forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Fibra, stanje na skladištu
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 124

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 01/03/2011 : 18:14:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Ima nesto u toj polnoj diskriminaciji, i svi smo pomali u toj prici. Ja sam prilicno liberalan, ali, uz neke stvari mi vise pasu zene, negde vise muskarci.

Recimo, ne bi bilo te sile da prihvatim da mi instruktor voznje bude zensko. Ma nema 'leba. Isto tako, mrzim zenske sideline izvestace na sportskim dogadjajima. Uvale neku curu da im digne gledanost, a ona kaze "i da, upravo sam razgovarala sa trenerom, i on je rekao, mislim da moramo pobediti !". Ma idi.

Sa druge strane, mozda su najbolji kuvari na svetu muskarci, ali ne moze niko da srola sarmu k'o necija baba. I diskriminativno bih gledao na svaku gibanicu koju napravi muskarac. I tome sl. I kako bi muskarac mogao da otpeva "Voli me jos ovu noc" a da valja ? A ? :D

No u stripovima je malo suludo razdvajati po polovima. Svako cita ono sto mu se svidja...

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 01/03/2011 : 18:19:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Recimo, ne bi bilo te sile da prihvatim da mi instruktor voznje bude zensko.

U ovome se u potpunosti slažemo, nema teorije i gotovo.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 01/03/2011 : 18:19:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

quote:

Vidjao sam zenske instruktore btw, ali uglavnom sa drugim zenama u autu. I sa time sam OK, muski instruktori umeju da budu bolidi. :D

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 01/03/2011 : 18:23:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Kod nas tu di ja živin je ista stvar, većinom cure polažu vožnju sa ženskim instruktorima, ritko koji muški.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 01/03/2011 : 18:28:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ja imam 2 sestre koje voze puno bolje od mene... Cura također vozi bolje od mene... Dapače, toliko sam loš da ću morati na dodatne instrukcije upravo kod starije sestre... Sa starim ne bih više jer se baš naživcira kad ja vozim, a to mi ne treba :)

Sve je to u glavi... Vas bi najvjerojatnije bilo stid da netko vidi da vas ženska uči vožnji... To je 'muška' stvar...

Podsjetilo me to na kolegu... Nedavno je kupio neko manje auto (pojma nemam koje, ne kužim se baš u to :D) i pošto već imaju mercedesa, drugom kolegi je rekao da su to manje auto kupili 'za sestru, da ona ima šta vozat'... On muškarčina vozi mercedesa, i ispod časti mu je reći da je auto njegovo... Samo ga on ponekad posudi :)

Tako je i u svemu... Da nam je društvo normalno, ne bi bilo uopće potrebe za izdavanjem 'Ženskog stripa na Balkanu'... To bi bila normalna pojava i ne bi se trebala naglašavati... Ovako je opće prihvaćeno da je strip uglavnom za muškarce, od muškaraca, pa mi je zbog toga drago da ovakvo izdanje postoji...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 01/03/2011 : 18:31:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Nije mene stid Samo smatran da u većini slučajeva žene voze gore nego muškarci. Ne generaliziran, ne kažen da sve žene voze gore, al debelo stojin iza svoje izjave, pa kako god zvučalo.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 01/03/2011 : 18:32:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
anto, vrati paki account, brzo, dok nije dosla grofica!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.

Edited by - Lord Vader89 on 01/03/2011 18:32:59
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 01/03/2011 : 18:34:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote

Jebiga, jednostavno mislin da neki poslovi nisu za oba spola i gotovo. (šta nije slučaj u pisanju stripova, tu mi je svejedno jel autor muško il žensko)

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 01/03/2011 : 18:40:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije mene stid Samo smatran da u većini slučajeva žene voze gore nego muškarci. Ne generaliziran, ne kažen da sve žene voze gore, al debelo stojin iza svoje izjave, pa kako god zvučalo.

To ti je zato što nisi vidio mene kako vozim :)

Općenito kod nas u društvu žene manje voze od muškaraca, i uglavnom kasnije počinju voziti (govorim za Hercegovinu i vjerojatno Dalmaciju, ne znam kako je po Zagrebu i slično)... Čim sjednu za volan, gleda ih se drukčije... A uglavnom, po mom iskustvu, žene su oprezniji vozači... Malo kad ćeš vidjeti neku žensku kako juri po cesti... E sad, ako neki smatraju da je neoprezna i brza vožnja 'umijeće', onda su muškarci višestruko bolji vozači :)

Žene se mogu slabije snalaziti u prostoru (također mnogo puta iskustveno potvrđeno), ali to nikakve veze sa samom vožnjom nema...

