forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Najbolja epizoda - Alan Ford
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Vjeko1980
Advanced Member

5649 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 15/11/2006 : 13:10:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message
Koja vam je najbolja epizoda Alan Forda?
Najsmješnija situacija, najbolji dijalozi, najbolji onomatopejski opisi, najbolji crtež itd.?

Evo ja cu zapocet:
Teško mi je odredit koja mi je najbolja epizoda, ali mogu navest neke: Traži se Alex Barry, Golf, Broj 1,... prvih 40 je vrhunskih ali ove mi prednjace..
Ima brdo smiješnih situacija ali jedna od najjacih mi je kada Bob poždere sendvic onom luckom radniku uz carobne rijeci: Njam, njam!:))), dobra je i ona kada Alan i Sir Oliver žderu hot-dogove i odglume da ih je zabolio želudac, a vlasnih pobjegne sa svojom trokolicom uz komentar: Dovraga, rekao sam onom Slimu da stavlja manje cementa u senf!!:))))

Dijalog izmedu doktora Cracka i pacijenata (u epizodi Broj 1) je antologijski..

Mislim da mi je jedna od najjacih crteža u epizodi Ucviljeni diktator kada Boba i Šefa svežu u podrumu, te ih onda Alan pronade, dakle onaj izraz tupih i oronulih lica Boba i Šefa koje je nacrtao Magnus spada u klasike:)))

Najbolje opisani zvukovi su mi: Kada Bob pumpa gumu na biciklu uz zvuk FTUMPT, kada se okrece drveni kotac nekih kola uz zvuk KATAKLONK, i kada Neron svira liru uz zvukove PLON,PLON hahaha, ma to je zakon!!

Bolje imat pet dobrih prijatelja nego jednog neprijatelja

tantus
Senior Member

Slovenia
1651 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 15/11/2006 : 13:27:33  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message
quote:
Originally posted by Vjeko1980

Koja vam je najbolja epizoda Alan Forda?
Najsmješnija situacija, najbolji dijalozi, najbolji onomatopejski opisi, najbolji crtež itd.?

Evo ja cu zapocet:
Teško mi je odredit koja mi je najbolja epizoda, ali mogu navest neke: Traži se Alex Barry, Golf, Broj 1,... prvih 40 je vrhunskih ali ove mi prednjace..
Ima brdo smiješnih situacija ali jedna od najjacih mi je kada Bob poždere sendvic onom luckom radniku uz carobne rijeci: Njam, njam!:))), dobra je i ona kada Alan i Sir Oliver žderu hot-dogove i odglume da ih je zabolio želudac, a vlasnih pobjegne sa svojom trokolicom uz komentar: Dovraga, rekao sam onom Slimu da stavlja manje cementa u senf!!:))))

Dijalog izmedu doktora Cracka i pacijenata (u epizodi Broj 1) je antologijski..

Mislim da mi je jedna od najjacih crteža u epizodi Ucviljeni diktator kada Boba i Šefa svežu u podrumu, te ih onda Alan pronade, dakle onaj izraz tupih i oronulih lica Boba i Šefa koje je nacrtao Magnus spada u klasike:)))

Najbolje opisani zvukovi su mi: Kada Bob pumpa gumu na biciklu uz zvuk FTUMPT, kada se okrece drveni kotac nekih kola uz zvuk KATAKLONK, i kada Neron svira liru uz zvukove PLON,PLON hahaha, ma to je zakon!!

Dugo nisam citao svoju kolekciju Alan Fordova, ali mi je ostalo u secanju da sam se najviše smejao u epizodi Frit i Frut, kada se Alan krije po štrajkovima od blizanaca placenih ubica...

grupa za scanlation: groups.google.com/group/bdskenovi
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 15/11/2006 : 14:30:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Koja vam je najbolja epizoda Alan Forda?
>Evo ja cu zapocet:Teško mi je odredit koja mi je najbolja epizoda

Daklem ...

mcn

Pogledajte http://qstrip.blog.hr ! Moj dnevnik citanja na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 12 na svim kioscima! *** Arhiva SERGEJA na www.zmcomics.co.yu *** Arhiva MARTINE MJESEC na www.stripovi.com/martinamjesec.asp !
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 15/11/2006 : 14:52:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

Daklem ...

mcn

www.sd-gradac.hr ( nogomet )
www.gradac.hr
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5649 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 15/11/2006 : 15:08:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

Daklem ...

mcn

Pogledajte http://qstrip.blog.hr ! Moj dnevnik citanja na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 12 na svim kioscima! *** Arhiva SERGEJA na www.zmcomics.co.yu *** Arhiva MARTINE MJESEC na www.stripovi.com/martinamjesec.asp !

