forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Magico Vento - par pitanja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 01/11/2007 : 15:31:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Uživajte...
kad ja već ne mogu...

http://www.disegnioriginali.net/tavfris.html

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7114 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 01/11/2007 : 17:31:31  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Bio Frisenda musko ili zensko, pravi je majstor atmosfere i uz Milazza mi je najbolji crtac u Bonelliju.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 01/11/2007 : 18:20:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
A vidljiv je i utjecaj Milazza, što je meni drago.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 11/11/2007 : 13:51:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Toćno prije 10 dana (kad li je to bilo??) sam konačno (bilo je još problem, al sve je dobro kad se dobro završi) nabavio prve dvije knjige Magičnog Vjetra. Za koji dan dolazi treća pa četvrta i tako dalje... pa ću uskoro uhvatiti korak s ostalima.
Ez d frst, upučujem hrpu pohvala na Libellusovo izdanje, odnosno, svim onima koji su dali truda da ovo savršeno izdanje bude uistinu savršeno. Sve štima: od papira, korica, hrbata, dizajna, naslovnica (vanjskih i unutarnjih), tiska, dodatnih featura, 3u1 epizode...
Što se tiće samog Magičnog Vjetra: puno očekivao - puno dobio. Malo je reći da sam oduševljen. Rečeno mi je da su prve epizode nešto slabije kvalitete, ali ako su ove toliko slabe onda kakve su one odlične?!?!? Magični premda nije 100% originalan, al je zato pravo strip-osvježenje. Za klasu je jači od ostalih bonellija. A još kad pridodam moju vječnu zainteresiranost za "kauboje", "indijance" i uglavnom "Divlji (srednji) Zapad, Magico Vento mi postaje najbolji strip junak. Za ovaj strip sam se zainteresirao pročitavši sve živo o MV-u na netu vješto izbjegavajuči spoilere. Ipak, najviše su me zagrijali neki komentari poput onih od npetrosa, Ace i Spocka. Mnogi Magičnom zamjeraju da nisu kvalitetno uvšteni ti horror elementi, al to mene nije izbacilo iz takta jer nisam to ni tražio od Magičnog. Manfredi i nije mogao spojiti western i horror jer to s "Divljim Zapadom" jednostavno ne ide. Ako želite kakve-takve western-horror-fantazije uzmite Zagora i Hellnegena. Ono što je Manfredi htio jest da prikaže tajanstvenu (mračnu) i neispričanu stranu indijanskih vjerovanja i mitologije i sve to ukomponirano u western okruženje. Stoga bi MV definirao: Realistični western s povremenim mračnim elementima! Tko tako shvati MV-a sigurno će u potpunosti uživati u stripu, jer ono što izaiva naše zadovoljstvo je specifičan, detaljan i nadasve zanimljiv svijet Magičnog Vjetra u kojeg se svatko može uživiti. Ja jesam. Ono što mi se još sviđa kod Manfredija jest tpo što je njegov stil sličan Boselliju. Odnosno, iskorištava svaku vinjetu maximalno i zna stvoriti priču na 100str. što jednom Burattiniju nikad neće poći za rukom. Scenarij je tečan, uzbudljiv i originalan. Smeta mi samo to što ljudi (posebno Po) zdravo za gotovo primaju te vukodlake i beštije. Ne znam jel mu bila namjera da stvori svijet u kojem je to lako prihvatljivo, ali Po kad vidi Bijelog Crva ne iznenadi se ni najmanje, a slovi kao skeptik glede toga. Mislim i to da su se malo prebrzo skompali Po i MV, ali što se tiće Poa, on mi je trenutno daleko najjači sidekick. Pametan je, neovisan, žgoljav, inteligentan, nepovjerljiv, racionalan, sumnjičav, prkosan, satiričan.
Pročitao sam 5 epizoda i najbolja mi je Fort Ghost-perfektan uvod u novog junaka. Kanđe su isto jako dobre, možda najbolje među tim kritiziranim mitološkim. Opisan je jedan klasičan način rješavanja problema u životu MV-a kao plemenskog šamana. Lady Chairity - predobro i važno za kontinuitet. Zvijeri- ipak dosta slabije zbog nedorečenosti i grešaka u scenariju. Whoopi - prilično lošnjikavo i konfuzno, ali nije ni moglo bolje jer je teško išta reći o njoj. Ali kod drugog čitanja mi se dojam popravio jer uživam u tom specifičnom svijetu MV-gdje se loži lavanda i kadulja. Crtači su Bogovi, doslovno.
Toliko za sada

