Author |
Topic  |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 30/11/2004 : 13:40:00
|
Bilo bi interesantno da se stavi par dodatnih stickya na forumu prodaja ili stripovi sa npr. poštarina i slanje pošiljaka pa se navedu cijene, načini pakovanja, način slanja, poštarine, iskustva itd.
Pa npr. sticky o očuvanju stripova (način pakovanja, prostor, održavanje, saniranje stripova). Prije ili poslije svi se susreću sa tim banalni stvarima koji nisu svima baš tak banalne.
Treba samo neki forumaš sa iskustvom (te voljom i vremenom) koji će to malo sastaviti. 
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power...
|
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 30/11/2004 : 14:07:36
|
Možda bi bilo bolje da to ide u Magazin, kao neki know how, a ne na Forum?
-- "Tu pensais?! Penser aux autres, ce n'est pas penser a leur place..." |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 30/11/2004 : 14:13:56
|
Znaš da se mnogi novi ne snalaze po sajtu ili možda čak i ne idu na Homepage, ili su pak previše lijeni da pretražuju ili Magazin ili Search. Neke važne teme da budu tu, jasno vidljive i uočljive svima!
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 30/11/2004 : 14:17:25
|
Da, ali to što se ne snalaze na sajtu ne znači da treba to da ohrabrujemo. Glavna stvar ovde je SAJT, a ne Forum. Forum je prolazan, sajt ostaje. Samim tim, mislim da je bolje da bitne informacije stoje na sajtu, a ne na Forumu - otud i ona ideja o stavljanju aktuelnosti na home page.
-- "Tu pensais?! Penser aux autres, ce n'est pas penser a leur place..." |
 |
|
Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
|
wiz
Advanced Member

Slovenia
5487 Posts
Member since 20/10/2003 |
Posted - 30/11/2004 : 16:59:13
|
i ja se slazem, i da je prilozen link sa slikama razlicito ocuvanih stripova sa svih strana. To sa postarino je isto dobra idejo, i ja bi jos jedan predlog. Svako placuje u svojim parama, osim ako imas kod kuce pare za koje prodavac prodaje stripove. Npr. Ja posaljem nekome iz hrvatske tolare, osim ako imam koje kune. I obratno :)
_____________________ Hundreds F Vampires!   |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 30/11/2004 : 17:45:05
|
quote: Originally posted by DeeCay
Bilo bi interesantno da se stavi par dodatnih stickya na forumu prodaja ili stripovi sa npr. poštarina i slanje pošiljaka pa se navedu cijene, načini pakovanja, način slanja, poštarine, iskustva itd.
Pa npr. sticky o očuvanju stripova (način pakovanja, prostor, održavanje, saniranje stripova). Prije ili poslije svi se susreću sa tim banalni stvarima koji nisu svima baš tak banalne.
Treba samo neki forumaš sa iskustvom (te voljom i vremenom) koji će to malo sastaviti. 
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power...
Dodatni Sticky na forumu? Ne, prijedlog je odbijen. Time se nista nebi dobilo samo bi prve strane do pola bile zauzete nekakvim objasnjenjima. Ljudi jednostavno ne zele citati nista sto im je pred nosom, lakse im je otvoriti novi topic. I nije samo kad se treba koristiti opcije search i potraziti neke teme, vec i obicne banalne stvari koje su vec stavljene sticky ne postivaju se. Primjerice u burzi oko pravila postoji topic na vrhu i sve jasno pise, a kad nekome izbrisem topic onda se pita zbog cega i otvara topic sa pitanjem. Isto tako sve jasno pise u forumu "Popisi, biografije, bibliografije" no svako malo moram ponavljati da nekim stvarima nije mjesto tamo. Ono sto ja smatram za rijesenje je postavljanje na siteu najcescih pitanja i odgovora, dakle mislim na nekakav FAQ u kojem ce biti objasnjeno dosta stvari. Na tom cu vjerovatno poraditi, samo treba malo vremena i strpljenja. Takodje kad dodje vrijeme otvorit cu topic i ostali clanovi moci ce reci svoja misljenja sto bi sve trebalo stajati u FAQ, odnosno koja pitanja i odgovori. Svi smo mi jednom bili prvi put na ovoj stranici i vjerovatno si postavili neka pitanja i kasnije trazili odgovore kroz razne topics. Ja mislim da je to rijesenje za globalna pitanja, a podforum "Popisi" cu vjerovatno ograditi pravilima, jer tamo zbilja nisu potrebni svakojaki komentari, vec izricito popisi, biografije i bibliografije. |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 30/11/2004 : 17:48:10
|
quote: Originally posted by wiz
i ja se slazem, i da je prilozen link sa slikama razlicito ocuvanih stripova sa svih strana. _____________________ Hundreds F Vampires!  
Jako je tesko i nezahvalno raditi bilo sto u vezi ocuvanosti stripova, jer procjene su razlicite i drukcije od osobe do osobe. I molim te makni ove smilies iz potpisa. Mislim poglavito na ovaj pokretni gif. |
 |
|
wiz
Advanced Member

