forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - site
 Prijedlozi, komentari, kritike
 ocenjivanje stripova
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 24/08/2003 : 23:26:30  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message  Reply with Quote
pa, ne znam da li ovako nesto postoji, osim za one stripove za koje postoje recenzije, ali ne bi bilo lose, posto je ovo site posvecen bonellijevim junacima, a mi smo prevashodno citali i citamo ono sto su izdavali dnevnik i potom hrvatski izdavaci, da se uvede neka vrsta ocenivanja tih stripova, ili mozda cak i komentari pojedinih brojeva. Samo lms i zs je izaslo preko 2000 brojeva, pa kad neko danas hoce nesto da procita, tesko da moze da sanja da ce u narednih nekoliko godina moci da procita bas sve, a u ostalom ima tu i mnogo toga loseg. Mozda bi ovo ocenjivanje, ev. komentri, bio i neki vodic sta treba procitati. Mozda bi bilo dobro da stoji upravo medju popisima tih izdanja, a ocenjivanje po tipu kao i kod recenzija. Sta mislite o ovome?

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 25/08/2003 : 00:29:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Tastaturu u ruke, pa napisi recenzije za komplet zs-lms, i problem resen.

"Doveva essere un mio omonimo... mi spiace per lui, ma io sono vivo..."
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/08/2003 : 09:33:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Lijepo ja kazem da ljudi citaju samo Forum a na sajt uopce ne idu...
http://www.stripovi.com/RecensionList.asp?Heroes=All

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 25/08/2003 : 14:00:21  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote by Djole:

Pa, kad vec neko napise dve-tri recenzije i uhoda se, onda treba da iskoristi nalet stvaralastva pa da uradi i sve ostale
Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 25/08/2003 : 14:03:08  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message  Reply with Quote
ma ok je to sa tih 80-ak recenziranih stripova, ali ko ce i kad napisati jos 2000 recenzija, mozda je prakticnije, nar za pocetak dok se ne nadje takav, samo uvesti ocenivanje za SVE stripove sa popisa. A sto se samih recenzija tice, mislim da je vecina jako dobra, ja nikad ni priblizno ne bih mogao da napisem
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/08/2003 : 14:08:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Nije 2000 recenzija nego dosta manje, posto se recenzira prica koja u pravilu sadrzi bar 2 broja. Tvoja ideja je u osnovi dobra, ali onda bi bilo zbunjujuce uvoditi nekoliko ocjena, u recenziji i van recenzije, sve bi to ljude zbunjivalo i to mi s ene svidja. Ovako cemo polako, kako recenzija budu dolazile to stavljati online i popunit ce se to brzo, kroz godinu dvije...

Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 25/08/2003 : 14:21:18  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message  Reply with Quote
ok, mozda si u pravu, mozda bi to zaista bilo zbunjujuce, ali osnova ideje je ta da ako neko recimo zeli da procita neki strip o timu i dastiju, cisto da vidi o kom stripu se radi, da ima barem neku smernicu sta da uzme za pocetak, ideja mi je pala napamet juce, kada sam procitao lms 250 ljubimac krik, koji je jedan uzas nad uzasom od debilnosti i price i crteza, i zamisli sad neko ko procita taj strip, a nije bas nesto citao o m. rendzeru, moze da zakljuci da je ceo serijal tako debilan, ali ok, mozda ipak da sacekamo godinu-dve, mada sam ja ovde vec godinu dana i nisam bas siguran da ce ovim tempom to moci da se uradi, znam, bilo bi dobro kad bi se svako ovde potrudio za poneku recenziju, pa i ja, ali kao sto sam rekao, kriterijumi postavljeni sa dosadasnjim recenzijama su takvi da ja tako nesto nikad ni ne bih pokusao da uradim, ali ok... mozda jos jednom razmislite...i u sadasnjim recenzijama postoji to isto-komentari i ocenjivanje, pa zasto ne i za ne stripove bez recenzija, barem provizorno dok se recenzije ne napisu, mozda bi to dodatno podstaklo ljude da pisu...ali, ok, ipak ste vi bossovi...
Go to Top of Page

