Author |
Topic  |
mpavin
Advanced Member

Niue
7937 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 04/05/2009 : 00:18:37
|
quote: Originally posted by tiberije
By the way gramaticki ispravno je Srbi a ne Srbijanci, jer bi po toj logici Hrvati bili Hrvatijanci, a Bosanci, Bosnijanci, a strah me da pomislim sta bi bili Makedonci:)
nije nista ispravno, nego pravilno, u oba jezika. a pravilno je oboje (bar u hr), samo su srbijanci iskljucivo srbi iz srbije... izraz je skovan da bi se razlikovali od. tzv. precanskih srba jos u doba vojne krajine... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 04/05/2009 : 00:21:01
|
quote: Originally posted by satko
Wow! Korica je maestralna, pogledajte samo boja i kompozicije. Super! Samo mi je žao što nema ništa od toga da Veseli četvrtak ili Ludens objave koricu koja je identična italijanskoj. Srbijanci će nabaciti džinovski logo i potamniće je a Hrvati će zaznuti sa fontom naslova i bojama. Nažalost ali tako je.
mora uvijek neka debilna ravnoteza, a? ako ista valja kod ludensa, onda su to naslovnice koje ne dira gotvo nimalo... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
tiberije
Average Member

USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 04/05/2009 : 00:50:55
|
quote: Originally posted by Curunir
By the way gramaticki ispravno je Srbi a ne Srbijanci, jer bi po toj logici Hrvati bili Hrvatijanci, a Bosanci, Bosnijanci, a strah me da pomislim sta bi bili Makedonci:)
nije nista ispravno, nego pravilno, u oba jezika. a pravilno je oboje (bar u hr), samo su srbijanci iskljucivo srbi iz srbije... izraz je skovan da bi se razlikovali od. tzv. precanskih srba jos u doba vojne krajine...
Pravilno nije, jer nikog u Srbiji neces cuti da kaze za sebe da je Srbijanac nego Srbin. A to zbog cege je skovan termin je tek notorna glupost, zasto bi bilo potrebno razlikovati pripadnike jednog naroda. Nesto ne vidim da je to bio slucaj bilo gde u svetu. |
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 04/05/2009 : 01:51:50
|
povijesni razlozi su prejaki, no objasnjavanje bi otislo u zabranjene vode... ja ti samo kazem da ta rijec normalno postoji u hrvatskom... i koristi se kad se bas zeli naglasiti da se odnosi na dogadjaje i osobe koji se iskljucivo zbivaju i imaju veze samo s drzavom srbijom... tako je tadic srbijanski predsjednik, a ne srpski... toliko bi ti moglo i moralo biti jasno, jer nije predsjednik nijednome srbinu u recimo banja luci... |
 |
|
tiberije
Average Member

USA
789 Posts
Posted - 04/05/2009 : 03:10:49
|
U Americi zivi nekoliko miliona Kanadjana, sta misli kako nazivaju kanadjane iz kanade a kako ove sto zive u americi, Canadians, eventualno dodaju expatriates kada zele da naglase da je rec o onima koji zive van Kanade. dakle ne menjaju ime drzavnosti Kanadjanin vec dodaju ovo Expatriates. A ovo za Tadica ti je tek ekstra:):):):)Dakle cinjenica je ko god da koristi taj izraz koristi ga pogresno i da ne bi trolovali tema ja se povlacim iz dalje rasprave, jer nije mi bila zelja da se raspravljam vec da ispravim clana koji je koristio ovaj nakaradan izraz |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17696 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 04/05/2009 : 08:42:03
|
nije nista ispravno, nego pravilno, u oba jezika. a pravilno je oboje (bar u hr), samo su srbijanci iskljucivo srbi iz srbije... izraz je skovan da bi se razlikovali od. tzv. precanskih srba jos u doba vojne krajine...
Da, više puta smo o tome govorili, ispravan može biti neki mehanički uređaj, nikako rečenica. A što se tiče Srbijanaca, taj naziv sad mi koristimo za Srbe u Srbiji. |
 |
|
Mlaki
New Member

Croatia
139 Posts
Member since 18/05/2007 |
Posted - 04/05/2009 : 09:52:34
|
quote: Originally posted by delboj
Da, više puta smo o tome govorili, ispravan može biti neki mehanički uređaj, nikako rečenica. A što se tiče Srbijanaca, taj naziv sad mi koristimo za Srbe u Srbiji.
narodna pjesma kaže: jelek, anterija i opanci, po tome se znaju Srbijanci.
a što su jelek i anterija?
to super ide u topic "novi zagor u italiji"... ;-) |
 |
|
Solid Snake
Senior Member