Slovenia
5487 Posts
Member since 20/10/2003 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 30/11/2004 : 20:22:14
|
Ma ono ako bas mora moze ostati jedan, ali samo staticni :)) Inace sve slike u potpisu su nepozeljne pa i takvi smajlici. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 30/11/2004 : 20:24:47
|
Oke, oke... Može i FAQ što se mene tiče, a može i na glavni sajt, bilo gdje, samo da je profesionalno napravljeno. Budući da mislim da su ovo važnije stvari koje treba napraviti i da ih ideš tražiti po topicima, naći ćeš gomilu kontradiktornih prijedloga i tisuću nevezanih opaski koje dodatno kompliciraju stvar. A da ovo napravi iskusni momak/cura/moderator koji zna zadanu temu, to bi bilo sasvim nešto drugo. Bilo bi interesantno na se napravi ili neki članak. To može bilo ko, ne moraš to napraviti ti Dado! Ovo je bio samo prijedlog, a ne da provokacija da izazovem moderatora na verbalni fight... (Nek se zna!) 
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 30/11/2004 : 20:27:11
|
quote: Originally posted by Dado Takodje kad dodje vrijeme otvorit cu topic i ostali clanovi moci ce reci svoja misljenja sto bi sve trebalo stajati u FAQ, odnosno koja pitanja i odgovori.
Znači bolje da nisam ništa predložio?
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 30/11/2004 : 20:38:24
|
Kakav izazov za moderatora i verbalni fight? Pa valjda smijem i ja nesto napisati bez da se konkretno misli da se branim od napada... A ne vidim nikakve napade pobogu, samo prijedlog i moj odgovor na to. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 30/11/2004 : 20:44:15
|
Heh, smiješ, ti si moderator  Jel moj prijedlog bar uzet u obzir?
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 30/11/2004 : 21:00:22
|
quote: Originally posted by Dado podforum "Popisi" cu vjerovatno ograditi pravilima, jer tamo zbilja nisu potrebni svakojaki komentari, vec izricito popisi, biografije i bibliografije.
Tako je! I Djole je tamo ostavio komentar (vidi popis Conana! odmah ispod moga), a već je iskusan i stari forumaš, to se ne bi smelo tolerirati!   
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
|
dobricina
Advanced Member

Croatia
4507 Posts
Member since 02/09/2004 |
Posted - 01/12/2004 : 02:46:00
|
quote: Originally posted by Djole
Možda bi bilo bolje da to ide u Magazin, kao neki know how, a ne na Forum?
-- "Tu pensais?! Penser aux autres, ce n'est pas penser a leur place..."
...ila pak u jedno i drugo, Magazin i Forum!
Krstarim mrezom zlocina, radim red i tjeram pravdu, pronalazim super-negativce i pomazem super-junacima, dobricina pomaze kad se najmanje nadas! |
 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Member since 19/05/2003 |
Posted - 01/12/2004 : 21:33:13
|
quote: Originally posted by Djole
Te šutnem...
-- "Tu pensais?! Penser aux autres, ce n'est pas penser a leur place..."