Author |
Topic  |
adriano
Advanced Member

Croatia
4658 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 08/06/2017 : 18:01:58
|
Teleru nema smisla uvjeravat nekog ko ne zeli progledati. Oni ne navode nikakve kontraargumente, nego se samo izruguju. Siguran sam da uopce nisu procitali niti jednu epizodi. |
 |
|
Vlladimir
Senior Member

2045 Posts
Member since 26/08/2009 |
Posted - 08/06/2017 : 18:31:22
|
Ironija je što Buratini svih ovih godina koliko je u Bonelliju ne želi da progleda.
Čiko sa svojim komik rilif opusima za života Serđa se bazirao isključivo na američkoj varijanti slapstick komedije iz tridesetih, i normalno je da se edicija ugasila, jer što, što su iscrpljene teme, što iz razloga što je taj američki slapstick postao vulgarna bljuvotina koja se danas najbolje reflektuje u filmovima adama sendlera, set mekfarlejna ili braće vajans... a i na kraju, ne verujem da se iko žalio što je čiko edicija ugašena.
I sada, kad se tako nešto opet pokreće, i kad faraci i buratini imaju priliku da otvore novo poglavlje čikovih humoreski... Umesto da kažu sebi, hej, živimo u italiji, zemlji najboljih i najurnebesnijih komedija i satire, hajde to da iskoristimo za strip... neee... teraj the american way... svi još vole i pamte baster kitona i alberta ostina ili dzima farlija...
|
Ana Tomaskovic kraljica! |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17084 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2653 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 10/06/2017 : 19:06:06
|
izasa je cico na vremenskom raspustu (ne znam kako bi preveo tocno na hrvatski) skeniran. ajmo skinite pa procitajte pa da malo komentiramo. |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
 |
|
Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2653 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 10/06/2017 : 20:58:57
|
Jako dobar Cico, nasmija sam se (doduse ne cerekom) bar na 20-ak od 60-ak stranica. Vrijedi nesto, Faraci je osvjezenje za Burattinija, crtez i kolor kakvi i trebaju biti, palac gore! |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4658 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19286 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 11/06/2017 : 11:36:38
|
quote: Originally posted by solar
Adriano, uhvatio si se u zamku, pročitaj malo bolje drugu rečenicu u Giudinom postu.
onda sem i ja ulovljen, post sam shvatio ko pohvalu novom Čiku... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
hua
Average Member

Serbia
768 Posts
Member since 04/01/2003 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29635 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7953 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 11/06/2017 : 22:30:49
|
Moje misljenje: Nije toliki problem kod Zagora kolor koliko je problem scenarija i katastrofalnih crtaca. |
Juznjak! Tex Willer.
|
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7953 Posts
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7953 Posts
Posted - 11/06/2017 : 22:36:35
|
Nolitin chiko bio je ok.ali samo zato jer je 'Ubo'pravo vreme. Kasnije sve je preslikano ali na pogresnom mestu u pogresno vreme(skocko,m.slagalica) A danas.hmm.Smesno. |
Juznjak! Tex Willer.
|
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19286 Posts
Posted - 12/06/2017 : 08:26:32
|
quote: Originally posted by cronos six
A pogotovo chikove gluposti.
 ti si se baš napalio na Čika a? kako ne shvaćaš da je nekima i Čiko detektiv, Čiko kopač zlata, Čiko traper, Čiko nasljednik... dobar humor...meni na nivoju Nolitinog.. dobro, tebi nije i ok ali brate pretjeruješ sa tim prićama o novom Čiku...nisi čitao,nisi vidio a več je loše... loš je i Alan Ford Minette--- pa šta...izlazi i dalje,ljudi kupuju i čitaju...ima pno boljeg humora na kioscima? možda kod tebe, kod mene je humor ako izuzmeš AF i Čika mrtav. nisu za ništa ni novi Asterixi i Talični...pa izlaze u visokim nakladama..a Čiko nebi trebao zbog tebe.... brate ja pretjerujem u vezi Tellera ali ti u vezi kritika na Čikov nov povratrak....ne vidim šta ti smeta---ne kupiš, bojkotiraš i ugasit če se izdanje...valjda češ tada biti sretan. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19286 Posts
Posted - 12/06/2017 : 08:30:02
|
Moje misljenje: Nije toliki problem kod Zagora kolor koliko je problem scenarija i katastrofalnih crtaca.
onda smo sve rešili....u svakog zagora razmazat malo boja i strip če bit opet ok...ko šiša priću i crtež-.. nemojmo generalizirat, svi scenaristi loši i crtaći katastrofa..to su šuplji argumenti...tek da čovjek nešto lupne.  |
|
 |
|
Vlladimir
Senior Member

2045 Posts
Posted - 12/06/2017 : 09:15:31
|
Nolitin chiko bio je ok.ali samo zato jer je 'Ubo'pravo vreme. Kasnije sve je preslikano ali na pogresnom mestu u pogresno vreme(skocko,m.slagalica) A danas.hmm.Smesno.
Mislish... zalosno?
Čudesni svet Gerija Larsona, u jednoj slici ima više smehotresa, nego Cico za 30 stranica.
|
 |
|
Vlladimir
Senior Member

