forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Fibra, stanje na skladištu
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 124

Charlito de la Vega
Junior Member

Croatia
328 Posts

Member since 26/07/2011

Posted - 08/03/2012 : 14:00:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Charlito de la Vega a Private Message  Reply with Quote
Sigurno da forum nije pravi pokazatelj stanja.
Puno ljudi je učlanjeno u knjižnice, pa se omjer pročitanog/prodanog, sigurno bitno razlikuje, jer uz to što Vam knjižnica omogućava da pročitate sve te stripove, služi kao dobar filter za kupnju.
Evo...ja sam se prije cca. mjesec dana učlanio u gradsku knjižnicu i preporodio se.
Od tada sam pročitao: Eternauta, Pakao, Machu Picchu, Trgovinu, Blast, Aldebaran, Balada o H.J., El Nino, Koma + možda još nešto, ali se sad ne mogu sjetiti, a čeka me još Ubojica i Bijeli lama.
E...sad...od svih tih naslova, one koje ću sigurno kupiti i koje moram imati, su samo Trgovina i Aldebaran.

I don't want to be one wave in the water
but sea will drag me deep: one more haggard drowned man.

Edited by - Charlito de la Vega on 09/03/2012 14:53:33
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 08/03/2012 : 14:01:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Born To Run

Rekao bih jednu stvar, iako me niko nije pitao. Ofucani holivudski film jeste dobar, ali daleko da je to ne znam kakvo remek delo. Definitivno nije strip koji treba svako da pročita i koji ce se svakome svideti.
Samo jedna epizoda znatno odskače od samo dobrog i za nju se moze reći da je izvanredna.
OHF se bavi dosadnim životima nekih marginalnih ljudi koji i nisu naročito dopadljivi, niti je lako sa njima se identifikovati.
Ali Robinson piše sjajnu priču sa sve holivudskim hepi endom.

Više-manje je točno sve što si napisao, jer OHF sigurno nije remek-djelo.
Ali isto je tako sigurno da je stvarno dobar strip o običnim ljudima koji žive svoje živote kao znaju i mogu.
Sad, možda se neki od nas ne bi složili s načinom kako neki od njih žive pa nam onda nisu osobito simpatični, već neurotični i dosadnjikavi, ali takvi su i stvarni ljudi..
Ne vidim po čemu bi se ovaj strip u tom dijelu razlikovao od npr. Seinfelda, Singles, Chasing Amy ili sličnih filmova, serija, što god.
Po meni svakako spada u kategoriju stripova koje bi svatko trebao pročitati (pa makar i odustao na pola puta) jer ima vrijednosti koje zaslužuju da im se posveti pažnja.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 08/03/2012 : 14:03:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Charlito de la Vega

...a čeka me još Ubojica i Bijeli lama..

I ova dva ćeš obavezno morati kupiti.
Odlični stripovi!!

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 08/03/2012 : 14:05:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by noemis

koliko me pamćenje služi, rekao bih da su se ohf, tri sjene, sam samcat i pilule pojavili istovremeno, ili u kratkom vremenskom intervalu... pregledao sam privjue i oma otpisao pilule... prvom prilikom sam pazario tri sjene i sam samcat... nažalost, utisci su bili poražavajući pa poslednjem (ohf) nisam do dana današnjeg dao šansu...

privju nisam overio ceo, ali ono što sam overio nije me privuklo baš toliko...

Brate, popljuva ova dva, a hvališ Presveto srce!!
Vidim da nama dvojici kada bi se našli na pivi ne bi bilo dosadno!

Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 08/03/2012 : 14:12:35  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Amos

quote:

koliko me pamćenje služi, rekao bih da su se ohf, tri sjene, sam samcat i pilule pojavili istovremeno, ili u kratkom vremenskom intervalu... pregledao sam privjue i oma otpisao pilule... prvom prilikom sam pazario tri sjene i sam samcat... nažalost, utisci su bili poražavajući pa poslednjem (ohf) nisam do dana današnjeg dao šansu...

je l ti to mene muvaš?

