Author |
Topic |
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 28/03/2007 : 17:56:05
|
quote: Originally posted by DeeCay
Nabavio Incal 1. Jel to početak serijala? Koliko je ovo nabijeno nastranošću, ta budućnost je dekadencija u pravom smislua, tipusi sa aureolom okidaju na kinky seksualne užitke, potpuni nemoral i obezvrjeđenje ljudskog života...
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? Yu-bi-tu? Mi-tu!
Jeste, to je pocetak.
Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 29/03/2007 : 16:02:58
|
:) To je vjerojatno najbolji opis kraja prvog albuma:) Ono, ako vas ne zanima sto ce biti dalje, nema smisla kupovati. Samo, svi znam da je znatizelja ubila mačku:) I da, Melinin dizajn unutra... Nevjerojatno. Mozda nece biti strip godine, ali najbolje dizajnirano izdanje godine sigurno.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Posted - 29/03/2007 : 16:20:49
|
Ma dobro, mogao sam prekinuti preview skoro pa bilo gdje unutra, ionako sve vrvi od cliffhangera.
|
|
deangelis
Junior Member
Croatia
374 Posts
Member since 04/12/2005 |
Posted - 29/03/2007 : 16:45:19
|
[quote]Originally posted by wanderer
da, istina, jako zanimljivo. Nikada prije nisam se susreo s Metabarunima i prije nego sto sam poceo citati ovaj preview bio sam cvrstog stava da nema sanse da to kupim, ali eto... navlakusa
sada su moji pocetni stavovi u vezi ovih integrala jako poljuljani, stvarno ne znam sto mi je bilo da sam krenuo citati taj preview, sto mi je to trebalo?!? ne bi imao nikakvih dilema oko ove (ne)kupovine, a sad treba ponovo vagati i odlucivati sto kupiti, a sto ne ------------------------------------------------------------------- Ne želim nikome reklamirati prodaju, ali mislim da je većina planiranih FIBRINIH izdanja pravo osvježenje i da to ima prioritet pred velike većine Boneli junaka. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Posted - 29/03/2007 : 17:08:24
|
Nema potrebe da se stvari tako postavljaju. Svatko bira za sebe sto mu ima prioritet. Mislim, i ja volim Bonelli, ali i svoja izdanja, jedno ne iskljucuje drugo. Ja sam izabrao meni drage stripove koje smatram bitnim i napravio maksimalno sto sam mogao da ljudima olaksam izbor, mislim da su ovi previewi najposteniji nacin da se stripovi promoviraju. Ipak oni kostaju nemali novac i bez obzira na to sto Mate, Pero ili Ante pricaju o njima, najbolje da ljudi procitaju i uvjere se sami vrijede li oni ili ne.
|
|
deangelis
Junior Member
Croatia
374 Posts
Member since 04/12/2005 |
Posted - 29/03/2007 : 17:47:51
|
[quote]Originally posted by Markos
Nema potrebe da se stvari tako postavljaju. Svatko bira za sebe sto mu ima prioritet. Mislim, i ja volim Bonelli, ali i svoja izdanja, jedno ne iskljucuje drugo. Ja sam izabrao meni drage stripove koje smatram bitnim i napravio maksimalno sto sam mogao da ljudima olaksam izbor, mislim da su ovi previewi najposteniji nacin da se stripovi promoviraju. Ipak oni kostaju nemali novac i bez obzira na to sto Mate, Pero ili Ante pricaju o njima, najbolje da ljudi procitaju i uvjere se sami vrijede li oni ili ne. ----------------------------------------------------------------- Nisi me možda svatio. Prioriteti se biraju između dva dobra izdanja onda kada nemaš novaca kupiti oba izdanja. Uvjeren sam da bi većina forumaša kupila većinu onoga što se objavljuje, ali financijski to ne može pratiti. U tom se slučaju traže prioriteti. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Posted - 29/03/2007 : 17:53:13
|
Shvatio sam. I to stoji, samo nitko ne moze drugima odredjivati prioritete, na to sam se osvrnuo.
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15634 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 29/03/2007 : 17:56:05
|
prioritet bi trebalo biti još više raditi = još više zaraditi = kupiti sva izdanja :-)))
- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leda --
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
|
The Hammer of Hell
Average Member
Croatia
945 Posts
Member since 10/12/2006 |
Posted - 30/03/2007 : 10:49:05
|
quote: Originally posted by wanderer [ da, vecina FIBRINIH izdanja jeste pravo osvjezenje, ali su ujedno i "novi" stripovi, mozda kod tebe imaju prioritet ispred vecine Bonelijevih junaka, ali kod mene zasada jos ne. Od Markosove najave jedino sam siguran da cu kupiti From Hell, iako je crtez takav da mi se povraca od njega...
He, he, he, šta reklama može uraditi.
Wandererova top-lista 1.1.2008:
1. Zagor 2. From Hell 3. Mr.No 4. Zagor extra 5. Tex
|
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 03/04/2007 : 23:10:13
|
Pročitah navlakušu. Stvarno interesantan strip. Odlična priča, lijep crtež. Jedva čekam nabaviti papirnato izdanje jer ipak je to prava stvar...
