Author |
Topic |
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
13980 Posts
Member since 28/11/2017 |
Posted - 25/01/2021 : 19:50:59
|
quote: Originally posted by King Warrior
Kad malo bolje razmislim, ja im jesam tu i tamo prijetio, ali to sam radio na civilizovan i kulturan način.
|
|
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 25/01/2021 : 20:14:37
|
Sta ono gugl preveo Zagor i Chico imaju zajednicku grobnicu! 😁 Valjda su mislili na Fitzyijev grob gdje se Chico pridruzio Zagoru.
5 epizoda odiseja? Da je Homer ziv, Zagor bi bio u Europi dok Jules Vernu ne isprica dogodovstine sa Hellingenovim podmornicama.😁 |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Gru
Average Member
830 Posts
Member since 07/01/2014 |
Posted - 25/01/2021 : 20:20:23
|
quote: Originally posted by King Warrior
Kad malo bolje razmislim, ja im jesam tu i tamo prijetio, ali to sam radio na civilizovan i kulturan način.
Kako ikad prijetnje mogu biti kulturne i civilizirane? |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7113 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7113 Posts
Posted - 25/01/2021 : 21:50:05
|
quote: Originally posted by Hercule Poirot
Pa 5 brojeva im samo scenaristički treba za prepričavanje iz prošlosti. Ako europsku sagu strpaju u svega 5 epizoda, bolje bi bilo da ostave olovke u ladici.
Pesimisto! Vidiš da te price potpisuje Rauch, tako da ne bi trebalo biti problema sa previse ponavljanja gradiva.
|
www.epicentercomics.com |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7113 Posts
Posted - 25/01/2021 : 21:53:51
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
Po onom solarovom popisu, nema price koju crta kerac koja se kod nas desava, kao i price od mangiantinija sa desavanjima u istanbulu..
Znaci, samo della monica london i venturi transilvanija...
Bane je prosli tjedan na Facebooku stavio pasicu iz Zagor price koju je bas poceo crtati. Nije rekao da li je iz regularne serije ili neke druge. No nije ni znao. |
www.epicentercomics.com |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7711 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 25/01/2021 : 23:22:06
|
quote: Originally posted by D.J.
quote: Originally posted by zlatan bihac
Po onom solarovom popisu, nema price koju crta kerac koja se kod nas desava, kao i price od mangiantinija sa desavanjima u istanbulu..
Znaci, samo della monica london i venturi transilvanija...
Bane je prosli tjedan na Facebooku stavio pasicu iz Zagor price koju je bas poceo crtati. Nije rekao da li je iz regularne serije ili neke druge. No nije ni znao.
sad bas vidio..a vidio sam i da sam to lajkao prije par dana, ali sam i zaboravio na to...jos ga profa pita je li to iz ove europske odiseje..rece da nije... |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
Posted - 26/01/2021 : 01:10:24
|
I ako bude epizoda na Balkanu, ne vjerujem da cemo je ugledati prije 2022, makar ne Talijani. A mi cemo to tek docekati tamo negdje 2025/26. Ali sudeci po Ludensovoj politici da odredene epizodeiz redovne prebace u maxi i gigant format; mozda ipak dobijemo prije odredenog termina iz redovne serije. Plus, radnja se odvija u Srbiji tako da nije iskljucito ni VC da objave prije vremena. |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11857 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 27/01/2021 : 22:25:07
|
quote: Originally posted by legaz
Joj majko mila dali su Venturiju da crta Rakošija. Užas. A onda šlag na tortu Manđatini. Čisto da zaplačeš.
Stvarno neverovatno! Je l ste videli onu Ventruijevu tablu sa Rakosijem? Pakao. Uzas.
Ako je istina da je Evropska odiseja toliko skracena ovo ce biti najvece razocarenje do sada u Zagorovom serijalu. Em je pocetnih zamisljenih 5 epizoda bilo premalo ali ajde nekako i da preguramo to, kao sto je i Africka odiseja bila uspesna sa malim brojem prica. Ali da oni (Buattini?) skrate Evropu na samo London i Transilvaniju i to u 5 sveske i da ne daju da onda makar svih 5 svezaka nacrta Della Monica jer je do sad on crtao sve vampirske price od 90ih na ovamo nego daju Venturiju?! Propast.
A sudeci i po tablama na onom linku sta nas ocekuje u 2020. godini to je vecinski propast stvarno. Aj da vidimo tu pricu povodom 60. godina i to je to. Ne znam sta da kazem. Ni malo nije svetla buducnost pred Zagorom. A secam se vremena kad je bilo najavljeno da ce Samarkand epizodu da crta Prisco (a sad pise Mangiantini, a ocigledno da ta epizoda nece ni izaci), a pre toga je bilo najavljeno da ce Bosseli raditi Evropsku odiseju, eeeh pusti snovi. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9391 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 27/01/2021 : 22:27:56
|
A ja baš mislim da su odabrali najbolje table za reklamu baš da ne deprimiraju ljude. Ozbiljno, Venturijeve mi uopće nisu loše. Koga svega imaju za ovu godinu, on još dobro izgleda. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11857 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 27/01/2021 : 22:35:01
|
quote: Originally posted by Deers
A ja baš mislim da su odabrali najbolje table za reklamu baš da ne deprimiraju ljude. Ozbiljno, Venturijeve mi uopće nisu loše. Koga svega imaju za ovu godinu, on još dobro izgleda.
