forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 ALAN MOORE
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 23/11/2003 : 00:00:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vlaad

Ma serem, nego Tolkien mi nekako nije bas... Kužiš?

AMA KOME TOLKIEN NIJE NESTO??????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PONOVI TO JOS JEDNOM AKO SMIJES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nema vece legende od Tolkiena, ni veceg pisca od Tolkiena, ni znacajnijeg autora od Tolkiena, kako cujem, bio je i dobar predavac, pa odlican otac,...

Freddy, you're my older brother, and I love you. But don't ever take side with someone else against your own family.
Against your family, never.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 20/06/2006 : 00:48:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Eto, napokon da se i to dogodi, DC je za listopad najavio League of Extraordinary Gentlemen: Black Dossier grafičku novelu, posljednji Mooreov rad za DC.

Preuzeto sa DC-jevog sajta:

THE LEAGUE OF EXTRAORDINARY GENTLEMEN: THE BLACK DOSSIER

Written by Alan Moore; Art and Cover by Kevin O'Neill

Acclaimed writer Alan Moore once again joins forces with artist Kevin O'Neill for THE BLACK DOSSIER — a stunning original hardcover graphic novel that is the next chapter in the fantastic saga of THE LEAGUE OF EXTRAORDINARY GENTLEMEN!

England in the mid-1950s is not the same as it was. The powers that be have instituted some changes. The League of Extraordinary Gentlemen have been disbanded and disavowed, and the country is under the control of an iron-fisted regime. Now, after many years, the still youthful Mina Murray and a rejuvenated Allan Quatermain return in search of some answers — answers that can only be found in a book buried deep in the vaults of their old headquarters — a book that holds the key to the hidden history of the League throughout the ages: The Black Dossier. As Allan and Mina delve into the details of their precursors, some dating back centuries, they must elude their dangerous pursuers who are hellbent on retrieving the lost manuscript…and ending the League once and for all.

THE BLACK DOSSIER is an elaborately designed, cutting-edge volume that includes a "Tijuana Bible" insert and a 3-D section complete with custom glasses, as well as additional text pieces, maps, and a stunning cutaway double-page spread of Captain Nemo's Nautilus submarine by Kevin O'Neill. Don't miss what's sure to be one of the most talked-about books of 2006!

America's Best Comics | 208pg. | Color | Hardcover | $29.99 US | Mature Readers

On Sale October 25, 2006

http://www.dccomics.com/comics/?cm=5977

Mašala.

"Oh, Alex. You made a LOT of mistakes. You underestimated Superman. Superboy. Me. But the biggest one? You didn't let the Joker play."
Go to Top of Page

Constantine33
Average Member

Croatia
670 Posts

Member since 02/11/2005

Posted - 20/06/2006 : 16:56:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Constantine33's Homepage  Send Constantine33 a Private Message  Reply with Quote
NAPOKON!

Sawaar
New Member

Croatia
139 Posts

Member since 20/10/2003

Posted - 04/02/2008 : 21:18:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Sawaar a Private Message  Reply with Quote
Ne da mi se provjeravati da li je netko već ovo postavio, nadam se da nije.
Na Jubito možete pogledati niz intervjua koje je Moore dao za BBC emisiju "Comics Britannia"
Evo samo prva dva:
http://www.youtube.com/watch?v=QX7ehbE1vc0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=qKebCtCTbCA&feature=related
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 11/02/2008 : 12:28:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Ja sam ga tek nedavno poceo otkrivati i nasuprot uobicajnom razocarenju koje nastaje kad konzumiras nesto sto ljudi jaaaako hvale, Moore me odusevio. Watchmen, V for Vendetta, LOEG, zaista sjajno. From Hell mi stoji na polici, ali vec sam rekao da me crtez pomalo odbija, moram se prisiliti da toi idem citati (a to vec nije dobro). Ostalo cu polako pokupovati...

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy

tako je počelo...
ostalo je legenda

kad ce mirko i Slavko od prvog broja
Go to Top of Page

The Hammer of Hell
Average Member

Croatia
945 Posts

Member since 10/12/2006

Posted - 11/02/2008 : 12:55:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit The Hammer of Hell's Homepage  Send The Hammer of Hell a Private Message  Reply with Quote
Uz pretpostavku da se proda samo pedesetak komada domaćeg izdanja "From hell", bi li bilo jeftinije obustaviti sve radove u ovom trenutku, prije samog tiskanja, ili riskirati sa knjigom koja bi mogla biti najneprodavanije domaće strip-izdanje svih vremena?

