Author |
Topic |
Kontrast 2
Senior Member
2305 Posts
Member since 12/09/2016 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6871 Posts
Member since 15/10/2014 |
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 03/11/2016 : 14:21:52
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Strahota je za vidjeti koliko Cassarovi imaju priča u pripremi.
Da, nisam ih ni izbrojao sve, a kakve oni priče obično crtaju, nemamo se razloga veseliti.
Grammacioni u "Cowboysima" strahovito loš. Bure nas s patuljcima-indijancima u priči s braćom Esposito vraća u šezdesete. Ma još nazad, ako se mene pita.
Sve priče s Vernijem čine se "bombastično" (namjerno stavljam pod navodnike). Sedioli k'o Sedioli. Bisi standardno dobar. Nuccio opet amaterski crta, ali je ugodan za oko. Piccininno i Russo iznenađujuće pristojne pridošlice, a i Mangiantinijeve table za Alexisa izgledaju efektno. Kerac i Della Monica ok. Laurenti, ma koliko osporavan, najbolje crta žene u Zagorovom staffu. Ostalo je manje-više (ispod)prosječno.
Gledam koliko ima starih crtača u Zagorovu staffu - Cassarovi, Chiarolla, Laurenti, Di Vittovi... A oni upravo crtaju najviše priča. Treba napraviti smjenu generacija.
|
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 03/11/2016 : 15:47:46
|
Cassarovi očaj, kao i Grammacioni.
Fino izgledaju Russo i Piccininno.
Bisi, Verni i Espositovci i više nego dobri.
Inače, odlična naslovnica. Bolja od druge. Prva mi je zasada najbolja. Ta za Maxi je zanimljiva, ali sačekat ću bolju rezoluciju i kolor. |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
Posted - 03/11/2016 : 17:35:00
|
Meni nije jasno zasto je tolko crtača u Zagorovom staffu,neke treba izbacit definitivno. Gramaccioni,Cassarovi,Chiarolla nemaju sta tražit u Zagorovoj crtačkoj ekipi,to su crtači koji imaju par par dobro nacrtanih priča,Chiarolla(Cibola),Cassarovi(Demonska knjiga)... Ovako bi ja: Della Monica Prisco Rubini Anderucci Nuccio Verni Sedioli-jedino ako radi u paru sa Vernijem Piccineli d'Arcangelo Mangiantini Bisi Barison
Recite ako sam nekog zaboravio,eventualno mozda još Pesce,Di Vitovi tu i tamo ako zatreba. Burattini mora jasno podvuc crtu,sigurno niko od fanova,ili mali broj njih želi gledati Gramaccionia i Cassarove na Zagoru. |
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6871 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 03/11/2016 : 17:54:08
|
Inače su i malo previše noge raširene, izgleda kao da će se spojiti tek u visini stomaka. Pokušajte zamisliti na što bi slika sličila da nema plašta koji ublažuje grešku.. Osim toga, jedna noga pod pravim kutom, potpuno okomito a lijeva oštri kut. Ozbiljan sam, pogledajte malo bolje i objektivnije |
loading...
|
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Posted - 03/11/2016 : 18:18:07
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Inače su i malo previše noge raširene, izgleda kao da će se spojiti tek u visini stomaka. Pokušajte zamisliti na što bi slika sličila da nema plašta koji ublažuje grešku.. Osim toga, jedna noga pod pravim kutom, potpuno okomito a lijeva oštri kut. Ozbiljan sam, pogledajte malo bolje i objektivnije
Da je zaista,nisam primjetio na prvu,ipak na većini naslovnica ima takvih sitnih i neprimjetnih greškica. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17008 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 03/11/2016 : 21:49:08
|
Zaista odlična naslovnica. A ovo što je u pripremi, ima priča koje jedva čekam, ali jednostavno puno previše očajnih crtača. |
|
|
Gru
Average Member
830 Posts
Member since 07/01/2014 |
Posted - 03/11/2016 : 21:57:46
|
quote: Originally posted by mogorovic
Vrlo je to lijepo nacrtano, meni samo izuzetno bode oči nepreciznost lijeve strane gotičkog prozora, u kojem vampir stoji. Desna je savršeno konstruirana, ali lijeva nije. Nikad se krivulja gotičkog luka prozora ne spaja sa bazom, odnosno okomicom stupa (doprozornika) pod kutom, nego u tangenti. Onako kako je ispravno nacrtano na desnoj strani.
