Author |
Topic |
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47364 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47364 Posts
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47364 Posts
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 22/07/2013 : 23:24:09
|
vikhodila na bjereg katjusa na visokij bjereg.na krutoj...ta je pjesma otpjevana uz orgulje usrecila na milijune njemica...red je da se cuje jos jedared |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47364 Posts
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47364 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 23/07/2013 : 14:59:56
|
quote: Originally posted by Zlotvor
http://www.advance.hr/vijesti/analiza-venezuela-prekida-pregovore-o-normalizaciji-odnosa-sa-sad-om-ruski-sustav-s-300-instaliran-maduro-porucuje-sad-je-dosta-branit-cemo-svoju-zemlju-od-imperijalizma-kao-rodenu-djecu/
Priča o venezuelskom "socijalizmu" osim lica (korištenje prihoda od nafte za ogromnu socijalnu pomoć, čime se ljude samo potiče na nerad i lijenost) ima i svoje naličje koje vlasti nastoje sakriti kao zmija noge. Pazi sad, već 13 godina chavisti tamo s jedne strane grme protiv SAD i njihovog imperijalizma, dok im s druge strane najviše nafte izvoze. Pa ako im prijeti takva pogibelj od SAD i njihovog imperijalizma zašto im ne zavrnu slavinu već jednom?? Zato što dobro znaju da bi time nanijeli znatno veću štetu svojoj a ne američkoj privredi. Potreba da se svako malo grmi protiv SAD i opasnosti koja dolazi sa sjevera leži u činjenici (dakle sad ću malo o naličju famoznog socijalizma u Venezueli) da se Venezuela suočava sa sve većim gospodarskim problemima, unatoč činjenici da imaju velike prihode od nafte. U 13 godina uništili su poljoprivredu (stanovništvo je sa sela masovno zbrisalo u gradove, lakše im je dobivati socijalnu pomoć nego obrađivati zemlju), inflacija je već veća od 20%, sve je veća nestašica osnovnih artikala (među ostalim i wc papira), kriminal i nasilja na ulicama nikad nisu bili veći itd. Režimu je stoga, da bi odvratio pozornost od unutrašnjih problema, lakše pronalaziti vanjskog neprijatelja i stalno grmiti protiv njega, pogotovo kad se uzme u obzir činjenica da je Maduro zadnje izbore tijesno i pod sumnjivim okolnostima dobio (režim je odavno uzurpirao sve medije). |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47364 Posts
Posted - 23/07/2013 : 15:36:34
|
masovni bijeg sa sela u gradove dogodia se u Venezueli prije 40-50 godina. pisa san to več jednom. a šta se tiče Madura dobro je da malo diže napetost. dovoljno su se u prošlosti ameri petljali u latinsku ameriku. čak i previše.
|
narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Posted - 23/07/2013 : 18:56:52
|
quote: Originally posted by lwood a šta se tiče Madura dobro je da malo diže napetost. dovoljno su se u prošlosti ameri petljali u latinsku ameriku. čak i previše.
Ne radi on to zato da bi odvratio SAD od eventualnog petljanja u prilike u Venezueli, već prije svega kako bi skrenuo pozornost s domaćih problema. Stara prokušana taktika. Koriste ju i oni luđaci u Sjevernoj Koreji. |
Edited by - dsormaz1 on 23/07/2013 18:57:32 |
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Posted - 23/07/2013 : 19:16:45
|
Jebiga, kad biće ka i svaka soci država imaju prevelik državni aparat. Skupo za održavanje Ali općenito govoreći, zašto se Ameri mišaju u njihov način života unatoč ekonomskoj suradnji? To je isto ka da ja u tebe kupujen neku robu, a ne sviđa mi se način na koji živiš pa ti govorim kako ću ti, ne znan, rasturit brak jer ne spavaš sa ženom više od jedan put tjedno i dicu ne puštaš vani kasnije od 23 h Glupavo zvuči, ali je tako. I još da neko drobi o represivnom režimu nego Ameri - najveći licemjeri Di svaki majmun more nosit automatsko oružje pa im se godišnje ponovi situacija Holmes jedno bar dva do tri puta, a da ne govorin o ovom ubojstvu zbog kojeg se pola građana diglo na noge. A progon Snowdena je samo šlag na torti... |
Trljam ruke. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Posted - 23/07/2013 : 19:41:04
|
Jebiga, kad biće ka i svaka soci država imaju prevelik državni aparat. Skupo za održavanje
Da, to sam propustio spomenuti. Nacionalizirali su naftnu kompaniju i od tad posluju s gubicima. Tamo su zaposlili puno ljudi od kojih mnogi ništa ne rade već samo zijevaju i dobivaju plaću. Nije dobro kad stranci gospodare jer gledaju prije svega svoje interese, ali ispada da ni domaći tamo ne znaju baš gospodariti.