fishleg
Advanced Member

Slovenia
3341 Posts

Member since 03/09/2002

Posted - 25/08/2003 : 14:44:48  Show Profile Show Extended Profile  Send fishleg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by osim

ok, mozda si u pravu, mozda bi to zaista bilo zbunjujuce, ali osnova ideje je ta da ako neko recimo zeli da procita neki strip o timu i dastiju, cisto da vidi o kom stripu se radi, da ima barem neku smernicu sta da uzme za pocetak, ideja mi je pala napamet juce, kada sam procitao lms 250 ljubimac krik, koji je jedan uzas nad uzasom od debilnosti i price i crteza, i zamisli sad neko ko procita taj strip, a nije bas nesto citao o m. rendzeru, moze da zakljuci da je ceo serijal tako debilan, ali ok, mozda ipak da sacekamo godinu-dve, mada sam ja ovde vec godinu dana i nisam bas siguran da ce ovim tempom to moci da se uradi, znam, bilo bi dobro kad bi se svako ovde potrudio za poneku recenziju, pa i ja, ali kao sto sam rekao, kriterijumi postavljeni sa dosadasnjim recenzijama su takvi da ja tako nesto nikad ni ne bih pokusao da uradim, ali ok... mozda jos jednom razmislite...i u sadasnjim recenzijama postoji to isto-komentari i ocenjivanje, pa zasto ne i za ne stripove bez recenzija, barem provizorno dok se recenzije ne napisu, mozda bi to dodatno podstaklo ljude da pisu...ali, ok, ipak ste vi bossovi...

Samo uvijek je tako da je nekome jedna epizoda odlicna, a drugome cisti uzas...

Zivot je lutrija bez pogodka
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 25/08/2003 : 15:47:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
To da fishleg, ali ima epizoda koje su ZAISTA cisti uzas kao i onih koje su ZAISTA dobre
I opet se vracam na staru temu Markose... Ipak mislim da Mali rendzer nije ni blizu toliko neozbiljan i los strip (posebno u onoj drugoj, zrelijoj fazi) da ne bi zavredeo tvog slobodnog vremena da mu posvetis na ovom sajtu. Ja bih nesto napravio, ali ne volim raditi ono sto ne umem dobro, pored toga, nemam nikakvih relevantnih podataka koji bi mi omogucili i da pocnem da razmisljam u tom pravcu, a mislim da ti ili neko iz staff rooma ima tih podataka dovoljno
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/08/2003 : 16:20:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Vec sam ti odgovorio tamo gdje si me za to i optuzio, ali ponovit cu. Teskta o Kitu nema ne zato sto ej to meni neozbiljan ili djecji strip nego zato sto ga nitko nije napisao. Mene osobno on ne zanima i ne da mi se pisati tekst o njemu, imam puno drazih junaka koji nisu predstavljeni i koji svakako imaju prioritet bar sto se mene osobno tice kao autora tekstova. Svi vi koji se toliko pozivate na Kita, Bleka, Marka i ostale "zapostavljene" junake, lijepo sjednite, napisite tekst i ja cu ga objaviti ukoliko nije bas totalno los. Mislim, zar nije bolje da tekst o junaku napise netko tko tog junaka BAS voli?

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 25/08/2003 : 16:40:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote by Markos:

Ma daj... ne budi na kraj srca... taman posla da sam ikoga optuzio, pa sto bih onda tebe. Malo mi je to preteska rec...
Rekoh da niko ko od nas nema dovoljno podataka da bi napisao iole relevantan tekst o bilo kojem od tih junaka. Pored toga, ja jedino BAS volim Zagora
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 27/08/2003 : 12:55:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message  Reply with Quote
Interesantno je da mi je i samom prije par dana pala jedna slična ideja na pamet, ali doduše ipak u malo modificiranoj verziji.

