Author |
Topic  |
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5125 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 15/12/2017 : 20:52:09
|
Ljudi budite razumni serijal se neprekidno vodni, ljudi malo po malo odustaju ... Ja nisam nezadovoljan imam AF zlatni, kolor, i super klasik, a klasik uzmem rijetko.
|
 |
|
nikotin
Senior Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
2402 Posts
Member since 12/12/2016 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15842 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 15/12/2017 : 23:01:25
|
quote: Originally posted by RAKOSI4
Ljudi budite razumni serijal se neprekidno vodni, ljudi malo po malo odustaju ... Ja nisam nezadovoljan imam AF zlatni, kolor, i super klasik, a klasik uzmem rijetko.
Ja doma imam 3 kompleta Forda , Superstrip biblioteke... kolorce, trobroje, Borgis, Strijelu, Extra, HC Strip Agenta, sve... I naravno da bi htio da idu dalje neobjavljene epizode... Pa sto da se I vodni serijal, glavno da se Zagor ili Tex ne vodne... za njih uvjek ima interesanata, a stivo su za malu djecu... Alan Ford im je uvjek bio uz bok po prodaji. Cak , znam iz prve ruke da je prodajom isplativ 100%, jedino Zagor I Ford. Makar je tako do sad bilo. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5125 Posts
Member since 23/07/2016 |
|
Vlaadisha
Advanced Member

USA
3515 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 16/12/2017 : 00:37:12
|
quote: Originally posted by nikotin
Plakat predstave u Prilepu. Trenutno se igra predstava.
Mirjana Lazić ili originalni tekst? Sorry, mutne su fotke... |
 |
|
nikotin
Senior Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
2402 Posts
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19445 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 16/12/2017 : 04:34:10
|
quote: Originally posted by ivanl
quote: Originally posted by RAKOSI4
Ja doma imam 3 kompleta Forda , Superstrip biblioteke... kolorce, trobroje, Borgis, Strijelu, Extra, HC Strip Agenta, sve... I naravno da bi htio da idu dalje neobjavljene epizode... Pa sto da se I vodni serijal, glavno da se Zagor ili Tex ne vodne... za njih uvjek ima interesanata, a stivo su za malu djecu... Alan Ford im je uvjek bio uz bok po prodaji. Cak , znam iz prve ruke da je prodajom isplativ 100%, jedino Zagor I Ford. Makar je tako do sad bilo.
no..no.. reci da su Zagor i Tex dijecji stripovi a alan ford extra dobar je....malo pretenciozno. ..bar to...nije ozbiljno to i kazat... Alan extra je dno dna vec poduze vremena..kako nam bio drag... Alan klasik je ok iako je i kod njega zamjetan pad kvalitete... Alan super klasik je za one koji kasno pale....a takvih i nema ogromno... Rezime je moguc samo jedan... Alan extra je neizplatljiv i u gasenju... Alan klasik je izplatljiv iako u silaznoj putanji..nadam se da dogura do bar redovnog prvog extrica od Strip Agenta... Super klasik ce se vuci dok ljudi uzimaju ali ne vise od prvih 75 brojeva...
To je realnost,ostavimo simpatije po strani.... Uzimam i uzimat cu sve od Alana ali da je strip extra kvalitetan..i nije...ide polako prema dnu...kako se serijal duzi...ovo je vec ozivljavanje mrtvaca postalo... Mogli su sa 500 zakljucit komotno... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15842 Posts
Posted - 16/12/2017 : 05:45:15
|
Niko nije rekao da je A.F. extra dobar. Dapace. Zna se da ima silaznu putanju. Ali receno je, visekratno, da A.F. ljudi na ovim prostorima beskrajno vole. Te da je A.F. vec postao dugogodisnja tradicija. I da je steta ukinut neobjavljivane epizode, pa makar i losije bile. |
 |
|
danielp
Senior Member

