Author |
Topic  |
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6460 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 31/12/2020 : 18:15:12
|
A dobro, meni smeta, jbg. No dobro, evo kolega je dobio uvid u to što otprilike može očekivati.  |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 31/12/2020 18:17:06 |
 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3389 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 31/12/2020 : 22:19:30
|
Ja sam se nekako pomirio sa ulubljenjima, nema šanse da nešto u kartonu preživi carinu i poštu, customer service samo gnjavim kad ne stiže pošiljka. Srećom, dosad su bili revnosni pa su slali ponovo. |
 |
|
emirem
Advanced Member

10867 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 31/12/2020 : 22:56:18
|
Nisam nikad imao frku sa BD. Nisu ni oni krivi za sve,jedino da osiguraju neku bucu od knjige kako spada,jastucici ili bar umotaju u foliju za sendvice i meso i umotaju dodatno u papir od starog Guardiana,ne bi mi smetalo. Lanac dostave je poduzi i ne mogu garantirati hoce li radnik na otpremi imati dobar dan,kao i kasnije radnici na zracno-kopnenoj dostavi do lokalnog postara. BD nudi besplatnu dostavu,nisam jos vidio opciju da ako hoces sigurnu dostavu,recommended,secured,kad bi je i bilo ne bi mozda relativno jeftino kao sad. Planiram slijedeci mjesec uzeti "Sandmana" box sa trejdovima,pa bumo vidli kak dodje. Kako dodje dobro doslo. U slucaju ne bi nista trazio,ako ponude popust na slijedecu kupnju,prihvatio bih. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
emirem
Advanced Member

10867 Posts
Posted - 02/01/2021 : 00:32:39
|
quote: Originally posted by jachamallku
Evo, ako nekome može pomoći (kupujem izvana oko 10 godina):
https://www.bookdepository.com/ - najveći izbor, znaju bit skupi https://blackwells.co.uk/bookshop/home - free shipping, u 70 % slučajeva jeftiniji od bookdespositoyja
Evo probao blackewells jedan strip,mrvicu jeftiniji od BD,ali zanima me kakav ce doci da podijelimo info o pakiranju i dostavi,iako je konacno stanje paketa relativna na posiljaoca. Hvala ma linkovima! |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 02/01/2021 00:34:08 |
 |
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2556 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
fler
Senior Member

Croatia
2082 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 03/01/2021 : 15:56:35
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Odlična, ušteda negdje za duplo, općenito pregledam VPNom za UK i USA i jedna od te dvije je uvijek jeftinija od bilo koje EU zemlje. Adresa dostave je naravno HR.
Hm, a koja ti je procedura? Sad baš isprobavam (TunnelBear za Firefox, radi inače kako spada), i koju god zemlju da stavim - iste cijene. Obrišem cookies, ugasim, ponovo pokrenem - ista stvar.
EDIT: svašta, sad odjednom pokazuje razliku - i to nakon što sam ugasio VPN.
EDIT 2: nakon nešto detaljnijeg uspoređivanja, utvrđujem da su neke cijene niže, neke jednake, a neke čak drastično više u odnosu na spajanje bez VPN-a. Zanimljivo .. očito treba gledati naslov po naslov, pa kombinirati. |
Split your lungs with Blood and Thunder
|
Edited by - fler on 03/01/2021 16:02:51 |
 |
|
motorista
New Member

Serbia
298 Posts
Member since 16/02/2019 |
Posted - 03/01/2021 : 16:31:28
|
Desilo se da mi BD pošalje oštećen primerak: po sećanju, zacepljena naslovna i prvih 40-ak strana po sredini desno, od ~5 cm na naslovnoj pa sve pliće kako se dalje ide. Malo pogužvan pride. Odobrili su mi 10%, ne znam jesam li se složio...
Dakle, poslali su oštećen primerak, ona kartonska koverta je bila neoštećena. |
 |
|
RaoulDuke
Junior Member

Croatia
455 Posts
Member since 02/05/2016 |
Posted - 03/01/2021 : 16:33:46
|
I ja se igram sa VPN-om cijeli dan. Imam složenu listu želja na BD-u poprilično dugačku i uspoređujem cijene u različitim zemljama. Neke stvari su jeftinije u UK, neke USA, Hong Kongu, Južnoj Koreji, Irskoj, Italiji itd. Razlika je stvarno velika. Neke su i duplo jeftinije. Probao bi naručiti nešto al vidim da su obustavili zaprimanje narudžbi iz Europe.
Probao sam istu stvar na Blackwellu ali kod njih kad se dođe do chekouta i plaćanja i kad se unese adresa cijene se vrate na hrvatske. Bojim se da će isto biti i na BD-u. |
 |
|
motorista
New Member