.jpg)
Djibouti
2360 Posts
Member since 30/12/2003 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7896 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 04/05/2009 : 18:42:43
|
Super naslovnica       |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 04/05/2009 : 18:43:30
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
izgleda zagor raskinuo sa čikom pa sa ovim plavokosim momkom posmatra zalazak sunca,jako romantično.
Ne laži!!! Ne bi on Čika svoga ostavio    |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 04/05/2009 : 19:03:52
|
quote: Originally posted by Mhejl
izgleda zagor raskinuo sa čikom pa sa ovim plavokosim momkom posmatra zalazak sunca,jako romantično.
Ne laži!!! Ne bi on Čika svoga ostavio   
Izgleda kao da se sprema da mu pokazhe slavni "Zagorov chekic." |
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts
Member since 23/02/2009 |
Posted - 04/05/2009 : 20:30:12
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Ne laži!!! Ne bi on Čika svoga ostavio   
Izgleda kao da se sprema da mu pokazhe slavni "Zagorov chekic."
valjda sekiru |
Soundgarden - Halfway There http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
|
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7987 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 04/05/2009 : 20:47:22
|
zagorove naslovnice su mi uglavnom ok.koliko primecujem evo i na ovoj najnovijoj zagor stoji na prstima.skoro u 80% naslovnica ista prica.ferri nikako da nacrta zagora kako gazi celim stopalom.iskreno,ali podseca me na nekog baletana.isto je bilo i sa m.noom dok r.diso nije to ispravio.   |
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 04/05/2009 : 21:05:37
|
Po meni, Ferijeve naslovnice Mister Noa su bolje od Disovih. Nekako se više uživiš u atmosferu kad Feri crta. POgledaj samo naslovnicu 'Mister No ide u rat', odavno nisam vidio bolju. Često otvorim Libellusove najave za Mister No biblioteku, samo da bih uživao u naslovnicama. Ovo ne znači da ne volim Disa, on je ipak najbolji ako već ne može Feri. Ipak, Disove prve naslovnice za Mister Noa mi i nisu nešta posebno, tek se kasnije uvježbao i ispunio svoj potencijal. |
Edited by - Mhejl on 04/05/2009 21:08:47 |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 04/05/2009 : 21:20:51
|
Da ne odemo u komentarima van teme u ovom topiku, ali moram da kažem da mi se Disove naslovice M.Noa upošte ne sviđaju, ali zato mi je on u stripu jedan od najboljih Bonellijevih crtača svih vremena Ferri u ove nekoliko zadnje naslovice epizoda koje trenutno izlaze u Italiji je mnogo bolji nego recimo u naslovicama epizoda trenutno aktuelnih kod nas. Naravno nikad se neće vratiti zlatni period naslovica koji se ujedno poklapa sa Zagorovim zlatnim periodom kad su u pitanju i priče |
Edited by - Bruce Springsteen on 04/05/2009 21:22:20 |
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 04/05/2009 : 21:27:09
|
Za mene postoje dva zlatna doba: Nolitino i Boselijevo. Nolitino mi je draže i ima bolje crtače, ali mi je objektivno bolje Boselijevo, tu ima fenomenalnih epizoda kao 'Helingen je živ!', 'Kraken', 'Osveta vudu', 'Arktička sfinga'(meni lično najdraža priča iz tog razdoblja). Međutim, jako volim i cijenim i Toninelijevo razdoblje, koje je dosta jako, ali ne u rangu ova dva. |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts
Posted - 04/05/2009 : 21:35:28
|
Slažem se sa tobom u vezi ovih priča što si pomenuo, sve su to vrhunske priče, možda ne u top 10, ali tu blizu Osim "Helingen je živ", po meni najlošija priča u serijalu o Helingenu (naravno tu ne računam one iz naivnog početnog perioda "Tajna jezera Iri" i "Čelična neman") |
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 04/05/2009 : 21:37:08
|
'Helingen je živ' je po mom mišljenju slabiji od 'Divova dobra i zla', ali bolji od 'Svemirske braće'. Ali dobro, svako ima svoje mišljenje... Al davno sam to čitao... Samo da nam je stripova što više!  |
Edited by - Mhejl on 04/05/2009 21:39:21 |
 |
|
tiberije
Average Member

USA
789 Posts
Posted - 04/05/2009 : 21:59:55
|
Za mene je Helingen je Ziv u rangu epizoda velikog Bleka i nakon sto sam ga procitao , poklonio sam ga, on mi dodje kao Terminator 3, uzaludni nastavak |
 |
|
Ultras
Advanced Member

.jpg)
Serbia
10062 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 04/05/2009 : 23:59:02
|
'Helingen je živ' je po mom mišljenju slabiji od 'Divova dobra i zla', ali bolji od 'Svemirske braće'. Ali dobro, svako ima svoje mišljenje... Al davno sam to čitao... Samo da nam je stripova što više! 
Izvadio si se sa ovim: "...Al davno sam to čitao..." inace ... |
Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts
Posted - 05/05/2009 : 00:11:38
|
Meni je recimo Svemirska braća bolji od Divova dobra i zla, ali kao što reče Mhejl ukusi su različiti, a stripova da nam je sve više   |
Edited by - Bruce Springsteen on 05/05/2009 00:37:55 |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19607 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 05/05/2009 : 10:14:18
|
period odličnih Ferrijevih naslovnica se nastavlja.Bravo majstore! |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Topic  |
|