Ne podjebajem, nego stvarno mislim da bi ova moglo oboriti sve rekorde: crtež, uvjetno rečeno, neatraktivan; dostupno na engleskom, tako da ga je većina zainteresiranih već nabavila/pročitala; gust i hermetičan tekst, sa brdom anotacija; debelo, tako da je zbog toga cijena, gledano apsolutno, veća. Perfect Storm.

Ima skupih filmova koji propadnu na blagajnama i praktično unište filmska studija koja ih produciraju. Bilo bi šteta da se tako nešto dogodi i Fibri.

www.stripgen.com
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 11/02/2008 : 13:02:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Fali ti jedan podatak: Fibrine prijevode s engleskog najprije pokupuju oni koji su ih vech kupili na engleskom. Uopche mi se ne da spekulirati zassto, al' tako je to.

I onda knjizznice, knjizznice, knjizznice.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

The Hammer of Hell
Average Member

Croatia
945 Posts

Member since 10/12/2006

Posted - 11/02/2008 : 13:11:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit The Hammer of Hell's Homepage  Send The Hammer of Hell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

Fali ti jedan podatak: Fibrine prijevode s engleskog najprije pokupuju oni koji su ih vech kupili na engleskom. Uopche mi se ne da spekulirati zassto, al' tako je to.

mcn

Možda, ali s obzirom na broj stranica, moglo bi se ovdje dogoditi nešto slično onom: "Fata je Fata, al dvaput je dvaput":)

www.stripgen.com
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27619 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 11/02/2008 : 13:24:06  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

I onda knjizznice, knjizznice, knjizznice.

mcn

Možda je do prijevoda?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29699 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 11/02/2008 : 13:27:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by The Hammer of Hell

Uz pretpostavku da se proda samo pedesetak komada domaćeg izdanja "From hell", bi li bilo jeftinije obustaviti sve radove u ovom trenutku, prije samog tiskanja, ili riskirati sa knjigom koja bi mogla biti najneprodavanije domaće strip-izdanje svih vremena?

Ne podjebajem, nego stvarno mislim da bi ova moglo oboriti sve rekorde: crtež, uvjetno rečeno, neatraktivan; dostupno na engleskom, tako da ga je većina zainteresiranih već nabavila/pročitala; gust i hermetičan tekst, sa brdom anotacija; debelo, tako da je zbog toga cijena, gledano apsolutno, veća. Perfect Storm.

Ima skupih filmova koji propadnu na blagajnama i praktično unište filmska studija koja ih produciraju. Bilo bi šteta da se tako nešto dogodi i Fibri.

Cijena bi trebala biti 250 kn, a kako je englesko izdanje u MC 230, ali u mekanim koricama, ne bih rekao da je to nesto posebno skuplje.
Moje pesimisticke, ali relativno realne prognoze su da ce se prodat otprilike 150 komada (knjiznice 40, Hrvatska 60, Slovenija 10, Srbija 30), sto je otprilike dovoljno da se plati tisak. Dakle, otprilike sam u minusu za prava i prijevod, nekih 3000 Eura, ali da se sve obustavi sada, taj mi minus i dalje ostaje:) Stoga nema smisla nista obustavljati. S druge strane, nikad ne znas kako ce ljudi nesto prihvatiti. Da mi je netko prije godinu dana ponudio okladu da cu prodati 300 primjeraka Svagdanje borbe, a samo 140 Crvenog gospodara, kladio bih se u sve sto imam da necu, nego da ce biti obrnuto... Enivej, nije bitno. Sigurno necu propasti samo zbog From Hella.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 11/02/2008 : 13:28:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message  Reply with Quote
sasvim iskreno

jako sam blizu tome da to kupim
neznam što mi je
svidilo mi se
a stigo tek do pola na engleskom , sken

jel sam dobro zapamtio
250 kuna će da bide ciena

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27619 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 11/02/2008 : 13:37:07  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by The Hammer of Hell

Cijena bi trebala biti 250 kn, a kako je englesko izdanje u MC 230, ali u mekanim koricama, ne bih rekao da je to nesto posebno skuplje.
Moje pesimisticke, ali relativno realne prognoze su da ce se prodat otprilike 150 komada (knjiznice 40, Hrvatska 60, Slovenija 10, Srbija 30), sto je otprilike dovoljno da se plati tisak. Dakle, otprilike sam u minusu za prava i prijevod, nekih 3000 Eura, ali da se sve obustavi sada, taj mi minus i dalje ostaje:) Stoga nema smisla nista obustavljati. S druge strane, nikad ne znas kako ce ljudi nesto prihvatiti. Da mi je netko prije godinu dana ponudio okladu da cu prodati 300 primjeraka Svagdanje borbe, a samo 140 Crvenog gospodara, kladio bih se u sve sto imam da necu, nego da ce biti obrnuto... Enivej, nije bitno. Sigurno necu propasti samo zbog From Hella.