Serbia
1386 Posts
Member since 29/05/2004 |
Posted - 16/12/2017 : 11:52:04
|
Niko nije rekao da je A.F. extra dobar. Dapace. Zna se da ima silaznu putanju. Ali receno je, visekratno, da A.F. ljudi na ovim prostorima beskrajno vole. Te da je A.F. vec postao dugogodisnja tradicija. I da je steta ukinut neobjavljivane epizode, pa makar i losije bile.
Meni je i Extra OK. Malo promene ne skodi. Sve se menja. I Zagor i Marvel i DC pa mora i AF. Ne moze da bude isti kao sto je pre bio. i od 1 - 500 je bilo gomila promena. Procice i Minuete period pa ce doci nesto novo... Trebalo bi da se ne ugasi AF u hrvatskoj jer to je tradicija i obeleje.
O AF u Srbiji ne mogu da pricam jer je po tradiciji to hrvatski strip |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15842 Posts
Posted - 16/12/2017 : 12:19:36
|
quote: Originally posted by danielp
Niko nije rekao da je A.F. extra dobar. Dapace. Zna se da ima silaznu putanju. Ali receno je, visekratno, da A.F. ljudi na ovim prostorima beskrajno vole. Te da je A.F. vec postao dugogodisnja tradicija. I da je steta ukinut neobjavljivane epizode, pa makar i losije bile.
Meni je i Extra OK. Malo promene ne skodi. Sve se menja. I Zagor i Marvel i DC pa mora i AF. Ne moze da bude isti kao sto je pre bio. i od 1 - 500 je bilo gomila promena. Procice i Minuete period pa ce doci nesto novo... Trebalo bi da se ne ugasi AF u hrvatskoj jer to je tradicija i obeleje.
O AF u Srbiji ne mogu da pricam jer je po tradiciji to hrvatski strip
Ovo je tocno rekao bi. Vjesnikov Alan Ford je bio jedan od rijetkih stripova na hrvatskom u moru stripova na srpskom, u bivsoj nam drzavi. A zbog izuzetnog prijevoda legendarnog Nenada Brixya, svi su skolarci, sve tete na trafikama kao i gomila naroda od Vardara pa do Triglava "sprehali" hrvatski, zbog dobrih i dobro prevedenih gegova i stoseva. Svi su volheli Forda, Magnusa i Bunkera. A bogme ih vole i dan danas. A imas pravo i sto se tice extra edicije, ima dovoljno nas zainteresiranih da joj drzimo tiraz. Naravno, i o velikoj tradiciji je rijec, skoro 50 godina konstantnog izlazrnja u Hrvatskoj. Nije to sala. |
 |
|
bvagner3
Senior Member

Croatia
2365 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 16/12/2017 : 17:15:45
|
Ja sam redovito kupovao extra A.F.iako priznajem da je bio loš,priče su te koje su bile loše,crtež je čak bio i solidan,raspuštanje grupe TNT,i uvođenje Minuette kao glavni lik je ono što je bilo potpuni promašaj.Moj avatar i potpis govore koliko volim taj strip,eto žao mi je da nove epizode prestanu izlaziti nakon toliko silnih godina. |
#!?? |
 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 16/12/2017 : 18:59:34
|
Tu je jednim dijelom kriva i distribucija. Ne sjećam se kad sam vidio na kiosku extra a da nije oštećen. I tko bi onda za to davao 15 kn kad može kasnije naći povoljnije (kao što su mnogi svake godine na Interliberu uzimali sve što kroz godinu nisu; ovako je prošao i Maxmagnus, no barem je došao do kraja). Klasik još i dobro stoji, vjerojatno jer ih više dođe po broju pa je i veća šansa naći neoštećen primjerak. Ali sigurno je kvaliteta novih epizoda presudan faktor, s Minuette to nije onaj AF na kojem smo mnogi odrastali. |
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5197 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 17/12/2017 : 20:31:23
|
quote: Originally posted by wolf
Tu je jednim dijelom kriva i distribucija. Ne sjećam se kad sam vidio na kiosku extra a da nije oštećen. I tko bi onda za to davao 15 kn kad može kasnije naći povoljnije (kao što su mnogi svake godine na Interliberu uzimali sve što kroz godinu nisu; ovako je prošao i Maxmagnus, no barem je došao do kraja). Klasik još i dobro stoji, vjerojatno jer ih više dođe po broju pa je i veća šansa naći neoštećen primjerak. Ali sigurno je kvaliteta novih epizoda presudan faktor, s Minuette to nije onaj AF na kojem smo mnogi odrastali.
Od prije 2 - 3 tjedna kiosci TISKA dobili su naputak da maknu stripove s dosadašnjih polica "gore", tako da su vidljivi samo prodavačicama na gornjim policama, gdje idu ljestvama. Vjerovatno je većina vas primijetila da su "nestali" stripovi iz većine izloga Tiskovih kioska...
|
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
bvagner3
Senior Member