Naime, mislim da je Osimova ideja jako dobra i da nikako nije za odbaciti ali ja bih je ipak malo pokušao preformulirati na jedan drugi način.

U dio foruma posvećen stripovima postavio bih novi direktorij i nazvao ga "OCJENJIVANJE STRIPOVA". U ovom direktoriju otvorili bi se poddirektoriji za sve moguće junake, a u njima topici sa nazivima epizoda. Na taj način ne bi se trebale čekati recenzije nego bi svi članovi foruma mogli u par riječi iznijeti svoje impresije o nekoj epizodi, a u konačnici bi to preraslo u svojevrstan "glas naroda" i postalo bi izvrstan vodič kroz veliki broj epizoda. Mislim da bi na ovaj način puno ranije obuhvatili cijeli opus ZS & LMS (i ne samo toga) nego što će to biti moguće odraditi kroz recenzije.

Naravno, kako nisam programer, ne znam točno da li bi ovakav poddirektorij zahtijevao puno mjesta i da li je to uopće moguće postaviti na site, ali smatram da bi jedan ovakav dio na www.stripovi.com bio zaista pun pogodak.

Ipak, Markosova je zadnja.

Naravno, ovo je samo ideja.

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 27/08/2003 : 13:12:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Nakon nekoliko stranica to bi postalo nepregledno. I opet ne bi postigao zeljeni efekt. Pogledaj koliko malo ljudi uopce komentira recenzije.

Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 27/08/2003 : 13:55:05  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message  Reply with Quote
pa, mozda je razlog tome sto je jako malo stripova recenzirano, a i to su uglavnom svega nekoliko junaka.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 27/08/2003 : 14:23:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Ocene su stvar ukusa, ali stvano su preterane... bar kod Zagora gde sam citao sve recenzije, samo "pljuste" desetke. Cak i autoru recenzija preteruju u ocenama (Alene, prozvan si ), kako neslovnica od "Novogodisnje noci", to jest "Bozic kalibra 45" moze dobiti 10?
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 27/08/2003 : 15:30:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message  Reply with Quote
Slažem se sa Markosom kada kaže da jako malo ljudi uopće komentira recenzije, ali isto tako se slažem i sa Osimom koji problem vidi upravo u malom broju recenzija. Ne znam... Moje mišljenje je da je puno lakše napisati dvije rečenice o stripu nego pisati recenziju. Npr. napišeš "Epizoda je dobra zbog originalnog scenarija i fantastičnog Villinog crteža" i točka. Ako ih petorica tako napišu onda će mi to svakako biti signal da je obavezno potražim i pročitam, naravno pod uvjetom da je već nisam pročitao.

Na kraju, ne smatram da bi to nakon nekoliko stranica postalo nepregledno. Ako na svaku stranicu može stati 25 topica to u prijevodu znači 25 epizoda. A to nije malo. Dakle na 4 stranice stane 100 epizoda što je fantastično.

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts

Member since 19/05/2003

Posted - 27/08/2003 : 15:54:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Verfalk2003's Homepage  Send Verfalk2003 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ---dp---

Ocene su stvar ukusa, ali stvano su preterane... bar kod Zagora gde sam citao sve recenzije, samo "pljuste" desetke. Cak i autoru recenzija preteruju u ocenama (Alene, prozvan si ), kako neslovnica od "Novogodisnje noci", to jest "Bozic kalibra 45" moze dobiti 10?

Fakat. Ja bi joj dao 4.

Osamljenost nije u tome što smo sami nego u tomu što ne postoji ništa za čime čeznemo.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 27/08/2003 : 16:05:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Gastone, ta tvoja ideja moze zazivjeti i bez da se uvodi dodatni podforum, iovako ih ima previse. Dovoljno je u naslov topica staviti RECENZIJA i naslov epizode i sve je jasno.

Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 27/08/2003 : 16:36:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message  Reply with Quote
Samo da nesto kazem glede ocjena kada sam vec prozvan. Ocijene su stvar ukusa, svatko ima pravo dati ocijene koje zeli. Ja sam svoje argumentirao i u glavnom sam ocjenjivao stripove koje sam citao nekoliko puta sa velikim vremenskim odmakom. To sto je tebi DP ili bilo kome drugome naslovnica "BOZIC KALIBRA 45" losa to je vasa stvar. Imate ispod recenzije mjesta dati svoje ocjene i argumentirati ih. Najlakse je hladiti jaja i srati po drugima...Vecina samo dolazi na forum sitea i nesto zanovjeta a prstom ne bi mrdnuli za novim zanimljivostima i materijalom...

"I LIKE NOISE 'CAUSE I LIKE WAKING UP THE HOUSE. I CANNOT SIT DOWN, I CAN'T SHUT MY MOUTH BUT WHEN YOU UNDERSTAND ME, YOU MIGHT FEEL GOOD AROUND ME"
Go to Top of Page

VJ
Advanced Member

Croatia
5979 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 27/08/2003 : 16:43:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit VJ's Homepage  Send VJ an ICQ Message  Send VJ a Private Message  Reply with Quote
I za zanovjetanje treba vremena, volje i zivaca!

-|VJ|-
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 27/08/2003 : 17:00:49  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Stavio sam tamo gore smajlija, a i napisao pre toga kako su ocene stvar ukusa... sto se zestis, koji ti je danas?

quote by Darkwood Devil:

Nije mi uopste namera "srati" po bilo kome... zar moj post lici na to? Stvarno si danas nesto "nakrivo nasadjen"... (da nisu ukinuli Zagora u Italiji kad si tako lose volje ?)
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 27/08/2003 : 17:03:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message  Reply with Quote
Svi se grohotom nasmijase:-)

"I LIKE NOISE 'CAUSE I LIKE WAKING UP THE HOUSE. I CANNOT SIT DOWN, I CAN'T SHUT MY MOUTH BUT WHEN YOU UNDERSTAND ME, YOU MIGHT FEEL GOOD AROUND ME"
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 27/08/2003 : 17:08:24  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message  Reply with Quote
BUAHAHAHAHAHA :-)!

I'm the hand up Mona Lisa's skirt. I'm a surprise. They don't see me coming: that's what you're missing.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 27/08/2003 : 17:33:05  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Pokusavam biti dobre volje, kad vec ti to ne zelis biti, premda ne znam zasto. Ispada da covek ne sme cak ni misljenje iskazati

Edited by - ---dp--- on 27/08/2003 17:34:16
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 27/08/2003 : 17:44:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message  Reply with Quote
Imas dolje ispod recenzije mogucnost dati svoje ocjene. Tim cinom ucinit ces nekoliko korisnih stvari za ovaj site! Prvo aktivno ces sudjelovati u pravoj ocjeni pojedine epizode, a kao drugo na kulturan nacin ces izraziti svoje misljenje o istoj epizodi. Dovoljno?

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 27/08/2003 : 18:05:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Za price koje sam citao nedavno, ja sam svugde do sad dao i svoju ocenu i svoje misljenje. Zaista mi nije zadovoljstvo dati ocenu po secanju... Na primer, mnoge price koje su mi nekad bile sjajne (kao klincu) sad su mi naivne, posebno one prve dok su ih radili Ferri i G.L. Bonelli. Zbog toga sam celu seriju poceo citati ponovo, jer je proslo vec dvadeset i vise kodina otkad sam citao neke epizode. Najlakse je dati ocene povrsno, a kad je Zagor u pitanju, ne zelim da pokvarim sebi zadovoljstvo da dam ocenu koja ce zaista biti odraz mog misljenja i mog ukusa...

Pored toga, sve sto sam napisao na ovom forumu tokom, evo, skoro vec dve godine, bilo je u dobroj nameri i zelji, a ako to nije jasno, ja nemam nameru da se posebno pravdam za to, meni su moja savest i iskrene namere dovoljne...

Edited by - ---dp--- on 27/08/2003 18:13:11
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000