Kad si mi svagdašnju borbu na silu uvalija

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29699 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 11/02/2008 : 13:40:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Toninho

sasvim iskreno

jako sam blizu tome da to kupim
neznam što mi je
svidilo mi se
a stigo tek do pola na engleskom , sken

jel sam dobro zapamtio
250 kuna će da bide ciena

Dobro si zapamtio.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 11/02/2008 : 14:01:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message  Reply with Quote
pisali smo post u isto vrime il tu negdi, ter tvoj nisam primjetio

Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 11/02/2008 : 14:37:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
I bice za Mafest, jel?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29699 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 11/02/2008 : 15:00:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Darko, jel oće?:)

Prijevod je gotov, Darko treba napraviti lekturu.
Zlatko treba napraviti font iz Campbellovog rukopisa.
Melina treba napraviti dizajn i ja trebam upisati tekst.
Imamo dva i pol mjesaca, trebalo bi biti!

Trouble will find me
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 11/02/2008 : 15:21:20  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
Pricaju zli jezici da si rekao da nećeš imati štand na MaFestu ove godine? Ne radi mi to, meni je to prava prilika da pokupujem sve što si izdao (dobro, ne baš svE:) od prethodnog MaFesta.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29699 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 11/02/2008 : 15:48:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Pa ne ovisi samo o meni da li cu ga imati ili ne. Ja sam rekao da, ako uvjeti budu isti kao i prosle godine (stand=5000 kuna), ga necu imati, jer mi se ne isplati. Ako uvjeti budu povoljniji, onda cu imati stand, naravno. U svakom slucaju, za vas par koji se najavite prije uvijek mogu ponijeti sto vam treba.

Trouble will find me
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 11/02/2008 : 15:54:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
Nomen est omen.
Nije da ima smisla koristiti to u ovoj prilici, ali se dichim svojim novostechenim znanjem. :)
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29699 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 11/02/2008 : 15:56:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Peronospora ad astra!

Trouble will find me
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 11/02/2008 : 15:59:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
Su to Nadrealisti? :)
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 21/01/2011 : 20:39:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
I tako je Jason Aaron poručio Mooreu da odjebe.

Ne samo da je krivo protumačio riječi iz Mooreovog intervjua (i izvukao ih iz konteksta), već nema nimalo razumijevanja za sranja kroz koja je Moore bio prisiljen proći.

Ovih dana je tako lako napasti i vrijeđati Moorea, s obzirom da se uglavnom distancirao od stripovske scene. Ali izgleda da je malo koga briga za razloge zbog kojih je to učinio.

I dalje mislim da je Aaron dobar scenarist, ali mi je kao osoba zakazao. Nadam se da u svojoj karijeri neće morati prolaziti kroz isto sranje kao Alan Moore.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts

Member since 25/05/2005

Posted - 22/01/2011 : 20:53:13  Show Profile Show Extended Profile  Send il cattivo a Private Message  Reply with Quote
U ovoj temi ima toliko prejebenih izjava nekih forumaša da ih je milina čitati sa nekoliko godina odmaka.Navodim Emira (koji nije vidio Zagreb i Beograd te su mu pare i kartice strane ;-)) i Markosa (kojem se neda čitati From Hell i koji prednijeva 150 prodanih primjeraka :)).

To really live you must almost die
And it happened just that way with me
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 22/01/2011 : 21:27:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Eh da, nedostaje mi taj forum kad smo bili mladi, naivni i puni entuzijazma, a ne cinični i oguglali na sve k'o danas.

Oh well, panta rei.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29699 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 22/01/2011 : 21:33:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Hoćeš reći, nedostaje ti ti sam kad si bio mlađi, naivniji i puni entuzijazma? Pa, kome ne nedostaje?:( Starimo.

Trouble will find me
Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000