Reklamica: Imam nešto knjiga za prodati. Zainteresirani neka se jave na mail. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10229 Posts
Member since 08/02/2006 |
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15634 Posts
Member since 10/08/2003 |
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 04/04/2007 : 15:44:33
|
Zaokruzena je ta prica, ali Janjetov sad radi na nekim novim (i valjda kracim) epizodama.
She came from the grave much graver. First, he’ll kill her, then I’ll save her! Everything is turning out so dark. Going through the motions. No, I’ll save her, then I’ll kill her! I think this line is mostly filler. What's it going to take to strike a spark? It's what they have inside. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10343 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 05/04/2007 : 10:03:46
|
Svaka hvala Fibri na izdavanju Metabaruna.
Mislio sam da je više ljudi upoznato sa postojanjem i kvalitetom stripa Matabaruni, ali iz mailova vidim da nije tako.
Nadam se da će se Fibra anagažirati i na objavljivanju drugih radova tzv. Jodo-versa (Jodorowsky universe). Upravo je izašao album koji pokriva razdoblje prije Metabaruna, a zove se Castaka. Izvrsno ga crta Das Pastoras. Evo linka:
http://www.humano.com/catalogue/fiche_catal.php?id=35367&page=fiche_image
Ako se krećete sa desne strane po kliznoj traci može vidjeti (uvećati) nekoliko stranica.
Onima kojima se sviđaju Metabaruni, preporučujem ako već nisu čitali "Incal-a" (crtež Moebius, od Humanoidsa na engleskom jeziku) i "Prije Incala" (Mladost Johna Difoola - crtež Janjetov, izdanje od System Comics-a ili od Humanoidsa na engleskom jeziku).
Također onima koji vole Jodorowskog svakako preporučujem "Presveto srce" (izuzetno zabavna i provokativna zezancija na religiju, kvazi-intelektualizam i štošta još, crtež Moebius, izdanje od Fibre ili izdanje od Dark Horse-a na engleskom jeziku) i "Izbacivača" (western Bouncer, crtež genijalni Boucq, izdanje srpska Dagda ili izdanje od Humanoidsa na engleskom jeziku). |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Posted - 05/04/2007 : 10:16:55
|
Imam u planu jos neke Jodo-stripove, ali polako, jedno po jedno. Metabaruni su vec ogroman posao, nije bas lako to realizirati, ipak je to 8 albuma od po 64 stranice.
|
|
dule_car
Advanced Member
Slovenia
4193 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 06/04/2007 : 19:03:45
|
quote: Originally posted by risbozg
prioritet bi trebalo biti još više raditi = još više zaraditi = kupiti sva izdanja :-)))
neki su i pušit prestali samo da se kupe stripovi (uključujući i mene- iako više zbog zdravlja)...
volio bi nabaviti i metabarune ali ipak su mi mrNo i MM preči...bonneli je ipak stvar nostalgije i navike... čini mi se jedino da momci sami sebe guše, pošto previše toga zanimljivoga izlazi- a tako malo vremena, pare da ne spominjem...
to e to
---there is no spoon--- (a viljuske?)
|
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6186 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 08/04/2007 : 16:53:11
|
Samo sam preletio preview;izgleda stvarno moćno i detaljno,a o Fibrinom dizajnu(a bome i sajtu i načinu prezentacije)ne vrijedi trošiti riječi. Presveto srce i Izbacivač su me oduševili tako da od Jodorowskog kupujem sve. Već se vidim tamo negdje u 7.mjesecu na odmoru,izvaljen u udobnu ležaljku,hladna limunada i - Metabaruni.Kako ću se samo izguštat..;-)))
P.S.Hristos voskrese-Sretan uskrs!
Bond.James Bond. |
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
|
night
Senior Member
Serbia
1602 Posts
Member since 07/07/2006 |
|
diderot2
Junior Member
467 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 18/04/2007 : 21:00:18
|
Da, Metabaruni su jedno istinsko remek delo stripa. Gimenez je u svakom slučaju prešao samog sebe. Počeo sam Metabarune čitati več kada su počeli izlaziti prvi albumi. Imam francuska izdanja, nekoliko njemačkih, bio je na engleskom u Heavy Metalu. Američka verzija mini albuma od američkih humanoida je bila jako osakačena. Izbacili su čuveni porodjaj i takve stvari, pa jih kasnije objavili u samostalnom albumčiču. Ne znam, kakav su trejd onda napravili, jer ga nisam kupio. Zgadilo mi se. Uživao sam na svakoj oslikanoj stranici, u svakoj reči vanrednog scenarija. Koji mi više nego leži, jer volim science fiction. Jako mi je bilo žao, kad sam kod šestog toma primetio bitan pad kvalitete, osobice na crtačkom nivou. Koliko mi je drago, da to izlazi, toliko mi je glupo podvajanje izdanja Fibre sa Belim putom. I to u isto vreme, pobogu. Bah, za mene to znači samo dupli trošak, pošto ču kupiti oba izdanja. Ali, najtoplije preporuke. Verovatno vas nema baš puno, koji su čitali ovakav kvalitetan strip. Zato, nemojte ga propustiti, molim vas.
Jer to vam govori onaj, koji ne čita stripove. _______________________ onaj, koji ne cita stripove |
Edited by - diderot2 on 18/04/2007 21:04:11 |
|
|
Topic |
|