Meni ovo sa desnim stupom izgleda kao greška u perspektivi Neka Picinellija, pomalo se uhodava, bit će sve bolji i bolji na naslovnicama, jedino još da se kolorist popravi... |
|
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
|
Zeljko Ferri
Senior Member
Serbia
1304 Posts
Member since 15/12/2004 |
Posted - 03/11/2016 : 23:37:06
|
Sto se tice novih prica sa puno ocajnih crtaca...ja odavno digao ruke. Tako je kako je. Buratini ne zeli uposliti nove scenariste, a imaju previse crtaca u staffu. Tesko da ce i novi sjajni naslovnicar Picineli izvuci Zagora iz katastrofe koja mu sledi...ali jbga, hteli ste modernizaciju. Sta vi mislite da ce oni tek tako da otpustaju ove ocajne crtace? Nece da moze. Ima da ih drze do penzije da crtaju Zagora ma koliko ga lose crtali. Nece izbaciti te crtace na ulicu samo zato sto lose crtaju. |
|
Edited by - Zeljko Ferri on 03/11/2016 23:38:08 |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 03/11/2016 : 23:59:16
|
Samo što određeni crtači koji imaju povlastice neće ni ići u penziju nego će crtati Zagora sve do smrti (svoje ili Zagorove). |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 04/11/2016 : 00:17:08
|
Do Zagorove smrti, jer ga oni polako ubijaju i na koncu će ga dokrajčiti.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Posted - 04/11/2016 : 00:36:24
|
quote: Originally posted by Zeljko Ferri
Sto se tice novih prica sa puno ocajnih crtaca...ja odavno digao ruke. Tako je kako je. Buratini ne zeli uposliti nove scenariste, a imaju previse crtaca u staffu. Tesko da ce i novi sjajni naslovnicar Picineli izvuci Zagora iz katastrofe koja mu sledi...ali jbga, hteli ste modernizaciju. Sta vi mislite da ce oni tek tako da otpustaju ove ocajne crtace? Nece da moze. Ima da ih drze do penzije da crtaju Zagora ma koliko ga lose crtali. Nece izbaciti te crtace na ulicu samo zato sto lose crtaju.
Znaci Zagor je postao caritas,fino. |
|
|
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 04/11/2016 : 07:54:14
|
quote: Originally posted by Zeljko Ferri
Sto se tice novih prica sa puno ocajnih crtaca...ja odavno digao ruke. Tako je kako je. Buratini ne zeli uposliti nove scenariste, a imaju previse crtaca u staffu. Tesko da ce i novi sjajni naslovnicar Picineli izvuci Zagora iz katastrofe koja mu sledi...ali jbga, hteli ste modernizaciju. Sta vi mislite da ce oni tek tako da otpustaju ove ocajne crtace? Nece da moze. Ima da ih drze do penzije da crtaju Zagora ma koliko ga lose crtali. Nece izbaciti te crtace na ulicu samo zato sto lose crtaju.
E stvarno si dosadan s tom floskulom ''hteli ste modernizaciju''. Niko od nas ne želi Kazarove, Manđatinija, Sediolija, Drkanđele i njima slične. Niti smo hteli da se serijal na ovakav način modernizuje, ali ako ti ne možeš da utuviš da su zadnjih godina crteži našeg maestra predstavljali pravo mučenje i za njega i za gledanje onda ne znam šta više da ti se kaže. Škripi kod Zagora na sve strane. i to ne od sada već poodavno. Pa već maltene od 500 pa naovamo broja ne možeš da nakupiš 20 dobrih epizoda o odličnim da i ne govorimo.
|
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7113 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 04/11/2016 : 09:18:20
|
Bas to Legaz! Inace od tih buducih prica popisanih na tome blogu gotovo da i nema Burattinija. Hmm... A Cassaarovci crtaju 5 prica, 5! Pise i da ce buducu pricu s Tkacem pisati Mignacco, ali se jos ne zna crtac. Nadam se najboljem. |
www.epicentercomics.com |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 04/11/2016 : 09:40:57
|
quote: Originally posted by legaz
Pa već maltene od 500 pa naovamo broja ne možeš da nakupiš 20 dobrih epizoda o odličnim da i ne govorimo.
Druze, ne bih se bas slozio s ovim. Period 500-600 je izuzetno kvalitetan, tu ne mislim samo na dobar kvalitetni prosjek JA odiseje, vec i na prvih pedeset brojeva tog perioda. U poredjenju sa periodom 400-500, veliki pomak na bolje. |
Edited by - King Warrior on 04/11/2016 09:42:09 |
|
|
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
Posted - 04/11/2016 : 09:41:31
|
quote: Originally posted by D.J.
Bas to Legaz! Inace od tih buducih prica popisanih na tome blogu gotovo da i nema Burattinija. Hmm... A Cassaarovci crtaju 5 prica, 5! Pise i da ce buducu pricu s Tkacem pisati Mignacco, ali se jos ne zna crtac. Nadam se najboljem.