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 08/03/2012 : 14:13:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Meni su plave pilule genijalne.

Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 08/03/2012 : 14:16:42  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

ma ti nisi normalan!

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 08/03/2012 : 14:35:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

je l ti to mene muvaš?

Što bih te muvao?
Kada bi raspirili raspravu, frcalo bi na sve strane!

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 08/03/2012 : 14:38:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

Meni nisu. Pročitao sam jedan put i više ne bih.
Prodajem svoj primjerak. Oćeš kupit?

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 08/03/2012 : 14:39:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
ma ti nisi normalan!

Of kors.

Ne znam, od tih emotivnih stripova super mi je svagdanja, plave pilule, fotograf, potocici, Pierre...

Luce, crna rupa, tri sjene, Paul, trgovina itd. mi nisu legli.

Ostalo je negdje izmedju.

Ono sto te najvise muci je vjerojatno to da ja ne volim Jodorowskog. Ne kuzim se u psihoanalizu, ne zanima me religija, ezoterija itd. Dodaj tome jos malu zlicicu postmodernizma za koji je potrebno poznavanje materije i price koje bez svega toga ne nude neki klasicni zaplet/rasplet i to je to. Nema zivota unutra.

Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 08/03/2012 : 14:43:01  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
quote:

Što bih te muvao?
Kada bi raspirili raspravu, frcalo bi na sve strane!

fuck yeah!!!!

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 08/03/2012 : 14:45:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:

fuck yeah!!!!

Go to Top of Page

zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 08/03/2012 : 15:42:05  Show Profile Show Extended Profile  Send zorglub a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

OHF se prodao sitno iznad 300 primeraka??
Ne mogu da verujem:

1.ljudi se klanjaju što je SC izbacio Torpeda u mekom uvezu sa svim svojim manjkavostima(da ne širim priču koje su) i sa 230 stranica za 9 evra, a 600 stranica tvrdog uveza i besprekorno urađenog stripa za 20 evra niko ne pominje - ovo je rekao i Markos ali ponoviću i sam, jer je i meni ovo upalo u oko!

Šta znam, meni je skroz realno.

Stripofili koji su navikli na to kako se kreću cene izgleda ne shvataju jednu stvar: 20 evra je dosta para, pogotovo u Srbiji. Ne poznajem nikoga van stripofilske sekte ko bi bio spreman da da toliko para za bilo koji strip, imao on 300, 600 ili 1000 stranica. I meni je gornja granica 20 evrića, mada se trudim da ne plaćam stripove više od 15 evra. I verujem da nisam jedini koji slično razmišlja.
Tako da je skroz logično da će pre da se hvali Torpedo od 900 dinara nego OHF koji košta 2300 dinara. I koji je inače odličan strip.

Odjednom mi se život proširio.

Kupindo

Edited by - zorglub on 08/03/2012 15:43:43
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21090 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 08/03/2012 : 15:56:58  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by anto

nisi citao OHF ??????
E brate,brate, kakav propust!

e brate, šta sam sve propustio u životu... OH,Fuck...

btw, umesto što mi prebacuješ bolje mi ga šalji na čitanje, a ja ću tebi one gradove...

OK, računaj da ću ti ga poslati - samo još da nađemo najlakši način za slanje.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21090 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 08/03/2012 : 16:09:53  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Meni OHF jeste remek delo i genijelan strip.
Voleo bih da je više ovakvih stripova, sa ovakvom temom.Žao mi je što ih nema više.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/03/2012 : 16:16:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ima
samo nema po srpskim striparnicama

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21090 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 08/03/2012 : 16:17:27  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

ima
samo nema po srpskim striparnicama

A valjda će ih biti jednog dana.

Go to Top of Page

zo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
619 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 08/03/2012 : 16:19:16  Show Profile Show Extended Profile  Send zo a Private Message  Reply with Quote
Mislim da veliki razlog neprodavanja novih izdanja lezi i u cinjenici da je danas vecina citalaca stripova stara oko 30 godina i vise, naviknuta na Bonelija i poprilicno inertna u pogledu novih stvari. Ta publika ja vjerojatno i materijalno najpotkovanija pa je i to jedan od razloga sto se Boneli (pa i Alan Ford) prodaje bolje od ostalog.