Serbia
298 Posts
Posted - 03/01/2021 : 16:34:25
|
https://www.bookdepository.com/ - najveći izbor, znaju bit skupi https://blackwells.co.uk/bookshop/home - free shipping, u 70 % slučajeva jeftiniji od bookdespositoyja https://wordery.com/ - free shipping, u 30 % slučajeva jeftiniji od bookdespositoyja https://www.buecher.de/ - flat rate shipping 6.95 € track., isplati se za više knjiga/stripova, imaju dobar izbor i na engleskom jeziku, bit će jako zanimljiv nakon brexita https://www.hive.co.uk/ - plaća se shipping za svaki pojedini artikl £5.99/£6.99 track., isplati se ako se kupuje jedna skupa knjiga ili neki komplet
Hvala lepo!
Da li je neko iz Srbije naručivao preko ovih sajtova, funkcioniše li to i van EU?
Vidim na buecher.de da su neki „neispravni“ (mängelexemplar) naslovi sa ozbiljnim popustom, kakve su neispravnosti u pitanju? |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6460 Posts
Posted - 04/01/2021 : 12:37:12
|
quote: Originally posted by RaoulDuke
I ja se igram sa VPN-om cijeli dan. Imam složenu listu želja na BD-u poprilično dugačku i uspoređujem cijene u različitim zemljama. Neke stvari su jeftinije u UK, neke USA, Hong Kongu, Južnoj Koreji, Irskoj, Italiji itd. Razlika je stvarno velika. Neke su i duplo jeftinije. Probao bi naručiti nešto al vidim da su obustavili zaprimanje narudžbi iz Europe.
Probao sam istu stvar na Blackwellu ali kod njih kad se dođe do chekouta i plaćanja i kad se unese adresa cijene se vrate na hrvatske. Bojim se da će isto biti i na BD-u.
Osim ako nisu što promjenili, nije tako. Na BD-u ostaje ta cijena, samo si me sada sjetio da bi mi dodalo neki sićušan porez. Stvarno davno nisam niš uzeo od njih pa sam na ovaj detalj skroz zaboravio. Ugl na npr cifru od 40$ bi dobio 1-2$ poreza i tako. Sitno nešto. Ali da, treba gledati svaki naslov posebno. Valjda zavisi i od izdavača i slično. |
Edited by - DiSkAcH on 04/01/2021 12:37:48 |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27663 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 04/01/2021 : 12:48:29
|
Dosad smo plaćali na BD pdv jer smo kupovali u EU. Sad kad je UK van EU zanima me da li je u trgovinskom sporazumu i ta stavka ostala ista. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3389 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 04/01/2021 : 15:09:48
|
Gledam sad taj Blackwells, u odnosu na sve što imam na BD na listi, zapravo svuda je za koji evro skuplji od BookDepositorija. Tja, onda ostajem na ovom. |
 |
|
emirem
Advanced Member

10867 Posts
Posted - 07/01/2021 : 23:18:03
|
Pokusavao kupiti na Bd jedan strip i nece da primi narudzbu. Ne moze dostaviti u zemlju EU.
Pih, nakon toliko godina.
Blackwells mi poslao tek danas strip nakon pet dana sto sam narucio. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27663 Posts
Posted - 07/01/2021 : 23:25:25
|
Tribaju ukalkulirati promjene koje su se dogodile izlaskom UK iz EU i s novim trgovinskim sporazumom pa će opet biti mogućnosti kupovine iz EU. Samo meni to više neće pasati s novim pravilima. |
Edited by - jaki on 08/01/2021 02:07:07 |
 |
|
DK24
Average Member