Užas. Još da daju Manđatiniju da crta i ugođaj potpun. Neverovatno kakvog se felera napunilo kod tog Zagora. Kuku i lele. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 04/11/2016 : 09:50:48
|
A to da treba da se napravi ciscenje u ekipi, tu se poptuno slazem. Evo i Zagor prolazi kroz jedan novi period, pa bi bilo potrebno premjestiti neke od autora na druge serijale i dovesti neke druge. S Russom i Piccininom je napravljen dobar pocetak.
Krajnje je vrijeme da maknu Cassarove, Di Vittove i jos nekoliko crtaca sa serijala. Chairollu takodje, po produktivnosti je treci crtac svih vremena, odmah iza Ferrija i Donatellija, mislim da smo se i vise nego dovoljno do sada nagledali njegovog crteza. Ne kazem da ljudima treba dati otkaz, vec ih jednostavno premjestiti na neki drugi serijal, neka tamo malo osvjeze.
Takodje, Mignacca treba premjestiti, i ja sam misljenja da je on svoje rekao i da ne postoji mogucnost da nas taj covjek u naredno vrijeme na pozitivan nacin iznenadi. Mozda bi mu bolje odgovarao neki drugi tematski serijal. |
|
|
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
Posted - 04/11/2016 : 10:02:25
|
quote: Originally posted by King Warrior
A to da treba da se napravi ciscenje u ekipi, tu se poptuno slazem. Evo i Zagor prolazi kroz jedan novi period, pa bi bilo potrebno premjestiti neke od autora na druge serijale i dovesti neke druge. S Russom i Piccininom je napravljen dobar pocetak.
Krajnje je vrijeme da maknu Cassarove, Di Vittove i jos nekoliko crtaca sa serijala. Chairollu takodje, po produktivnosti je treci crtac svih vremena, odmah iza Ferrija i Donatellija, mislim da smo se i vise nego dovoljno do sada nagledali njegovog crteza. Ne kazem da ljudima treba dati otkaz, vec ih jednostavno premjestiti na neki drugi serijal, neka tamo malo osvjeze.
Takodje, Mignacca treba premjestiti, i ja sam misljenja da je on svoje rekao i da ne postoji mogucnost da nas taj covjek u naredno vrijeme na pozitivan nacin iznenadi. Mozda bi mu bolje odgovarao neki drugi tematski serijal.
Kjariola je za MM perjanica ako ne i najbolji. Meni sadašnji njegov stil nije tako iritantan. Da možda uspori tempo pa ne bi ni bio za bacitz, al' Kazarovi, Sedioli, Manđatini, Gramačoni pod hitno šlus kartu. Minjako neka pređe u Dizni staf i neka tamo piše erotske noći Šilje i Mikija pametnije bi stvari napisao nego što sada bulazi. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 04/11/2016 : 10:44:00
|
quote: Originally posted by King Warrior
Treba ih bez grižnje savjesti prebaciti na Dylan Doga, osim što taj serijal ima cijelo čudo edicija horor tematika trpi svakakve užase od crteža pa bi tamo čak i takvi bili pravo osvježenje.
|
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Džedson
Average Member
534 Posts
Member since 29/04/2008 |
Posted - 04/11/2016 : 12:28:49
|
Meni je najviše upalo u oči da ima više najavljenih priča Rauch nego Bure, čak 9. Je li to znak da je i Bure potrošio gorivo i da lagano posustaje, a da će Rauch preuzimati kormilo, vidjet ćemo. Rauch je dobar pripovjedač, neka vrsta Bosellija za sirotinju, odnosno Boselli kad ne bi pisao megalomanske priče. Ako bi on postao glavni, to bi se dakako moralo promijeniti. Kao glavni, moraš pisati megalomanske, udarne priče. Nažalost, vidim i da dosadni, bezlični Perniola ima čak 6 priča u najavi. Zamberlettiju dajem još jednu šansu sa Blondie, ali očekivanja su nula. Dobra stvar je da imamo novu priču od Marolle, te da Russo nije samo jednom proletio i odletio, već još crta, kao i Bane Kerac. Cassarove ni ja ne mogu smisliti. A što ćemo, dvojica su, pa valjda ispoštuju rokove, kao i kockasta braća Di Vitto...
Piccinelli je kralj svemira. Nikad ranije nisam dugo piljio u Zagorove naslovnice. Obožavam taj Villa/Castellini stil. |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7816 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 04/11/2016 : 12:59:13
|
Lako za Cassarove, problem je što Perniola, Rauch i bezvezni Paolucci imaju puno priča. A i Bure je hit or miss... Jadan Zagor s takvim scenaristima... |
|
|
Topic |
|