Edited by - Inferno on 11/11/2007 13:55:49
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 11/11/2007 : 14:15:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
Meni se najviše sviđa kod Manfredija što nema previše fantastike i magije i sl. I ako ih ima Manfredi pristupa tome kao nečem nemogućem što je povrh svega i prirodno. Pogledajte samo kako je Boselli pristupio fantaziji u "Povratku Kandraxa". Druge dimenzije, psi- ljudi i ostalo...katastrofa. Mislim da snaga MV-a(Manfredija) leži upravo u tome što snizuje, što je više moguće, nadnaravne elemente. Zato mi se i sviđa najviše zasad "čovjek bez lica" gdje dominira samo akcija i kojekakva iznenađenja unutar priče. Uglavnom, za sad od osme knjige očekuj najviše... A još 4 knjige do kraja godine? Uff, odlično,odlično. Libellus, najbolji ste!

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 11/11/2007 : 14:36:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
I ja mislim da je dobro to što obuzdava fantaziju.
Znači, koliko vidim, odlične su epizode: "Olovno nebo", "Dječak bijele kose" i "Čovijek bez lica".
Kakav je "Nemilosrdni" i uopče te epizode od 12-20?
Sada ću tek pročitati "Dugi nož" i Kameno lice".
Čoviče, kad kod Magica pročitaš osrednju epizodu budeš zadovoljan ko ništa. Zapravo te osrednje su miljama ispred ostalih bonelija. Predobro. Išao sam čitati novi almanah (Zagor) i premda je dobar, ostavi mi je okus infantivnosti/nedoraslošču (naravno zbog MV-a). Bravo, Manfredi, bravo crtači, bravo Libellus!

Edited by - Inferno on 11/11/2007 14:37:41
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7817 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 11/11/2007 : 15:46:58  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
kako ste uživljeni, reklo bi se da je taj MV ne znan što.

inferno, čovjek se piše bez slova i
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 11/11/2007 : 17:21:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mpavin

kako ste uživljeni, reklo bi se da je taj MV ne znan što.

Malo je reći "uživljen". Ne kažem da je MV najnajnajnaj, ali je novi svijet MV-a pravo osvježenje. Usudio bih se reći da sam ovaj strip čekao godinama (strip mi je pogodio ukus). Tu je povijesna detaljnost, super-odličan crtež, kontinuitet i pomna obrada svake epizode serijala a ja to cijenim. Plus, subjektivni dojam, volim tematiku, volim razdoblje-Amerika 19. st, bezakonje, odnosno: "A time where life had no value ... but death sometimes had a price!"

quote:

inferno, čovjek se piše bez slova i

Nevjerojatno je da ću i nakon ove ispravke ponovno fulat i drugi put. Nevjerojatno.

Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7485 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 11/11/2007 : 17:33:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Inferno

Znači, koliko vidim, odlične su epizode: "Olovno nebo", "Dječak bijele kose" i "Čovijek bez lica".
Čoviče, kad kod Magica pročitaš osrednju epizodu budeš zadovoljan ko ništa. Zapravo te osrednje su miljama ispred ostalih bonelija. Predobro. Išao sam čitati novi almanah (Zagor) i premda je dobar, ostavi mi je okus infantivnosti/nedoraslošču (naravno zbog MV-a). Bravo, Manfredi, bravo crtači, bravo Libellus!

Od 12-21 lošije su mi: Demon varki(br. 13) i Blizzard(br. 15), a vrhunske: Velika vizija(16), Ratnikova sjena(18) i Đavolova lijeva ruka(19). Ostale vrlo dobre, a to je prosjek kod Magičnog.
U knjizi 8 (22,23,24) su 3 vrhunske epizode, do sada najbolje. Znači, i "Nemilosrdni".
P.S. Drago mi je da su i moji komentari dali obol tvojoj odluci da počneš čitat Magičnog.

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.

