitivno bile bi to klasične uvodne scene s poštarima koji se svađaju sa Bobom, Šefom i Jeremijom.
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 08/10/2017 : 17:42:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Napokon netko tko se slaže sa mnom da je Piffin period najgori! U usporedbi s njim, i Minuette dođe kao lijek.

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5145 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 08/10/2017 : 18:34:08  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
AF Klasik "Policijska njuška" na kioscima od jučer.
Priča odlična puna humora ,Bob policajac kažnjava tri svinje iz gradskog vijeća sa 100 dolara zbog prevelike brzine, otkriva plačkaša 200 000 dolara , ako je suditi po ovome očekuje ga blistava policijska karijera ........
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/10/2017 : 12:29:51  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

djukak
Senior Member

2980 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 09/10/2017 : 13:24:51  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message  Reply with Quote
Extra
Odakle je ovo
Vidim Magnus crtao

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/10/2017 : 13:26:26  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Da, to je Magnusov plan kojeg je netko preveo i stavio na facebook.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 09/10/2017 : 13:34:52  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Nije "neko"
To je "Svet" stavio u svoje izdanje priče "Tako je nastala grupa TNT".

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 09/10/2017 : 16:55:55  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
Pod 6 pise zajednicka slamarica, a na crtezu se nalazi kod komsije sa radio prijemnikom, mislim da je to greska.
ISPRAVKA : Ipak je do mene zajednicka slamarica je pod 5, pih prokleti mobiteli 🤔

Junak stavlja na kocku cak i prst!

Edited by - gerilac1 on 09/10/2017 16:58:00
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 10/10/2017 : 16:40:36  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/10/2017 : 18:41:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ovaj plan cvjecarnice jos dosad nisam vidio. Genijalni Roberto. Kakav crtez... iz Sveta, kazes, kako je nastala grupa TNT, hm, samo zbog ovog crteza to moram uzeti. Koji je to broj pls.?

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5145 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 10/10/2017 : 19:46:48  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
50
Go to Top of Page
Page: of 595 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.8 seconds. Snitz Forums 2000