Croatia
2365 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 17/12/2017 : 21:42:17
|
Da nema interneta i najava,nema šanse da bih stripove redovito pratio i imao sve brojeve,neki kiosci čak ni ne dobiju sve nove brojeve,tako svojedobno jedan broj Maxmagnusa uopće nije došao na kioske u moj grad,pa sam ga onda kupio kasnije u Zagrebu.... |
#!?? |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15842 Posts
Posted - 17/12/2017 : 23:03:32
|
E to je , ispricavam se na izrazu, sranje. Kako,(a o tome smo vec visekratno raspravljali na drugim topicima),o tretmanu stripova na kioscima/trafikama, tako i o kolicini primjeraka koji stizu u odredeni grad/mjesto, da ne spominjem sela, nazalost...nije fer definitivno. Al eto kako se spomenulo gore, postoji virtualna mogucnost nabavke stripova u specijaliziranim striparnicama. Sto uopce, nije nuzno lose. Ali prihvatio bih sigurno prodaju tvrdo ukoricenih albuma na taj nacin, ali kupnju stripa na trafici/kiosku ne moze nista zamjeniti... ali eto, i to sve rijede... Steta. A Alan Ford je kao stvoren za kupnju na kiosku/trafici. I sad zamislite, one Superstrip kartonske primjerke, pa dalje u izvanrednom stanju,a moze ih se.dan danas naci, i recimo gore spomenute primjerke extra koji su relativno "mladi", a dolaze na prodajna mjesta osteceni u transportu... bezveze i cudno. Kao to je sporedna stvar, za djecu. Neme tete na kioscima/ trafikama shvacaju problematiku, jad ih upitam vise primjeraka na pregled, prije kupnje, a bogme, neke me gledaju kao cudaka... ja im barem kazem , pa i cipele ili jaknu prije kupnje dobro pregledate... ali razumjem problem, u Zagrebu, Splitu, Rjeci je puno lakse pronaci dobar primjerak, nego u malim mjestima. Steta ali tako je... |
 |
|
iggyk23
New Member