Mladjoj je publici (ako uopce ima neki ozbiljan broj stripasa u toj dobnoj grupi), Zagor gledajuci sa danasnjeg stajalista sigurno naivan, Alan Ford nezanimljiv, a vjerojatno i nerazumljiv. Nova izdanja su im temom vjerjatno zanimljivija, ali i preskupa.

Dobra stvar je sto se ova nova izdanja mogu iznajmiti u knjiznicama tako da nece proci nezapazeno, pa bi im se i prodaja mogla povecati ako i kada ovi danasnji klinci dodju do love. Pitanje je samo hoce li jer u ovim nasim vukojebinama posao postaje prilicno rijetka zvijer.

Naravno ovo gore stoji ako ja danas medju mladjom populacijom uopce popularan. U mojoj okolini sumnjam da ima mnogo takvih. Mladju ekipu zanima samo mainstream, folk, lova, status na fejsu, iphone... Eh da "i svi nose iste patike" :-). Ovo stripasa sto ja znam je uglavnom starija ekipa. Ako je ovo generalno stanje onda strip na zalost kod nas nema buducnosti bio on Boneli ili nesto drugo. Zivit ce jos malo na staroj slavi i onda kraj.

https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/

Edited by - zo on 08/03/2012 16:20:42
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2849 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 08/03/2012 : 16:58:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Ne poznam nikoga u mojoj generaciji tko je čitao ZS i LMS, a da nije čitao i Stripoteku i/ili Strip art.
Svi smo odrasli na SBE, ali smo odrasli i na stripovima koje su stvarali Giraud, Hermann, Jules, Oesterheld, Buscema ...
Ne možemo reći da ekipa starija od 30 nije imala šansu da se navikne na razne škole stripa i da nije mogla stvoriti kriterije.
Macan je jednom napisao da je glavni problem trenutne strip scene nedostatak kontinuiteta i rupa koja je nastala u 90-tim. Slažem se s njim i mislim da je mlađa ekipa ta koja nije imala priliku ništa čitati osim SBE.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38018 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/03/2012 : 17:24:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Ali vecina tih staraca se pri povratku stripi prvo vrat Bonelliju.

A sto se 90-ih tice - to je sigurno veliki razlog za ovo podrucje - ali drugdje po svijetu nisu imali tih problema pa strip scena opet tone. Mocniji trgovi se bolje drze, ali to je uglavnom to. :(

Bas me zanima hoce li maloga zanimati stripovi kad poraste? Imate ce dosta toga za odabir ali ko zna...

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 08/03/2012 : 17:59:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
nema raja para. uplasili ih jos i sa krizom pa se boje trositi lovu na stripove izvan kioska.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8164 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 08/03/2012 : 18:45:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
svagdanja borba - OHF - ljubav i rakete - vrh bogova
za mene su to najbolji stripovi u fibrinom katalogu
uz pakao i mausa
i špagete, i negro blanco, i eternauta, i alvara
i skoro sve orke, skoro sve kolorke
ma malo je toga što mi se ono baš ne sviđa
joda eto ne volim, ali su mi metabaruni više nego ok

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8164 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 08/03/2012 : 18:46:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
mislim
htjedoh reći da kad netko kaže kako OHF nije remek djelo, ospem se

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21090 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 08/03/2012 : 21:23:47  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

mislim
htjedoh reći da kad netko kaže kako OHF nije remek djelo, ospem se

Nego šta nego je remek delo i stripčina.
A još i sa povoljnom cenom.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38018 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/03/2012 : 21:37:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
e da, onima kojima je to jos uvijek "preskupo" - tu je recimo Interliber pa hop, jos malo jeftinije ;)

da jeftinije ne moze!

no excuses :P

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page
Page: of 124 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.47 seconds. Snitz Forums 2000