forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi Zagor u Italiji...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 774

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 09/03/2013 : 00:43:08  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

meni je ono prvo bolje od tih popravka,.. ajde da poprave nelogičnosti i falere u stripu, ali naslovnice
nisu trebali dirati...da sam ja Ferri nebi to dopustio...to je kao da(malo pretjerujem) neko popravlja Rembrantovu Mona Lizu...
to je Ferrijev prvi rad od pre 40 godina i to je svetinja...ako je mogo bit Zagor 4o godina takav na toj naslovnici, koji su sada faktori u igri da treba švrljat po njemu...bolje da su tom grofu ili kaj je več lijevu šakicu popravili.

Imaš pravo telleru... ovo švrljanje po original naslovnicama stvarno djeluje ko popravljanje Rembrandtove Mona Lise - totalno trashovski...

Samo je jedan Leonardo Da Vinci (mi ga znamo pod imenom Ferri) i samo on ima pravo prepravljati svoje originale!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 09/03/2013 : 00:48:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Samo je jedan Leonardo Da Vinci (mi ga znamo pod imenom Ferri) i samo on ima pravo prepravljati svoje originale!

Tko kaže da Ferri nije amenovao ove korekcije?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 09/03/2013 : 00:54:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ovo je nekakav grab koji s jednom skresanom i drugom zakrenutom granom izgleda još čudnije.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 09/03/2013 : 00:57:32  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Vjerojatno i jest, ali to uopće nije važno za ono što sam htio reći u mom gornjem postu. Ako me kužiš...
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 09/03/2013 : 01:02:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Vjerojatno i jest, ali to uopće nije važno za ono što sam htio reći u mom gornjem postu. Ako me kužiš...

Pa, autori su inače vrlo kritični prema vlastitim radovima (što znam iz osobnog iskustva), tako da me ne bi čudilo kako Ferri odobrava ovakve korekcije.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26820 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 09/03/2013 : 02:34:25  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne znam što bi Bonelli imao išta pitati oko toga Ferrija ili bilo kojeg crtača.
Oni su ih platili da nacrtaju a uredništvo odlučuje o korekcijama.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 09/03/2013 : 03:14:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:

Ne znam što bi Bonelli imao išta pitati oko toga Ferrija ili bilo kojeg crtača.
Oni su ih platili da nacrtaju a uredništvo odlučuje o korekcijama.

Istina, kako god da okreneš, Ferri je za Bonelli najamnička radna snaga i on nema utjecaja na uredničku politiku.

Međutim, mislim da nikome u Bonelliju nije u interesu da određenim postupcima stvore loš odnos sa svojim autorima. Pogotovo sa nekim značajnim, kao što je Ferri.

Zato pretpostavljam da je Ferri amenovao ove korekcije. Ako ga je uopće briga za iste.

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18868 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 09/03/2013 : 04:35:58  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by D.J.

quote:
Originally posted by teller

meni je ono prvo bolje od tih popravka,.. ajde da poprave nelogičnosti i falere u stripu, ali naslovnice
nisu trebali dirati...da sam ja Ferri nebi to dopustio...to je kao da(malo pretjerujem) neko popravlja Rembrantovu Mona Lizu...
to je Ferrijev prvi rad od pre 40 godina i to je svetinja...ako je mogo bit Zagor 4o godina takav na toj naslovnici, koji su sada faktori u igri da treba švrljat po njemu...bolje da su tom grofu ili kaj je več lijevu šakicu popravili.

telleru, autor slike Mona Lisa je Leonardo da Vinci.

znam znam, samo sam htio vas testirati po polju umjetnosti...
šalim se, neznam zašto mi je za Lizicu u mislima Rembrant a ne Leonardo...a sat je bio tako kasan da nisam tio gnjavit gosp,Goggla.
evo, za kaznu sam sebi dajem jedan ...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 13/03/2013 : 14:15:17  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38022 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 13/03/2013 : 14:21:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

I naslovnica broja 57 (uz ove table gore).

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 13/03/2013 : 14:26:09  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Segnin crtež boja pomalo i spašava, ali Ferrija su na toj tabli te "tople" boje zagušile...
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18868 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 13/03/2013 : 14:43:40  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:

Segnin crtež boja pomalo i spašava, ali Ferrija su na toj tabli te "tople" boje zagušile...

slažem se sa prvim dijelom tvrdnje ali sa drugim baš i ne....meni su te tople boje ok.

Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 13/03/2013 : 16:16:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Nevjerovatno kako ova boja odlicno izgleda
Tko bi rekao da Segnin crtez ovako dobro izgleda, u soku sam
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 13/03/2013 : 16:19:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Ne izgleda baš tako dobro, ali nije ni loše. Solidno je... Još se uvijek čini pomalo... Nezgrapno. Ali ovaj prvi Segnin Zagor mi je još i najbolje nacrtan, kasniji su katastrofa, vidjet ćemo kako će to izgledati.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19680 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 13/03/2013 : 16:20:11  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
segnu ni boja ovakva ne može spasit

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 13/03/2013 : 17:26:01  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

+1, a i novi kolor ove naslovnice mi nije nešto.

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11862 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 13/03/2013 : 20:46:07  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

I naslovnica broja 57 (uz ove table gore).

Svidja mi se ova boja neba

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17011 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 13/03/2013 : 23:31:59  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Buljooki Segna, katastrofa od crtača...
Ferri, onaj najbolji, ne ide u koloru, sada slijedi dokaz za dokazom (mislim sa svakim novim brojem)...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 13/03/2013 : 23:38:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Samo boja Segnu spašava!

Meni je i Ferri u koloru dosta dobar, dapače.

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18868 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 14/03/2013 : 09:31:14  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
sve je samo(bar ja mislim)stvar navike i tradicije,čitali smo Ferrija u cb izdanju uvijek i sada je mala barijera u mozgu kod nekih da u koloru ne valja...da su bile te prve epizode u koloru izdane od početka nitko se nebi kačio za boje...
Segna nije loš crtač, dobar je još u Posljednjem vikingu recimo...njegovi mutirani vikinzi su tako grozni da sam se ko klinac užasavao i pogleda na njih kad sam čitao te priče u Dnevniku...Naslovnica je ok samo su malo previše bojali to nebo...iako su boje oku ugodne..mogli bi opet o proporcijama jer taj Masaj skoro da stoji Zagoru na nozi a tako malen....ali to je sve nevažno i nebitno da ta epizoda u mome srcu nebi ostala zapisana kao jedna od boljih iz tog Zagor perioda...i uz Segnu.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 14/03/2013 : 09:54:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
U glavnim stvarima se slažem (ne i u dijelu sa Segnom, ali dobro), a meni boja Ferrijevim crtežima daje plastičnost, gustoću i na određeni način puninu. Lijepo to izgleda.

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 15/03/2013 : 11:15:00  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 15/03/2013 : 14:49:52  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 15/03/2013 : 15:06:12  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 15/03/2013 : 15:06:54  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page
Page: of 774 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.98 seconds. Snitz Forums 2000