281 Posts
Member since 02/09/2014 |
Posted - 18/12/2017 : 01:29:10
|
slavonski brod, grad dugacak par milja, udjem u tisak shop, pet extri na polici, izaberem si najbolju. moze se svugdje nac |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19445 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 18/12/2017 : 03:33:30
|
Neznam kako kod vas...kod nas su stripovi pozicionirani u kioscima ko sve drugo sto se prodaje.. A i ako ne vidis..pitaj covjece.. Jedino su prodavacice po pravilu malo losije volje jer rade za sitnis.... Zadovoljan sam jako kako se kod nas prodaju stripovi....nadam se da je i Bernard prodajom. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 18/12/2017 03:35:13 |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 21/12/2017 : 09:02:35
|
Tako je to kada si prehlađen, svi mirisi (i smradovi) su ti isti. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
nikotin
Senior Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
2402 Posts
Posted - 21/12/2017 : 18:08:53
|
Evo izašla nova piratska izdanja. Slike mi je poslao jedan drug. Nakraju če me banovati zbog ovoga  Sve su to stripovi koji postoje u digitalnom izdanju i koja se mogu isprintati za sebe. Ja sam ih sebi napravio a u ovim stripovima imaju i neki dodaci. Nema puno digitalnih izdanja Alan Forda za razliku od nekih drugih junaka.
Evo spiska digitalnih izdanja:
Alan Ford (SCANLATION) - Otrov Crne Ruže Alan Ford (SCANLATION - BDS GRUPA) - Broj 10 - Formule Alan Ford (SCANLATION - BDS GRUPA) - Broj 86 - Hladni Pol Alan Ford (SCANLATION) - Broj 180 - Olimpijski Plamen Alan Ford (SCANLATION - BDS GRUPA) - Broj 466 - Dnevnik Lulu Bell Alan Ford (SCANLATION - BDS GRUPA) - Broj 473 - Nikad Ispričana Prča Alan Ford (SCANLATION) - Broj 1000 Alan Ford (SCANLATION - KOLOR - BDS GRUPA) - Broj 1 - Grupa T.N.T Alan Ford (SCANLATION - KOLOR - BDS GRUPA) - Broj 11 - Broj Jedan Alan Ford (SCANLATION - KOLOR - BDS GRUPA) - Broj 26 - Superhik Alan Ford (SCANLATION - KOLOR - BDS GRUPA) - Broj 50 - Tako Je Nastala Grupa T.N.T Alan Ford (SCANLATION - KOLOR - BDS GRUPA) - Broj 68 - Sportska Afera Alan Ford (SCANLATION - KOLOR TROBROJ - BDS GRUPA) - Zlatno Izdanje - Sve Za Jednog, Jedan Za Sve
Ovo je verzija sa 2 stripa.

------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------
Ovdje imaju dodaci koji nemaju u digitalnoj formi.

|
Spisak Alan Forda - MEGA Spisak Alan Forda - MediaFire Spisak Alan Forda - Google |
Edited by - nikotin on 22/12/2017 07:58:33 |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15842 Posts
Posted - 21/12/2017 : 19:00:31
|
Redovni, sluzbeni, oficijelni, tiskani, skenirani, piratski, novi, stari, bolji, losiji, nevjerovatno je koliko narod voli Alan Forda i ekipu. Mozda su jedino Zagorovci jaci od Fordovaca... ljubav i tradicija, koja traje i traje, rekao bi... |
 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
|
maddjuro
Average Member

676 Posts
Member since 08/01/2008 |
Posted - 22/12/2017 : 00:32:01
|
@nikotin af digitalnih izdanja/scanova imas od prvog do 500-tog broja, skupa sa onim specijalima ; narano to su scanovi naših Izdanja |
 |
|
nikotin
Senior Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
2402 Posts
Posted - 22/12/2017 : 08:04:32
|
Evo ovako. Da odgovorim svima.
Ovi stripovi samo potpunjuju prijašnja izdanja.
Hladni pol. Pogledaj sliku iz stripa. Sve piše. Malo sam se zenuo kad sam napisao da nepostoje ovi dodaci na kraju stripa u digitalnoj formi. Ipak postoje.

AF 1000 - SA je izdao zajedno broj 500 i 1000. Ovo je verzija sa nekim starim stripom. Vidi sliku.

Otrov crne ruže - Ovi dodaci: Albanski alan ford i ova predstava nepostoje u digitalnoj formi. Evo slike digitalnog izdanja

|
Spisak Alan Forda - MEGA Spisak Alan Forda - MediaFire Spisak Alan Forda - Google |
Edited by - nikotin on 22/12/2017 08:35:11 |
 |
|
Topic  |
|