Ak nemaš kaj pametnije napisat - odruci!!

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 15/11/2006 : 15:26:05  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
mcn ponekad voli karikaturu tipa "Bez rijeci..." Ne moraš ga odmah odjebat'

Nego, meni su odlicni gegovi u prvih sto epizodica, dakle one starije epizode. Nedavno sam citao prvih dvadesetak, no ima toliko dobrih fora da je nemoguce sve nabrojati... Jezik, face, situacije, likovi, Grunfovi izumi i poslovice, Magnus... i tako unedogled.

Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
Go to Top of Page

milan2.0
New Member

127 Posts

Member since 16/10/2006

Posted - 15/11/2006 : 15:33:13  Show Profile Show Extended Profile  Send milan2.0 a Private Message
Ja sam AF poprilicno zaboravio, ali scena koja me je nasmejala naglas, i koje cu se secati celog zivota (bar se nadam), jeste ono kad izvode Hamleta - e sada, ne secam se koja je to epizoda, ali sam siguran da je Magnusova, dakle u prvih... koliko? pedesetak brojeva?
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5649 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 15/11/2006 : 15:49:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message
quote:
Originally posted by milan2.0

Ja sam AF poprilicno zaboravio, ali scena koja me je nasmejala naglas, i koje cu se secati celog zivota (bar se nadam), jeste ono kad izvode Hamleta - e sada, ne secam se koja je to epizoda, ali sam siguran da je Magnusova, dakle u prvih... koliko? pedesetak brojeva?

Je, Bradati pljackaši, uh da to je zakon epizoda, pogotovo kad Sir Oliver prodaje destiliranu vodu pod eliksir mladosti i ljepote hahahah.. Dakle one face koje dolaze to kupit, e za to skidam kapu Magnusu kako i je groteskno nacrtao:)))

Go to Top of Page

milan2.0
New Member

127 Posts

Member since 16/10/2006

Posted - 15/11/2006 : 16:04:04  Show Profile Show Extended Profile  Send milan2.0 a Private Message
Jeste, to! Kada ona publika gleda ono kamenje na kojem treba da sedne i prati predstavu, a jedan od gledalaca kaze, komentarisuci kamenje umesto stolica - "To je ,valjda, performans."
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 15/11/2006 : 16:30:21  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Meni je dobra Skon na skok, kad je Bob mali kenguric i taj njegov dijalog ..skoro sam procitao i slatko se ismejao, fantasticno....

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 15/11/2006 : 16:55:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
prvo što mi pade:

CJENIK ZA NEKU PREDSTAVU:

SLIJEPI - 20 CENTI
GLUHI - 30 CENTI
SLIJEPI I GLUHI - 50 CENTI

EPIZODA 1,2,3,4

SIR OLIVER ,ŠKARTOC, LUCKI RADNIK I IGRICA SA PRSTIMA
legendarno : GLE STVARNO TRI - radnik
DIVNE LI BUDALE- sir
ko to more platit
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5649 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 15/11/2006 : 17:05:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message
A u epizodi Vrijeme darivanja kad Bob zakljuci kako mora izvrijdati prolaznike da bi mu udijelili milostinju, jer je vidio Sir Olivera kako ima slican stil pa kaže prvoj starijoj gospodi koja naide: "Hej, ružna vještice,koža ti se vec osušila, a leda izgrbila! Daj nešto za siromahe prije nego otegneš papke!"
HAHAHA pa to je najjaca spika ikad... Zahvalan sam Bogu na ovakvim stvarima (koje mi trenutno otjeraju sve brige iz života i uljepšaju dan) i na spajanju Magnusa i Bunkera u najjaci cinicno-ironicno-satiricno-groteskni duo u povijesti svijeta...

Go to Top of Page

PetarkafkaPan
Starting Member

Serbia
2 Posts

Member since 15/11/2006

Posted - 15/11/2006 : 17:09:58  Show Profile Show Extended Profile  Send PetarkafkaPan a Private Message
Ubedljivo mi je najbolja epizoda U Strahu su velike oci ....
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 15/11/2006 : 17:12:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message
quote:
Originally posted by Vjeko1980

quote:
Originally posted by mcn

Daklem ...

mcn

Ak nemaš kaj pametnije napisat - odruci!!

Neki bas imaju problema sa ponasanjem....