2045 Posts
Posted - 12/06/2017 : 09:43:44
|
quote: Originally posted by teller
@teler Svaka cast sto nisi poraso.
hvala... ne vidim razliku u humoru namjenjenom 10-15 godišnjacima ili 40-80 godišnjacima...smiješno je smiješno svima ili nikom... kad je u kinu dobar film smiju se svi...stari i mladi ili ako je loš niko. isto važi za strip ili satiru,humor...
Znači ne praviš razliku da Matakovića recimo, čitaju i desetogodišnjaci i 40+ godišnjaci? svima smešno?
 |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19286 Posts
Posted - 12/06/2017 : 11:27:16
|
ma..kužimo se, bar mislim... naravno da postoji humor za mlade i recimo korektno... zrelije osobe... Čiko je iskreno(a i Zagor) strip za mlađi naraštaj(7-17) i problem je da su ga neki prerasli odavno... ja sam još po srcu klinac i kad dodaš toj juhi zaćin nostalgije meni je čorba ala Čiko sasvim probavljiva... vidiš ta tabla gore meni uopšte nije smiješna,valjda je moj smisao za humor pokvaren totalno... pomirite se sa tim da smo neki sa humorom ostali ili zaostali na stupnju 12 godišnjih klinaca. lakše če vam bit na duši. |
|
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19286 Posts
Posted - 12/06/2017 : 11:31:00
|
quote: Originally posted by Vlladimir
Nolitin chiko bio je ok.ali samo zato jer je 'Ubo'pravo vreme. Kasnije sve je preslikano ali na pogresnom mestu u pogresno vreme(skocko,m.slagalica) A danas.hmm.Smesno.
Mislish... zalosno?
Čudesni svet Gerija Larsona, u jednoj slici ima više smehotresa, nego Cico za 30 stranica.
možda...ali nit sam čuo za tog Šveda nit čitao njegov humor... na prvo pomislih neki fudbaler/nogometaš! a iskreno, ne zanima me ni najmanje...drž se ti tog Skandinavca ja sam ti više za mexikance.   |
|
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 12/06/2017 : 12:42:14
|
Čovjek je ipak Amerikanac, možda bi mu trebao dati šansu pošto toliko voliš američku strip scenu.  |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
Vlladimir
Senior Member

2045 Posts
Posted - 12/06/2017 : 13:21:15
|
Da l' je on Amer, Nordijanc, Šokac, Čečen, Kurd... potpuno je nebitno. Gari je jedan od primera, kako urnebesan humor može da se predstavi i samo sa jednom scenom...
|
Edited by - Vlladimir on 12/06/2017 13:36:38 |
 |
|
macca1985
New Member

Croatia
244 Posts
Member since 25/07/2010 |
Posted - 13/06/2017 : 20:31:12
|
Nakon, ako se ne varam,10 godina čekanja napokon je izašao novi Chico TOČKA Prvi broj kao i naslovnice crta sjajni Venturi kojem odlično ide prikazivanje nama najdražeg Meksikanca TOČKA Scenarije piše Faraci koji je napisao jedan od najboljih i najsmješnijih Chica još od Nolittinih - "Nasljedstvo za Chica" TOČKA Novi Chico je u boji, iako nažalost na manje stranica TOČKA Fućka mi se za kvalitetan i pametni humor u nekim drugim stripovima, nitko me ne nasmije bolje nego dobri stari Chico i njegovi gegovi TOČKA Jedva čekam da ga Ludens objavi kod nas i prvi dan ga kupujem! TOČKA Zadnje, ali nimalo manje vażno - STIGAO JE NOVI CHICO!!! (ups, to sam već rekao) TOČKA Pametnom dosta TOČKA
|
Zagor, Diabolik, Conan i Venom - best comics ever! |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19286 Posts
Posted - 13/06/2017 : 23:33:34
|
quote: Originally posted by macca1985
Nakon, ako se ne varam,10 godina čekanja napokon je izašao novi Chico TOČKA Prvi broj kao i naslovnice crta sjajni Venturi kojem odlično ide prikazivanje nama najdražeg Meksikanca TOČKA Scenarije piše Faraci koji je napisao jedan od najboljih i najsmješnijih Chica još od Nolittinih - "Nasljedstvo za Chica" TOČKA Novi Chico je u boji, iako nažalost na manje stranica TOČKA Fućka mi se za kvalitetan i pametni humor u nekim drugim stripovima, nitko me ne nasmije bolje nego dobri stari Chico i njegovi gegovi TOČKA Jedva čekam da ga Ludens objavi kod nas i prvi dan ga kupujem! TOČKA Zadnje, ali nimalo manje vażno - STIGAO JE NOVI CHICO!!! (ups, to sam već rekao) TOČKA Pametnom dosta TOČKA
 TOČKA! |
|
 |
|
Vlladimir
Senior Member

2045 Posts
Posted - 13/06/2017 : 23:47:25
|
quote: Originally posted by macca1985
Da vi podupremo maccu1985, Svi zajedno: STIGAO JE NOVI CHICO! STIGAO JE NOVI CHICO!

|
 |
|
Topic  |
|