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 01/03/2011 : 18:43:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Zađavla ti je govorit Ne sviđa mi se vozit sa ženama i gotovo, možeš navest 1000 argumenata i moje će mišljenje ostat isto. Zadnjih 5 godina vrlo često stopiram i nagleda sam se svakakve vožnje, zato i govorin ovo.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 01/03/2011 : 18:47:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zađavla ti je govorit Ne sviđa mi se vozit sa ženama i gotovo, možeš navest 1000 argumenata i moje će mišljenje ostat isto. Zadnjih 5 godina vrlo često stopiram i nagleda sam se svakakve vožnje, zato i govorin ovo.

A stopiram i ja često do Mostara... Većinom mi bude žao kad mi stanu neki manijaci (100 % muškarci, ženu manijaka još nisam sreo) što po jako lošoj cesti idu preko 100... Doslovno mi bude srce u grlu :) I svaki put kažem 'nikad više', ali što ćeš kad je jeftinije od autobusa :)

A osobno poznajem dosta likova koji kažu da se ne osjećaju sigurno kad je žena za volanom... To je više psihološka stvar... Takvi bi se trebali više plašiti mene nego mojih sestara :)

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29351 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/03/2011 : 18:49:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlikovski

grofice, stvarno ti se svaki dan sve više i više divim...

međutua, bojim se da skrećemo s teme - a tema je - imali li gdje popis svih fibrinih stripova u excelici???

a sve u svrhu kako bi se smanjio lager na fdibrinu skalištu.

Zašto je bitno da bude u excellu? Ne razumijem...

Trouble will find me
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 01/03/2011 : 18:50:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Jebiga, tako je to u glavi i eto ti ga. Iako, kad se stopira ne pita se ko je stao i zašto je stao, tada sve valja!

Go to Top of Page

ziki
New Member

279 Posts

Member since 22/08/2010

Posted - 01/03/2011 : 18:53:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ziki a Private Message  Reply with Quote
Baš su predrasude čudna stvar. Dođem u striparnicu s nekoliko kolega i odlučni da potošimo lovu, krenemo prebirati po policama sa stripovima. Ja sam već zacrtao što ću kupiti, a kolege odluče tamo izabrati. U tom previranju jedan kolega uzme Ženski strip u ruke (debljina stripa mu zapela za oko) i pita me: "Šta je ovo"?

To ti je Ženski strip na balkanu. Znaš, kolekcija... (nisam stigao završiti).

"Ma neću to"! Pomalo posprdnim tonom iako pojma nije imao o čemu se izdanje radi. Čim je čuo Ženski strip bilo mu je dosta i spremio natrag na policu.

Prošli tjedan sam strip posudio u gradskoj knjižnici i pročitao. Neke priče su mi bile baš dobre, neke nisam baš skužio. Kod nekih mi je crtež bio loš, kod nekih super. Sve u svemu, sasvim ok mi je bilo za pročitati. Neću ga kupiti jer ima drugih koji mi se više sviđaju za istu lovu, ali sam ga svakako želio pročitati.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 01/03/2011 : 18:54:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Da nema predrasuda, život bi bija dosadan

Go to Top of Page

ziki
New Member

279 Posts

Member since 22/08/2010

Posted - 01/03/2011 : 19:11:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ziki a Private Message  Reply with Quote
Sve je to ok i svi smo podložni tome, ali ipak treba otvoriti um i širiti vidike.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 01/03/2011 : 19:33:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

quote:

quote:

Ja imam 2 sestre koje voze puno bolje od mene... Cura također vozi bolje od mene... Dapače, toliko sam loš da ću morati na dodatne instrukcije upravo kod starije sestre... Sa starim ne bih više jer se baš naživcira kad ja vozim, a to mi ne treba :)

Zena mi vozi puno bolje od mene, i opet joj je svaka druga psovka u saobracaju "jbn zena!!!!" :D :D :D

Naravno da ima zena koje umeju da voze odlicno, samo eto, ja ne bih hteo da me zena uci - tome barem. Verovatno neki kompleks od razredne koja je predavala matematiku.

Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 01/03/2011 : 19:57:36  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:

međutua, bojim se da skrećemo s teme - a tema je - imali li gdje popis svih fibrinih stripova u excelici???

može i u wordu ili u powerpointu.
kada uđem u striparnicu, onda lijepo uzmem mob u ruke i uspoiredim ono što imam s onim što sve vidim na policama + sa onim što je sve izdano. i onda lijepo donesem odluku i kupim...

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 01/03/2011 : 20:31:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Markos

quote:

može i u wordu ili u powerpointu.
kada uđem u striparnicu, onda lijepo uzmem mob u ruke i uspoiredim ono što imam s onim što sve vidim na policama + sa onim što je sve izdano. i onda lijepo donesem odluku i kupim...

e, jbga, meni se dogodi da ne znam jesam li već uzeo nekog dilana ili zagora, ali baš da ne znam jesam li neki skupi album kupio...mislim, imam godina, ali ne toliko

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 01/03/2011 : 20:31:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
whatever happened to the papir&olovka?

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 01/03/2011 : 20:34:50  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message  Reply with Quote
otišle u pofijest.
zaboravite da sam išta pitao. sam ću prepisati. šmrc!

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 01/03/2011 : 21:02:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by mcn

>Sve autorice su žene.

Jer bi bilo vrlo bizarno da su autorice muškarci.

mcn

Da, čim sam postao shvatio sam da sam napisao glupost.

Ne sekiraj se. Prva rečenica predgovora knjige o kojoj je rasprava navodi "ženske autorice".

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 01/03/2011 : 23:03:25  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message  Reply with Quote
evo jedno nagradno pitanje - koliko je fibra izdala stripova izuzme li se ken parker?

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 01/03/2011 : 23:03:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by grofica Varga

quote:
Originally posted by Mord

quote:
Originally posted by anto

Hmmmmm.
Ženski strip na Balkanu - jedini Fibrin strip koji me ama baš ni malo ne interesuje, niti će me ikada zainteresovati.To sam znao kada je izašao, to znam sada, a znaću i za 10 godina.Žene u stripu kao autori - sačuvaj me Bože !!!
A ovo što je najbrže rasprodan siguran sam da su krivci knjižnice (bibloteke).
I kad vidim da ga je neko stavio u top ten, pa još na prvo mesto, ne znam, samo se naježim - stvarno, kuda ide ovaj svet!
Jedino ako ga dobijem kao nagradu za glasanje za Oskar 2010. pa da ga uvrstim u kolekciju.

Sto fali zenskim autorima. Ako gledamo citalacki ukus zena, ja jos nisam naletio na neku koja cita zagora i muskarce u tajicama. To ne znaci da ih nema, ali sam siguran da su rijetkost. Sto znaci da su mi po ukusu trenutno puno blize od bar pola muskog dijela foruma.

Tu sam!
Od mojih dviju teta što su me čuvale kao dijete jedna je volila Komadanta Marka, Alan Forda i Stripoteku. Pričala mi je kako je prva bila na trafici kada bi stigla nova Stripoteka. Druga teta je obožavala Modesty.
Od mojih frendica jedna najviše voli Nicka Raidera, druga Zagora a treća je kolekcionarka Dylana. Do vraga, i žene su ljudi s raznoraznim ukusima. Ali predrasude uvijek postoj tako da su se i meni čudili što uzimam Zagora na trafici.
A što se tiče ovog Ženskog stripa to nemam pojma što je i zbog čega je taj strip ženski. Netko ko je to pročitao neka kaže je li taj strip ženski samo zato što su ga pisale žene ili je ženski zato što su tamo neka feministička izbrijavanja?

Kad bolje razmislim. Moja tetka je uvijek citala zagora i bleka, a i stare susjede su mi dobavljale te junake nakon sto bi ih procitale kad sam bio klinjo. Eto, propade sala.

U svakom slucaju, Anto ce kad tad promijeniti misljenje pa ce onda plakati. Meni je Persepolis odlican.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38009 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/03/2011 : 23:09:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

evo jedno nagradno pitanje - koliko je fibra izdala stripova izuzme li se ken parker?

Ako podaci na Fibrinoj stranici u rubrici Katalog ne lazu, onda 85.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page
Page: of 124 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.48 seconds. Snitz Forums 2000