STOSIC
Senior Member

Sao Tome and Principe
1754 Posts

Member since 23/02/2006

Posted - 15/11/2006 : 18:31:44  Show Profile Show Extended Profile  Send STOSIC a Private Message
zimska idila mi se nekako najviše urezala u sjecanje,kada ih ona baba pokrade,hehe

The reward for honor will not come in this life...
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 15/11/2006 : 22:17:15  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Meni je takode super epizoda : Tako je nastala grupa TNT, a naravno i sve epizode sa Superhikom !!!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Daniel
Advanced Member

Croatia
4084 Posts

Member since 03/07/2004

Posted - 15/11/2006 : 22:23:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Daniel's Homepage  Send Daniel a Private Message
Meni je "Broj 1" jedna od najboljih.
Go to Top of Page

danielp
Senior Member

Serbia
1367 Posts

Member since 29/05/2004

Posted - 15/11/2006 : 23:37:02  Show Profile Show Extended Profile  Send danielp a Private Message
179-'Ruzicasta majica za Boba' kad Singapurcani vode Boba na doping kontrolu, a on im se ispisha u casu, a oni popiju misleci da je Shampanjac.

Daniel Pinku
Go to Top of Page

j.vitlic
Starting Member

Croatia
63 Posts

Member since 14/09/2006

Posted - 15/11/2006 : 23:53:06  Show Profile Show Extended Profile  Send j.vitlic a Private Message
Ma Grunfove majice, a pogotovo izumi su najjaci dio Alan Forda. Toliko toga ima smiješnog na samo jednoj stranici i slici da je teško bilo što izdvojit-jednostavno parodija na sve i svašta.
Alan Ford je zakon!!
Go to Top of Page

j.vitlic
Starting Member

Croatia
63 Posts

Member since 14/09/2006

Posted - 15/11/2006 : 23:59:30  Show Profile Show Extended Profile  Send j.vitlic a Private Message
A znate ono kad Grunf prica djeci kako su se borili u avionima u Africi 3 protiv 3000 i kaže da im je na kraju nestalo streljiva pa su ih morali gadati konzervama, a Broj 1 koji sakriven sluša dobaci: "Je, samo što je on bio na celu onih 3000".
Go to Top of Page

kapetan
New Member

Croatia
202 Posts

Member since 28/09/2004

Posted - 16/11/2006 : 08:30:44  Show Profile Show Extended Profile  Send kapetan a Private Message
Bradati pljackaši i prve 3 epizode sa Superhikom su zakon zakona!
Go to Top of Page

scaramanga
Senior Member

Aruba
1274 Posts

Member since 20/04/2005

Posted - 16/11/2006 : 11:07:43  Show Profile Show Extended Profile  Send scaramanga a Private Message
Najjaca epizoda je UMRO JE BOGATI UJAK!!!naravno tu je i Superhik trilogija:REC JE O FRIZIDERU-Mati:Ima i pretinac za sir, i pretinac za jaja....Djeca:Majko sto je to sir a sto su to jaja???
Go to Top of Page

CAGLIOSTRO13
Senior Member

1767 Posts

Member since 09/05/2006

Posted - 16/11/2006 : 13:56:08  Show Profile Show Extended Profile  Send CAGLIOSTRO13 a Private Message
najbolja epizoda je ZIMSKA IDILA, kada od samog pocetka pratimo nezadovoljnog i nadrkanog boba koji nemoze uzivati u zimskim radostima. Onda uleti ona baba i trazi malo novca i pokoju lijepu rijec, na sto joj Bob kaze ovo drugo mozes dobiti stra vjestice. I naravno scena sa macorom koji ukrade komad kobasice pa ga Bob lovi krampom i govori mu dodji dodji nece ti cika Bob nishta
Go to Top of Page

Samorog
Starting Member

52 Posts

Member since 13/11/2006

Posted - 16/11/2006 : 16:14:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Samorog a Private Message
Neznam ako postoji baš najbolja epizoda! Ima dosta dobrif posobno izmedu ranih edicija!

I love lasagna! :)
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 16/11/2006 : 19:44:29  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message
teško je tu odrediti najbolje, kada u tih prvih pedesetak ima posebno nadahnutih situacija, ali ova

quote:
Superhik trilogija:REC JE O FRIZIDERU-Mati:Ima i pretinac za sir, i pretinac za jaja....Djeca:Majko sto je to sir a sto su to jaja???

je genijalna
pa kada nose frižider na kat...

if you only knew the power of the dark side
Go to Top of Page

Samorog
Starting Member

52 Posts

Member since 13/11/2006

Posted - 16/11/2006 : 22:54:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Samorog a Private Message
Mogao bih se i slažiti sa vama! Ova je baš super!

I love lasagna! :)
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000