quote: Ali općenito govoreći, zašto se Ameri mišaju u njihov način života unatoč ekonomskoj suradnji? To je isto ka da ja u tebe kupujen neku robu, a ne sviđa mi se način na koji živiš pa ti govorim kako ću ti, ne znan, rasturit brak jer ne spavaš sa ženom više od jedan put tjedno i dicu ne puštaš vani kasnije od 23 h Glupavo zvuči, ali je tako. I još da neko drobi o represivnom režimu nego Ameri - najveći licemjeri Di svaki majmun more nosit automatsko oružje pa im se godišnje ponovi situacija Holmes jedno bar dva do tri puta, a da ne govorin o ovom ubojstvu zbog kojeg se pola građana diglo na noge. A progon Snowdena je samo šlag na torti...
Imaš pravo za američko licemjerje, jedino nisam siguran da ova administracija spletkari s ciljem rušenja vlasti u Venezueli, mislim da se za sad ograničavaju na ovakve licemjerne izjave. Ali i vlastima u Venezueli to dobro dođe kako bi mogli stalno upirati prstom u "opasnost izvana" i kako bi skrenuli pozornost s gospodarskih problema. Što se Snowdena tiče ne očekuješ valjda da će mu uručiti nekakvu medalju, iz njihove perspektive gledano odao je državnu tajnu. Svaka država progonila b ga zbog odavanja državnih tajni (mislim da se to može nekažnjeno raditi jedino kod nas). |
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Posted - 23/07/2013 : 19:59:27
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Da, to sam propustio spomenuti. Nacionalizirali su naftnu kompaniju i od tad posluju s gubicima. Tamo su zaposlili puno ljudi od kojih mnogi ništa ne rade već samo zijevaju i dobivaju plaću. Nije dobro kad stranci gospodare jer gledaju prije svega svoje interese, ali ispada da ni domaći tamo ne znaju baš gospodariti.
Što ti to ne zvuči poznato iz našeg primjera? Daj bratu, rođaku i priki, vodit će on, mlad je i sposoban, a + što je naš pa moremo prodavat spiku da je ipak ostalo u "domaćim" rukama. I tako, na skroz gubav način vodit politku nacionalnog
quote: Ali i vlastima u Venezueli to dobro dođe kako bi mogli stalno upirati prstom u "opasnost izvana" i kako bi skrenuli pozornost s gospodarskih problema.
Da, tu se slažen. To je old school potez.
|
Trljam ruke. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Posted - 23/07/2013 : 20:04:23
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Što ti to ne zvuči poznato iz našeg primjera? Daj bratu, rođaku i priki, vodit će on, mlad je i sposoban, a + što je naš pa moremo prodavat spiku da je ipak ostalo u "domaćim" rukama. I tako, na skroz gubav način vodit politku nacionalnog
Baš sam dvojio bih li u zagradi spomenuo i taj naš primjer, ali sam odustao, nisam htio širiti temu u domaće vode. |
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47364 Posts
Posted - 23/07/2013 : 21:49:42
|
govoria san ja da mi je Correa jača faca od Chaveza,a Maduro je tek diletant. al opet kažen dobro da se malo dižu tenzije |
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47364 Posts
Posted - 23/07/2013 : 21:51:38
|
glavni problem Venezuele je šta nije značajnije napredovala u industriji (osim u naftnoj). s tom lovom su komotno mogli izgradit sve i svašta a ne je pičkat uzalud |
|
Edited by - lwood on 23/07/2013 21:52:00 |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47364 Posts
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 24/07/2013 : 15:50:42
|
prica se da bi mogla saudijska arabija puknit..e da vidimo i taj film
onaj snouden ce valjda zatrazit azil u rusiji, hehe, od svih zemalja zasto je odabrao bas rusiju |
|
|
Topic |
|