Edited by - Spock on 11/11/2007 17:37:25
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 11/11/2007 : 19:06:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
bili odusevljeni ili ne, ali dosad izasle epizode su uistinu goli qrac za 25-36 čopor... tu su milazzo i frisenda, crtački raj, a i svi ostali odlični... scenaristički, odlično (M ipak nije B, ograničenja postoje - čitaj: brblja i kad ne treba i zna lagano pokvariti crtež koji je često dovoljan, ali ipak je odlično), a priče, do jaja...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 11/11/2007 : 19:12:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

bili odusevljeni ili ne, ali dosad izasle epizode su uistinu goli qrac za 25-36 čopor... tu su milazzo i frisenda, crtački raj, a i svi ostali odlični... scenaristički, odlično (M ipak nije B, ograničenja postoje - čitaj: brblja i kad ne treba i zna lagano pokvariti crtež koji je često dovoljan, ali ipak je odlično), a priče, do jaja...

Znam, znam. Na ubc-u se sve crvenilo od ocjena. Novi set knjiga će biti pun pogodak.

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 11/11/2007 : 19:15:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
mos mislit sto me briga za Umobolno Bolesni Critterium
govorim jer sam ih upravo pročitao na hrvatskom

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 11/11/2007 : 19:16:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Spock

quote:

Od 12-21 lošije su mi: Demon varki(br. 13) i Blizzard(br. 15), a vrhunske: Velika vizija(16), Ratnikova sjena(18) i Đavolova lijeva ruka(19). Ostale vrlo dobre, a to je prosjek kod Magičnog.
U knjizi 8 (22,23,24) su 3 vrhunske epizode, do sada najbolje. Znači, i "Nemilosrdni".
P.S. Drago mi je da su i moji komentari dali obol tvojoj odluci da počneš čitat Magičnog.

Znaš, ne triba puno meni da se zarazim za nešto, a posebno kad čitam komentare pune oduševljena. Anyways, hvala na kratkom i jasnom brifringu o budućim epizodama. Kažu da je Blizzard sranje?!

Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 11/11/2007 : 19:22:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:

mos mislit sto me briga za Umobolno Bolesni Critterium
govorim jer sam ih upravo pročitao na hrvatskom

Apsolutno se slažem.
Samo sam, nažalost,
prekasno svatija...

Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7485 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 11/11/2007 : 21:09:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znaš, ne triba puno meni da se zarazim za nešto, a posebno kad čitam komentare pune oduševljena. Anyways, hvala na kratkom i jasnom brifringu o budućim epizodama. Kažu da je Blizzard sranje?!

Ne mogu kazat da je sranje, ali mogu da je najlošiji od svih koji su do sada izašli. Po meni, za priču i scenarij, ocjena 3, a za crtež 8.

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 12/11/2007 : 11:46:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ajme ja san već lud, kad će to više?
Ajme majko bit ću drogiran kad to buden čita...
Kad će više?
aaaaaaaaaaa!!!!

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]

-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 14/11/2007 : 02:28:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
evo samo zato da poludis... frisenda na djelu iz mv31...

[URL=http://imageshack.us][/URL]

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 14/11/2007 : 02:31:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
ili da dobijes posvemasnji slom zivaca

[URL=http://imageshack.us][/URL]

Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6185 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 14/11/2007 : 08:25:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
Majstor na kvadrat.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 14/11/2007 : 12:52:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
AAAAAAA!!
Ludilo!!
Mislin da je tu gore i Lovecraft igrao ulogu...
Možemo se još samo nadati da je i Parlov moćno odigrao!

-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 14/11/2007 : 18:08:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Frisenda, majstore!!!!!!!!!!

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 14/11/2007 : 19:54:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by npetros2@htnet-dsl

AAAAAAA!!
Ludilo!!
Mislin da je tu gore i Lovecraft igrao ulogu...
Možemo se još samo nadati da je i Parlov moćno odigrao!

nemaš se što brinuti ni nadati u strahu, rekoh da su svi odlični.
ali dakako, imam pravo odabrati svoja 2 miljenika - frisendu i milazza...

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 14/11/2007 : 20:34:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Curunire ne zloupotrebljavaj materijale...
I mislio sam da imas 3 miljenika, ocito te moji crtezi nisu ocarali, iako sam mislio suprotno...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 14/11/2007 : 23:57:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
tvoji idu na retusiranje tj. skidanje odjece svim likovima prije objave

Go to Top of Page

LK
Starting Member

86 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 15/11/2007 : 09:08:27  Show Profile Show Extended Profile  Send LK a Private Message  Reply with Quote
Moram se priključiti vašem oduševljenju i dodati da je ovaj film obavezno štivo za sve ljubitelje Magica Venta!

U životu postoje razlicite tacke gledišta. Verujemo da stvarnost odgovara našem pogledu, ne sumnjajuci da je pogled lican i da ga ne dele i ostali.
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000