Ne umem da postavljam table sa Bonnelijevog novog sajta pa ako moze nek neko postavi. Ona jedna Venturijeva sa Cikom i panoramom grada ili trga sta je vec ono izgleda iznadprosecno dobro. Ali ona sa Rakosijem je dno dna. Rakosijevo lice i ukocen vrat. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9391 Posts
Posted - 27/01/2021 : 22:37:33
|
Nego, osim Flasha čeka nas potencijalno još jedan dobar Zagor: Enoch /Gregorini
Tako da godina nije potpuno propala. |
Edited by - Deers on 28/01/2021 08:30:29 |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9391 Posts
Posted - 27/01/2021 : 22:38:49
|
quote: Originally posted by going going
A ja baš mislim da su odabrali najbolje table za reklamu baš da ne deprimiraju ljude. Ozbiljno, Venturijeve mi uopće nisu loše. Koga svega imaju za ovu godinu, on još dobro izgleda.
Ne umem da postavljam table sa Bonnelijevog novog sajta pa ako moze nek neko postavi. Ona jedna Venturijeva sa Cikom i panoramom grada ili trga sta je vec ono izgleda iznadprosecno dobro. Ali ona sa Rakosijem je dno dna. Rakosijevo lice i ukocen vrat.
Takav je bio uvijek. Rakosi |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7711 Posts
Posted - 27/01/2021 : 23:37:15
|
Kako vidim, venturi crta pricu od tri broja, a della monica dvodijelnu... Barem bi ovaj kolor iz juna mogli i kod nas vidjeti do kraja godine kao ludens specijal...
Zanimljivo da ce ova treca serija striscia imati 8 brojeva..ne pise ko je crtac...prve dvije serije su crtali verni i della monica..cekamo jos na nase izdanje..vidjecemo prvo u kojem ce to obliku talijani izbaciti na kiosk.. |
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
13980 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
Posted - 28/01/2021 : 12:19:48
|
Nego, osim Flasha čeka nas potencijalno još jedan dobar Zagor: Enoch /Gregorini
Tako da godina nije potpuno propala.
Je li ono robot iz Cibole? Moglo bi biti dobro sudeći po tablama. Prvi susret je bio katastrofa. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
Posted - 28/01/2021 : 15:08:39
|
Dragonero/Zagor crossover pokazuje dobar primjer kako jedna avantura gdje se jedan junak upoznaje sa svijetom fantazije. A i daje dobar primjer sta sve svs moglo uciniti sa svijetom Golnora. Zamislite Golnor odiseju... |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 28/01/2021 : 15:36:03
|
Ovaj Zagor - Dragonero izgleda sjajno! Buduci da scenario pise Enoh, valjda konacno dobijemo jednu bas dobru epizodu, ali potencijalni problem je sto je u okviru redovne serije Dragonera, pa mozda bude vezana za aktuelnu Dragonero pobunjenik priču, o čemu ne znamo ništa, nažalost... Kladim se da je epizoda zicer za Zlatnu seriju i da će izaći odmah, ima da plane momentalno korica B (pa i C, D i koliko ih već smisle). S druge strane, vijesti iz evropske odiseje zvuče obeshrabrujuće, ali oprostićemo im budu li te priče valjale, jer bolje 2 što valjaju nego 10 koje su grozne. Ipak, Zagor bez Boselija u Evropi, ne znam baš... |
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3513 Posts
Member since 21/07/2004 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9391 Posts
Posted - 28/01/2021 : 16:42:40
|
quote: Originally posted by Elderane84
Ovaj Zagor - Dragonero izgleda sjajno! Buduci da scenario pise Enoh, valjda konacno dobijemo jednu bas dobru epizodu, ali potencijalni problem je sto je u okviru redovne serije Dragonera, pa mozda bude vezana za aktuelnu Dragonero pobunjenik priču, o čemu ne znamo ništa, nažalost... Kladim se da je epizoda zicer za Zlatnu seriju i da će izaći odmah, ima da plane momentalno korica B (pa i C, D i koliko ih već smisle). S druge strane, vijesti iz evropske odiseje zvuče obeshrabrujuće, ali oprostićemo im budu li te priče valjale, jer bolje 2 što valjaju nego 10 koje su grozne. Ipak, Zagor bez Boselija u Evropi, ne znam baš...
Nije, opet je specijalac u pitanju. Zato su table ovako bijele. |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4511 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
tihomirduras
Senior Member
1839 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 28/01/2021 : 17:11:01
|
quote: Originally posted by adriano
Ovo je uzas u rangu princa vilenjaka.
To si izvukao iz ovih par tabli ili imaš još neke insajderske informacije? Meni djeluje zanimljivo iako nisam pročitao prvi team up koji su mnogi popljuvali. |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7711 Posts
Posted - 28/01/2021 : 17:21:15
|
quote: Originally posted by Elderane84
Ovaj Zagor - Dragonero izgleda sjajno! Buduci da scenario pise Enoh, valjda konacno dobijemo jednu bas dobru epizodu, ali potencijalni problem je sto je u okviru redovne serije Dragonera, pa mozda bude vezana za aktuelnu Dragonero pobunjenik priču, o čemu ne znamo ništa, nažalost... Kladim se da je epizoda zicer za Zlatnu seriju i da će izaći odmah, ima da plane momentalno korica B (pa i C, D i koliko ih već smisle). S druge strane, vijesti iz evropske odiseje zvuče obeshrabrujuće, ali oprostićemo im budu li te priče valjale, jer bolje 2 što valjaju nego 10 koje su grozne. Ipak, Zagor bez Boselija u Evropi, ne znam baš...
Nije, opet je specijalac u pitanju. Zato su table ovako bijele.
ali ovaj put zagorov kolor specijal, pa bi onda trebao u izdanju ludensa na kioske 2022 godine.. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9391 Posts
|
Topic |
|