.jpg)
Croatia
646 Posts
Member since 24/04/2020 |
|
maddjuro
Average Member

677 Posts
Member since 08/01/2008 |
|
emirem
Advanced Member

10867 Posts
Posted - 07/01/2021 : 23:52:26
|
Ok, decki, ali od 1.01.2021 u JuKeju vrijede izgleda druga pravila.
Sve iza ponoci ce se drugacije i naplacivati. Mozda uvedu i postarine,pu-pu-pu! |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27663 Posts
Posted - 08/01/2021 : 02:13:35
|
quote: Originally posted by DK24
Koja je promjena?
Kako misliš koja? Pa UK nije više u EU i prestao je važiti privremeni trgovinski sporazum koji je bio kao da je još u EU i sklopljen je novi trgovinski sporazum. I taj novi donosi promjene.Samo roba proizvedena u UK i u EU će se moći kupiti bez carine iz UKja.+ tribat će puno papirologije od strane proddavača tj.potvrda da ta roba je stvarno proizvedena tamo pa je zato BD suspendirao pošiljke za EU dok ne ustroji sve to. A kako sam ja kupovao samo američke proizvode i samo poneki iz uK(Cinebook) onda više i nemam što kupovati sa BD. Ostaju nam europski amazoni... |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27663 Posts
Posted - 08/01/2021 : 02:14:23
|
quote: Originally posted by maddjuro
imam par (plaćenih) preordera na bookdepository-u, pa se nadam da će uredno stići. Jednu su mi stvar poslali 30.12
Najvjerovatnije neće već će ti vratiti pare. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27663 Posts
Posted - 08/01/2021 : 02:16:10
|
quote: Originally posted by emirem
Sve iza ponoci ce se drugacije i naplacivati. Mozda uvedu i postarine,pu-pu-pu!
Pa i do sada si plaćao poštarinu samo je oni nisu tako zvali. Bila je uključena u cijenu kknjige/stripa pa zato i različite cijene iste stvari u različitim zemljama. |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6460 Posts
Posted - 08/01/2021 : 10:34:59
|
quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by emirem
Sve iza ponoci ce se drugacije i naplacivati. Mozda uvedu i postarine,pu-pu-pu!
Pa i do sada si plaćao poštarinu samo je oni nisu tako zvali. Bila je uključena u cijenu kknjige/stripa pa zato i različite cijene iste stvari u različitim zemljama.
Tako je. Sve i jedan taj strip ili knjiga su jeftiniji na Amazonu...ali bez poštarine koja sa na Amazonu plaća posebno i paprena je. Što bi rekli Američani "There ain't no such thing as a free lunch" .  |
Edited by - DiSkAcH on 08/01/2021 10:35:24 |
 |
|
motorista
New Member

Serbia
298 Posts
Posted - 08/01/2021 : 10:57:56
|
quote: Originally posted by motorista
https://www.bookdepository.com/ - najveći izbor, znaju bit skupi https://blackwells.co.uk/bookshop/home - free shipping, u 70 % slučajeva jeftiniji od bookdespositoyja https://wordery.com/ - free shipping, u 30 % slučajeva jeftiniji od bookdespositoyja https://www.buecher.de/ - flat rate shipping 6.95 € track., isplati se za više knjiga/stripova, imaju dobar izbor i na engleskom jeziku, bit će jako zanimljiv nakon brexita https://www.hive.co.uk/ - plaća se shipping za svaki pojedini artikl £5.99/£6.99 track., isplati se ako se kupuje jedna skupa knjiga ili neki komplet
Hvala lepo!
Da li je neko iz Srbije naručivao preko ovih sajtova, funkcioniše li to i van EU?
Vidim na buecher.de da su neki „neispravni“ (mängelexemplar) naslovi sa ozbiljnim popustom, kakve su neispravnosti u pitanju?
• »Bücher« ne šalje van EU, sada mi odgovoriše.
• Mängelexemplar su primerci oštećeni u knjižarama, magacinima ili u transportu. Postoje tri kategorije i ovi iz prve za naše uslove nisu oštećeni, u drugoj su cepnuti, požuteli, nagnječeni, blago pogužvani, a u trećoj su ozbiljnija oštećenja. Svi primerci su novi i kompletni, ne bi smeli da imaju „uši“ niti veće mane, i imaju pečat dole (preko donjih ivica stranica). Nekada su u pitanju i potpuno normalni komadi koji su proglašeni neregularnim radi popusta. |
 |
|
koze123
Average Member

983 Posts
Member since 05/11/2018 |
Posted - 08/01/2021 : 12:05:50
|
Ja sam naručio sa BD-a jedan strip koji je poslat ojoš 18.12. i evo sad sam naručio drugi i prošla je narudžbna za Srbiju. Videćemo kada će poslati i kada će doći stripovi... |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27663 Posts
Posted - 08/01/2021 : 12:16:51
|
Narudžbe sa BD za zemlje van EU nisu nikad ni bile upitne pa ne znam zašto naglašavati da je prošla narudžba? |
 |
|
koze123
Average Member

983 Posts
Member since 05/11/2018 |
Posted - 08/01/2021 : 13:18:51
|
quote: Originally posted by jaki
Narudžbe sa BD za zemlje van EU nisu nikad ni bile upitne pa ne znam zašto naglašavati da je prošla narudžba?
Zbog čitave situacije sa korona virusom i generalne konfuzije oko toga oće li/neće li, ne vidim razlog da ne naglasim, možda nekom bude od koristi.  |
 |
|
Topic  |
|